Ga naar de inhoud

Naar de Rechter Stappen of Weglopen?

Ook voor ons is het zover.

Mollie, de grootste betaalprovider van Nederland beëindigd eenzijdig onze overeenkomst.

Zomaar!

Of toch niet?

De afgelopen twee weken verzorgde ik voor de Army of Love vier webinars over Geldoplossingen. Deze webinars waren niet bedoeld als financieel advies. Ik vertel vooral mijn eigen kijk op het huidige financiële systeem, wat ik denk dat er gaat gebeuren en wat ik persoonlijk in deze tijd doe op het gebied van geld. Ook geven Anna en ik regelmatig webinars over Ozon-zelfbehandelingen.

Als het om financiën gaat heb ik, net als jij, ook de oplossing niet in pacht. Wel kijk ik al jaren om mij heen, duik ik in de geschiedenis, zie ik patronen, probeer van alles en nog wat uit. En dat deel ik in deze vier webinars.

En toen kregen we opeens een e-mail van Mollie:

“Helaas zijn wij zojuist tot de conclusie gekomen dat we uw account moeten sluiten. Ons doel is om goede diensten te leveren aan onze klanten. Tegelijkertijd moeten we ons als financiële instelling aan strenge wet- en regelgeving houden. Dit betekent dat we, op basis van ons interne beleid, soms besluiten dat we onze diensten niet meer aan een organisatie kunnen aanbieden. De producten en diensten die u aanbiedt, zijn niet in overeenstemming met onze beleidsrichtlijnen. Helaas betekent dit dat wij onze diensten niet langer aan u kunnen leveren.”

Ik moest even slikken. Worden we nou gewoon uit Mollie gegooid?

Why?

Meteen moest ik terugdenken aan een uitzending van Blckbx waar Flavio Pasquino vertelt hoe ook zij werden geconfronteerd met deze e-mail. Na wat belletjes draaide Mollie de beslissing terug en Blckbx mocht het account houden.

Ook ik heb gebeld. Helaas doen ze telefonisch geen mededelingen (meer).

Dus ik heb via e-mail om opheldering gevraagd. Ik wilde graag weten wat wij dan verkeerd zouden hebben gedaan. Daar kwam onder andere deze reactie op terug:

“Op 20 mei 2021 hebben jullie de gebruikersovereenkomst ondertekend. Onderdeel daarvan is dat Mollie contractueel vrij is te beslissen om contractuele relaties te beëindigen. Mollie heeft op basis van artikel 8.8 van de Mollie Gebruiksovereenkomst het recht om de Gebruiksovereenkomst aan te passen of te beëindigen met een opzegtermijn van ten minste twee kalendermaanden. Voor de opzegging is Mollie niet verplicht een reden op te geven. Om misbruik van ons acceptatiebeleid te voorkomen, kunnen we u geen specifieke reden geven voor de opzegging van het account. We beoordelen elk account op basis van je organisatie gegevens en het interne beleid binnen Mollie. Hierdoor is besloten om de overeenkomst op te zeggen.”

Je leest het goed: Om misbruik van het acceptatiebeleid te voorkomen, geen wij geen reden van opzegging! Met andere woorden: Je zegt het account eenzijdig op maar, om te voorkomen dat de klant met goede argumenten komt om het account open te houden, geef je geen redenen op. En dus kan je die redenen ook niet betwisten als klant. De wereld op z’n kop.

Allerlei vragen komen in mij op:

  • Zou de Nederlandse Bank ons in de gaten houden en Mollie de opdracht hebben gegeven om ons account te blokkeren?
  • Zit er een medewerker bij Mollie die eigenhandig besluit om af te rekenen met alternatieve geluiden zoals die van de Army of Love?
  • Zou de oprichter Adriaan Mol het hiermee eens zijn? Zou hij trots zijn op zichzelf?

Hoever gaat dit?

Als we kijken naar Ford Oranje, dan gaan ze heel ver. Er is, als je de laatste aflevering van de rechtszaak met Jeroen Pols bekijkt, simpelweg sprake van diefstal door de Overheid. Landjepik.

In Duitsland gaan ze nòg verder. Daar heeft Jeroen Pols de rechtszaak gewonnen. Hij werd samen met Jan Engel verdacht van belastingontduiking. Na eindeloze procedures besloot een rechter, als een soort laatste daad van gerechtigdheid, alvorens hij met pensioen ging, Jeroen en Jan in het gelijk te stellen. De rechter kreeg daarna een berisping maar zijn taak als rechter zat er al op.

Er ligt dus een uitspraak van een rechter. Jeroen en Jan hebben de zaak gewonnen!

En toch gaat de belastingdienst door met beslaglegging, onteigening, het blokkeren van bankrekeningen etc. waardoor je als ondernemer met je rug tegen de muur komt te staan en geen kant meer op kan.

Terug naar Mollie

Zoals je kan lezen verwijzen ze naar artikel 8.8 van de overeenkomst waarbij Mollie, zonder opgave van redenen, een account kan beëindigen. Het frustrerende is dat je dus eerst naar de rechter zou moeten stappen om die reden te kunnen achterhalen. Bij de rechter zullen ze wel met een reden moeten komen om aan te tonen dat ze geen strafbaar feit begaan (denk aan discriminatie).

Maar dan komt altijd de vraag: Naar de rechter stappen of al die energie in een oplossing stoppen?

In dit geval kiezen wij voor het laatste.

Niet omdat we moe gestreden zijn maar omdat we inmiddels allang hebben aangetoond wat er gaande is. Nog meer rechtszaken betekent dat je heel veel energie moet blijven stoppen in iets wat een herhaling van zetten is.

Onder het motto ‘wij zijn altijd creatiever’ gaan we overstappen naar een andere betaalprovider.

En wat blijkt, hier kan veel meer dan bij Mollie.

Daarnaast is er een goede service, klantvriendelijkheid, het platform is relatief eenvoudig en zoals gezegd, kan er veel meer. Kortom, er is meer dan Mollie.

Daarbovenop krijg je als ondernemer 10% korting op je eerste aankoop. Zo zie je maar hoe ieder ogenschijnlijk nadeel je soms bij een voordeel brengt.

Dus ben je een ondernemer en wil je ook verhuizen?

Met de volgende kortingscode ontvang je 10% korting op je eerste aankoop: 10VIAMORRY

Wij kunnen nog niet alles in één keer overzetten omdat kennis.shop nog geen abonnementen aanbiedt. Dat is over enkele weken klaar. Net op tijd om ook onze online community over te zetten.

Voor het webinar ‘De Kracht van Ozon‘ van maandag 1 juli en voor het de webinars ‘Geldoplossingen’ waar dit alles waarschijnlijk mee begon hebben wij onze eerste betaalpagina’s klaar en zien de eerste resultaten er goed uit.

Op dinsdag 30 juli as. organiseren de oprichter van kennis.shop en ik samen een online webinar om 14 uur. Je kan je daar HIER voor aanmelden.

Op onze Vrijheid,

Mordechaï


Wil je mijn werk steunen zodat ik kan blijven doen wat ik doe dan kan je HIER doneren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5  +  5  =