Ga naar de inhoud

Welkom

Welkom op mijn persoonlijke website.

Ik heb er lang over nagedacht of ik deze website moest maken maar de omstandigheden laten mij geen andere keuze. Met een toenemende beperking van onze vrijheden rest mij niets anders dan te doen wat ik kan om mij uit te blijven spreken.

Naar mijn mening gaan we door een grote wereldwijde transformatie die ons allemaal gaat raken.

Zoals je in een van mijn blogs kan lezen ben ik opgestaan voor David Icke.

David Icke werd door het CIDI een Holocaust ontkenner en een antisemiet genoemd. Ik wilde weten of het klopte want ik was een van de mede-organisatoren op de demonstratie van 6 november 2022 waar hij zou spreken.

In een persoonlijk gesprek stelde ik hem op de man af drie vragen:
1. Heeft de Nederlandse pers contact met je gezocht?
2. Erken jij dat de Holocaust heeft plaatsgevonden?
3. Erken jij dat er op grote schaal systematisch Joden zijn vermoord door de Nazi’s

Zijn antwoorden waren drie keer een volmondig ‘ja’.

Hoe kon het dan zijn dat deze man werd verboden te spreken? Zijn antwoord was ‘Als je mij beschuldigd van Holocaust ontkenning dan hoeft niemand het gesprek meer met mij aan te gaan‘.

Sindsdien heb ik het gevoel dat ik het witte konijn achterna ben gegaan ‘down the rabbithole’ want het wordt gekker en gekker.

Van gesprekken met het IND waarbij de medewerker weigert zich bekend te maken noch in beeld te komen. Een tolk die besluit uit het gesprek te stappen omdat ze zich te ongemakkelijk voelt. Een crowdfunding waarmee een aantal kosten moesten worden betaald werd geweigerd op grond van ‘gedachtengoed’ en zo gaat het nog even door.

Inmiddels probeert de overheid, eenieder die het niet eens is met haar beleid, weg te zetten als complotdenker of extreem rechts. Anti-overheidsdenkers zouden een gevaar vormen voor de democratie.

Allereerst denk ik dat het altijd goed is om in te gaten te houden of mensen niet ontsporen in tijden van grote veranderingen. Maar dat was altijd al zo.

Daarnaast ben ik alles behalve ’tegen’ een overheid. Ik denk dat het goed is dat er systemen zijn, dat we met zijn allen belasting betalen en dat we een sociaal veiligheidsnet hebben ingebouwd voor mensen die het nodig hebben.

Waar ik op tegen ben is een overheid die meer en meer de neiging heeft om de macht te grijpen en deze tegen haar bevolking in te zetten.

  • Waar ik moeite mee heb is dat er 305 (van de 1000) mensen worden aangehouden op het museumplein tijdens een demonstratie en dat deze massaal het strafrecht worden ingetrokken doordat ze worden beschuldigd artikel 184 (het weigeren van het opvolgen van een ambtelijk bevel).
  • Waar ik moeite mee heb is het feit dat ministers zicht het recht toe eigenen om mensen weg te zetten als ‘wappie’, ze te bedreigen, ze te beledigen en mensen tegen elkaar op te zetten.
  • En waar ik moeite mee heb is een overheid die vergaande controle uitvoert op haar burgers zonder daar een goede reden voor te hebben. Zo worden bezoekers aan demonstraties systematisch in kaart gebracht zonder hun medeweten of toestemming.

Nederland is niet langer het land waarin ik ooit dacht te wonen.

Vandaar deze website.

Heb je suggesties voor artikelen, blogs, video’s, vlogs… laat het mij weten en mail naar info@mordechaikrispijn.nl