Ga naar de inhoud

Een toekomst met AI – kunstmatige intelligentie?

Vorige week zat ik een weekje op Gran Canaria om samen met mijn zus op mijn neefje van 1 jaar te passen. Mijn zus heeft een zoon die op dit prachtige eiland woont. Samen met zijn vrouw zouden ze een weekje gaan skiën en mijn zus en ik zouden dan op hun zoontje passen.

Het liep anders. Het kindje werd ziek en de ouders besloten niet op wintersport te gaan. Wat een goede beslissing. Het ventje was de eerste drie dagen dat wij er waren nog erg aan het hoesten en had duidelijk behoefte aan niets anders dan moederliefde.

Maar goed, wij waren er al en zo werd de wintersport van mijn neef en zijn vrouw, toen de kleine eenmaal beter was, omgezet in twee dagen ontspanning op het eiland.

Mijn neef bouwt en lanceert samen met zijn twee broers NFT’s (Non Fungible Tokens). Misschien heb je er nog nooit van gehoord maar het komt neer op digitale kunst. Het kunstwerk heeft een uniek nummer en ligt opgeslagen in de blockchain. Omdat je op die manier kan aantonen dat jij de eigenaar bent, krijgt het waarde. Je bent immers de enige eigenaar. Net als met een kunstwerk aan je muur.   

Op een van de avonden waarop we zaten te praten vroeg mijn neef of ik al had gehoord van ‘Chat AI’. Ik moest bekennen dat ik er nog nooit van had gehoord.

“OMG” was zijn reactie “echt niet?”. Hij sprong op en pakte zijn laptop. Ongeveer tien minuten later zat ik in een soort trance voor mij uit te kijken. Mijn hersens konden niet helemaal verwerken wat ik zojuist had gezien? Wat was dit? Of beter gezegd: Wat is dit?

In de bijgaande video laat ik je zien wat ik zag. We zijn nu enkele weken verder en waarschijnlijk heb je er al van gehoord en misschien heb je het zelfs uitgeprobeerd.

Het is belangrijk dat je weet wat er gaande is. Het is volgens mij ook belangrijk dat je na gaat denken over de mogelijke consequenties voor de wereld.

En toen kwamen de verhalen. Zo vertelde mijn neef dus hun geheel nieuwe businessplan voor de NFT’s voor een groot deel is ontstaan door deze Chat AI. De vrouw van mijn neef, die online marketing voor restaurants regelt, vertelde mij dat deze Chat AI betere teksten schrijft dan zij. Haar werk is met uren per week afgenomen.

En toen moest ik aan iets denken.

Tijdens de Covid crisis heb ik vaak gezegd dat overheden precies weten hoever ze kunnen gaan door Big Data. Ze weten precies hoe er wordt gereageerd op allerlei verschillende berichten. Het aantal likes op een Facebook post, het aantal keren dat een bericht wordt gedeeld, het aantal reacties op een post en ga zo maar door.

En per land zag het Covid beleid er anders uit. En dat was niet voor niets. Ik ben ervan overtuigd dat Big Data analyse een enorme rol heeft gespeeld in hetgeen we hebben gezien tijdens deze crisis.

Maar er was volgens mij meer. Wat mij betreft heeft zonder enige twijfel AI een enorme rol gespeeld in het uitrollen van het beleid. En dat gebeurt volgens mij nu nog.

Want terwijl jij en ik ons waarschijnlijk afvragen waarom mensen niet opstaan tegen het onteigenen van het land, de bizarre energieprijzen, de enorme stijgingen van de voedselprijzen, de enorme inflatie dan is het antwoord volgens mij:

Ze weten dankzij AI precies hoever ze kunnen gaan.

En we weten natuurlijk nu al de volgende stap: Transhumanisme. Binnenkort zullen chips met AI worden geïmplanteerd in de hersenen van mensen. En vanaf dat moment zullen mensen vermoedelijk, net zoals we met de prikken zagen, in de rij staan. Want hoe verleidelijk is het niet om zoveel kennis tot je beschikking te hebben?

En natuurlijk staat niet iedereen te dringen. Toen de computer, de mobiele telefoon, het pinapparaat de markt opkwamen waren er ook mensen die niet mee wilde doen. Maar het was meedoen of uitgesloten worden. Zal het met AI ook zo gaan?

Vraag: wat moet er volgens jou gebeuren met AI? Moeten we het omhelzen of moeten we de geest terug zien de krijgen in de fles? Of is het daar al te laat voor? Laat het weten in de comments hieronder?

Deel deze blog met gelijkgestemden waarvoor dank!

Misschien heb je het gehoord. De grote donatie platformen accepteren geen donaties meer van mensen zoals ik ‘met een bepaald gedachtengoed’. Wil je toch doneren en mijn werk steunen? Klik dan HIER

71 reacties op “Een toekomst met AI – kunstmatige intelligentie?”

 1. Artificiële intelligentie kan nooit compassie voelen, en aangezien het vooral wordt ingezet voor controle ben ik ertegen.

  “Het rijk van de Heilige Geest zal het rijk van de vrijheid zijn”. – Joachim de Fiore
  Bron: John Hogue, De Laatste Paus

  Laten we vechten voor de vrijheid, van heel de mensheid, mensen die willen controleren zijn gewoon enorm bang heb ik de indruk.

  Alle goeds,

  Kristo(f) Gabriel

  https://kristofvanhooymissenbio.blogspot.com
  https://kristofgabrielart.blogspot.com

  1. Ik vrees dat het niet te stoppen is .ik denk dat ze het gaan inspuiten als de mens nog een baby is samen met de verplichte vaccinaties die baby’s krijgen.
   Ik hoop het niet meer mee te maken want zo neemt onbewust de machine het toch over omdat het op een gegeven moment standaard in gespoten word. Je moet ook al oppassen dat je nu met een injectie niet een chip binnen krijgt met al je gegevens erop, zou al gebruikt worden in Amerika, maar ik weet niet zeker dat het inderdaad zo is

  2. Wat mijn mening betreft dat we er alles aan moeten doen om die geest
   in de fles te krijgen, het is nog niet te laat.
   Onze mobiele telefoon kan ook voor een deel een rol spelen in het verzet.
   Vriendelijke groet,
   Cees Burghout

 2. Ík krijg hier buikpijn van en mijn eerste reactie is dat ga ik niet doen! Maar verder weet ik het niet, en heb ik veel vragen. Wie zijn we dan nog? Wat gebeurt er met onze ziel? Ík zie dit voor het eerst en ik ga er maar eens een poosje op kauwen. Lieve groet Nel

  1. Mijn advies is. Wees vooral niet bang. Angst is het grootste wapen van de mensen die ons dit op willen leggen. Geloof en vertrouw op jezelf. Je creëert zelf jouw eigen leven. Laat een ander het niet bepalen door jou Angst aan te praten. Creëer je eigen leven. Laat een ander het niet bepalen. Maak je niet afhankelijk. Als iedereen dat doet geloof ik in het paradijs op aarde met of zonder IA.

  2. Dit mag nooit gebeuren. Dan zijn mensen geen mensen meer maar voorgeprogrammeerde mensen. Maar ik heb hoop dat de mensheid nooit verloren zal gaan. Want als dat wel zo zou zijn is er ook geen GOD.

 3. Ik denk dat je er niet bang voor hoeft te zijn…zelfs als mensen zoiets in hun hoofd laten planten zul je zien dat ze knettergek worden omdat ze ALLES weten. Als je ALLES weet is er of geen reden meer om te leven, of genereer je onmenselijk grote sprongen in je gedachtengang, zodra dat daden worden wordt dat chaos, lijkt mij. Er blijven genoeg ouderwetse implantlozen over om de realiteit te blijven zien. Daarnaast is het levensgevaarlijk, geprogrameerde mensen die erg braaf buigen voor het Alwetende orakel, en ja het gros van de wereldbevolking doet dat mondkapje op en laat zich inspuiten…ongelooflijk! Het verschil tussen je telefoontje gebruiken om het orakel te raadplegen of een implant?? De geest is al uit de fles, die stop je niet terug. Ik vertrouw erop dat er altijd genoeg liefdevolle mensen overblijven die tevreden zijn met dat ze mensen zijn en niet de hirarchiese weg wensen te gaan. Dat waren zo mijn eerste gedachten…

  1. Ik vrees dat dit niet te stoppen is en gebruikt kan worden om mensen aan te sturen zoals de elite dat wil. Een doodeng idee en ik zal me ertegen verzetten met al mijn mogrlijkheden. Gelukkig ben ik op leeftijd en nog goed wakker. Maar waar gaat dit heen????

 4. Ik denk dat het zover niet gaat komen, er worden steeds meer mensen wakker en dit laten ze dan ook niet gebeuren.
  Ik kijk wel uit heb me ook niet laten prikken.

  1. De jeugd werkt al met dit systeem. En waar wij nog kritisch zijn en woorden kritisch gebruiken zijn er al enkele generaties die alleen maar beperkt zelf na kunnen denken ( mede door de onzin die ze tegenwoordig op school leren)

   1. Een kind van anderhalf in een Buggy met een I Phone, wat denk je dat dit met hun hersentjes doet? En hoe denkt mama?
    Met dikke lippen en kunstborsten en een digitale Horloge en een lekker groot TV scherm thuis.Geen fiets maar een dikke auto.
    Niet de natuur in maar ….
    En zo kan ik nog wel even door gaan.
    Is het al te laat? of….. niet?

  1. Ik ben 73. Het schokt mij dat het leven zo weinig waard wordt.
   Tegelijkertijd ben ik superblij met mezelf. Dat ik veel weet maar ook aan iemand iets kan vragen. Dat ik empathisch ben en kan delen. Dat ik ergens totaal voor kan gaan..al die gevoelens zijn met geen enkele chip te koop.
   Dát geeft mij hoop van leven

 5. ik ben er heel erg op tegen. De jongeren generatie zal waarschijnlijk denken,lekker makkelijk. B.v voor taken op school.
  Het is dan wel de vraag of het juist is wat je voorgeschoteld krijgt. Plus het gevaar dat mensen afleren om zelf na te denken.
  Laten we asjeblieft MENSEN blijven!

 6. Kunstmatige intelligentie lijkt mij een valkuil, eenmaal die weg ingeslagen kun je nl niet meer terug omdat een mens nu eenmaal altijd meer wil, en omdat deze kennis ons niet eigen is ontstaat er een afhankelijkheid die ten goede of ten kwade kan worden ingezet.
  In ruil voor toegang tot maatschappelijke (basis)behoeften verliezen veel mensen dingen uit het oog zoals bv medemenselijkheid en compassie, zoals we zagen bij de QR-code en het digitaal paspoort, een splitsing in de samenleving.
  Er dringt zich een vraag bij mij op: Wat maakt ons menselijk?

 7. Als iets technisch mogelijk is en het heeft bepaalde voordelen -al is het maar voor een kleine groep-, zoals gemak, winst, macht of controle, dan wordt het vroeg of laat ingezet. Vervolgens worden oude methodes weggezet als: te duur, te complex of te fraudegevoelig. De gebruikers van deze oude methodes mogen ze nog even blijven gebruiken tegen extra kosten voordat de oude methodes definitief verdwijnen. De nieuwe methode c.q. technologie is daarmee de norm geworden.

 8. Ik weet niet wat ik moet denken. heb intussen genoeg gezien over verplicht vaccineren. Het is net 1984. Ik hoor bij de mensen die zich hier echt tegen gaat verzetten. Ik weiger een poppetje in hun grote spel te zijn maar kan het me ook nog niet goed voorstellen maar dat is met meer geweest.

  jorika

 9. Ik denk dat slechts een klein deel van de wereldbevolking zo gek is om een chip in zijn/haar hoofd te laten implanteren. Volg Joe Dispenza en Brian Lipton op YouTube om een betere toekomst te creëren. Wij hebben geen IA nodig om gelukkig en gezond te zijn. Wij leven nog te veel in het verleden en komen daar maar moeilijk van los. Leef meer in het heden en toekomst. Wordt verliefd op een prachtige toekomst en haal hem daarmee naar je toe. Met grote dank aan de 2 mannen die ik net genoemd heb.

 10. Als je gebruik wil maken van ai (gaat niet meer de fles in) moet je dat geheel vrijwillig kunnen en mogen doen. Het enige wat ze IN mensen mogen plaatsen zijn pacemakers, kunstnieren e.d. Maar sowieso ALLES met een COMPLEET informed consent. IEDER moet voor zich bepalen waar zij in mee willen gaan.

  De vrijheid van de één eindigt, waar de vrijheid van de ander begint!!!!!!!!

 11. Elon Musk zei het al jaren geleden: AI is veel gevaarlijker dan de zwaarste kernbom. Met andere woorden: het betekent het einde van de mensheid, mits er verstandig mee om wordt gegaan. Nou we weten inmiddels allemaal hoe “verstandig” mensen zijn, dus daar hoeven we niet op te rekenen. Het gevolg is dat we over enkele decennia een hele vreemde wereld hebben. Mensen die geimpleteerd zijn en dus geen mensen meer genoemd kunnen worden en een andere groep die langzaam uitsterft of in het beste geval ergens geisoleerd een zeer moeizaam leven lijden. Natuurlijke voortplanting zal ook alleen in deze groep plaatsvinden, want de rest is onvruchtbaar en krijgen AI gefabriceerde baby’s en zijn dus volledig kunstmatig.
  Wij (vijftigers) zullen die complete teloorgang misschien niet meer meemaken. Ik raad mijn dochter echter wel aan om vooral niet aan kinderen te beginnen omdat ze hen geen goed leven kan bieden. Tegelijkertijd vraag ik me af of dit wel terecht is. Ten eerste is dit haar keus, ten tweede blijf ik hoop houden dat het tij gaat keren, anders kan ik er vandaag meteen maar mee ophouden. Ik worstel inmiddels al een hele tiijd met de sterke behoefte om te willen ontsnappen aan de madness, dus hoop is een essentiele levensbehoefte geworden. Deze hoop baseer ik op de overtuiging dat goed altijd wint van slecht. We weten echter nooit wanneer.

 12. Ik vind het ook doodeng en hoop dat dit niet doorgaat. We zijn al zoveel bedrogen en voorgelogen. De ai zoals je hier laat zien, is door iemand geprogrammeerd. Wie is/zijn dat? Yuval Harari???? Bill Gates????? Ik doe in ieder geval niet mee. Ik ben 70 jaar, laat me niet bang maken, maar heb wel grote zorgen over alle jongere generaties.

 13. AI is een bedreiging, die de complete mensheid gaat overnemen, en controleren, via macht gaat bepalen wat je wel en niet mag doen. Het is als of je in een kleinere dimensie gaat zitten een gevangenis als het ware. Wat we zouden moeten doen? Elon Musk of Big Tech Big Sillicon Valley of wie je dan ook maar bezig is stoppen. Maar hoe doe je dat? De Black Nobility laten exploderen en on?der de aandacht brengen?

 14. Annemiek Dekkers Nieuwlaat

  Met mijn 76jjaar ben ik gelukkig ver aan het einde van mijn leven !! Maar ik denk heel veel aan de bijna uitzichtloze toekomst van mijn kinderen en vooral mijn kleinkinderen die ik in zo’n God verloren wereld moet achterlaten!!!

 15. AI might be fine if it were being used for the benefit of humanity in general. However, it’s becoming more and more obvious that this technology is being foisted upon us for anything but our welfare. It’s being hailed as a demonstration of the advancement of civilisation, yet everything is back to front here. We’re being conditioned to believe that we need AI rather than develop our own innate wisdom.

 16. Heb me sinds Corona en de uitrol over (bijna) heel de wereld, vaak afgevraagd hoe dat is kunnen gebeuren en overal zo’n beetje tegelijk, dus sta er niet van te kijken dat dit met AI uitgerold is. Het is wel heel bizar en angstig als je je er teveel in verdiept. De geest terug in de fles krijgen zal erg moeilijk zijn omdat velen erachter staan, net als achter het hele Corona-verhaal! Ik weiger om in angst te gaan zitten en voel dat dat de beste plek voor mezelf dicht bij mezelf te blijven en niet alles te volgen tot in de puntjes. Ik heb dus geen idee waar dit naar toe leidt, heb wel vertrouwen dat “HET” ooit zal omkeren ten goede van ons allemaal!
  Bedankt, Mordechai voor het delen, want een beetje op de hoogte blijven wil ik wel!

 17. Ik denk dat dit er gaat komen op termijn. En dat het ook ten goede zal worden gebruikt maar….. als ik terugkijk in de geschiedenis zal het op een gegeven moment tegen de mensheid worden gebruikt, als die tot dan toe helaas niets heeft geleerd. Tenzij wij een reuzensprong maken in bewustzijn.

 18. Ik vind het doodeng. Niemand kan overzien waar dit toe gaat leiden. Ik zou het willen tegenhouden, maar zou niet weten hoe. Het lijkt handig en gemakkelijk en tijd besparend. Dus aantrekkelijk. Dat vond de muis ook van de kaas en zit nu in de val. verspreiden van dit fenomeen kan wat helpen. Maar ik verwacht dat er nog heel veel mensen zijn die dit niet willen geloven. “Het zal wel meevallen, weer zo’n complot-verhaal” toch? Of is dit te pessimistisch?

 19. Op zich ben ik wel nieuwsgierig wat eruit komt als ik een opdracht geef, maar ik ben bang dat ze ook bijhouden watvoor vragen je stelt 🙂
  (Maar ja, waar je op zoekt in je browser wordt natuurlijk ook allang opgeslagen, dus ik vraag me af of er nu al iets is wat ze nog niet van ons weten…) Dat zou wel een leuke vraag zijn; ‘schrijf een blog over of er nog iets is wat ze nog niet van ons weten’…

  1. Zoals bij alle maatregelen waar je het niet mee eens bent, of waarvan je de gevolgen niet kunt overzien is Er Niet Aan Meedoen volgens mij nog steeds de beste optie. ‘The Global Walkout’ vind ik een goed initiatief op dit gebied, dat je ook nog het gevoel geeft dat je niet de enige bent die dit doet.

 20. Ik heb hier toevallig een week geleden wat over gezien, over leraren en middelbare scholieren.
  Ik denk dat de geest al uit de fles is en we dit niet kunnen tegen houden helaas. Het is een hele enge ontwikkeling. Maar sluit mij aan bij Catharina, ik geloof dat er genoeg mensen wakker zijn, die dit absoluut niet willen.
  En ws zal er dan een paralellen samenleving ontstaan, want ja zonder deze bullshit, heb je bv op de arbeidsmarkt een giga achterstand op iemand die die chip wel heeft. En ik moet er wat langer over nadenken, om meer gevolgen hiervan te kunnen gaan zien.

 21. AI is anti God. It ends a lot of freedoms. Freedom of thought, freedom of speech. It ends diversity.
  We shouldn’t leave descisions to computers, because humans are created after God, by God, machines are created by man, most of the time without praying to God, to ask His consent. And than it goes wrong.

 22. Toen ik voor het eerst las over ChatGPT (en nu ik dit schrijf ben ik mij ervan bewust dat dit woord ook weer ergens opgepikt zal worden en deze reactie gebruikt wordt voor verder onderzoek c.q. lerende systemen) zag ik direct de gevaren ervan. Alles wat in deze AI gestopt is, is door mensen gedaan. Mensen met een bepaalde visie, bepaalde politieke overtuiging, mensen met een drang om anderen te bespelen dus macht te hebben over andere mensen.
  Deze AI lijkt mij niet te stoppen. Het zal doorontwikkeld worden. De geest kan niet meer in de fles, net zoals dat wat wij zien, niet meer ontzien kan worden. Mensen zullen inderdaad bij Elon Musk op de stoep staan om als eerste een chip ingebouwd te krijgen bij zijn Neuralink bedrijf. We zien de ontwikkelingen vanaf de industriële revolutie sneller en sneller op elkaar volgen en iedereen, wereldwijd, volgt daarin mee. Waarom? Omdat het de wereld makkelijker maakt. Maar nu is er een verschil. Daar waar technologie sinds de uitvinding ervan in dienst staat van de mensheid, zijn er nu mensen die zich bewust zijn van een totaal ander fenomeen in deze ontwikkeling, namelijk dat wij, de mens, ten dienste moet gaan staan van de technologie. Met andere woorden, wij gaan gebruikt worden door de technologie. De mensen die zich hiervan bewust zijn of worden, zullen juist niet in de rij staan. Net zoals de mensen die zich bewust waren van ‘iets klopt er niet aan de corona crisis’. Waar dit heen gaat? Het zou zo maar eens kunnen dat mensen die geimplanteerd zijn met een chip, als ratten in de val zitten en slaafs doen wat de machthebbers willen. En de anderen? Wellicht gaan die als vrije natuurmens wel weer terug naar de natuur, zonder al die technologie die ons over wil nemen. Weg met de mobiel, weg met de computer. Terug naar de hut op de hei, waar we zelf ons voedsel uit het bos gaan halen en niets meer bezitten, behalve onze vrijheid, skills en een happy gevoel…

 23. Elke nieuwe (onbegrijpelijke) techniek veroorzaakt angst. Het menselijk brein reageert op wat het niet kent. Ik vind het een mooie techniek, een mooi hulpmiddel, zo kun je het zien en zo moet het zijn: een hulpmiddel. Elke stap vooruit zal bij een aantal mensen weerstand oproepen, terug in de fles daar geloof ik niet in. Beter is om de basistechnieken te leren om zo in te kunnen gaan met de nieuwe technieken. Denk bv aan foto en film, de rekenmachine, narcose bij operaties, navigatie systemen (Google maps), kunsthart(klep), en zo ook de computer en AI.
  Niemand wil een chip in z’n hoofd maar als je een dwarslaesie hebt en je zou er opnieuw mee kunnen lopen… Wat kies je dan?
  Het stopt niet. Leer er mee omgaan.

 24. De geest van technologie is niet te bestrijden….wat wel kan is bewust zijn erover scheppen bij de gehele bevolking. Wij hebben een vrije wil en die moeten we blijven gebruiken…ieder heeft dus eigen vrijheid om te kiezen tot hoever ga ik erin mee.
  We moeten altijd bedacht blijvend op slinkse dwang.
  Gevolg kan zijn dat er gemeenschappen gebouwd moeten gaan worden waar men met elkaar kan leven zonder de van bovenaf opgelegde maatregelen/innovaties.
  Dat worden dus parallelle samenlevingen.
  Het worden spannende tijden en eenieder moet gaan kiezen en uit de comfort zone stappen…of doet niets en sjokt onbewust verder…

 25. Hun agenda, daar bij inbegrepen AI is een nachtmerrie. Maar zoals iemand hierboven zei: steeds meer mensen beseffen dat er vanalles scheef zit. Veel normale nuchtere mensen zullen hiervoor terugdeinzen. Wat ik me wel afvraag is of je de smerige chip er weer uit kunt krijgen als deze ingespoten wordt. Vooral wat betreft kinderen. Met de zgn.gewone vaccins die ze opgedrongen krijgen.
  Urgent lijkt me om technieken te ontwikkelen om die troep zo snel mogelijk te verwijderen of ongedaan te maken.

  1. Lees het boek van Dr professor en psychiater John E Mack van de Harcard medical university over Alien Abductons , deze AI techniek komt daarvandaan , en zij gebruikten ook implantaten .

   1. Ik ben tegen implanteren omdat het nog meer controle van de mens in de hand werkt. Opzich kan ai ook ten dienste staan van de mensheid omdst het heel snel oplossingen kan bedenken. Dit moet dan wel in een volledig gecontroleerde omgeving zijn, maar het is de vraag of dit kan. Het lijkt mij ook niet wenselijk dat ai wordt gecombineerd met robotica…..

 26. Ik vind dit een heel eng gebeuren. Weet niet of we dit nog kunnen stoppen.
  Hoop van wel. 2 soorten mensen. En vreselijk veel ellende tussen mensen.
  Terug naar de natuur.? Hoe overleven wij dit? Denk niet, dat men je ziel kan ontnemen, wel je gedrag.
  Ik zal hier nooit vrijwillig aan mee doen. Ook niet aan vaccinaties.
  Vrees de gevaccineerde mens wel. Omdat ik nu al zoveel vreemd gedrag zie van en tussen mensen.
  Een liefdevolle groet .

 27. Kort geleden kwam ik er achter dat dit systeem nu al gebruikt wordt bij studenten die hun proefschriften hier mee maken. Dit is dan al een begin van onze intellectuele aftakeling en zien we al een tweedeling in deze studenten-wereld. Ik kan mij niet meer herinneren waar ik het heb gehoord of heb gelezen, maar ik vond dát al heel erg verontrustend. Onze studenten; de toekomstige generatie, maakt zichzelf daarmee al onbetrouwbaar op de arbeidsmarkt. Waar blijven onze eigen hersenen? Toen de rekenmachientjes, de spellings-programma’s en de vertaalprogramma’s op de markt kwamen kwam er al een tweedeling in de kennis-maatschappij met vooral de kloof tussen ouderen (die nog wel hebben leren rekenen) en de jongeren. Toch hebben deze genoemde technieken nog een voordeel omdat we hierbij nog steeds ZELF kunnen beslissen of we hier wel of geen gebruik van maken en deze middelen ook ten goede kunnen gebruiken (denk aan de vertaal programma’s). De kern van wat er dan gezegd of geschreven wordt is tot dit staaltje techniek nog altijd van “ons zelf”. De AI techniek gaat oneindig veel verder omdat wij dan zelf geen enkele inbreng meer hebben in de inhoud van het verhaal. Daarom en mede natuurlijk door de indoctrinatie, zal dit onze samenleving diep splijten. Ons eigen “mens-zijn” wordt ondermijnd en onze vrije wil, vrij denken en eigen kennis-garing zal voorgoed verleden tijd zijn. Daarom: Proberen de geest weer in de fles te krijgen, wetende dat dit absoluut geen makkelijke opgave is.

 28. Natuurlijk wordt dit uitgerold en kunnen we het niet stoppen. Behalve als er genoeg mensen zijn die niet meedoen. What if there was war and no one went? Maar, dezelfde dag dat ik deze nieuwsbrief kreeg, ontving ik een email van de Triodosbank, dat alle transacties voortaan met de app gaan en niet meer met de identifier. Dat is ook voorsorteren op Big Brother volgens mij. Welke bank gebruik jij Mordechai?

 29. Lieve Mordechai,
  Volgens mij vinden er op dit moment in de wereld enorme energetische “veldslagen” plaats oftewel simpel gezegd: de goede liefdevolle energie/mens tegen de angstige gevoelloze ” kwade energie”/mens, waarbij ik de laatste niet als echte energie zou willen bestempelen omdat ik geloof dat energie in de kern alleen maar liefdevol kan zijn en de kwade mens nog zijn muur(tje) waarachter hij verstopt zit ,nog moet ontdekken en afbreken, alvorens hij bij zijn echte liefdevolle kern kan komen. Alles en iedereen bestaat uit energie. We zijn allen in wezen één. Echter niet iedereen heeft dat nog in de gaten en laat zijn angst regeren. Liefdevolle energie zal altijd AANTREKkelijker zijn ! Kijk maar naar t feit als twee kemphanen tegenover elkaar staan en een derde rustige liefdevol persoon hen met empathie benadert, dan daalt meteen het energetisch niveau naar een liefdevoller, rustiger niveau.
  Kunstmatige intelligentie zal voorlopig nog wel even doorgang vinden maar uiteindelijk ben ik de mening toegedaan dat alles dat uit angst of met kwade bedoelingen(controle) wordt ontwikkeld, zichzelf de nek om zal draaien omdat het woord VERTROUWEN bij deze “de weg kwijt zijnde “mensen, die dit ontwikkelen niet in hun vocabulair voorkomt en er dus altijd met achterdocht geleefd zal worden, wat hen uiteindelijk de das om zal doen. Misschien naief van mij, maar LIEFDE, RUST, ONTSPANNING, OPENHEID, EERLIJK ZIJN zal meer uitstraling bewerkstelligen en vrede brengen dan koudheid,achterdocht, angst, leugens etc. Dat is mijn stelligste overtuiging.
  Het ga jullie allen GOED !!

 30. Er zijn inmiddels veel technieken ontwikkeld waarin de mens zijn geestelijke kracht kan gebruiken, wat helend is. Inderdaad Joe Dispenza, Lipton, Maarten Oversier. Daarbij is liefdevolle aandacht heel belangrijk, daar kunnen de Satanisten die dat AI gebeuren aansturen, niet tegen. Zij kunnen niet tegen gevoel, tegen het licht. Het licht wat in sommige geloven de hemel, de bron wordt genoemd, maar een hogere energie vorm is, die ook doorwerkt na de dood. Mensen zijn hier soms ziek omdat ze dode wezens oppikken. Doordat ik dat ook meemaakte, heb ik geleerd deze wezens, die nog in een kring om de aarde cirkelen, naar het licht te sturen. Ik hoop dat de psychiatrie daar eens achter komt. Dan doen de parapsychologen.
  De laatste jaren kwamen er andere krachten op mij af, ik noem ze Satanisten :heftig! Ik heb ontdekt dat zij verdwijnen als ik me zelf in het licht zet, of die personen die daar last van hebben in het licht had gezet. We gaan naar een andere dimensie, 3D is afgedaan, we zitten in de overgang van 4- 5 D en verder, gaan naar steeds hogere dimensies. Daardoor komen de krachten omhoog van oude tijden, waar mensen ook op afstand konden helen, in Egypte piramides konden bouwen. Heel zijn is dan: lichaam, ziel, gevoel en geestkracht aangestuurd door het hart. Die wereld van werken met energie is hard op weg. Kijk naar de kinderen die al als hoogbegaafd geboren worden. Het lichaam is dus geen ding, dat door een vaccin geheeld wordt of door een hart van iemand anders; het is levend doordat het bezield en eigen is. En daar moeten we van doordrongen raken. Meer naar binnen gaan en vertrouwen op jouw kracht.

 31. Door de AI zal de mens niet meer ZELF denken en willen ( doen) maar zal een hoger tegenwezen dat in de plaats doen en dat is Ahriman . Hij wil een etherische tegensggeer sfeer creeren rond de aarde ( de achtte sfeer ) en het menselijk IK , het ZELF of hoferezelf het hoogste goed dat wij van God hebben gekregen uitbannen .

 32. Mordechai, je kent mijn visie op AI. IK ben het eens met de ons ontvallen, grootste natuurkundige van onze tijd, Stephen Hawking. Hij zei: future developments in AI could spell the end of the human race. Hij ging hier nog veel dieper op in dan enkel deze woorden. Ik ben dus zeker van mening dat AI terug moet in de fles. We zouden er goed aan doen weer een leven te leiden zonder mobiele telefoon. Niet overal meer vindbaar willen zijn, maar meer nog, met volle aandacht bij datgene waar we mee in bezig zijn i.p.v. steeds maar alert zijn op wat er mogelijk gebeurt op je telefoon, sociale media etc. Sinds we onszelf hebben verwend met dit soort sociaal contact, is de mens in sociaal gevoel hard achteruit gegaan. We zijn steeds a-socialer geworden. We ontmenselijken, uit gemakzucht. Totdat we straks zelfs vrijwillig afstand doen van het mens zijn en we de stap nemen om definitief robots te zijn.

 33. Ik vond dit wel een mooie vraag:

  “Welke functionaliteiten heb jij als AI nodig om te verbeteren?”

  Het kon vertellen tegen welke knelpunten het vastloopt en ook hoe dat te verbeteren valt, zodat ie nog beter kan worden.

  > begin van het end 🙁

 34. Ontwikkelen van techniek is niet tegen te houden en, gezien het economisch gewin wat er te halen is op geopolitiek/machts niveau, zal het transhumanisme gaan plaatsvinden. de vraag is of je, als een groep normale mensen, je nog kan afscheiden en de ruimte krijgt om een eigen community te vormen.

 35. Ik zou zeggen teach your children well.
  Laat ze zien waar het leven voor gemaakt is. Dat we 1 zijn met de natuur en niet met gemanipuleerde informatie. We houden dit niet tegen, de vraag is ga je er gebruik van maken. De mensheid is al zover dat gadget e.d. belangrijker zijn dan quality time.
  Ik zie de tweedeling al onder de mens, de hebzuchtige mens en de mens die zelf blijft nadenken, die zijn intuïtie gebruikt. Ik laar datgeen los waar ik geen controle op heb en blijf mijn licht schijnen vanuit mijn eigen overtuiging. Ik blijf in mijn kracht staan, zoals ik dat de afgelopen jaren gedaan hebt. De overheid is niet goed voor mij.

 36. Beste Mordechai, Je had het over twee soorten mensen, met en zonder AI.
  Wat denk je van het item bij blckbx.tv afgelopen vrijdag: “Met de Provinciale Statenverkiezingen in aantocht komt opnieuw de ethische discussie aan bod omtrent het kweken van embryo’s voor wetenschappelijk onderzoek.”
  Wat zou er met deze embryo’s gebeuren, naast de vraag als hieruit mensen geboren worden, die zonder moeder(liefde) tijdens de zwangerschap zijn gegroeid, maar hoogstwaarschijnlijk ook na de bevalling gen natuurlijke moeder zullen hebben?
  Ik zou me voor kunnen stellen dat deze specifieke mensen de perfecte ‘omgeving’ bieden om AI te implanteren, met alle gevolgen van dien, w.o. volledig bestuurbare wezens, geschikt voor allerlei diensten t.b.v. .. ja, wie eigenlijk?
  De geest terug in de fles, zou ik zeggen, maar ik denk dat dit allang veel te laat is. Daar waar het in de openbaarheid teruggedrongen lijkt te worden, wordt het elders in het geniep toch verder ontwikkeld. Men stuurt niet voor niets aan op een derde wereldoorlog, om vanuit een totale chaos bepaalde programma’s, waaronder deze, verder te ontwikkelen. Daarvoor heb je namelijk niet veel mensen nodig, vooral geen dwarsliggers.
  Geen prettig vooruitzicht, maar zeker niet onrealistisch.

 37. Hallo,
  Heb er al een tijd geleden kennis van genomen, omdat ik Elon Musk en zijn uitlatingen volg. Het is nu niet meer mogelijk om realiteit van fictie te onderscheiden, en we mogen er even mee spelen zoals dat met elke technologische ontwikkeling is gebeurd, en uiteindelijk wordt het tegen ons gebruikt. Dat brengt ons direct naar het collectieve bewustzijn, indien de meerderheid blijft slapen dan gaan we dus echt slachtoffer worden.
  Ik zet mijn hoop nu op 15maart als daar niet een beslissing komt, dan vrees ik het ergste.

 38. AI, Is een door de mens ontwikkelde satans-machine. Ontstaan uit het onvolmaakte ratio-gerichte brein van de mensheid.
  Linkerhelft: beredenerend/wetenschappelijk/intellectueel : Rechterhelft: allesomvattend/holistisch/creatief. Om tot de juiste resultaten te komen moet het volledige brein worden ingezet, alle afwegingen moeten worden gemaakt , zowel beredenerend als creatief, als, allesomvattend. Onvolmaakte input leidt tot onvolmaakte output. AI, wordt voortdurend gevoed met de beperkte maar tevens brede menselijke kennis op allerlei vlak, behalve dat van, “Liefde, zoals opoffering voor een ander, mededogen, compassie enz.. Je kunt het een falend systeem noemen, het past berekeningen toe m.b.v. 1-nen en 0-len. Dat heeft niets van doen met emoties of gevoelens of met Liefde. Het kan alleen Liefde imiteren. Stel AI, de vraag: Hoe kunnen we de te grote wereldpopulatie (is een leugen) inkrimpen? Antwoord door b.v.b. abortussen, door vaccinatie met een gif, door oorlog, door chemicaliën in het drinkwater, door de lucht te behandelen met chem trails. Zie http://www.numberofabortions.com/ Abortus klok. Alleen zal het door AI, humaner worden uitgedrukt, in zacht zalvende bewoordingen. (LEUGENS)
  Kortom, het is niet te stoppen en bereikt binnen afzienbare tijd een punt waarop het door de mens niet meer te begrijpen en te besturen is.
  ——————————————————————————————–
  https://duckduckgo.com/?t=avast&q=www.%2F%2Fde-protocollen-van-de-wijzen-van-sion&ia=web

 39. De leegte die hiermee gepaard gaat dit soort ‘kunst’, en IA tekstcreatie is pijnlijk. Mensen die hiermee geld verdienen of tijd besparen…is leeg.
  Het zenuwstelsel ontwikkeld zich niet verder wanneer foetussen en pasgeborenen trauma’s oplopen. Ze zijn dan ongevoelig, hard en onmenselijk, zonder geweten, leeg.
  Er woedt een oorlog tegen een onzichtbare vijand. Het transhumanisme die kinderen en volwassenen opzuigt via de schermen.
  The only way out is in. Los komen uit de programmering. Haal je kinderen van school. Steeds meer unwinden van dit systeem en verbinden met de natuur en je ware natuur van binnen. De verbinding met je bron en je innerlijke autoriteit. Laag na laag afpellen en alles wat je daarin tegenkomt, ook dit, gebruiken om aan te groeien. Alle angsten die opkomen erdoorheen bewegen naar dieper voelen, dieper incarneren en je niet laten verleiden.

 40. Als je hier bang van wordt. Kijk hier eens naar:
  https://youtu.be/oXyDId8KU50
  A whole brain interface.
  What the hell is that? An AI extension of yourself according to Elon Musk. Define yourself by your brain’s intelligence and you end up with more of you in the cloud than in your body. All apparently designed to “maximise freedom”. But you can do that already …

 41. Nara Vera Maria Van den Broeck

  Ik had er over gehoord, ja. Het kan je snel veel informatie geven, maar wat het ook doet, is dat het je stopt van ‘zelf nadenken’ Klakkeloos geloven wat er staat. Ja, makkelijk info vinden, maar op de lange duur: gemakzucht, niet meer nadenken, soort braindead.. En dan het gevaar dat je alles wijsgemaakt kan worden. Te vergelijken wat er nu met velen gebeurt als ze naar main stream media luisteren. Dus nee, ik blijf liever zelf nadenken en mijn eigen hersenen zoveel mogelijk gebruiken. Kost wat meer tijd, maar op de lange duur beter en gezonder op elk vlak.

 42. Ik had er over gehoord, ja. Het kan je snel veel informatie geven, maar wat het ook doet, is dat het je stopt van ‘zelf nadenken’ Klakkeloos geloven wat er staat. Ja, makkelijk info vinden, maar op de lange duur: gemakzucht, niet meer nadenken, soort braindead.. En dan het gevaar dat je alles wijsgemaakt kan worden. Te vergelijken wat er nu met velen gebeurt als ze naar main stream media luisteren. Dus nee, ik blijf liever zelf nadenken en mijn eigen hersenen zoveel mogelijk gebruiken. Kost wat meer tijd, maar op de lange duur beter en gezonder op elk vlak.

 43. Alles is relatief. Als je miljonair bent ga je met miljonairs om en kom je er achter dat Pietje meer miljoenen heeft dan jij en krijg je daar een minderwaardigheidscomplex over. Dit gebeurt straks ook met AI. Niet iedereen krijgt dezelfde hoeveelheid kennis en er zal altijd verschil blijven. Alleen het niveau wordt hoger. Soms denk ik ook wel eens dat het eng is maar wij hebben in deze tijd ook veel meer kennis dan de vroegere holbewoners en wij weten niet beter omdat wij in deze tijd zijn opgegroeid. Het enge is dat AI straks fysiek in jouw lichaam wordt ingeplant en dit is anders dan kennisoverdracht. En wanneer is iets waar? Als ik op internet iets opzoek voor mijn buren omdat mijn buren geen internet hebben denkt AI dan dat deze zoekopdracht geldt voor de vraagsteller? Immers AI ziet de koppeling vraagsteller en IP-adres maar de vraag is niet bedoeld voor de koppeling vraagsteller en IP-adres maar voor de buren.
  Ben benieuwd.

 44. Ik had het gehoord maar er nog niets verder over opgezocht om mijn mening te vormen. Maar ik schrik hiervan! Helemaal dat stukje wat Mordechai benadrukt; kunstmatige intelligentie zegt dat ‘we moeten’ …. dat klinkt als wc eend beveelt wc eend aan! Ik ga mezelf hier de komende tijd eens in verdiepen om te kijken hoe en wat.
  Maar nogmaals; een AI dat zegt dat wij moeten doet mij behoorlijk schrikken!

 45. Ja., de geest van de AI (Automatische Intelligentie) is uit de fles. En de geest luistert niet meer naar de toverspreuk van Ali Baba.
  De electronica heeft in record tempo een enorme ontwikkeling doorgemaakt. En het eind is nog lang niet in zicht. Het heeft de naam “AI” en wordt grootschalig ingevoerd. Maar feitelijk staat de AI nog zijn kinderschoenen. Als u even doordenkt over deze ontwikkeling, gaat het voor uw ogen dazen.
  De mensheid zal worden gerobottiseerd en met 5G gecontroleerd en aangestuurd worden.
  Er zullen robots komen, die beter zijn, dan mensen. Die robots zullen robots maken, die nog beter zijn. En die robots zullen nog betere robots maken. En ga zo maar door.
  De mensheid wordt aldus overbodig. Het leven, niet alleen het menselijke, maar ook het dierlijke en het plantaardige zullen het loodje leggen. De aarde zal verworden tot een woestijn.
  Wat een leuk vooruitzicht hè. Echt iets, om even over na te denken.
  Is de computer en de AI wellicht de ergste uitvinding die de mensheid ooit heeft gedaan ?

 46. Over de Sleepnetwet: Als je goed kijkt naar zaken als de ontwikkeling van communicatie: er was eerst geschreven brieven, dan waren er de kranten, dan was er de telegraaf, dan was er de telefoon, dan was er de radio, dan was er de televisie, nu is er het internet, wat volgt? Telepathie! Wijd open, geaccepteerde telepathie. En de reden dat dat gaat gebeuren, is simpelweg omdat we het verwachten. Ons bewustzijn verwacht in staat te zijn om direkt met iedereen te communiceren. Hier hoor je mensen technologie afkeuren. Klagen over technologie. Maar als we naar dit hele patroon kijken, is technologie eigenlijk slechts de voetafdruk van bewustzijn. Je kunt bewustzijn niet echt zien, maar je ziet wel waar het is geweest, want er zal daar een stukje technologie zitten. Deze ontwikkelingen van deze communicatieve vaardigheden zijn bijvoorbeeld de voetafdrukken naar telepathie, en we snappen het allemaal. Degenen die bang zijn om alle geheimen prijs te geven, zullen worden uitgesloten van het ervaren van telepathie. Degenen die niets te verbergen hebben, diegenen die ethisch leven (8e stap van bewustzijn in de Mayakalender), zullen telepathie kunnen ervaren. Het is onze eigen barrière, die wordt afgebroken door een ding dat “Big Brother” heet. Big Brother elimineert de geheimen, Big Brother weet bijna alles wat er over deze mensen te weten valt. Het is een stuk technologie of een conglomeraat van technologie, dat ons dwingt tot een andere manier van leven. Nu is er angst geassocieerd met B.B., dat komt omdat we op dit moment een macht hebben: bewustzijn. En wie weet wat ze met die informatie gaan doen? Om zichzelf te machtigen over jou? Dat is de angst. Feit is, dat een ethisch bewustzijn hoe dan ook al die informatie zou gebruiken. En dat is waar we naartoe gaan. Dus in de toekomst is de mogelijkheid van telepathie wijd open. Dit zijn de soorten ontwikkelingen die zullen plaatsvinden, die onze wereld radicaal zullen veranderen. Radicaal! Honderden miljoenen mensen zonder werk, door de vooruitgang van technologie, door de vooruitgang van bewustzijn. Het is al met miljoenen gebeurd. Dit kan een beetje verontrustend zijn naarmate we verder gaan. Maar je kunt ‘t niet stoppen, je kunt ‘t alleen begrijpen. En erbij zijn. Dus vanwege het bewustzijn hebben we technologie ontwikkeld en die technologie vervolgens gebruikt om bewuster te worden. Het werkt twee kanten op.

 47. Lieve Mordechai,

  Ik zie vooral wat technologische ontwikkelingen ons hebben gebracht. Dankzij het internet (en alle vreemde gebeurtenissen sinds 2020) heb ik de afgelopen jaren meer gelijkgestemden gevonden dan ooit daarvoor.
  Ik denk dat technologie op zich niet slecht is. Er is echter wel een hoger bewustzijn van de mensheid nodig om al deze ontwikkelingen werkelijk ten goede aan de mensheid te laten komen.
  Ik denk ook dat wij ten diepste alle intelligentie, wijsheid en kennis al in onszelf dragen en AI niet eens nodig hebben. Het vraagt echter wijsheid, nederigheid, onzelfzuchtigheid, geduld en liefde om dit in onszellf te ontwikkelen.
  Ik kan alleen maar voor mezelf spreken, maar ik hoop dat deze eigenschappen zich in ons net zo snel ontwikkelen als de technologie.

 48. Natuurlijk is dit veel te vroeg om zomaar toe te passen op iedere beslitvorming.
  De invloed die kan worden toegepast is vaak een die veel doet lijken op zaken waar tijdens de tweede WO voor gewaarschuwd werd.
  Dergelijke zaken zijn jarenlang buiten de besluitvorming gebleven maar hebben nu een nieuwe vorm gekregen. Niet den dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

52  +    =  57