Ga naar de inhoud

BNNVara, waar waren jullie toen…

BBN Vara, waar waren jullie toen?

Gisteren kreeg ik wederom een telefoontje van BNNVara. Ze doen een onderzoek naar het politiegeweld tegen de pro-Palestina demonstranten op de universiteiten.

Waarom ze mij belde?

Omdat ze, naar eigen zeggen, mijn ervaringen willen horen rondom het politiegeweld tijdens de Coronademonstraties. Of dat enigszins vergelijkbaar was.

Zo blijkt op dit moment dat pro-Palestina demonstranten, die hardhandig zijn aangepakt, proberen aangifte te doen tegen agenten. Het probleem is alleen dat deze agenten weigeren zich te legitimeren. Dit is overigens verboden! Een agent moet zich op verzoek legitimeren.

Ook de aangifte wordt geweigerd! Als ik iets tijdens Corona heb geleerd is het dat je ALTIJD aangifte kan doen. Agenten die anders beweren liegen.

Nu maakt het mij niet uit of je demonstreert tegen Corona maatregelen, tegen het klimaatbeleid of tegen Israël, iedereen moet het recht hebben om te demonstreren.

Het is op zijn zachts gezegd wel heel bijzonder dat BNNVara nu ineens wèl interesse heeft in het demonstratierecht.

Dus stelde ik de dame van BNNVara deze vraag ook toen ze mij belde.

En ik had haar nog wel meer willen vragen, zoals:

 • BNNVara, waar waren jullie toen jullie eigen Joop zijn gif spuwde over alles en iedereen die zich kritisch uitsprak over de Coronamaatregelen.
 • BNNVara, waar waren jullie toen wij op pleinen en in straten werden geslagen terwijl wij niets anders deden dan liefdevol demonstreren?
 • BNNVara, waar waren jullie toen David Icke werd verbannen van 26 Schengenlanden omdat hij zou komen spreken op een Vredesdemonstratie in Amsterdam? Jullie kwamen helaas wederom niet veel verder dan een haatartikel door jullie Joop.
 • BNNVara, waar waren jullie toen Willem Engel werd aangehouden op de snelweg, onderweg naar een demonstratie, om het vrije woord te uiten?
 • BNNVara, waar waren jullie toen Ernst Kuipers bleef weigeren om antwoord te geven op de vraag of er een onderzoek kon komen naar de mogelijke causaliteit tussen de oversterfte en vaccinatie?
 • BNNVara, en waar zijn jullie nu blijkt dat het Astra Zenica vaccin wereldwijd wordt teruggetrokken door de enorme schadelijke bijwerkingen?
 • BNNVara, waar zijn jullie nu is gebleken dat het tapijt is weggeveegd onder de zogenaamde intelligente lockdowns?

Begrijp me niet verkeerd, ik denk dat iedereen, bijna altijd, een tweede kans verdient.

Ik hoop van harte dat BNNVara deze kans gebruikt om eens ècht kritisch te luisteren naar ALLE partijen.

Zo hoop ik dat ze ook eerlijk en objectief aandacht gaan besteden aan het nieuwe projectje van Bill Gates en de VN: 50 in 5, waarbij 50 landen geholpen gaan worden om volledig over te gaan tot een digitale controlestaat.

Of over MiCA, waarmee de vrijheid rondom Crypto’s nog verder aan banden wordt gelegd, zogenaamd om ons burgers te beschermen.

We gaan het zien.

Over Crypto’s gesproken; terwijl jij dit leest worden er wereldwijd nieuwe platformen, nieuwe werelden, gebouwd in de Blockchain. Wat denk je van een censuurvrij social media platform op de Blockchain? Of een alternatief voor Zoom op de Blockchain? Of een alternatief voor Uber, waar chauffeurs beter worden betaald, op de Blockchain?

Wil je meer weten?

Er zijn nog wat kaarten beschikbaar voor het gratis live evenement zaterdag as. Bekijk HIER de replay van het laatste webinar. Je ziet daar ook de link staan om je aan te melden voor dit evenement (inclusief gratis ontbijt).


Wil je mijn werk steunen zodat ik kan blijven doen wat ik doe dan kan je HIER doneren.

62 reacties op “BNNVara, waar waren jullie toen…”

 1. Beste, helaas moet ik je mededelen dat ik het compleet eens ben met het optreden van de politie. Er is meerdere malen verzocht om weg te gaan, niet luisteren is klappen krijgen. Grote mond hebben en als je dan klappen krijg gaan huilen. Daar heb ik niets mee. En als je komt ja maar wij waren het niet het zijn enkele. jullie zijn met meerdere pak ze aan en draag ze over aan de politie. Slopen van spullen is een grens over. de UvA moet m.i. gewoon nu les gaan geven zonder beeldschermen laptops of wat ook en zeggen ja jammer maar dit is wat het is

  1. Beste meneer Krispijn
   Het is, volgens mij, wederom een afleidingsmanoeuvre om de werkelijke aanval op de mensheid te verdoezelen. De globalistische agenda vaart hier wel bij. Harder optreden en meer controle ligt in het verschiet. Het uitrollen van digitaal geld, digitaal pasport, Co2 budget, stikstof hysterie en censuur kan verder gaan. Maar de hoger opgeleiden ( ik ben er ook 1 ) begrijpen nog steeds niet wat er op hun afkomt. Zij worden liever ambtenaar en hoeven dan verder niet na te denken. Oplossingen voor een betere wereld zijn er in veelvoud, maar die worden niet gehoord. ~De middenklasse, die opkomt voor de vele belasting centen wordt uitgefaseerd en de burger zit met de gebakken peren. Met vriendelijke groeten, Caron

  2. Ik heb me van in het begin uitgesproken tegen dezelfde dingen als Mordechai en David Icke.
   Gelukkig begint dit besef steeds meer mainstream te worden.
   Rabbi Gabriel Cousens uit Israel heeft goed nieuws:
   volgens de Essenen zal alles beginnen ten goede te keren vanaf april 2025.
   Nog even volhouden dus!
   Namens de 144 000
   Victory of the Light

  3. Beste Mordechai,
   Wat kun je alles mooi verwoorden. En je lef je publiekelijk uit te spreken. Je hebt volkomen gelijk: laat ze maar nadenken. Ik vrees echter dat cognitieve dissonantie volksziekte 1 is geworden en veel mensen – konden ze wel over hun gedrag nadenken – in de war raken. Dan maar beter vasthouden aan mededenkers ….. doe ik ook trouwens. Veel goeds gewenst.

  4. Als de overheid komt met de lijn “om ons te beschermen”, dan gaan bij mij alle alarm bellen rinkelen, ik bedoel het ijzere gordijn was er ook om de mensen te “beschermen” tegen het kapitalisme. en trouwens in DDR. stond ook het woordje Democratische toch. en om die democratie te beshcermen moest er toch een muur in de hoofden en ook in het echt gebouwd worden.

 2. Beste,

  Dit heeft alles te maken met Tim Hofman, Die staat positief tov pro Palestina, dus dit kan niet door de beugel, over Corona zal je hem niet horen, Tim is te woke!!

  1. BNNVara heeft gebeld. De interactie staat op YT. Dat is in ieder geval iets. Maar er zal geen uitzending komen, waarin de vergelijking (niet in verhouding!) gemaakt wordt tussen de politieoptredens bij het pro-Palestina verhaal en bij de corona-demonstraties.

   1. Noem me een complotdenker.
    Maar om de aandacht van BNN/Vara te begrijpen moeten we naar het verschil kijken tussen de coronademo’s en de Pro-Palastine demonstraties.
    En vooral wie ze aanstuurt.
    Het is me nog niet helemaal duidelijk wie de Uva demo’s aanstuurt.
    Maar het grote verschil met de coronademo’s is dat toen er geen agressie van de demonstranten uitging en het geweld puur vanuit de politie kwam. Het ging de demonstranten om rechten voor iedereen en redelijk bestuur.
    De pro Palestina demonstranten zijn nooit vreemdzaam te werk gegaan. Ze kunnen honderd keer zeggen van wel maar de beelden zijn duidelijk lijkt me.
    De indruk die ik krijg bij de Palestina demonstraties is dat er een heel ander doel achter zit. Het gaat ze niet om vrede. Het gaat ze er om om instanties zoals het Uva partij te laten kiezen. Demonstreren voor vrede had veel meer sympatie gekweekt. Maar het lijkt wel of ze bewust tweedracht aan het zaaien zijn.
    Als de NPO hier gaat proberen de kant van demonstranten te kiezen is dat een aanwijzing voor mij dat er inderdaad een andere, waarschijnlijk buitenlandse, kracht dit aanstuurt.

  2. dat moet ook pro Palestina omdat er gewoon een genocide gepleegd word. dat kan niet en mag niet, 4000 jaar geleden hebben ze hetzelfde geflikt en de rekening gekregen, en nu dus weer.

  3. Beste ,
   In dit geval sta ik achter de politie, als je zo agressief optreed kan je dat verwachten, de politie was juist veel te mild. Ze hebben panden gesloopt stenen gegooid tja dan moet je op de blaren zitten.

 3. Mordechai,

  Aangezien ook BNNVARA deel uit maakt van de 86% media die in het bezit is van 8500 angsthazen met een onstuitbare honger naar macht en geld, kan er sprake zijn van een wonder(en die bestaan) of een methode van schijn empathie om jou uit de tent te lokken.

  Vechten tegen dit soort machtsblokken heeft nul komma nul zin. Maar gewoon samen met andere mensen die ook zien dat we aan een andere samenleving moeten gaan werken, heeft wel effect. Je kunt geen macht uitoefenen over mensen die je niet gehoorzamen.

  Bovendien, zijn ook politie mensen, mensen met ethiek en gevoel en ik heb de stellige overtuiging dat er van die ruim 60000 politiemensen en minimaal, maar ik denk dat ⅔ allang ziet wat er gebeurd enz.

  Maar dat alles is eigenlijk niet relevant. Als ik(wat dat is enige waar ik invloed op heb) ander gedrag vertoon, ziet mijn omgeving dat ook, dat levert een nieuwe verbinding op en je bent zo bezig met totaal andere ideeen.

  Dit gebeurd als sinds 2019/2020 wereldwijd, maar onder de radar. We hebben de mainstreammedia totaal niet nodig om aan een samenleving te bouwen. De reputatie van mainstreammedia is alleen maar halve waarheidsvinding en leugens en manipulatie .

  Dank je de koekoek. Laat ze lekker in hun waarde en bepaal je eigen weg. Met nieuws kun je de mensheid niet redden.

 4. Jij hebt blijkbaar nog steeds het idee dat je in een democratie leeft en woont…. Democratie: twee wolven ne een schaap moeten beslissen wat het avondeten word vanavond. Elke beslissing in democratie word gedaan met geweld, elke.

  Er komt ook geen nieuw kabinet. Of een die gewoon verder gaat war ze mee bezig waren. Wilders heeft zijn kans gehad, net als FVD, Wilders had meteen het zooitje op moeten blazen bij het mislukken van de formatie, hij had er zelfs op moeten sturen. Ik heb het voorspeld, hij krijgt geen kans, nooit of hij moet heel heel ver bukken, net als wat hij nu doet met Plasbek die miljoenen verdient heeft met zijn bedrijf dat MNRa vaccins ontwikkelen. Had hij meteen gereageerd met nieuwe verkiezingen dan was hij nu al president geweest en de grootste en had hij het tuig in de gevangenis kunnen gooien, nu mag hij blij zijn dat hij zelf niet achter de tralies komt.

  Besteedbaar inkomen en vrijheid word al sind Kok, ( vakbonds verrader) Bak-ellende ( die onze souvereiniteit verkwaanbselde in Portugaal zondertoestemming) en Rutte die gewoon alles met voeten treed ook de trias politica.

  Alles voor d VOC mentalitiet die noot weg geweest is, en dat is geen complement. gewoon kolonialisme, wat ook nooit weg geweest is.

  Kort gezegd:
  De Europese Unie van onze tijd is een recente versie van de toren van Babel, een puur op economie gebaseerd project waarbij God en godsdienst geen rol meer spelen. Het is een lichaam zonder ziel, een lijk in ontbinding.

 5. De Slowaakse premier Robert Fico is neergeschoten en raakte daarbij zwaargewond. Hij is in kritieke toestand afgevoerd. Er is een verdachte aangehouden en een traumahelikopter ingezet.

  Na een vergadering van de regering in de plaats Handlova werd Fico beschoten. Volgens de vicevoorzitter van het parlement is hij in zijn buik geraakt.

  Brute aanval

  Op beelden is te zien hoe Fico, die ogenschijnlijk niet meer op eigen benen kan staan, door zijn beveiligers wordt afgevoerd. Intussen arresteren agenten iemand die op de grond ligt.

  De president van Slowakije, Zuzana Caputova, spreekt van een ‘brute aanval’. De Hongaarse premier Viktor Orban zegt diep geschokt te zijn door de gruwelijke aanval op zijn vriend.
  Pandemieverdrag

  “Dit is wat er met je gebeurt als je afwijkt van het EU-/NAVO-verhaal en je meent het,” merkt politicoloog Kees van der Pijl op.

  De NOS noemt de moordaanslag een ‘schietpartij’, alsof premier Fico in een bar ruzie had gekregen.

  Vorige week werd bekend dat Slowakije het pandemieverdrag van de WHO niet zal steunen. Eerder staakte het land de wapenhulp aan Oekraïne.

 6. Het politiegeweld bij de pro-Palestina demonstraties maakt mijns inziens goed duidelijk hoe het werkt. Het demonstratierecht wordt gerespecteerd, TOTDAT het een onderwerp betreft dat tegen het overheidsnarratief ingaat. Dan wordt er opeens keihard opgetreden om angst te creëren en te voorkomen dat het aantal demonstranten verder groeit.
  Dat de politie zich niet/nauwelijks hoeft te verantwoorden als agenten zich niet aan de regels houden, maakt duidelijk dat er geen sprake meer is van een rechtstaat.

  1. Goede opmerking van Kees vdr Pijl..en Qui bono? Kan iedereen zelf invullen. In Slowakije gaat het de laatste tijd niet bepaald volgens het boekje van de ‘hoge machten’

 7. Eerlijk ,dat woord komt niet voor bij BNNvara
  En al helemaal niet bij het kliekje npo
  Ze hangen alleen maar aan de telefoon als het in hun straatje te pas komt
  Ik ben al veel langer klaar met dat kliekje
  Ik geef ze al geen tweede kans meer
  Opdoeken het hele zooitje

  1. Ik zou je verhaal aan Tom vertellen zijn onderzoek gaat over de beelden dat de vredige demonstratie iedere keer door de romeo,s uit de hand lopen dus de bewijs filmpjes zouden hem daar bij kunnen helpen maar Dylan is erop tegen is dat dit openbaar gemaakt worden. Dus ik zou meewerken. Eens gerechtigheid voor al die mensen die aangevallen zijn. De live die ik gezien heb tijdens corona en nadat er over gesproken werd ben ik er beter op gaan letten dat was vorige week bij de UvA ook weer het geval .

 8. E zal niets veranderen, de eigenaren van bnnvara zijn niet veranderd, dus diegene die hun loon betaald is dezelfde als voorheen. De hypotheekjournalisten zullen nooit onpartijdig naar de waarheid zoeken, bang om hun baan te verliezen.

  1. Goede opmerking van Kees vdr Pijl..en Qui bono? Kan iedereen zelf invullen. In Slowakije gaat het de laatste tijd niet bepaald volgens het boekje van de ‘hoge machten’

 9. De media mogen alleen het narratief van de overheid vertolken, op straffe van ontslag en uitsluiting. Kijk maar hoe er op Ongehoord Nederland wordt gereageerd. En daarom zul je op de Nederlandse tv niet de waarheid zien. Overigens niet alleen op tv… Alle media moeten het overheidsnarratief kritiekloos weergeven. Alleen De Andere Krant, Gezond Verstand en alternatieve nieuwswebsites zoals NineForNews geven het werkelijke verhaal achter de leugens. Maar dit moge bekend zijn. Bijv. https://www.ninefornews.nl/twee-mensen-media-handen-oppermachtig/

  1. Niet de Nederlandse staat betaalt, maar het Nederlandse volk betaalt. De Staat betaalt met ons belasting geld!
   Alles wat medewerking verleend aan de Nederlandse Staatis net als de Nederlandse Staat “CORRUPT!”

   Wij, het Nederlandse Volk worden min of meer gedwongen, zonder het te beseffen, mede daders gemaakt.
   Waar is de samenhorigheid van het Nederlandse volk?

   N V. NOOIT VERGETEN.
   V N. VEREENIGINGEN NU.

 10. Aangezien vele demonstranten maskers droegen bij het protest en hierbij bewust hun gezicht bedekten om niet geïdentificeerd te worden vind ik dat er niet zo moeilijk gedaan moet worden over dat de politie een keer geweld gebruikt terwijl de demonstranten dit ook doen we leven in een land dat zo vrij is als het maar kan en dan gaan we hier protesteren in de hoop dat er iets veranderd aan een conflict waar we niks aan kunnen veranderen. Het lastig vallen van medewerkers van een universiteit om alleen maar je punt duidelijk te maken is zwaar ondermaats en dient inderdaad de kop worden ingedrukt.

 11. Ik denk dat ze jou iets willen laten zeggen waardoor ze jou kunnen gaan cancelen. Hun strategie is : 10 x meegaan met het narratief en 2 / 3 x oppervlakkig geframed kritisch, om zo nog enigszins betrouwbaar te blijken.
  Het is en blijft mainstream.
  NPO= Nederlandse Propaganda Organisatie / Omroep

 12. Bnnvara is zeer partijdig. Ze zijn niet zuiver. Voorheen niet kritisch naar ondemocratisch gedrag. En nu wel, omdat het past in hun politieke agenda. Dit is journalistiek onwaardig. Ik ben verrast door hun schaamteloosheid.

 13. Ik ben in ieder geval blij dat er mensen zoals jij opkomen voor de rest. Er is maar een select groepje mensen, die zich openlijk uitspreken en kritiek durven te uiten op de corrupte staat en hun tentakels zoals de media. Wij leven in een illusie van een rechtstaat, maar de politiek, de media en BNE-ers zijn gewoon puppets van de echte machthebbers. Ach ja, what’s new…focus op je zelf, je innerlijk en straal uit wat je uit moet stralen. We hebben allemaal een taak in deze shitshow.

 14. Grappig dat in de vooravond van een nieuwe, Rechtsere regering, deze omroep op eens ‘zoete koekjes’ lijkt te gaan bakken. Natuurlijk is BnnVara een Linkse omroep met een sterk socialistisch geluid die geen antwoord zal kunnen/durven geven op al de vragen van Mordechai. Ik zie het telefoontje van deze omroep daarom als een teken dat een positieve verandering op komst is. Nu de politie en Justitie nog, die ook het schanskleed aan moeten trekken over de collaboratie met het Linkse kartel. Denk b.v. aan de behandeling van de Blokker Friezen.

 15. De geschiedenis heeft aangetoond dat Nederlanders zeer goed zijn in het aandikken van hun heldenrol maar slecht zijn in het erkennen van hun zwarte bladzijden. Op zich een zeer menselijk fenomeen, maar het springt er in onze cultuur wel erg duidelijk uit.

  We moffelen ons verleden met enige schaamte onder het tapijt, heroriënteren (ons weer) op het pad wat juist en rechtvaardig is en hengelen om erkenning en goedkeurende kneepjes in de wang van hen bij wie we graag in een goed blaadje willen staan.

  In verwacht ik dat BNN/Vara (vooral intern) schoorvoetend zal erkennen dat ze in het verleden mogelijk niet helemaal optimaal het nieuws van meerdere kanten hebben belicht, dat ze nu stellen dat wel te doen of in ieder geval daar een begin mee te maken, dat ze daar – in vergelijking met de rest van lame-stream media – in voorop lopen, dat ze daar eigenlijk best trots op zijn, en daarom stiekem en verwachtingsvol uitkijken naar de schouderklopjes van de wappies.

  Flikker toch op.

 16. Beste Mordecai – groot respect voor jou. Je houdt je rug recht. Daar is veel kracht en morele helderheid voor nodig. Dank je wel dat je voor ons in de bres springt. “Een volk dat voor tirannen zwicht… ” is nu nog steeds hyper actueel.

 17. Bijzonder dat BNN-VARA nu met vragen komt. Ik heb links altijd gewaardeerd om het kritisch zijn en het opnemen voor de zwakkeren. Bij de C19-crisis gedroegen ze zich suf, gehoorzaam en volgzaam. Ze hebben een enorme inhaalslag te maken. Misschien kan dat helemaal niet, net als mensen die ‘fout’ waren in WO2 het daarna nooit meer goed konden maken. Maar we moeten toch samen verder. En we moeten uitzoomen. Nu gaat het over politiegeweld. Als we een paar stappen achteruit gaan zien we dat de gevestigde media het collectief lieten afweten. Nog verder uitzoomend zien we dat van de democratie niet meer over is dan een dun laagje vernis (‘hoera, we mogen stemmen!’) dat snel verdampt. Weer een paar stappen terug zien we het grote plaatje van de hele mensheid, die een enorm belangrijke ontwikkeling doormaakt. Eenmaal daar aangeland kan je je echt niet meer druk maken om een beetje politiegeweld, hoe buitenproportioneel en onterecht dat ook is.

 18. Dat de msm compleet onder controle is van de staat is een feit onomstotelijk vastgesteld door onderzoeksjournalist Cees van den Bos op basis van WOB-documentatie. Daar komt bij dat alle msm op tv collectief vreet uit de staatsruif. Dus wiens brood men eet, diens woord men spreekt. De msm dreunde tijdens de hoax en dreunt nog immer als een hersenloze buikspreekpop het gehele repertoire aan overheidnarratieven getrouw uit. Elke avond, elke omroep, in gelijkluidende bewoordingen. Het is zo vreselijk doorzichtig allemaal. Als je het ziet. En wanneer je het eenmaal ziet, kun je het nooit meer niet zien.
  Naast de totaal foute msm zijn (bijna) alle overheidsorganisaties van hetzelfde sop overgoten. Drie voorbeelden. Een OM dat in opdracht van de bestuurder politieke processen aanspant. en de ’waakzaam en dienstbaar’-brigade die zich, onder het motto Befehl ist Befehl, laat lenen om als beulsknecht op te treden tegen hen die de bestuurder het meest tegen de haren instrijkt (boeren, coronademonstranten). De Belastingdienst die willens en wetens illegale middelen gebruikte bij het niet willen toekennen van een toeslag. We weten allemaal waar dit op uitdraaide.
  Het zit fundamenteel fout in elke bestuurslaag in dit land. De msm vormen daarvan het verlengstuk. Dat is hen méér dan kwalijk te nemen gezien de taak die de journalistiek heeft. Sterker, het is onvergeeflijk.

 19. Mordechai, je gelooft toch niet dat BNN/VARA haar leven gaat beteren?
  Het zal me niet verbazen als ze jouw woorden gaan verdraaien.

 20. Ik vind het heel positief dat BNNVara belde.
  Blijkbaar was iemand wakker die een vergelijk trekt met andere demonstraties en niet klakkeloos aanneemt wat de palestina-kraaiers roepen.
  Dus goede journalistiek die kijkt of wat hier gebeurt afwijkt van ander politie optreden.

  Het Palestina protest is uitermate gewelddadig en gericht tegen onschuldigen (de UVA) die daar niets mee te maken hebben en lukraak belaagd worden en geconfronteerd worden met gigantische vernielingen. Naar verhouding worden die dus met fluwelen handschoen aangepakt. Daders worden ook niet eens van de universiteit verbannen (hoewel de meesten allen Engels spreken en een buitenlands uiterlijk hebben).
  Daarentegen waren de corona maatregelen demonstraties vredelievend, zonder vernielingen, legden geen snelwegen of universiteiten plat en daar werd met VEEL MEER geweld en machtsvertoon opgetreden.
  Dat de Politie de wet aan zijn laars lapt, zich niet legitimeert, aangifte weigert op te nemen en disproportioneel of puur voor de lol geweld gebruikt is de standaard handelswijze van de politie. Maar bij dit ‘Palestina protest’ zeg maar vernielfeest om aan te tonen hoe terroristisch dat stelletje is en hoe gelijk Israël heeft om ze aan te pakken, daar doet de politie NAAR VERHOUDING juist absurd netjes en beschaafd tegen.

  Niet legitimeren, beweren geen legitimatie bij zich te hebben als agent en met veel bravoure eindeloos de wet overtreden: iedereen die de politie tegenkomt en 100% in zijn gelijk stond kent het fenomeen. Wie het niet gelooft: ik heb zat opnames van eenduidig serieus grensoverschrijdend politieoptreden.

  De politie komt er mee weg, daar is zelfs de wet op aangepast, dus dit is een glijdende schaal de afgrond in. De politie stelt ook nauwelijks eisen aan buitenlanders, om kunstmatig hun aantal in het korps te verhogen. En de klachten worden afgehandeld door agenten die dat tijdelijk doen over de collega’s waarmee ze persoonlijk samen werkten en nog steeds mee lunchen en gedrag vertonen dat ze jaren zelf normaal vonden en deden (verklaar die klacht over mij ongegrond want anders doe ik een boekje open over jou).
  Sinds de algemene wet bestuursrecht en helemaal de nieuwe omgevingswet in werking trad ben je als burger machteloos: je mag naar de zogenaamd onafhankelijke bezwaarschriftencommissie en dan nar de rechter; echter de rechter mag ten nadele van de burger van de wet afwijken maar niet ten nadele van de overheid: en als de overheid de uitspraak in hoger beroep niet zint nemen ze hetzelfde besluit gewoon nog een paar keer.

  Ook bij defensie klopt er niets van. Lees maar eens wat met mensen als Kas Spijkers gebeurt die de waarheid vertelde aan nabestaanden over falende landmijnen.

  De QR codes waren een schande en dan weet je weer waar de NSB’ers in de oorlog vandaan kwamen.

  Ministers die aangenomen moties van de 2e kamer (het hoogste orgaan in Nederland) gewoon zeggen te zullen negeren (negeren van democratie).

  Het kan blijkbaar allemaal tegenwoordig, en degene die wat zegt is de sigaar
  Wie denkt dat we in een rechtsstaat wonen is al jaren op ieder vlak volledig de weg kwijt.
  Net als de Palestina knuffelaars en milieugekken: kennelijk slaat de idioterie ook al bij burgers toe.

  Dus klasse dat BNNVara jou belde.
  Nu maar hopen dat meer dat gaan doen EN vooral dat ze ook daadwerkelijk eens iets met goede informatie gaan doen. Bij de NPO kom je alleen verder als je lid bent van een regeringspartij EN niet kritisch bent EN tevens braaf het juiste verhaal verkondigt wat ‘de macht’ op dat moment wil horen. Journalistiek was ooit dat kritische vragen gesteld werden objectieve informatie verspreid werd, vooral die informatie die machthebbers liever geheim wilden houden: kwam die nostalgische tijd maar weer terug.

 21. BNN/VARA had kansen zat, die behoef je geen nieuwe meer te geven, zij worden betaald door de regering en zijn gewoon een ordinaire propaganda kanaal van de staatsomroep geworden. Deze blauwhemden die zo hard optraden zullen zich voor het militaire tribunaal gaan verantwoorden, ze zijn net zo fout als in WW2 toen zij ook de kant van de nazi’s kozen. Waren rammen ze dan niet zo hard in op dat clubje klimaatbetogers, volg het geld en je zult zien dat zij ook door de overheid betaald worden. En die betogers UVA? Daar zitten net als in 2020 21 22 romeos van de politie tussen die onrust stoken en alles laten escaleren, zie je het niet dan ben je ziend eblind in mijn ogen.

 22. Mijn vader is 50 jaar lid geweest van de VARA tot zijn dood en ik ben er mee opgegroeid in de jaren 60-80. Ik ben de jaren 90 afgehaakt, want ik zie wat een intolerante kliek het is. Trap er niet Mordechai. Er is bij hen geen ruimte voor een ander geluid, ze willen je alleen voor hun karretje spannen.

 23. Je doet fantastisch werk!
  Juist omdat er een machtsgreep plaats vindt via zowel rechts als links, via zowel milieu als midden oosten. Verdeel en heers

  Mij gaan kunst en milieu erg ter harte.
  Vrijheid en respect
  Geld mag een andere plek krijgen.
  Samen meer.
  Maar eerst weer een gezonde basis leggen, en daar moet iedereen ook zelf aan werken.

 24. Mijn vermoeden is dat de VARA-heel dom onnozel- dacht misschien jou uit de tent te kunnen lokken als zijnde Jood- en “dus” pro Israel.
  En dat gebeurde dus helemaal niet. Heb veel waardering voor je alertheid en energie en hopelijk komt er nog een gelegenheid om al je openstaande vragen te kunnen stellen en er antwoord op te krijgen.

 25. Hallo Mordechai, leuk dat je om reacties vraagt!
  M.b.t. demonstreren: dat doen we hier met borden en leuzen. Op het moment dat er op brede schaal vernielingen worden aangericht, goederen worden gestolen en barricaden worden opgeworpen met publieke eigendommen en privé eigendommen van anderen… dan heet dat geen demonstreren meer maar rellen.
  De regel over legitimatie van politie is duidelijk bedoeld om corruptie en machtsmisbruik tegen te gaan van agenten die alleen of in kleine aantallen handelen. Op het moment dat de ME en het arrestatieteam tegenover je staan, dan is er geen enkele aanleiding om te twijfelen aan hun identiteit. Zeker niet aangezien er geen sprake is van afpersing of machtsmisbruik van de positie (politie handelt immers op bevel van de burgemeester en er is tevens ruime gelegenheid gegeven om te vertrekken en daar is herhaaldelijk toe opgeroepen).

  M.i. zou iedereen die daar aanwezig was elkaar moeten aanspreken en weerhouden van wangedrag. Als dat niet gebeurt, dan is er geen sprake van nalatigheid (“ik heb het niet gedaan”) maar van *medeplichtigheid*. De schade zou men dan ook moeten verhalen op álle ‘demonstranten’ die zich uit vrije wil hadden kunnen verwijderen van een plaats waar crimineel gedrag plaatsvond, maar dat niet gedaan hebben. Als je op de verkeerde demonstratie staat, moet je je conclusies trekken: vertrekken en desnoods op een ander moment een nette demonstratie organiseren.
  We moeten eens stoppen om ons voor het lapje te laten houden. Een rel is geen demonstratie. Op een demonstratie hoef je niet gemaskerd te verschijnen, stel dat ook gewoon als voorwaarde. Wie gemaskerd verschijnt heeft iets te verbergen. Geef die geen platform om te spreken, ga er niet mee onderhandelen en sta geen gemaskerde samenscholingen plaats. En houd die relschoppers zeker niet de hand boven het hoofd door aangiftes tegen politie te honoreren. Het is al een schande dat de wereldmachten Hamas de hand boven het hoofd houden (waarmee ik bedoel dat alle druk op Israël wordt gelegd, terwijl ik geen enkele sanctie zie op het niet vrijlaten van de gijzelaars of het breken van benen met een breekijzer van vermeende dieven). We moeten dat soort wereld-op-zijn-kop situaties niet hier in Nederland gaan herhalen.

  Mordechai, naar mijn idee probeert men jou te gebruiken om een parallel te kunnen suggereren tussen Coronademonstraties en deze rellen om zo draagvlak te kunnen winnen. Ik denk dat je daar vriendelijk (of onvriendelijk) voor mag bedanken!

 26. Vroeger was er eens sterke klassenjustitie. Tegenwoordig is dit een cultuurjustitie geworden. Behoor je niet tot het ‘juiste cultuurkamp’ dan kun je het schudden. BNNVara behoort tot het ‘juiste’ kamp voor justitie, want collaboratief in coronatijd, dus kunnen we verwachten dat er wel wat aandacht voor zal zijn. De vergelijking van het huidige politiegeweld met het geweld dat tegen ons wappies werd ingezet zal niet worden geaccepteerd. Daar zal een rechtvaardiging voor worden bedacht.
  Het meisje van BNNVara dat jou belde klinkt als een ‘stagiaire’ en daar wemelt het van, want vele jonkies willen graag dit soort z.g. ‘onderzoeksjournalistiek’ doen om zich verder in de mediawereld te werken. Ik had meer vertrouwen in deze telefonische vraagstelling gehad als een ouwe kerel jou had opgebeld. 🙂

 27. Als een demo de overheid en de Globalisten niet behaagt zal de politie hard optreden.
  Ze zetten hun mensen in om een vreedzame demo te laten escaleren.
  Het is goed, dat nu onze linkse broeders voelen en hopelijk begrijpen hoe de vork in de steel zit, zodat we gezamelijk het Globalistische en financieel perverse beest in de bek aan kunnen kijken.
  Hopelijk kunnen we met z’n allen een nieuwe vreedzame decentrale wereld scheppen.

 28. Hi Mordechai,

  In normal situations I’d say that you’re right. In this case, though, I think this has nothing to do with right to protest. These were downright riots and vandalism, in support of a terrorist organisation and killing innocent civilians in October. With covid, it was obvious what was wrong and what was unlawfully happening to us, in this case, those idiots support warmongers and terrorists. And I can’t believe I’d ever say this, but the cops were way too soft with them as it is. With those pro-pali morons, I’d say the police should hammer down with all the force they can muster. Sorry, but in this case I stand behind the cops.

  1. Hi Tinus,
   In case of riots and vandalism I agree the police should act. But we have seen times and times again that, even when people are protesting peacefully, the police hammers peoples down. For me that is unlawful which is also stated by the UVRM.

 29. BNN/VARA en de Volkskrant, één grote kliek, ik kijk en luister er niet meer naar en het lezen van de Volkskrant heb ik ook gestaakt.
  Het bespaart me een hoop ergernis!
  Alleen bekruipt me telkens het gevoel, dat ik in verzet moet komen. Heb in het verleden wel eens een ingezonden brief naar de Volkskrant gestuurd, waarvan ik van te voren al wist, dat die nooit geplaatst ging worden en ik er ook geen reactie op zou gaan krijgen. Mijn brief paste gewoon niet in hun straatje!

 30. Ze hadden het korps mariniers ook in moeten zetten en deze gewoon hun gang moeten laten gang net zo lang er geen beweging meer in deze “vreedzame” demonstranten zou zitten. Agenten die hun werk moeten doen om de orde te bewaren met allerlei voorwerpen te bekogelen en met ammoniak te besproeien mogen met veel geweld zich verweren met de lange lat en wel zo hard mogelijk. Ze hebben veel te lang gewacht met ingrijpen om het vreedzaam te laten beëindigen maar er werd niet geluisterd dus prima optreden van de politie
  volgende X ook de mariniers laten oefenen op deze relschoppers.

 31. Hoi Mordechai, ik vind dat je het goed gedaan hebt. Het leek mij dat het meisje oprecht geinterresseerd was. BnnVara heeft nog een weg te gaan, dat wel. Maar goed dat je ze the benefit of the doubt hebt gegeven. Ze weten ook zoveel niet. Volgden de alternatieve media niet. En stonden onder druk om het overheids narratief te volgen.
  Uit de WOB en WOO documenten bleek dat de NCTV aan de touwtjes trok, ook naar de media toe.
  Ik heb zelf ook te maken gehad met een Boa die mij in de trein bijna schreeuwend onder druk zette om een mondkapje op te zetten. Ondanks dat ik een ontheffingsplaatje om had. Ik vroeg hem twee keer om zijn id en twee keer griste hij hem voor mijn neus weg voordat ik er goed naar kon kijken. Bij de NS was het niet mogelijk om hier een klacht over in te dienen.
  Dus je kunt wel zeggen dat ze zich MOETEN identificeren, maar ze doen het gewoon niet.

  Hartelijke groet van Anna Kallenberg.

 32. Demonstreren is een goed recht. Als er vernielingen plaats vinden mag er opgetreden worden.
  En politie die fout is moet aangepakt worden.
  Ik wacht nog steeds op eerlijke journalistiek van het linkse cartel.
  Maar als je naar de tweede kamer kijkt, die in mijn ogen een voorbeeld functie hebben, daar wordt nog net niet op de vuist gegaan als het rechtse blok een mening geeft.
  Zolang onze zogenaamde gekozen regering zich als kleuters gedragen, kun je van de gezagsdragers ook niks meer verwachten.

 33. Lieve Mordechai,

  Ik voel je en ik sta achter je, maar de vragen die je stelt, stel je aan de verkeerde mensen. En de vraag is of je ze überhaupt nog moet stellen, want wat verwacht je? Dat ze snikkend sorry gaan zeggen? Dat gaat niet gebeuren! Heel misschien gaat er wat lafheid verdwijnen nu de nieuwe regering gaat snijden in de subsidiepot van de NPO… misschien dat ze nu een vuist durven te maken over dingen die ze eerder verzwegen uit angst dat de kraan dicht ging. Maar daar verwacht ik trouwens niet al te veel van.

  De MSM is overgenomen en de puppets die er nu nog werken, die ga je niet bereiken. Ik weiger om met ze te praten. Gewoon niet doen. Ik praat liever met de mensen op straat die ik tegenkom als ik mijn hondjes uitlaat, en dat werkt veel beter!

  Nu heb ik het voordeel dat ik verpleegkundige ben geweest, en ik mensen kan vertellen, dat tijdens de meeste griepseizoenen, de afdelingen vol liggen met mensen die complicaties hebben, met name ouderen (80+). En dat er dus in 2020 helemaal geen oversterfte was, niet anders dan normaal. Veel mensen kennen mensen die last hadden van de spuiten. En velen hadden er ook zelf extreem veel last van!

  Op menselijk niveau communiceren werkt het beste. Ik begin niet over of de maanlanding nou wel of niet heeft plaatsgevonden, ik hou het bij de feiten rondom de p(l)andemie!

 34. Dit heeft niks met vrijheid van demonstratierecht te maken.
  Geweld en vernielingen leiden tot gebiedsverbod en het niet opvolgen tot aanhouden en verwijderen.
  De universiteit moet eens goed naar hun gedragsregels kijken en de studenten uit hun opleiding gooien en leraren ontslaan voor wangedrag. Uiteindelijk is dit gedrag (vernielingen, geweld) niet gewenst.
  Verder moet de politie iedereen die gezichtsbedekking draagt gewoon aanhouden dit is namelijk verboden.
  Gezichtsbedekking is alleen nodig als je verkeerde intenties heb en die zijn niet gewenst bij betogingen.
  Ook vanuit de betogers zelf zou discipline gewenst zijn aangezien zij in een kwaad daglicht worden gezet. Maar goed in dit Woke landje gaan wij het gewoon weer laten gebeuren en zullen de misbruikers van het demonstratierecht er wel weer mee wegkomen.

 35. Ik vind het heel positief dat BNN-VARA je belde.
  Blijkbaar werd eindelijk iemand wakker die een vergelijk trekt met andere demonstraties en niet klakkeloos aanneemt wat de palestina-kraaiers roepen.
  Dus goede journalistiek die kijkt of wat hier gebeurt afwijkt van ander politie optreden.

  Gewoon BELEEFD, feitelijk en helder met de neus op de feiten drukken dus. Veel van de reacties hier gaan me dan ook te ver.

  Het Palestina protest is uitermate gewelddadig en gericht tegen onschuldigen (de UVA) die daar niets mee te maken hebben en lukraak belaagd worden en geconfronteerd worden met gigantische vernielingen. Naar verhouding tot andere groepen worden Palestina kraaiers en milieugekken dus met fluwelen handschoen aangepakt. Daders worden ook niet eens van de universiteit verbannen (hoewel de meesten allen Engels spreken en zelfs een buitenlands islamitisch getint uiterlijk hebben).

  Daarentegen waren de corona maatregelen demonstraties vredelievend, zonder vernielingen, legden geen snelwegen of universiteiten plat en daar werd met VEEL MEER geweld en machtsvertoon opgetreden.
  Dat de Politie de wet aan zijn laars lapt, zich niet legitimeert, aangifte weigert op te nemen en disproportioneel of puur voor de lol geweld gebruikt is de standaard handelswijze van de politie. Maar bij dit ‘Palestina protest’ zeg maar vernielfeest om aan te tonen hoe terroristisch dat stelletje is en hoe gelijk Israël heeft om ze aan te pakken, daar doet de politie NAAR VERHOUDING juist absurd netjes en beschaafd tegen.

  Niet legitimeren, beweren geen legitimatie bij zich te hebben als agent en met veel bravoure eindeloos de wet overtreden: iedereen die de politie agenten met een vooringenomen mening of opdracht tegenkomt en 100% in zijn gelijk stond kent het fenomeen. Wie het niet gelooft: ik heb zat opnames van eenduidig serieus grensoverschrijdend politieoptreden.

  De politie komt er mee weg, daar is zelfs de wet op aangepast, dus dit is een glijdende schaal de afgrond in. De politie stelt ook nauwelijks eisen aan buitenlanders, om kunstmatig hun aantal in het korps te verhogen. En de klachten worden afgehandeld door agenten die dat tijdelijk doen over de collega’s waarmee ze persoonlijk samen werkten en nog steeds mee lunchen en gedrag vertonen dat ze jaren zelf normaal vonden en deden (verklaar die klacht over mij ongegrond want anders doe ik een boekje open over jou). En na een paar jaar willen de klachtbehandelaars vaak weer terug het ‘normale’ korps in.

  Sinds de algemene wet bestuursrecht en helemaal de nieuwe omgevingswet in werking trad ben je als burger machteloos (nu is er ook nog een wet die agenten beschermt tegen vervolging) : je mag naar de zogenaamd onafhankelijke bezwaarschriftencommissie en dan nar de rechter; echter de rechter mag ten nadele van de burger van de wet afwijken maar niet ten nadele van de overheid: en als de overheid de uitspraak in hoger beroep niet zint nemen ze hetzelfde besluit gewoon nog een paar keer.

  Ook bij defensie klopt er niets van. Lees maar eens wat met mensen als Kas Spijkers gebeurt die de waarheid vertelde aan nabestaanden over falende landmijnen.

  De QR codes waren een schande en dan weet je weerwaar de NSB’ers in de oorlog vandaan kwamen.

  Ministers die aangenomen moties van de 2e kamer (het hoogste orgaan in Nederland) gewoon zeggen te zullen negeren (negeren van democratie en een vorm van landverraad).

  Het kan blijkbaar allemaal tegenwoordig, en alleen de boodschapper of klokkenluider is de sigaar. Bauwfraude klokkenluiders werden geruïneerd. Zie ook de uitzending ‘foute officieren van justitie’: zich misdragende officieren maken bliksemsnel carrière, mensen die hun werk goed deden werden daarentegen op een zijspoor gezet.

  Wie denkt dat we in een rechtsstaat wonen is al jaren op ieder vlak volledig de weg kwijt.
  Net als de Palestina knuffelaars en milieugekken: kennelijk slaat idioterie ook al bij burgers toe.

  Bij de media kom je alleen hogerop als je lid bent van een regeringspartij, braaf het door ‘de macht’ gewenste verhaal vertelt en verder niet kritisch bent. Linkse rakkers maken bij de media sneller carrière. Ziedaar het gospel watje hoort, behalve bij omroep ON, die men ook op oneigenlijke gronden en met gefalsificeerde ‘feiten’ die geen feiten zijn van de buis wil halen.

  Wees dus blij dat bij BNNVara één kritisch persoon zit die jou belt en de vraag stelt. Pas op dat je uitspraken niet geframed of misbruikt kunnen worden. Onderbouw een argument met sterke onweerlegbare feiten. En hoop dat ze wakker wordt en nog meer mensen bij de media eens wat positiefs doen met dit soort informatie.

 36. De Media is compleet in handen van de 3e Macht. De politiek dient deze machtselite ook. Het nieuws is dus ook compleet gecontroleerd en geregisseerd. Alle grote thema’s die we voorgeschoteld krijgen, hebben wij als burgers totaal geen vat op. Het heeft daarom ook geen zin om daar tegen te demonstreren, het gebeurd toch. Alle demonstraties, hoe goed bedoeld ook, worden gedemoniseerd. De gigantische demonstratie in Woensdrecht, in de jaren 80, tegen de komst van de kruisraketten, hebben niets opgeleverd. De kruisraketten kwamen toch. En staan nu in Volkel.
  Onze machtselite heeft de menselijke psyché zeer goed bestudeerd en misbruikt dit elke dag tegen ons. Het is allemaal emotie wat ons verdeeld en kwaad maakt. De machtselite weet hier optimaal gebruik van te maken.( Mindcontrol). Duizend onderwerpen om ons te verdelen en bezig te houden.(Polarisatie). Al het nieuws wat we consumeren heeft eigenlijk in de meeste gevallen totaal niets te maken met onze persoonlijke dagelijkse leven. Waarom maken we ons dus zo druk? Laat BNN VARA lekker “links” liggen en probeer in je eigen omgeving door mensen te wijzen op de echte gevaren die ons bestaan gaan ondermijnen.
  Het grootste gevaar is ons geld systeem en de inflatie die dat geeft. Geen enkele politicus of media zal hier roering aan geven, maar dat is wel het grootste probleem van het moment!

 37. De politie is een criminele organisatie, dat is het altijd geweest maar nu er een staatsgreep is gepleegd komen ze er steeds meer vooruit. een bekeuring is ook niet meer dan afpersing ( jij doet wat ik beveel “zonder enkele autoriteitsrecht” zoniet dan steel ik zoveel geld van je, maffia praktijken)
  Ik weet nog wel een goede Bnnvara waar was jullie berichtgeving toen 13 mei bekent werd gemaakt dat de CIA JFK heeft vermoord. dat zou toch wereld nieuws moeten zijn lijkt mij.
  https://www.ninefornews.nl/ook-geen-complottheorie-meer-nederlandse-journalisten-bewijzen-dat-cia-achter-moord-op-president-kennedy-zat/
  Het antwoord is vrij simpel ; de tv is een hypnose doos met staats propaganda, daar is het ook voor uitgevonden.
  steeds meer mensen komen daarachter en kijken er nog geen eens meer naar.
  als je dan toch zo nodig naar het ( leugenachtige) nieuws wilt kijken dan heb ik een goeie tip voor je ; draai alles wat ze je vertellen om
  dan zit je heel dicht bij de waarheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7  +  1  =