Ga naar de inhoud

5 Tips om je te beschermen tegen de Verarming

Do you want to read this newsletter in English? Click HERE!

Het wordt voor steeds meer mensen duidelijk. De verarming van Nederland en Duitsland is ingezet en als dit niet wordt gestopt wordt het alleen maar erger.

Ik heb al vaker in webinars aangegeven wat de grote veranderingen zijn die wij allemaal (gaan) voelen.

In deze blog zet ik nogmaals alles voor je op een rijtje en tevens geef ik je wat praktische tips die je kan inzetten.

DE VIER HOOFDREDENEN VAN DE VERARMING

1. Inflatie
Wist je dat de berekening van de inflatie is aangepast?

Toen het inflatiepercentage, ondanks alle renteverhogingen, maar bleef stijgen, werd de achterliggende berekening door het CBS (Centraal Bureau Statistiek) aangepast.

Wat gebeurde er? Een aanzienlijk deel van de energiekosten werd uit de berekening gehaald.

Als je dan weet dat het inflatiecijfer van bijv. januari 2024 tot stand komt door dit cijfer te vergelijken met het cijfer van januari 2023 dan begrijp je dat er problemen ontstaan.

Wat ook interessant is, is dat veel media de suggestie wekt dat het inflatiecijfer moet worden vergeleken met de maand ervoor! Dit is dus feitelijk onjuist!

2. Voeding
De supermarkten zouden, als je het mij vraagt, op een dag verantwoording moeten afleggen voor hun crimineel handelen. Terwijl veel mensen geen eten meer op de plank hebben, krijgen de supermarkten het voor elkaar recordomzetten en recordwinsten te maken.

Dit doen ze oa. Door de prijzen te verhogen en de verpakkingen te verkleinen. Je betaalt dus meer en je krijgt minder. We noemen dit ook wel Graaiflatie dat tot het woord van 2023 werd gekozen.

3. Brandstofprijzen
Vanaf 1 januari 2024 is de prijs van brandstof met zo’n 0,21 cent verhoogd. Dit zijn accijnzen, opgelegd door de overheid.

Met andere woorden: in een tijd waarin steeds meer mensen in de financiële problemen komen, verhoogt het regime de prijzen.

4. Belastingen
Veel belastingen zijn per 1 januari jl. nog verder verhoogd. Wat er vooral inhakt is de vermogensbelasting in box 3.

Wist je dat voor 2023 het rendement op alle overige bezittingen hoger dan 6% is gesteld? Dat betekent dat de belastingdienst ervan uitgaat dat jij over al jouw bezittingen 6% winst maakt per jaar.

Dat geldt voor woningen die je in de verhuur hebt, goud, zilver, crypto’s, aandelen… alles.

Met andere woorden: het maakt niet uit of je die winst wel of niet hebt gemaakt. Jij wordt aangeslagen over een stijging van meer dan 6% van de waarde.

Naar mijn mening is dit diefstal omdat je elk jaar, over dezelfde bezittingen, opnieuw moet betalen.

Oh, en als je denkt dat je crypto’s ergens veilig zijn opgeslagen, hou dan de wetgeving rondom DAC8 in de gaten. Die stelt in de toekomst online platformen verplicht de bezittingen van haar gebruikers op te geven. Zover is het nog niet maar dat is wel de bedoeling.

Het is niet vreemd dat de prijzen steeds verder worden opgevoerd.
Wij betalen, ongevraagd, met z’n allen de wapens die naar Oekraïne worden gestuurd. Er is 36 miljard uitgetrokken om het klimaat te “redden” en wij mogen gezamenlijk de opvang betalen van tienduizenden immigranten die worden binnengelaten.

VIJF TIPS OM DE VERARMING TEGEN TE GAAN

1. Een andere bankrekeningen
Allereerst hoef je niet langer bij de reguliere banken te blijven zitten. Zijn wij gewend om bij de ING, de Rabo, de ABN etc. maandelijkse kosten te betalen. Bij een groot aantal buitenlandse banken rekenen ze niets. Sterker nog, vanaf dag 1 krijg je gewoon rente over je betaalrekening. Verplaats je het naar een spaarrekening dan is de rente nog hoger.

Zo kan je eenvoudig uitwijken naar Open BankWiseRevolut of N26.

2. Investeren in Onroerend Goed in Spanje
Zoals je misschien weet verhuur ik zelf wat onroerend goedHet betreft hier woningen waar ik voorheen zelf heb gewoond.

Omdat dit in box 3 viel, betaalde ik daar relatief weinig belastingen over. Op die manier kon je de huren gebruiken om het pand goed te onderhouden en om deels de hypotheek af te betalen.

Met de enorme verhogingen in box 3 zie je veel onroerend goed bezitters hun panden verkopen en hun geld naar bijvoorbeeld Spanje verhuizen.

Ik ben hier zelf ook ingedoken en omdat ik zelf niet kapitaalkrachtig genoeg ben om een heel pand op de Spaanse markt te kopen, doen we dat nu met een groep mensen waarbij wij de rendementen verdelen.

Het eerste project is inmiddels van start gegaan en wij zijn nu met twee nieuwe projecten bezig.

Op donderdag 15 februari om 19 uur kan je meedoen aan een gratis webinar waarin je kan zien wat we doen en waarbij jij nog steeds de kans hebt om mee te doen. Klik HIER om je aan te melden.

3. Edelmetalen
Je koopt geen goud om ermee te speculeren, je koopt goud omdat je het fiatgeld niet meer vertrouwt.

En het is niet het goud dat meer waard wordt. Het is het geld dat minder waard wordt.

Mocht de dollar of de euro vallen, dan kan je op een dag je goud inwisselen tegen de dan geldende munt.

Maar nogmaals, je hoopt natuurlijk dat je jouw goud nooit hoeft te verkopen. Het blijft vermoedelijk in waarde stijgen en je kan het bij overlijden aan je kinderen overdragen.

Wist je dat je bij veel goudhandelaren gewoon met cash goud kan kopen? Op die manier blijft je aankoop volledig anoniem.

Let op met de kosten van opslag! Dat eet een groot deel van je goudwaarde op. Als jij bijvoorbeeld € 5.000,- aan goud voor je laat opslaan dan betaal je al snel een paar honderd euro aan opslag.

Zelf doe ik zaken met een partij die het goud gratis voor je opslaat. Donderdag 15 februari as. om 20 uur kan je een gratis presentatie hierover volgen. Klik HIER om je aan te melden.

Let op! Je kan goud natuurlijk ook thuis (op een veilige plek) opslaan. Dan kost je opslag niets en kan je erbij wanneer je wilt.

4. Vertrekken naar het buitenland
Steeds meer mensen besluiten Nederland te verlaten en dat is te merken. Zo zien we bijvoorbeeld in Portugal de prijzen flink stijgen door de toenemende vraag.

Sommigen zoeken het verder op. Zo heeft Jeroen Pols, bij jullie allen bekend, besloten naar Paraguay te vertrekken.

Waarom noem ik dit?

Er zijn landen waar de kosten van levensonderhoud een fractie bedragen van hetgeen wij hier betalen.

En nu weet ik wel dat sommige mensen vinden dat we niet zouden mogen vertrekken, maar misschien moet je dan toch eens in het persoonlijke verhaal van Jeroen Pols en Jan Engel (broer van Willem) duiken.

Deze korte video geeft je misschien een impressie met wat voor overheid wij momenteel te maken hebben. Ik kende het verhaal van Jeroen. Ik heb al zijn video’s bekeken op videowaarheid.nl en heb alle rechtszaken rondom Ford Oranje gevolgd en ik heb ook zijn verhaal gehoord bij Forum Inside.
Maar toen ik deze korte compilatie zag kreeg ik toch nog kippenvel.

Als Jeroen dus aangeeft dat hij zich niet meer veilig voelt in Nederland en Duitsland, dan is daar geen woord van overdreven.

Nu ben ik wel benieuwd. Wat vind jij ervan dat instanties als AIVD, MIVD, NTCV, het RIEC en LIEC en het OM onze vijand kan worden, op het moment dat wij een onwelgevallige mening hebben? En wat kunnen we ertegen doen? Je kan je mening kwijt in het commentaarveld onderaan.

Meer informatie over zijn project in Paraguay kan je vinden op https://www.projectparaguay.nl/.

Wil je er een keer goed voor gaan zitten. Klik dan HIER om de tien-delige serie van Jeroen te beluisteren over Ford Oranje.

Overige tips

Verder kan je natuurlijk denken aan het zoeken van de goedkoopste energieleverancier, ziektekostenverzekeraar, mobiele telefoonprovider, supermarkt en benzinepomp.

Aan de andere kant kan je ook denken aan het genereren van extra inkomsten door, als je dat nog niet hebt, je eigen business op te zetten. Binnenkort geef ik via de Army of Love een onlinetraining over het opzetten van je eigen online business. Meld je HIER aan om op de hoogte te blijven. 

Ik hou je op de hoogte via mijn nieuwsbrief: https://www.mordechaikrispijn.nl/aanmelden-nieuwsbrief/
en via mijn Telegram kanaal: https://t.me/mordechaik

Wil je mijn werk steunen zodat ik kan blijven doen wat ik doe dan kan je HIER doneren.

Wil je dit artikel delen met gelijkgestemden, dan stel ik dat op prijs.

21 reacties op “5 Tips om je te beschermen tegen de Verarming”

 1. Bedankt voor deze tips.
  Ik, en met mij vele anderen zitten in een lastig parket. Als oudere met alleen een AOW en een bijna afbetaald huis waardoor ik het net red, vraag ik mij af wat ik kan doen?
  Mijn huis is wegens achterstallig onderhoud en geen verbetering naar de huidige maatstaven min of meer onverkoopbaar. Zeker niet voor de waarde waarop het nu door de gemeente is opgewaardeerd!
  Ik zit dus knel. Graag zou ik ook verhuizen naar een mensvriendelijker land. Binnen europa krijgen ze vroeg of laat toch met deze waanzin te maken!
  Als 80 jarige is mijn houdbaarheids datum allang overschreden natuurlijk ( ha ha ha ) Maar wat kan ik en met mij vele anderen doen?
  Ik ben nog lang niet afgeschreven. Geen ziekte, nog fit en gebruik geen ( giftige) medicijnen. Kan dus nog jaren mee. Alleen vraag ik me af wat voor jaren?
  Dit wilde ik even kwijt.
  Met vriendelijke groet en waardering voor wat je doet
  Loes

 2. Hallo Mordechaï,
  toevallig kwam ik gisteren bij de sprinkplank een interview met Jeroen tegen. Paraguai dus.
  Vragen die gerezen zijn:
  Welke banden heeft de Paraguese regering met
  WEF; WHO; GAVI; Nederland?
  Ik heb een WAO uitkering. Ik heb gelezen dat mijn AOW straks uitbetaald wordt in Paraguai. Ik weet niet of ik nu al kan vertrekken ivm mijn WAO uitkering.
  Ik ben nu 63 en als ik alles verkoop wat ik bezit dan heb ik ongeveer 1,5 ton.
  Wat kan ik daarmee? Loopt het nu storm daar, vliegen de prijzen al omhoog?
  Ik hoor het graag.

 3. Best Mordechai

  t.a.v. de Box 3 belasting het volgende.
  Deze is zo hoog omdat Ministerie van Financiën hierin ook de vermogenswinst probeert te verrekenen.
  Wil je dit goed doen dan heb je de hulp van de banken nodig, vandaar waarschijnlijk dat men 2027 noemt.
  Dit houdt in 25% belasting over renteinkomsten en dividenden + 25% belasting over vermogenswinst en (dus ook lees verrekening van) vermogensverlies. Dit bovenstaande na aftrek van de gemaakte aankoop/verkoop kosten en verrekening ingehouden dividendbel. .
  Grof gezegd, geen rekeninghoudende met aan/verkoop kosten etc.; stel je ontvangt 100 euro dividend, dan krijg je op je bankrekening 100-25% = 75 € gestort, ga je hiermee naar de winkel dan heb je te besteden, inkl 21% btw, (61,98+13,02)
  Dit geeft een totale belastingdruk van 25€+13,02€ = 38,02€ is 38.02%. Hou je rekening met de kosten die je maakt om de 100€ te verwerven (aankoop/verkoop + advies & beheerskosten) dan zit je gauw tussen de 50 a 60% aan inhoudingen!
  We zullen zie of tegen 2027 de banken ons zullen mededelen dat de overheid ze gedwongen, lees tegen betaling, heeft om hier aan mee te werken. En of Ministerie van Financiën, je voorafgaande aan de invoering van Box3 2027, je zullen informeren of de beleggingen die je meeneemt naar nieuwe Box3 (2027) tarief, deze 1x zullen vrijstellen van 25% heffing op vermogenswinst/verlies!
  Dit laatste is cruciaal, maakt u zelf maar eens de berekening :
  1) wat er gebeurt als u 1 dag voor invoering 1 aandeel dan waard 10.000€ euro, in het verleden gekocht voor 1000€, liquide maakt.
  2) uw 2e (box 3)-huis, dat verkoop je niet zo makkelijk als bij 1)
  Dit gaat nog wat worden met de pensioenpot in eigen beheer! Vraag uw minister van financiën hier eens naar of Box 3 dan ook op uw pensioengelden in eigen beheer van toepassing wordt.

 4. Hai Mordechaï,

  Ik heb een vraagje over revolut. Ik werd getipt dat deze bank niets hoeft door te geven aan de roverheid/belastingdienst? Is dat waar?

  Met vriendelijke groet

 5. Wat te denken van de wegenbelasting🤬 buitenlanders mogen “gewoon” met hun kentekens blijven rijden. Wij gaan wéér meer betalen. Hoe krom is het in dit land. Zelfs eigen bevolking wordt uit de woning gezet om plaats te moeten maken voor “asiel”-zoekers

 6. they can give laws that you have to declare your cryptos, but Sofar in France only 3% does this. Just don’t start to do it.
  Pay with your cryptos directly in the shops and you will be fine. (lots of crypto platforms give credit cards or phone wallets to directly pay your products)

 7. Wij hebben dit jaar geen nieuwe ziektekostenverzekering afgesloten. Deels uit de keuze dat we liever leven in vertrouwen dan in angst, en deels om het systeem te ontwrichten. Ik benader nu alle (overwegend) coöperatieve verzekeraars met de vraag of ik een verzekering kan afsluiten op basis van contractvrijheid, met een eigen risico van € 3500 , zijnde het jaarbedrag wat mij nu ook afhandig wordt gemaakt. In ruil daarvoor wil ik nog maar enkele tientjes per maand betalen voor de afkoop van het financiële risico van noodzakelijke reparaties door met name ongelukken. Tot dusver heb ik geleerd dat er slechts enkele verzekeraars daadwerkelijk verzekeren. Alle andere partijen brengen daar hun risico’s heen voor her-financiering. (VGZ, Achmea) Dat betekent dat er in feite geen concurrentie bestaat en dat er een kartel-afspraak door de overheid is opgelegd waaraan alle producten zich moeten houden, zowel qua prijs als in condities. De overheid heeft de zorg in de markt geplaatst en gaat daar niet meer over. Contracten op basis van dwang zijn nietig volgens de wet. Mijn huisarts (een narratief getrouwe doodspuiter) vraagt al paniekerig of ik nog wel verzekerd ben. Niet vanwege mijn gezondheid, maar vanwege zijn vaste uitkering van de verzekeraar. Ik zou graag zien dat er een initiatief komt om met elkaar zelf een verzekering op te richten in volle marktvrijheid. Ik vermoed dat enkele coöperatieve verzekeraars bereid zullen zijn om deel te nemen in het risico management.

 8. Mordechai, dat jij goed werk verricht staat natuurlijk buiten kijf maar ik moest wèl lachen toen ik op Revolut klikte. Het eerste wat ik zag was…. diversiteit, inclusie en duurzaamheid. Mijn bank is Triodos met dezelfde gekkigheid en daar wil ik juist vanaf of heb ik nu een probleem? Ik bedoel, zijn alle banken tegenwoordig zo vreemd bezig? Nou ja, de zoektocht gaat verder.

  Groet, Frans (2+2=5 tegenwoordig wat moet ik nou invullen bij 73+….=76?).

  1. Hi Frans,
   Dat was voorheen niet met revolut.
   We zijn nu met een andere partij bezig.
   Zodra dat werkt ga ik dat met jullie delen.
   Groet,
   Mordechai

 9. Dit is een mooi plan, maar alleen voor mensen met geld. Wat zou ik (en velen met mij) nou maken met 1100 – 1200 euro inkomen per mand? Waarvan de helft opgaat aan huur en dan nog een kwart aan energie ondanks mijn kachel alle in de avond even op 18 graden mag, de rest van de dag is het hier 12 tot 15 graden in huis. Met een beetje geluk kan ik elke maand voor 25 euro een tiende zandkorrel aan goud kopen. Als ik de processor van mijn computer sloop heb ik waarschijnlijk meer.

  Met alle respect, maar dit gaat net zo’n debacle als Keuze Vrij Bij Mij worden. Dat was een prik-vrij initiatief voor winkeliers en ongeprikte klanten. Heel leuk, maar wat kwam er bij? Bedrijven met cv ketels, zonnepanelen, hoveniers, sauna’s, een yoga studio, luxe winkeltjes als yok-yok, nok-nok, tok-tok, pok-pok, kortom chinese prullaria voor jetset prijzen en de klap op de vuurpijl was een pianowinkel. Toen ben ik uitgestapt. Om het maar eens plat te zeggen: oe piano ken ik nei vreten! Alles in de grote steden, niets op het platteland en niets tot vrijwel niets voor mensen met een minimum inkomen en bruikbaar spul zoals artikelen voor het belangrijke levensonderhoud, eten, drinken, wc papier, tandpasta, normale kleding, zeep etc.

  Mensen zoals ik met een klein inkomen moeten maar zitten wachten om te worden overgeleverd aan de islam of de WEF, maar net wie het eerst ons land kapot maakt. Het linkse zootje neemt echt wel de benen, mooi op tijd voor de vloed opkomt.

  En als ik eens wat centjes heb te besteden dan komt er geen goud, maar een Kalasjnikov. Met goud bevrijd jij je land niet, met een Kalasjnikov wel. Neem dat eindelijk eens aan van een veteraan wiens opa ten tijde van de oorlog in het verzet zat.

 10. Beste Mordechai

  Ik zit in de bijstand, en als ik het geld had, dan was ik allang vertrokken uit Nederland
  Mocht ik een hoofdprijs winnen, dan vertrek ik voorgoed, naar een land waar meer ruimte is en natuur nog Natuur is.
  Zo zou ik graag met andere mensen een boerderij huren of een groot huis, Waar mensen kunnen komen voor een Time-Out

  Hartelijke groet Esselina

 11. Dag Mordechai

  Dank voor al de informatie via de mail Ga Nederland ook verlaten Mijn mogelijkheden zijn n Indonesia Vele kunstvrienden in Djogjakarta

  Ik heb een vraag Ik heb mijn spaargeld op mijn Regiobank en heb ook een Revolut bankrekening Zou graag mijn spaargeld op Revolut overzetten op een spaarrekening daar Is het zo dat ze met mijn spaargeld gaan beleggen met variabele rente Is dat veilig ?

  Hartelijke groet Margarita

  en succes met alles 💥

  PS heb per ongeluk via de mail beantwoord

  1. Beste Margarita,
   Eerst altijd beginnen met kleine bedragen. Dan testen door dat geld ook weer over te maken naar andere rekeningen, pinnen etc.
   Zorgen dat je geen automatische incasso’s etc. hebt lopen op de oude rekening. Dan pas overstappen.
   Groet,
   Mordechai

 12. Door de jaren heen al zoveel goeds van je gehoord, Mordechai. En nog nooit een bedankje voor gegeven.
  Daarom wil ik je bedanken voor alle goede info en hoop nog lang van je te horen en het allerbeste voor je.
  Groet van Gert.

 13. in 2021 zijn we met mijn man naar Bulgarije verhuisd. Ik ben BUlgaars, we hadden al een huisje en we hebben on huis in Leiden verkocht. Op zoek naar investeringen ben ik bij het bedijf Bolgar Capital terecht gekomen. Dit bedrijf investeert in huur panden in Bulgarije en in Spanje.Heel betrouwbare bedrijf gerund door etische en pragmatische ondernemers.
  Er is mogelijkheid om erin te stappen met slechts 3000 euro begin capitaal. Daarmee koop je een aandeel. De rente is 7% op jaar basis met uitbetalen van het divident ieder kwartaal.

  Mogen jullie interesse hebben dan breng ik jullie graag in contact met dit bedrijf.

  Met vriendelijke groten,
  Irina de Vries

 14. Hoi Mordechaï,
  Dank je voor de info en tips, interessante mail weer! Ik lees ze alleen meestal pas veel later waardoor ik de webinars ook heb gemist. Worden die nog een keer gegeven (bijv aankoop onroerend goed in Spanje) of is er een mogelijkheid om die terug te luisteren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15  +    =  18