Ga naar de inhoud

David Icke – Deel 6 – Een verrassende wending

Wij hebben een brief van de rechtbank ontvangen met de mededeling dat het onderzoek heropend wordt!

Dat is nogal een verrassing op z’n zachtst gezegd.

Wat is er aan de hand?

David Icke is, naar onze mening, onterecht geweigerd op basis van het Schengenverdrag. Het gaat hierbij voornamelijk om artikel 24.

Wat blijkt? Op 9 maart jl. is een belangrijke paragraaf binnen dit artikel aangepast. Deze aanpassing is duidelijk in het voordeel van David Icke.

Watch the full conversation with David, Jeroen, Willem and Mordechai

Voorafgaand aan deze aanpassing liet het artikel nog enige ruimte voor vrije interpretatie waar de Staatsecretaris, volgens ons volledig onterecht, gebruik van probeerde te maken.

Dit artikel is inmiddels, vermoedelijk om misbruik van staten te voorkomen, aangepast. Een deelstaat moet nu veel specifieker aantonen op welke gronden een niet ingezetene van het land geweigerd wordt. En deze gronden moeten zeer ernstig zijn. Zo moet iemand bijvoorbeeld zijn veroordeeld voor een strafbaar feit of daar moet in ieder geval verdenking van zijn.

BEFORE

AFTER THE CHANGE ON THE 9TH OF MARCH

Als je naar de verschillen kijkt dan lijkt het niet een groot verschil. Toch is het juridisch een verschil van dag en nacht. Dit is een van de redenen dat de rechter het onderzoek heeft heropend.

De Staatsecretaris heeft nu een week de tijd om te reageren op de vragen van de rechter. Vermoedelijk zal de advocaat het argument inbrengen dat het artikel moet worden aangehouden zoals dat op het moment van 6 november 2022 van toepassing was. Dit is echter onhoudbaar want David Icke kan op dit moment, waar het aangepaste artikel reeds van kracht is, niet reizen.

Laten we niet te vroeg juichen. Aan de andere kant lijkt de weg naar een overwinning, door deze aanpassing, groter dan ooit.

Ik hou je op de hoogte via mijn nieuwsbrief: https://www.mordechaikrispijn.nl/aanmelden-nieuwsbrief/
en via mijn Telegram kanaal: https://t.me/mordechaik

Wil je dit artikel delen met gelijkgestemden, dan stel ik dat op prijs.

88 reacties op “David Icke – Deel 6 – Een verrassende wending”

 1. Laten we hopen dat de rechtszaak wordt gewonnen, een groter onrecht bestaat zowat niet om iemand de toegang te ontzeggen op ‘gebakken lucht’ en is een schande voor een land dat pretendeert een democratie te zijn.

 2. This is actually really positive! It means that there are still critical judges to the system. Let’s wait and see the outcome, but this is a positive step.
  Fingers crossed!

 3. Dank julie voor standing up against this mob. Ik heb niet hetzelfde, maar something similar ondervonden. Gelukkig worden mensen nu “wakker”
  Tine

 4. Zou een waanzinnige overwinning zijn en met name voor Jeroen.Wat heeft hij een berg energie en tijd hierin gestopt.
  Hoop doet leven!!

 5. Wat een hoopvol bericht. Ik sluit me helemaal aan bij David Icke, jullie drie zijn kanjers!
  En gelukkig gaat dit niet via YouTube, mijn reactie op de potkaarsuitzending van afgelopen maandag werd geweigerd.
  Dus … duimen voor jullie, kaarsjes branden en bidden dat David zijn vrijheid terug krijgt . Heel veel liefs, Eleonora Balduk

 6. Bitte entschuldigen Sie, wenn ich Ihnen auf deutsch schreibe, mein Englisch ist eine Katastrophe und sonst könnte ich nur noch spanisch anbieten 🙂
  Ich möchte Ihnen meinen höchsten Dank aussprechen für Ihre Arbeit, für Ihr Sein und damit meine ich für Ihr gutes Herz.
  Danke das Sie uns auf dem laufenden halten, Sie sind einfach wunderbar.
  Muchas gracias de todo corazón.

  María Jesús desde Alemania

 7. Mooi, en dat suggereert dat er binnen het Schengenverdrag zielen zijn die integer zijn? Die een geweten hebben? Ik weet dat dit uiteindelijk tot echte doorbraak zaal leiden. Elke dag hoop en bid ik dat het de dag van ommekeer zal zijn. Ik weet, velen met mij totdat er zoveel zijn dat de dijk van onlicht barst. Dank voor je inzet omdat het veel meer doet dan we kunnen denken.

  liefde is met ons allen klaas.

 8. Mordechai wat een goede ontwikkeling. Idd het is nog niet gewonnen, maar we gaan langzaam maar zeker de positieve kant op. Wereldwijd merk ik een omslag in uitspraken en openbaar makingen.
  Hopelijk versnelt dit snel en gaan we terug naar een echte democratie.
  Houdt vol. !!

  1. Het is afschuwelijk, de vergelijking met het derde rijk dringt zich steeds verder op.
   Zullen de goede krachten overwinnen?

 9. Geweldig, weer een goede reden dat de regering WEER bakzeil haalt.
  Alvast sterkte met deze ogenschijnlijke overwinning.
  Op David Icke valt niets maar dan ook niets aan te merken dan behalve
  dat hij terecht kritisch is op misstanden op wereldniveau…

 10. Het was ook onhoudbaar, zoals met zovele zaken de afgelopen jaren, echter hun doel is bereikt, het in de heetst van de strijd waar velen wat voelden, niet mogen optreden en het volk toespreken.

  Nu lijkt alles weer rustig, met de nadruk op lijkt, meeste mensen zijn de meeste onnodige dingen alweer ‘vergeten’ men leeft weer als vanouds (denkt men) en dus David Icke weer vrij om te reizen, wie is David Icke… en das jammer, magoed beter vrij om dan wat nu nog speelt.

  Het systeem heeft de touwtjes (alle qua politiek/macht) in handen, natuurlijk willen ze niet teveel mensen wakker hebben, maar ze spelen het ‘goed’ wellicht een excuus of sorry ala ministers en ze gaan gewoon door en de volgende keer met wat anders doen ze gewoon weer hoe ze het willen, onnodig onredelijk or not!

  Het is alsof mensen wel eens zeggen, nee de politie mag niet zomaar je huis binnen treden, dat mogen ze niet, ik zeg dan als ze willen doen ze het, verzin een smoes en whalla, nee zeggen de schapen dan dat doen ze niet, echt de gemiddelde mens is zo goedgelovig als in dat ze hun eigen wetten/regels 100% opvolgen, echt ongelofelijk, punt 1 ze zoeken en vinden mazen en of excuses, bv ja we dachten dat die persoon dit of dat, of via een ‘geheime’ informant, natuurlijk geheim want die was er niet en of waren ze zelf, het is zo zo makkelijk voor hun om regels te overtreden! ze hebben teveel macht en ‘its all connected’ = the system.

  afijn, ik wens David alvast fijne reizen toe en dat ie vele mensen wakker kan maken, maar let op, ze (het systeem) legt alles onder een vergrootglas, vooral in bepaalde tijden, you know, als het ijzer heet begint te worden en gereed om te smeden.

 11. Klinkt goed. Ik hoop dat er gerechtigheid geschied en dat David weer vrij kan reizen. Door dit hele gedoe heeft hij straks wel een extra waarschuwend verhaal in zijn rugzak, wat hij kan delen met de wereld. Laat mensen dit wakker schudden.

 12. Thank you Mordechai, Maarten and Jeroen, to fight for the freedom of David, so for our freedom. The advantage of David not coming here was that a lot of people, like me, bought his books, in order to know. I learned also that we have a body, but we are a soul. It’s all about being souls and becoming more and more conscious about that. Believing in the light, where we all came from, so this power of being authentic comes back. There the opposition is afraid of. It is what David just said: “The power of the lie is actually growing.”
  Thank you all

 13. Dit is Fantastisch nieuws, maar het is te Gek voor woorden dat het juridisch veranderd moet worden om je vrije meningsuiting te mogen uitspeken.
  Het valt me trouwens ( artikelen in de kranten ) op dat de zogenaamde Wappies het steeds meer bij het rechte eind hebben.

 14. Beste Mordechai en anderen,

  Freespeech blijft een zeer belangrijke zaak, ook al zijn wij het niet eens met wellicht de boodschap vd ander. Wat ooit vreugde bracht bij sommige mensen was de zoveelste veroordeling van David Irving.
  Had Irving de massamoorden in Congo, Soviet Unie, etc in academische discussie gebracht dan zou men lauw tot amper reageren.
  Irving werd vaak veroordeeld, de politiek heeft nu echter ook kritisch denkende burgers op de korrel. De andere burgers juichen dat weer toe met “aanpakken die wappies”. Het AIVD onderzoek “Anti-institutioneel-extremisme” gaat zijn tentakels ook uitgooien richting antisemitisme, hatespeech, racisme, etc.
  Het is Irving 2.0 en wij gaan spijt als haren op ons hoofd krijgen omdat mensen als Irving de spits hadden afgebeten en wij zwegen erover.

  David Irving: An anti-Semitic racist who has suffered financial ruin (2006)
  Mr Justice Gray, presiding at the High Court, who branded the Third Reich historian “an active Holocaust denier … anti-Semitic and racist”.
  https://www.independent.co.uk/news/people/profiles/david-irving-an-antisemitic-racist-who-has-suffered-financial-ruin-346741.html

 15. He must be doing something right if he is band from 26 countries that these same countries are all in the axis of evil cabal raping and killing babies teenagers as if those things were right to do and David preaching against those horrific acts is something wrong.. Take them down David takem down,.. Alohas..from Hawaii..!!!

 16. Hanneke van Wilgenburg

  Uiteindelijk is licht altijd sterker dan de duisternis. Goed nieuws! Respect ook voor jou Mordechaï voor je volhardendheid en betrokkenheid bij deze zaak!

 17. Super wat jullie doen, wat een schorum die Halsema, NCTV en alle luizen eromheen. Jullie MOETEN WINNEN!!! Succes daarmee tegen deze tirannei.

 18. Zoals David Icke zegt; het wordt steeds moeilijker om de leugen aan de man te brengen, te verkopen. Dat is de winst. De leugens zijn beter en meer zichtbaar geworden.
  Het kost meer en meer moeite om de waarheid en de onafhankelijkheid te verkrachten.
  Vrijheid is zó belangrijk. Terecht alle waardering voor de verdedigers van deze waarden. Succes toegewenst en kracht.

 19. Heel fijn dat er een wending komt in deze zaak. Ik hoop dat dit een aanzet zal zijn tot een totale opheldering van wat deze “overheid” de bevolking aandoet!! Ik hoop dat iedereen gaat inzien wat er werkelijk aan de hand is. Ik hoop ook dat echte gerechtigheid zal zegevieren.

 20. Tot zover een glimp van hoop om alsnog David Icke naar Nederland te krijgen.
  Ik heb zijn boek: “wat iedereen moet weten maar je nooit is verteld” gelezen en heb hem sinds dien hoog zitten en volg hem.

 21. Voorzichtig fantastisch nieuws. Laten we hopen dat het gaat werken. We duimen voor jullie en zeker voor David. Het zou geweldig zijn als hij weer mag reizen. Volg hem overal. Super fijne man.
  HEEL VEEL SUCCES !!!!!!!!!
  ✊️🙏🏻✊️🙏🏻✊️🙏🏻

 22. Werd deze aanpassing gemaakt omdat men wist dat de veroordeling geen stand kon houden? Wordt met deze aanpassing een rel voorkomen?

  1. Hi Henny,
   Nee hoor, deze aanpassingen is lang voordat Icke zou komen gemaakt. Het kost alleen heel veel tijd om het in de wet op te laten nemen zo heb ik begrepen.
   Het artikel lijkt aangepast omdat al meerdere keren is gebleken dat landen en lidstaten de regels erg ruim interpreteren.
   Groet,
   Mordechai

 23. Dat geen enkele advocaat gevonden kan worden, behalve natuurlijk Jeroen Pols, is betreurens waardig. Ik heb er vertrouwen in dat de zaak een positieve afloop krijgt. Zo niet dan weten we dat ook de rechtspraak in onze democratie niet meer telt.

  1. Hi Timon,
   Dat zijn wij nog aan het onderzoeken. Het lijkt erop dat deze aanpassingen niet veel aandacht krijgen bij de publicatie.
   Ik begreep dat een van de juristen van ons team het inmiddels ook had gezien maar dat was idd na de zitting.
   We zijn in ieder geval blij met de oplettendheid van de rechter.

 24. Thank you Gentlemen, It has been a long journey to establish Truth, and there has been an interesting array of untruthful and disgraceful behaviour by the State and it’s dirty tricks department to obfuscate the Truth, which has been overcome by your efforts, and intelligent use of counter argument.
  Best wishes to you all, and especially to our dear friend David Icke, the Grand Master of Truth Tellers.

 25. Ja, Morry, achter de voor ons zichtbare schermen wordt er inmiddels hard op een aantal vingers getikt. Want als zo’n Schengen-verbod op deze Icke-gronden gemeengoed zou worden… dan is het hek van de dam en gaat deze ongeoorloofde maatregel zich ook keihard tegen de repressieve wereld zelf keren.

 26. Thank you Mordechai! Jeroen! Willem! and David!!
  I am so so happy that we have people like you that are so professional and so intelligent and willing to stick out their necks for our human rights!! Amazing work, very good to see and hear you speak, u rock! and yes, you can not continue to feed lies to the public, the truth will always come out evently. Huge gratitute for you guys! Blanca

 27. Hans-Jurgen Schoenmakers

  Het inreis- en spreekverbod slaat sowieso nergens op, gemeten naar maatstaven van goed fatsoen en een normaal gevormd rechtsgevoel. Het valt ook te kenschetsen als bijzonder kinderachtig. Maar als de tekstwijziging formeel-juridisch nog kan helpen om tot de enig juiste uitkomst te komen, dan mot-dat-maar…

 28. YES! Goed gedaan mannen!
  Dan is het toch zinvol om heisa te maken, en de data goed op orde te hebben!
  Proficiat, alleen al de aanpassing is vermoedelijk een direct gevolg van jullie inspanningen. Ga zo door, op alle gebied.
  Hartelijke groet,
  Tjeerd

 29. This gives us some hope that justice will prevail in the long end, thanks Mordechai for holding and this discussion with the 3 gentleman. We will see what expires and hope some in the justice system come to their senses.

 30. I live in Minneapolis Minnesota USA & was introduced to David Icke’s books in the early ‘90s. I must admit that my first impression of David was that he was a complete nutter. However, my curiosity was piqued & I kept reading, even hearing him speak in Los Angeles some years ago. How prescient of him that what he has revealed is unfolding right before our eyes. David’s unfailing courage, tenacity & focus through extreme adversity, censorship & criticism is inspiring to me & millions of others. David is one of my personal heroes.
  There is much talk about the feminization of men, yet you four men blow that theory out of the bloody water! What courageous modern day warriors of truth & freedom you all are. Carry on! I and countless others have your backs!
  These days it can be difficult to maintain a positive attitude. After watching this video, I have a frisson of hope coursing through my body. My eyes are leaking with heartfelt gratitude. Carry on!
  THE WINDS OF CHANGE ARE BLOWING THROUGH THE VALLEYS!
  THE BELLS OF TRUTH & FREEDOM ARE RINGING THROUGHOUT ALL THE LANDS OF OUR BEAUTIFUL MOTHER EARTH!

 31. Goed nieuws! De overheid moet eerst maar eens de hand in eigen boezem steken.
  Er is veel te veel gebeurd de afgelopen jaren, Rutte 4 >> list en bedrog.

 32. Goed werk mensen! Fijn en zeer belangrijk dat jullie voor David Icke opkomen. Er wordt deze integere kritische schrijver groot onrecht aangedaan in een samenleving waarvan de overheden met woorden smijten als ‘democratie” en “vrijheid van meningsuiting ” terwijl deze juist met voeten worden getreden.
  Succes en laten we vertrouwen op een goede uitspraak.
  Vriendelijke groet,
  Kristine

 33. Dag Dapperen, Mordechaï, Jeroen en David.
  Zal het recht nu echt zegevieren? Ik heb er een kaarsje voor opgestoken.
  Ik zie dat de elite zijn grip op het wereldgebeuren verliest, de waarheid en alles wat verborgen werd gehouden mag nu in het Licht komen. Foute agenda’s worden geopenbaard . Jullie zijn een onderdeel van de Lichtwerkers die deze wereld zo hard nodig heeft!. Ik heb diep ontzag voor jullie vastberadenheid, kennis en doorzettingsvermogen. Zonder mensen als jullie gaat de mensheid als schapen naar de slachtbank. Ik wil jullie met deze verandering van justitiële inzichten vast feliciteren, het begin is er! David, you will prevail! Hartelijke groet, Yvonne, 70 jaar en strijdbaar!

 34. Ik werd waarlijk ontroerd door het meer dan verdiende compliment van David aan jullie. Daarom: Mordechai💋Jeroen💋& Willem💋. Jullie zijn absoluut vrijheidsstrijders! Dank. Veel dank.. 💜

 35. AIVD gedraagt zich als klikkantoor en vormt een bedreiging voor mijn vrijheid, dus is de nieuwe trend Anoniemm te zijn alsmaar heiliger. Bij deze ben ik "Anoniem"

  Goed bezig Mordechai.. geef géén krimp mee en vergeet niet dat donaties vragen “niet” illegaal is.. we bouwen samen aan gemeentes leest de bijbel, dat is meer dan een kerk of een veilige haven voor het volk dat de zee splijt.. Het pad dat moet ingelopen worden en de vinger die vooruit wijzen zal moet gevoed zijn zodat deze recht blijft en niet neer daalt.
  Ga door met wat je doet en wees een herder. De heer ziet wat de wereld van de andere kant ontkent.. ook hij wordt gezien. Tot nu lees ik pad van zuiverheid, intenties met een hart. Hou dat vast! Broeder

 36. Goed nieuws is niet alleen welkom echter broodnodig met betrekking tot de huidige mengeling van beleidbepalers op Nederlands én Europees Niveau waarvan er inmiddels een aanzienlijk aantal (als zijnde “Volksvertegenwoordigers”) niet “primair” in het belang van de burger handelen !
  Deze groep lijkt overigens de overhand te hebben nota bene… ( ook weer niet echt vreemd met dergelijke buitensporige vergoedingen voor Europarlementariërs natuurlijk !! Een mens zal altijd te beinvloeden blijken, mogelijke uitzonderingen daargelaten)
  Nou weten we natuurlijk allemaal dat de Europese Unie is ontstaan op een uiterst bedenkelijke wijze waarbij elke vorm van Democratie aan de laars is gelapt.
  In dat opzicht vraag ik me zelfs af of de Europese Unie “in zijn huidige vorm en daarbij afgelezen aan de wijze van ontstaan en vormgeving destijds” per definitie wel bestaansrecht toegeschreven mag worden !??!

 37. Dit is zeker een onverwachte ontwikkeling. Het geeft zelfs de indruk dat het rechtssysteem misschien toch niet helemaal corrupt is.
  Maar laten we inderdaad niet te vroeg juichen.

 38. Maak hier aub niet te grote ophef van. Hoe groter de maatschappelijke impact, hoe meer rechters dat mee gaan rekenen. Beter om zwijgzaamheid te betrachten. Laat ze hun werk doen en beinvloed niets

 39. Wij volgen jullie actie op de voet. Heftig allemaal…. Wij wonen in Israël, en hebben die covid hoax tot in den treuren meegemaakt. We hebben met de demonstraties meegedaan in Tel Aviv en bij de Knesset. Ook daar liepen Holocaust survivors mee, met ster op hun kleding.
  Wat het CIDI nu doet, is helemaal in de lijn van de linkse globalisten. Volledig gehoorzaam aan de overheid. Ik heb op de tv, het CIDI samen met Yuval Harari gezien, om te waarschuwen tegen onze nieuwe rechtse regering. Zelfs zo erg, dat ze sommige ministers, crimineel noemden…
  De hele Woke gemeenschap staat regelmatig te demonstreren tegen de nieuwe regering. Ook in Nederland🥴
  Maar ja🥴
  We wensen jullie veel succes en sterkte,
  Hartelijke groet, vanuit Israël

  1. Voor mij is Icke, net als Baudet in mindere mate, gewoon een filosoof. Voor mij zijn het gewoon een soort sprookjes, mythologieen wat hij zegt, met mogelijk kern van waarheid. Niburu, annunaki, staan gewoon in de bijbel en de geschriften. Behoed je voor een ‘democratie’ die filosofie en filosofen verbiedt.

 40. Misschien dat dit ” dingetje” grotere sneeuwbaleffect gaat krijgen,
  Misschien krijgt God genoeg van de leugens en de beproevingen en heeft hij de doorgang geopend om de goede geesten neer te laten dalen.
  Met jullie gaan we winnen

 41. J. J. W. M. Alsemgeest

  Dit hele verhaal laat zien hoe onze “democratisch regering” het verkeerde pad op gaat en verdomde veel Dictatoriale en communistische trekjes vertoond.

 42. Om heel eerlijk te zijn, ik had deze wending niet verwacht. Maar beste Mordechai, David, Jeroen en Willem gefeliciteerd. Willem, Jeroen, Mordechai, jullie zijn en blijven mijn favorieten met stip bovenaan! Jullie inzet om te blijven beuken tegen de machtsovername is onvoorstelbaar groot. Mijn dank hiervoor.

 43. Niet 3, maar 4 geweldige mannen!! Strijdend voor de vrijheid om te mogen spreken!
  Dank je wel voor deze update en alle moeite die jullie erin steken om David weer te mogen laten reizen en recht doen aan dat wat hij te zeggen heeft. Ook al is dat misschien niet allemaal mijn waarheid.

 44. Fantastic news! I am so happy fo David Icke but also for everybody else in EU that this situation has a chance to turn in the right direction. Good luck to everybody and thank you all.
  Robert.

 45. Geweldig! Ook al weten we nog niet welke directe uitkomst dit brengt. Als het niet deze dominosteen is dan volgt er zeker een andere die alles in beweging zal zetten! Dank voor alles!

 46. Mensen zouden eens wat meer naar David moeten luisteren. Ze hoeven het er niet mee eens te zijn, maar luisteren is de eerste stap. Luister naar wat hij te vertellen heeft en dan leer je nog eens wat. Hij stond er 20 jaar geleden al te waarschuwen voor wat nu gaande is, en geen hond luisterde. Daar plukken we nu de vruchten van.

 47. Hi Kameraden!
  Die verandering/wijziging in de kwestie van David Icke is vanwege de zaak van Mevrouw Edenburg. Zij is destijds ( eind mei 2023)op een vreemde en zeker incorrecte manier het land Suriname uitgezet. Zij (ook activiste) werd net als David Icke gezien als een gevaar voor de samenleving. Echter is zij Nederlandse! De minister van justitie en andere autoriteiten in Suriname hebben niet gehandeld volgens de internationale afspraken. Naar aanleiding hiervan heeft de Nederlandse ambassadeur Suriname op de vingers getikt! Ik moest toen heel hard lachen toen ik dit nieuws vernam. Omdat ja deze kwestie zoveel lijkt op die van Icke.

 48. Het kwaad is al geschied, het kan ze denk ik nu niet veel meer schelen of Mr Icke wel of niet mag reizen. Als zich weer zo’n situatie voor doet verzinnen ze wel weer een andere drogreden om iemands mogelijke invloed te weren. En dan kun je er weer achteraan gaan rennen om te corrigeren wat al niet meer te corrigeren valt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

71  +    =  79