Ga naar de inhoud

Wat is er voor jou nodig om op te staan?

De timing van de oorlog kwam wel op een heel opvallend moment. Net toen in februari 2022 het duidelijk werd dat het Corona beleid wereldwijd op teveel weerstand, of beter gezegd, te weinig medewerking kon rekenen, begon de oorlog.

Ik hou dan ook nog steeds de niet populiare optie open dat Poetin, als ex-Young Global Leader, gewoon deel uitmaakt van het plan om een nieuwe wereldorde te installeren. Zo’n oorlog is wat dat betreft een ideale manier om angst te creëren en om waar nodig deze te laten escaleren.

Het andere scenario is dat Poetin inderdaad het stoutste jongetje van deze Young Global Leaders is en simpelweg dwarsligt op het wereldtoneel.

Hoe het ook zij, er is maar één partij echt de dupe en dat zijn wij, de bevolking. Als dit zo doorgaat zie ik het scenario van Kees van de Pijl nog uitkomen. Die zei al in het hele begin van dit conflict dat, als het Coronaplan niet zou lukken, het nog veel en veel erger gaat worden. Daarbij waarschuwde hij al voor een oorlog met Rusland.

Toch is het hoogst merkwaardig dat zoveel landen staan te dringen om wapens te leveren. Er is namelijk lang geleden afgesproken dat NATO landen alleen maar wapens leveren aan mede-NATO leden. Niet leden zouden dus niet in aanmerking moeten komen voor wapenleveranties. En toch lijkt iedereen het heel normaal te vinden dat er zoveel van ons geld naar die oorlog gaat. En dat terwijl steeds meer gezinnen in de armoede terecht komen door het beleid van onze overheid.

Een paar dingen die mij vanaf het begin al opvallen aan deze oorlog:

 1. Er zijn GEEN onderhandelingen over vrede
  Vind je het ook niet, op zijn zachtst gezegd vreemd, dat er simpelweg GEEN onderhandelingen zijn om uit dit conflict te komen? Bij iedere oorlog proberen landen te bemiddelen maar hier lijkt vrijwel niets te gebeuren om partijen tot een oplossing te laten komen. Integendeel zou ik zeggen.
 2. Landen staan te dringen om het conflict te laten escaleren
  Als je weet dat Rusland dit niet gaat opgeven dan weet je zeker dat je het conflict alleen maar laat escaleren door meer wapens te sturen. En toch is dat precies hetgeen gebeurt.
 3. Geen kritisch tegengeluid in de media
  Net als bij Corona fungeert de media als een verlengstuk van de politiek. Je ziet in de main stream media nauwelijks een kritische noot over de manier waarop Nederland deze oorlog in is gerommeld.
 4. De oorlog is de schuld van alles
  De inflatie en de daaraan gekoppelde energieprijzen waren al voor de oorlog aan het stijgen. Maar nee hoor, alle prijsstijgingen, de duurdere boodschappen etc, het komt allemaal door de oorlog. Een ideale zondebok voor alle problemen.
 5. Ons wordt niets gevraagd
  Rutte heeft het letterlijk gezegd: “die oorlog daar, is de onze”. Je zou toch denken dat de straten vol staan de dag erna met allemaal boze mensen maar niets van dat alles. Soms vraag ik mij af of het door de prikken komt dat 80% van de bevolking in een soort roes, een soort gelatenheid, lijkt te verkeren.

Maar wat nu dan?

Ik denk dat we alles moeten blijven doen wat mogelijk is!

Teken petities, ga naar demonstraties, bouw aan nieuwe initiatieven en…

…STA OP!

En opstaan kan op vele manieren.

Een van de betere acties op dit moment is volgens mij ‘Ik, de Burger’.

Dit initiatief brengt een groot aantal verschillende onderwerpen onder de aandacht en deze week is dat de oorlog! Op de site wordt uitvoerig toegelicht hoe ze tot deze campagne zijn gekomen. Klik HIER om de actie te ondersteunen.

Wat kan je nog meer doen?

 • Op zondag 5 februari is er weer een demonstratie. Dit keer tegen de CBDC.

WORD LID VAN MIJN NIEUWSBRIEF

27 reacties op “Wat is er voor jou nodig om op te staan?”

  1. Dat ben ik helemaal met je eens Frans!

   En bovendien is de website van Mordechai een super initiatief aangezien niet zomaar je teksten verwijderd worden. Je wil niet weten hoevaak ik in de FB-jail gezeten heb.

 1. Hi, ik ben te oud en te veelpijn om lichamelijk mee te doen. Hoewel ik dit graag zou willen.
  Ik schud dagelijks mijn hoofd over alle waanzin in de wereld. de normies/zombies willen absoluut niks weten over wat voor alternatieven we hebben. Mijn allerbeste
  vriendin snoert me de mond en vraagt me of ik onze vriendschap wil riskeren.
  Mijn schoolvriendin, intelligenter dan ik, wil geen redpil slikken…………….om moedeloos van te worden. wij blijven op een of andere manier vechten enz zullen gelijkgestemde nieuwe vrienden ontmoeten. Zeer triest allemaal. Ik ben een Q volgeling en dit is mijn enige hoop op een goede afloop.
  Dank voor je vechtlust. Ik blijf je volgen.

  1. Woow Carla, heftig, en ik begrijp je situatie 100%. Ik help anderen, voor zover ik kan, om op het rechte pad te blijven en zich niet te laten overhalen door overheid, giftige media en/of so-called vrienden en zelfs familie met een compleet verkeerd beeld van het leven. We bevinden ons in de vooravond van een erg gevaarlijke periode (ik wil niet weer overkomen als complotdenker, die uiteindelijk de waarheid heeft geuit in den beginne en is blijven volhouden), maar let op mijn woorden, als we ook hier niet ingrijpen en niets doen, dan zal de overheid buigen voor het scenario van Klaus. Mark (in mindere mate straks), Sigrid en Hugo zien dit als een overwinning, een kroon op hun werk, niet in de gaten hebbende dat de pleuris in Nederland is uitgebroken. Vermoedelijk zal het torentje in Den Haag de vorm gaan aannemen van de toren van Pisa. Het kan namelijk niet langer ‘goed’ gaan met deze samenstelling van overheid. Het woord goed is hier niet het enige woord dat betrekkelijk is; de overheid met haar Kabinet heeft belangrijke zaken heel snel in een slakkentempo doen vertragen en in tegenstelling tot al het goede heeft zij het kwade in een versneld tempo in gang gezet zonder hierover de juiste kanalen te informeren. Dit corrupte gedrag MOET aangepakt worden; is het niet van rechtswege dan maar via de burgerlijke ongehoorzaamheid! Er zijn meer wegen die naar Rome leiden, niet waar? Carla, heel veel sterkte en succes toegewenst en ook ik, mijn gezin en mijn ‘echte’ vrienden blijven Mordechai volgen 🙏🏼

 2. Voorspeld: Alle wereldoorlogen zullen in Europa uitgevochten worden.
  Polemologen (oorlog deskundigen) zien het fenomeen oorlog als iets natuurlijks, inherent aan menselijk handelen.
  Ik ben bang dat we door de super zure appel heen moeten bijten.
  De grote spelers in het spel zullen niet op de rode knop drukken.
  Als er met het bekende eitje wordt gegooid, verdient de wapenindustrie niets meer en dat kan niet de bedoeling zijn.
  Menselijk vlees en verdriet spelen totaal geen rol. De schoorsteen moet blijven roken is het credo.

 3. Er is meer rottigheid in de wereld als wij denken. Het grote geld bepaald bijna alles. Ook Oekraïne.
  Ik zie jullie werk met belangstelling tegemoet.

 4. Goedemorgen Mordechai. Allereerst, als ik deze mail krijg, is dat dan jouw nieuwsbrief? Zoniet, dan meld ik me bij deze aan. Over de oorlog. Ik denk dat Poetin inderdaad het stoutste jongetje is, gezien de ontwikkelingen in de BRICS-landen en het feit dat ze de petrodollar aan de kant schuiven. Via frontnieuws is hierover veel te lezen. Verder teken ik alle nodige petities, ook die van ik, de burger. Alleen kan ik fysiek de demonstraties niet bijwonen. Dus op mijn manier probeer ik mijn steentje bij te dragen.

 5. Beste Mordechai,
  Uitstekend idee om een eigen website te beginnen. Zojuist via ‘Ik, de Burger’ de actie ondersteund. Ook ik heb mijn bedenkingen vwb Poetin. Alle regeringsleiders overigens, zoals weer eens blijkt bij Giorgia Meloni van Italie: als het AD schrijft dat zij wel ‘meevalt’, weet ik genoeg. Het wordt tijd dat de burger opstaat, dat er een paradigmaverschuiving in het bewustzijn is. En via doortastende mensen als jij (gelukkig zijn er meerderen) is daartoe al een eerste aanzet aan gegeven. Waarvoor mijn dank! Groet, Ron Appeldoorn (Etampes, Fr.)

 6. Goed dat je een eigen website hebt; het is beter om het in eigen hand te hebben. Ik deel je mening dat dit een voorop gezet plan is met Poetin, want zoals je zelf al aangaf was hij er als young global leader er al bij. Als we een n 2030 niks meer bezitten en dat we blij zijn daarmee moeten ze ook wel vaart maken. Immers alles afnemen kan snel, maar de mensen blij laten zijn met niets vergt nog wel ‘wat’ tijd.

 7. Allereerst: ik hoop de je site een succes wordt.
  Om goed te begrijpen wat dit voor oorlog is zul je toch een flink stuk terug in de geschiedenis moeten gaan. Dat Rusland/Poetin (volgens het MSM verhaal) zomaar vanuit het niets Oekraïne is binnengevallen en daarna heel europa onder de voet wil gaan lopen is een gotspe. Iemand die zeer veel over Rusland, de cultuur en geschiedenis weet is Marie Thérèse ter Haar, luister naar haar voordrachten en lees haar recente boekje: ‘Zijn zij nou gek of zijn wij het’. Hoe smerig en corrupt de Westerse rol in dit conflict is blijkt wel uit de bekentenis van Merkel en Hollande dat de Minsk-accoorden uit 2015 nooit bedoeld waren om rust tussen Rusland en Oekraïne te brengen. Beiden verklaarden dat die afspraken uitsluitend bedoeld waren om Oekraïne meer tijd te geven om een sterk leger op te bouwen wat ook daadwerkelijk is gebeurd met hulp van diverse westerse landen. Poetin heeft lang geloofd in onderhandelingen met het Westen maar heeft daar, volgens eigen zeggen, geen enkel vertrouwen meer in. Dat deze oorlog op ‘het juiste moment’ komt is dus vanuit het Westen (VS, NAVO, EU) geïnitieerd. Het is een proxi-oorlog van de VS, NAVO en vazallen tegen Rusland die in Oekraïne wordt uitgevochten, met ontelbare Oekraïense slachtoffers. Met deze oorlog en de covid-hoax zitten we midden in de grootste misdaad tegen de mensheid die onze (voor zover bekende) geschiedenis ooit heeft gekend.

 8. Goedemorgen Mordechai,
  Wat heb je weer raak geschoten met je schrijven over ‘onze’ oorlog. Ik denk er net zo over. En.., er zijn nog meer opties. Maar dat weet jij misschien ook wel. Dank je wel weer voor dit initiatief!

 9. Leuk Mordechai, een eigen website! Ik speel ook al een tijdje met de gedachte, dat Poetin gewoon meedoet. Maar, dit is al lang niet meer de echte, die is een aantal jaar geleden vervangen. Zijn vrouw is toen van hem weggegaan, ze herkende hem niet meer. Maar het is een rare oorlog, in alle opzichten en idd een mooie kapstok voor veel maatregelen. We zullen zien! Grt JoAnna

 10. Fijn dat je me “bij de les houdt” ik zal het zoveel mogelijk doorgeven maar merk dat veel mensen een beetje “info – moe “worden.Ook ik zoek “een gezondmakende weg” en ga vanavond naar een net opgericht “gezondheidscafe” in Arnhem.
  groet Heleen

 11. Ik de burger is inderdaad een fantastisch initiatief. Zo kunnen we NEE zeggen! Luid en duidelijk. Verder is het een goed idee om de link naar de recente video van StopWorldControl overal te plaatsen. Vooral onder tweets of andere berichten van mensen die in de schijnwerpers staan. Eventueel zelfs onder iedere e-mail die je verstuurt.
  Bedankt voor al je goede werk Mordechai!

 12. Begin 2020 gelijk wakker, waarschijnlijk door mijn jeugd in een sekte maar ook door kennis over antistoffen e.d. dus vanuit die hoek al jaren geleden over mrna gelezen. Met de kleinkinderen en die van anderen in gedachten begon ik te strijden voor vrijheid. Eerst eenzaam maar velen gingen mij voorbij en wat ben ik iedereen dankbaar!!! Net tijdens de lunch met de kleinkinderen hoorden wij een helikopter, traumaheli? Bijna dagelijks sinds de coronaprikken of een militaire helikopter want het geluid klonk zwaarder. Het oudste kleinkind van 10 jaar kromp inelkaar en riep bang: “oma is de oorlog nu ook hier?” Praten, praten en nog eens praten net zolang tot ze weer kind zijn passend bij hun leeftijd. 3 Jaar onderwijs vol hel en verdoemenis geholpen door verplicht kijken naar (jeugd)journaals, “je maakt je oma dood, je ouders zullen ernstig ziek worden, we verdrinken of verdrogen of stikken of mogen geen hetero zijn, enz. en oorlog…” maar lezen, schrijven en rekenen wordt er nauwelijks gegeven. Met iedere nieuwsbrief weet ik dat we hier niet alleen mee worstelen! Ik doe mijn best om zoveel mogelijk deel te nemen! Veel liefs voor jullie allen!

 13. Mooi initiatief Mordchai.
  Hierbij vraag ik mij af, v.w.b. de wapenleveringen aan Ukraïne, hoe dat zich verhoudt met artikel 99 en 100 van het 2e boek van het WvS.
  Het lijkt mij dat dit 100% strafbaar zou moeten zijn, maar er is blijkbaar geen aandacht voor.
  Ik blijf de website/nieuwsbrieven nauwkeurig volgen.
  Groet,
  Ron

 14. Hmmm zijn we al niet in een oorlog gerommeld? Het gaat om de grondstoffen daar in de verte. Wij burgers moeten eigenlijk helemaal staken niks kopen .geen benzine of zo tanken
  Gewoon Nee zeggen en Doen als we dit voor elkaar krijgen, moet je es kijken hoe snel de ptb reageren.
  Zelf consuminder ik zoveel als mogelijk. Koop lokaal bij de boer enz.
  Enfin Ieder op zijn eigen unieke manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6  +  1  =