Ga naar de inhoud

Waarom die CBDC er gewoon gaat komen

Mede doordat 80% van alle Nederlanders geen idee schijnt te hebben van de aankomende CBDC en niet eens weet wat het betekent, lijkt er geen houden meer aan.

Deze nieuwe digitale munt gaat er volgens mij hoe dan ook komen als het aan de wereldleiders ligt. Zo starten Japan en zelfs Rusland vanaf april met hun eerste test voor de CBDC.

En nogmaals, ik blijf het herhalen: Volgens mij is die Nieuwe Wereldorde al lang in kannen en kruiken, speelt Putin als ex Young Global Leader van Klaus Schwab precies het spel dat hij moet spelen en maken wij deel uit van het grootste theater in de geschiedenis van de mensheid. Maar laten we voor nu even bij de CBDC blijven.

Wat is de CBDC?

De afkorting CBDC staat voor ‘Central Bank Digital Currency’. Een digitale munt uitgegeven door de overheid oa. ter vervanging van cash.

De Chinezen lopen hierin vooraan en we weten allemaal hoe de Chinezen omgaan met mensenrechten en de vrijheid van meningsuiting.

Nu vraag jij je misschien af wat een digitale munt met vrijheid te maken heeft en het antwoord is: Alles!

Toen ik als 19 jarig ventje in 1987 in mijn uppie afreisde naar China wist ik niet wat mij te wachten stond. China had haar deuren geopend voor het westen en voor het eerst lieten ze buitenlandse toeristen toe. Ik keek mijn ogen uit.

Dat China van toen is niet meer. De tienduizenden fietsen werden vervangen door auto’s en het communisme maakte ruimte voor gecontroleerd kapitalisme. De ene wolkenkrabber na de andere werd uit de grond gestampt en waar we hier tien jaar over een Betuwelijn doen, bouwen ze in China elke 3 maanden zo’n project.

En als je wilt weten waar we heengaan in Europa, kijk dan naar China.

Zo is daar de social creditscore al een feit. Iets te weinig punten omdat je stout bent geweest en je mag niet meer reizen met het openbaar vervoer om maar een voorbeeld te noemen.

In China hebben ze die CBDC allang ingevoerd. En met succes. Voor diezelfde overheid wel te verstaan. Steeds meer mensen gebruiken deze digitale munt met als resultaat totale controle van de overheid.

En ook hier in Europa lijkt er geen ontkomen meer aan. Alles is in kannen en kruiken. En die CBDC, zo weten wij dankzij Arno Wellens, gaat er komen dankzij het corona herstelfonds.

Waarom ook ik denk dat die CBDC er gewoon komt en niet meer te stoppen is

Ik geloof dat er niets meer aan de doen is. En ik ben normaal gesproken helemaal niet zo pessimistisch hoor. Maar ik ben wel realistisch.

Feit is bijvoorbeeld dat 90% van de Nederlanders gewoon een mondkapje opdeed toen het van ze werd gevraagd, zich lieten prikken toen het werd gevraagd en een groot deel vond het geen enkel probleem dat zo’n 10% van de samenleving gewoon werd uitgesloten van het sociaal en maatschappelijk verkeer.

Ik heb me nog nooit zo Joods gevoeld zeg maar. En nadat ik mij jaren had afgevraagd hoe zoveel Joden konden worden afgevoerd als makke schapen en vrijwel niemand in opstand kwam tegen de bezetter in de Tweede Wereldoorlog: nu weet ik het!

En in 40-45 hadden we nog het excuus dat het een sterke buitenlandse invasiemacht was. Dit keer werden we gewoon keihard verraden door ons eigen clubje machtshebbers van Nederlandse bodem. Je kan je afvragen wat erger is.

De onvoorstelbare dommigheid die ik de afgelopen twee en halve jaar heb waargenomen rondom het Coronabeleid was simpelweg stuitend.

Zo zal ik nooit vergeten dat ik op de ochtend dat het mondkapje niet langer verplicht was bij de bakker in de rij stond. Ineens had niemand meer een mondkapje op.

Kijk, of je gelooft ergens in of niet. Maar dat je van de ene op de andere dag daadwerkelijk gelooft dat een virus stopt met verspreiden omdat de overheid het heeft aangekondigd, dan bereiken we volgens mij echt niet eerder in de geschiedenis waargenomen dieptepunten.

Dus terug bij de bakkerij. Niemand had die mondluier nog op. Op één dame na. De dame keek wat ongemakkelijk om zich heen, zich duidelijk afvragend waarom ineens niemand meer die mondpamper droeg. De verkoopster haalde haar uit de illussie: “u hoeft vanaf vandaag geen mondkapje meer op”. “Nou ja zeg” reageerde de vrouw verontwaardigd “loop ik als enige nog met dat stomme ding op” waarop ze het mondkapje boos aftrok.

Kortom, ik denk dat we in feite hopeloos verloren zijn zolang dit het gemiddelde niveau is van de samenleving. Dus als mensen mij vertellen dat die CBDC er toch echt niet gaat komen dan nodig ik ze altijd uit om even terug te denken aan de Corona tijd.

Mijn voorspelling is dan ook dat de verarming van de middenklasse nog wel even doorgaat. Stijgende prijzen van energie, de boodschappen en de belastingen zullen ervoor zorgen dat het water ons aan de lippen komt te staan.

Waarom?

Gewoon omdat het kan!

Alle modellen van Big Data en AI laten de machtshebbers tot op detailniveau zien dat mensen toch niet in opstand gaan komen. Iedereen lijkt het prima te vinden dat ze van hun geld en vrijheid worden beroofd, dat er wapens worden gekocht van de door hun betaalde belastingcenten en dat eerder weggestuurde politici gewoon weer gaan zitten en doorgaan met dit wanbeleid.

De rente zal blijven stijgen, de inflatie krijgen ze niet meer onder controle en de failliete Euro zal voor het toneel nog meer aan waarde verliezen.

En dan, als een konijn uit de hoge hoed, komt de CBDC als redding!

En wat denk je? Net als bij de prikken gaan mensen in de rij staan om gebruik te mogen maken van dit nieuwe speeltje voor dictatoren. Zeer waarschijnlijk zullen de uitkeringen, als voorlopertje van het basisinkomen, als eerste worden uitgedeeld via deze CBDC.

Wat kunnen wij doen?

Hoewel die CBDC niet tegen te houden is, zijn we wellicht (nog) niet helemaal verloren. Hieronder komen mijn persoonlijke tips om het zo lang mogelijk vol te houden.

 1. Betaal zoveel mogelijk contant
  Het betalen met contact geld blijft een van de meest krachtige wapens om controle te voorkomen. Dus pin gewoon je geld en besteed het contant. Weigert een winkel jou te betalen met contant geld? Ga weg en kom niet meer terug.
 2. Verschillende bankrekeningen
  Laat vooral niet al je geld op één bankrekening staan. Zo kan je in ieder geval spreiden over verschillende banken. Ook zijn er inmiddels veel alternatieve banken buiten Nederland waar je jouw geld op kan plaatsen. Verwacht vast een telefoontje van de afdeling de ‘Transactie Monitor’ van je bank. Daar zitten een paar duizend medewerkers de hele dag mensen bang te maken. Als jij de moed hebt jouw geld van je rekening te halen en dit naar het buitenland over te maken kan je steevast een telefoontje verwachten.
 3. Crypto’s
  Je kan ook denken aan het kopen van Crypto’s. Wil je wat minder risico nemen, ga dan bijvoorbeeld voor een stable coin. Ga je aardig wat geld verplaatsen van je bankrekening naar een Crypto exchange, wees dan ook hier voorbereid op een belletje van je bank. In sommigen gevallen blokkeren ze meteen tijdelijk je bankrekening onder het motto dat ze je willen beschermen.
 4. Goud
  Het is niet zozeer dat goud meer waard wordt, het is het geld dat minder waard wordt. Goud kan dus een interessante belegging zijn om door deze tijd heen te komen. Let wel even op de veranderingen in box 3 vanaf 1-1-2023.
 5. Investeringsplatformen
  Er zijn veel online investeringsplatformen als alternatief voor je bankrekening. Zelf ben ik actief op een online investeringsplatform dat goud als onderliggend product heeft. Dat geeft mij meer vertrouwen dan alleen maar digitale producten. Let bijvoorbeeld op de duur dat het bedrijf bestaat. Investeren in een nieuw bedrijf neemt meer risico met zich mee dan investeren in een bedrijf dat langer dan tien jaar bestaat.
 6. Grond
  Je kan ook denken aan het kopen van grond. Omdat grond vrij duur is kan je denken aan het kopen van grond met een groepje mensen. De grond kan je vervolgens gebruiken om groenten en fruit te verbouwen bijvoorbeeld.
 7. Koop lokaal
  Help vooral de lokale ondernemer en mijd de grote winkelketens.

Waarom ik geen alternatieve munten in mijn rijtje heb staan?
Zelf moet ik de ideale alternatieve munt nog tegenkomen. De meeste alternatieve munten zijn gewoon gekoppeld aan de Euro. Als de Euro met 10% inflatie staat te verdampen dan staat die alternatieve munt dat dus ook. Daarnaast vind ik dat de Euro’s die door jou worden ingeruild grotendeels zouden moeten worden geïnvesteerd in goud, zilver, grond, communities, bio-dynamische voedselproducenten etc…en dat jij daar

1. Inzage in zou moeten krijgen en

2. Dat je mede-eigenaar van die bezittingen zou moeten worden

Nog een optie is om Nederland te verlaten. Daarover meer in mijn volgende blog.

TWEE VRAGEN

WAT DENK JIJ? KOMT DIE CBDC ER? EN HOE BEN JIJ VAN PLAN DAARMEE OM TE GAAN?

335 reacties op “Waarom die CBDC er gewoon gaat komen”

 1. De (Europese) roverheid dendert gewoon door. Zolang het de meeste mensen niks interesseert is dit land verloren. En voor de langere termijn…? is de bevolking een stel gecontroleerde zombies. De Romeinen wisten het al: geef het volk brood en spelen!

  1. We krijgen dat waar we aandacht op richten. Ik richt mijn aandacht op een liefdevolle wereld, waarin veel mensen wakker zijn geworden. Als jullie volhouden te zeggen dat het alleen maar slechter zal gaan dan is dat precies wat je gaat zien. laten we uit de angst gaan!

   1. Niet alleen *zal* het nog slechter worden, het MOET nog erger worden.
    Want de mensen die ‘het’ nog steeds niet zien, die nog steeds geloven dat de overheid het beste voor heeft met ons, die MOETEN ‘keihard geraakt’ worden – hoe erg dat ook is. Net zo lang totdat ze het (eindelijk) gaan zien.

    Wij hoeven niet ‘uit de angst’ te gaan, wij zijn er allang uit. De meesten van ons hebben niet eens ooit in die angst gezeten. Je aandacht richten op een liefdevolle wereld is natuurlijk prima. Hoe meer hoe beter. Maar de realiteit op dit moment, de tijd waarin wij nu leven, is nou eenmaal dat we er nog (lang) niet zijn.

    De angst waar al die mensen nu nog in zitten, zal uiteindelijk omslaan in verontwaardiging, teleurstelling, wellicht ook schaamte, maar vooral boosheid. Woede, omdat ze zich realiseren hoe ongeloveloos ze gef*cked zijn (en worden) door Den Haag, Brussel en het WEF. En dát is precies wat we nodig hebben om uit deze shizzles te komen.

    Het heeft m.i. geen zin te proberen mensen ‘wakker te maken’. Ze moeten het zelf gaan zien, zo niet dan toch. Tot die tijd: stay calm. 🙂

    1. Inderdaad, al zijn er wel steeds meer mensen “wakker”, het blijft zinloos om te proberen de slapers in bijv. mijn familie wakker te krijgen.
     Veel mensen lijken geen echt ontwikkeld zelf te hebben in de zin dat ze gewoon volgen wat anderen doen en niet voor zichzelf nadenken.
     Indrukwekkend te moeten vast stellen dat het zo gemakkelijk is mensen voor de gek te houden.

    2. ik voel me ontzettend angstig. wakker ben ik allang maar ik heb geen idee hoe ik me tegen deze gruwelijke macht blijvend moet verzetten. ik kan niet weg uit nederland door mijn gehandicapte kinderen. elke dag vraag ik me af hoe lang ik dit nog volhou. wij betalen ook contant en elke dag bepaalt het mijn leven. ik heb al teveel trauma’s meegemaakt. zoveel mensen hebben nog geen idee en gaan gewoon in de rij staan.
     jorika

   2. Helemaal mee eens, waar je je aandacht op richt, groeit.
    Ik ben absoluut niet bang dat wat de “duisteren“ willen het ze zal lukken.
    ik volg verschillende spirituele dames op you tube, tarotkaartlegsters, zij staan ook met beide menen op onze aarde, het is een gevecht tussen het duister en het licht.
    Het duister is in paniek en probeert nog van alles, zal ze niet lukken….
    zijn al genoeg “bewijzen“ voor.
    Komt allemaal absoluut goed!!!

   3. Ik vraag me dan altijd af he. Stel dat de relatie met je partner slecht is, geef je dat dan ook geen aandacht en ga je er zo vanuit dat het wel goed komt? Al gaat je partner vreemd en liegt en bedriegt hij/zij? Immers als je er aandacht aan geeft wordt het erger? Zomaar een gedachte hoor.

   4. Exact, helemaal mee eens! Alles wat je aandacht , groeit! Graag wil ik hierbij memoreren aan Willem de Ridder – onlangs is hij op hoge leeftijd gaan hemelen – heeft grote groepen inwoners van NL en BE geleerd om vooral dat wat je wenst positief te benoemen. Dus ik weet zeker dat de euro voorlopig blijft, het is wijd en zijd bekend dat we veel te veel van de Euro houden of misschien zelfs de Gulden terug krijgen. Denken in rijkdom, is rijkdom creëren. Ik zie aanwijzingen dat dit gebeurt. Hecht aan mooie, rijke, gloedvolle gedachten en er ontstaat en deze worden bewaarheid met een nieuwe creatie. Zo werkt dat en dat weten degenen die geloven in het goede / kwade ook! Zo ook is de centrale munt onderdeel van het spel ‘Omdenken en Herhalen’.
    Ik zeg “ik sta in mijn kracht” en ik wist 100% zeker dat iedereen zou gaan glimlachen.. en zo gebeurde, wanneer ik zonder mondluier glimlachend door het corona tijdperk wandelde en ik was niet alleen. Hiervan heb ik geleerd hoe belangrijk het is om mij iedere dag te focussen op mijn kracht, mijn grootsheid als mens en mijn talrijke mogelijkheden om te creëren.

   5. Heel goed Julia, een gedachte die essentieel is. Dat wens je je en daar focus je op. Helaas is dat in onze westerse cultuur juist niet het geval. Zelf ben ik er gelukkig wel op tijd achter gekomen en voor mij werkt het dan ook. Dat betekent in dit geval dat ik als actie , welke ik zelf kan doen om te veranderen, besloten heb Nederland te verlaten. Dat deed ik al in 2005. En in 1986 besloot ik dat Nederland en het westerse gedachtegoed, welk wij hier ingelepeld krijgen, niet voor mijn welzijn gaan zorgen. Dat wordt dus nu 200% bevestigd. En daarom aan allen : Verlaat deze “samen”leving. Zeg nee en bouw jouw eigen wereld in autonomie

   6. Hi, the belief that your state of mind determines what you will attract is, in my expetience overstrating your influence. It is true that your behaviour an actions will affect the people around you but there’s limits to that.
    Current world leaders are spiritually corrupted and have a lot of power though money and manipulation. That won’t go away that easy.

   7. Lieve @Julia, Deze woorden zijn mij uit het hart gegrepen.ik lees één opsomming van negatieve voorspellingen. Waar wij onze aandacht aan schenken, dat zien wij in de buitenwereld gespiegeld (energie volgt aandacht ). De afgelopen 3 jaar waren de mensen in angst gevangen door Covid 19, de oekraïneoorlog, en de zgn.klimaat- en stikstofdreiging.
    Zo zien we nu voortzetting van die angst ten aanzien van de c.b.d.c.en de zgn nieuwe wereldorde van de WEF.
    @MENSEN, Stop met die angst te voeden, ga naar binnen.

   8. Ik sluit me bij deze reactie aan; het verspreiden van dit ‘doemscenario’ is het mede tot stand brengen ervan. en dat de mensen volgzaam waren, ben ik met je eens, M. maar juist dat ze hem weer afdeden toen het mocht, geeft aan dat ze er al niet achterstonden, niet dat ze het ineens anders zagen, maar dat zij zich niet durfden te verzetten. Het ontwaken in NL heeft sindsdien een enorme groei doorgemaakt, en de waarheid sijpelt zelfs door de reguliere media naar buiten. Er is geen houden meer aan, inderdaad. Maar dan; geen houden aan onze creatiekracht! Die jij nu zelf weggeeft. Wel dank voor je oplossingen; die brengen positieve beweging en onderschrijf ik van harte. In de kracht van liefde en licht, Leef en Kies!

   1. Heel herkenbaar, ik kan er ook niet over praten thuis en ook niet met mijn schoonfamilie. Toch denk ik wel eens, niet teveel aandacht aan geven anders raak je verstrikt in negatieviteit en stress.

    1. Zo is het Patrizia. Ze vertellen er nooit bij naar welk land ze gevlucht zijn, alsof ze zich er voor schamen. Is het Afrika, China en het verre oosten, Rusland of stiekem toch een westers land? En ze maken mij niet wijs dat geld ergens anders minder belangrijk is.

  2. Bedankt Mordechai voor je goede werk.

   Ik loop nu 2 weken met een pasje géén CBDC aan mijn jas,
   Gekregen van een vrouw op de demo in AMS op de dam.
   Zegge en schrijven 1 persoon achter de kassa bij de Coop vroeg wat het inhield
   Vertaald voor haar ,, ze had er nog nooit van gehoord en trok haar wenkbrauwen op.
   Ik gaf haar toen als antwoordt : “ laat maar , maar blijf aub contant betalen.”
   Dit zegt toch genoeg hé?
   Doen wij al sinds dat wij getrouwd zijn ,, bijna 45 jaar. BLIJF CONTANT BETALEN .

   Ga zo door Mordechai.

  3. Dear Mordechai,
   I´m unfortunately also convinced that the new Fascist in Brussels will proceed with their dangerous plan too introduce the CBDC . The Ukraine war is ideal for these criminals in the EU Parliament to do this sneaky and make use of the naive population it`s horrible

  4. Als het er komt? Hoe kan ik dan niet aan meedoen ? Dat zou ik graag willen weten. Ik heb tot nu toe nergens aan meegedaan. Ook worden er met de dag erg veel mensen wakker.

  5. een andere samenleving wat Baudet wil zal door de dictators verboden worden gaat alleen goed komen als de massa echt wakker wordt maar dat gebeurt pas als het te laat is

  6. Ik hoop dat QFS net iets eerder komt en creëer ondertussen mee aan een toekomst in vrijheid met overvloed voor allen. Te beginnen met alert zijn, zonder de angst het te laten sturen. Vorig jaar twijfelde ik erg aan de haalbaarheid maar nu weet ik dat het kan, niemand kan dat alleen, gelukkig zijn we samen en steeds met meer.

  7. Hiii ……. ja ik ben bang van wel ……putin speelt het spel mee…..ja we worden echt enorm bedonderd …….ik geloof putin ook niet meer ….. het duurt weer allemaal veel te lang …. hij is toch ook een tja een global leader …..ai heb zo’n pijn in mijn hart de laatste tijd , kan bijna niet meer ademen ……..zware lange slagen komen uit mijn longen …..god die longen moeten de griezels wel hebben …….ik zie het trouwens al een tijd in amsterdam de Pijp ……compleet smart city geworden ……. en overal 5G antennes op daken ….. als het maar niet nu de richting in gaat van Equilibrim met cristiaan bale!, de film die dit alles voorspelt !!!…. en een nieuwe doodeng virus in de herfst van 2024 …..this time it will get attenition …….bill gates (2022)………..tja ik heb ook echtten goede dromen …….. nee …..ben daar erg gevoelig voor….. 2026 het jaar …..waar het allemaal klaar mot zijn vandaar de haast ……ik kan allen zeggen NEE…… ik ben onschuldig en heb rechten …….ik ken jullie spel ……en trouwens covid-19 staat voor certification off vaxxination ID ……en 19 staat voor A eerste letter van het alfabet en 9 voor I van het alfabet …..gaap Ze zijn dol op symboliek en cijfers uit het griekse alfabet …..mar rutte zit veel in cafe Zeta in denhaag (van het griekse alfabet)…… 9/11 : 9 staat voor de 9 Aardse Verklaringen vanuit het Luciferisme en 11 voor de 11 Aardse regels vanuit het Luciferisme …….Ik ben er zooooo klaar mee ……. ulliminiati rot op naar `Saturnus ……laat mij en anderen met Rustttttttttt…….idioten ………

   1. Die longen? Ik zit nu met een longontsteking. Ondanks dat ik heel veel vitamine C , D3 en zinkcitraat slik. Hoe kom je eraan? Moest helaas aan de antibiotica. Hoest nog steeds. Bizar.

    1. We zijn hier thuis niet gevaccineerd.
     In april 2022 kreeg onze dochter Covid, ofwel via haar vriend die wel gevaccineerd is, of een collega waarvan de meeste ingespoten zijn. Kort daarop volgde mij vrouw en ik als laatste. Mijn dochter had nauwelijks last. Mijn vrouw kuchte en hoestte aan een stuk door voor bijna 2 weken. Codeine stopte het hoesten. Ik heb 5 a 6 dagen koorts gehad. Mijn vrouw en ik moesten klussen in huis. Nieuwe dakkapel in mn dochters kamer moest worden afgetimmerd. Laminaat vervangen vanwege regen en storm oo de plaatsingsdag. Best zwaar voor ons. Zelf was ik de afgelopen ruim 20 jaar niet verkouden geweest, dus deze griep aanval was voor ons duidelijk anders. Een Covid variant.
     Het punt is dat ik sinds de Herfst maar niet volledig van de verkoudheid afkomen. Snoteren, keelpijn, mijn vrouw kuchen, het komt allemaal weer terug. Mijn vrouw slikt alle mogelijk vitaminen supplementen, deed ze eigenlijk al vanwege haar darmziekt Crohn. Maar ik mijd dat zoveel mogelijk.
     Voor mij is dit het bewijs dat de gevaccineerden elkaar aansteken en ook ons, de ongevaccineerden.
     Tot slot, wat helpt nou het beste tegen de Amerikaanse Oligarchen en hun corrupte handlangers in de politiek, medische sector, drugsproducenten big pharma, onderwijs, wetenschap, gerechtelijke macht inclusief politie en leger?
     Negeren en leven met een flinke dosis positivisme is leuk maar vooral ook zelfbedrog.
     Zolang wij, het volk de guillotines niet uit de musea tevoorschijn halen, zal de Elite en hun handlangers doorgaan ons te bestelen en verder aan de ketting te leggen.

    2. Als je wilt weten wat de oorzaken zijn van aandoeningen/ziektes dan kan ik je aanraden je te verdiepen in de nieuwe geneeskunde, ook bekend als de Germaanse Geneeskunde. Dr. R. Hamer (internist/oncoloog) heeft in jaren 80/90 van de vorige eeuw de biologische natuurwetten ontdekt (niet uitgevonden, maar letterlijk ontdekt) die alles wat leeft op aarde, dus ook wij mensen, vormgeven, bepalen, ondersteunen in ons voortbestaan. Alle ziekten die uit zichzelf ontstaan komen voort uit een samengaan van orgaan, psyche/ziel en hersenen. Wat wij ziekten noemen is in bijna alle gevallen de genezingsfase. Jouw longontsteking is een genezingsfase. We moeten weer biologisch leren denken. Het huidige medisch bedrijf (inclusief Big Pharma) en de overheden hebben deze wetenschap weten te onderdrukken. Zij blijft mechanisch denken met uitsluiting van de rol van psyche en de hersenen. De Germanische Geneeskunde is de oorzakelijke geneeskunde. Je ontdekt wie en wat we als levende wezens werkelijk zijn en hoe de therapie in de biologische processen is ingebouwd door de natuur. De genezingsfase is de vervelende, lastige, pijnlijke, koortsige fase van het ziekteverloop. Maar als je dat weet dan weet je ook dat je de er aan ten grondslag liggende oorzaak hebt opgelost. Dat geeft vertrouwen. Af en toe heb je gerichte en soms spoedeisende hulp van een bekwame geneeskundige nodig. Het vraagt wel om omdenken en het loslaten van veel van onze programmeringen, maar te ontdekken hoe we in elkaar zitten en wat de biologische zin van symptomen is en hoe we die kunnen genezen op een natuurlijke manier is fascinerend. Je gaat ook anders leven en andere keuzes maken. We kunnen het inmiddels zelf studeren, want het is wel een echte studie. Het gaat om echt leren begrijpen en kennis eigen maken.

     https://germanische-heilkunde.nl/

    3. Ook de ongeprikten hebben steeds meer last van kwalen, Annie. Dat komt door a) shedding, b) het feit dat er door bewuste downgrading van het duister steeds minder vitaminen en mineralen in je groente en fruit zitten, c) er steeds minder bruikbare ingrediënten in vitaminepillen en medicijnen zitten, d) de chemtrails die steeds frequenter over ons worden uitgestort, e) het drinkwater dat inmiddels zodanig vergiftigd is dat je schrikt als je leest wat er allemaal al in zit, f) alle voeding die vol vergif zit en g) de continue teneur waar we al jaren in worden gepusht.

     Kortom: er is geen (meer) houden aan. Houd moed, Annie. Het komt uiteindelijk goed. Keer naar binnen en je vindt je antwoorden.

   2. He Charotte!
    Het om je heen zien.. dat er een zware duistere kracht werkzaam is (opbouw van iets dat een “normaal” mens nooit zou kunnen.. en willen) heeft z’n impact op de Bubble die een mens ervaart.
    Het goede nieuws is, dat die bubble net zoals deze in koolzuurhoudende drank, uit elkaar kan spatten, waarna de ervaring van leven in een Bubble er niet meer is. In feite helpt de duisternis dus de verlossing Uit.. dat hamster rad.
    Na het zien van de grote veranderingen die Amsterdam ondergaat, zag je haarscherp! de schaamteloze duistere spielerei met symbolen en dergelijke. Goed om het te posten hier..die uitleg want zo had ik het nog niet “gezien” Er was wel zijdelingse interesse in getallen en dat eeuwige gespeel met 666 zowel in graphic design als in logo’s etc. Dat valt dan als vanzelf continu op. als je weet dat dit kennelijk uitgedrukt moet worden… om succesvol te kunnen zijn. Zo van “ik hoor erbij” kots kots. Nou ja be happy dan.
    Het einde van de “ervarings bubble” …laat het maar goed gaan bruisen overal!

  8. Het maakt helemaal niet uit of het volk dom is, of het wel ziet. Er hangen zoveel mensen aan het infuus van de overheid. Het begint ws met de uitkeringen: wil je die nog? Dan krijg je het in cbdc. Dan de lonen van ambtenaren: die nemen echt niet massaal ontslag, maar krijgen hun loon in cbdc. Dan de AOW: ga je een rechtzaak aanspannen?, om het via je gewone bank te krijgen? Subsidies? Geld voor onderzoek? Geld voor zorg? Stap voor stap alles via CBDC.
   En voorlopig lijken er alleen maar voordelen aan te zitten, dus gaat het gros (wat zich er nog niet in verdiept heeft), er in mee. En zolang de tegen beweging wordt dood gezwegen of wordt weggezet als complotdenkers, worden de mensen niet verder geïnformeerd. En pas als we niet meer terug kunnen, dan gaan ze er regels aan toevoegen… voor je eigen bestwil natuurlijk, en voor onze kinderen…en de toekomstige generaties..

   1. Hoi Marga,
    Ik ben ook niet voor die CBDC (logisch), maar kun je zo’n rekening niet gewoonweg OOK hebben zeg maar, naast alternatieve betalingsvormen. Volgens mij wel.

  9. Thanks Mordechai for your insights and for telling it as it is! Yes, neither have I felt so strongly my Jewish roots as now. As an universalist not wishing to live in little boxes, there was never any need to emphasize one’s heritage. But having family that were discriminated against in the 1930’s in Europe and luckily escaped to Brazil just before WW 2 started, a strong obligation for us to speak up keeps calling us. You are right about having land. I learned 40 years ago how to grow our organic food and am grateful to supply our guests and family with healthy food. Though it was never our purpose to retreat here to a safe island. Keep strong and sending out your newsletters. The more people who awaken to the real reality of what our governments are part of, the greater the chance to turn the tides! Keep the faith. Alot can be destroyed but never have dictatorships lasted for eternity. Your friend – Sid Bachrach

  10. De hele bijbel staat er vol mee. Er komt een wereldregering. (Is er al) Het beest dat Daniël in de droom zag: De benen stellen het Romeinse Rijk voor. Voeten het laatste rijk.: The Great Reset. Van het Romeinse Rijk is dat : DAS DRITTE REICH. Hitler deed er al een gooi naar. Één wereldregering en één wereldreligie. : De ABRAHAM ACCOORDEN.
   ‘En ik zag uit de zee een beest opkomen, dat zeven koppen en tien hoorns had, en op zijn hoorns waren tien diademen, en op zijn koppen een godslasterlijke naam. En het beest dat ik zag, leek op een panter, en zijn poten waren als die van een beer, en zijn muil was als de muil van een leeuw. En de draak gaf hem zijn kracht, zijn troon en grote macht. En het beest werd macht gegeven om oorlog te voeren tegen de heiligen en om hen te overwinnen, en hem werd macht gegeven over elke stam, taal en volk. En ik zag een ander beest opkomen, uit de aarde, en het had twee hoorns, als die van het Lam, maar het sprak als de draak. (De universele kerk in die tijd)En het oefent al de macht van het eerste beest voor zijn ogen uit, en het maakt dat de aarde en zij die er wonen het eerste beest aanbidden, . En het maakt dat men aan allen, kleinen en groten, rijken en armen, vrijen en slaven een merkteken geeft op hun rechterhand of op hun voorhoofd, en het maakt dat niemand kan kopen of verkopen, behalve hij die dat merkteken heeft, of de naam van het beest of het getal van zijn naam. Hier is de wijsheid: wie verstand heeft, laat hij het getal van het beest berekenen, want het is een getal van een mens, en zijn getal is zeshonderdzesenzestig.’ (VICARIUS FILII DEI” in Griekse cijfers 666)
   ‭‭Openbaring‬ ‭13‬:‭1‬-‭2‬, ‭7‬, ‭11‬-‭12‬, ‭16‬-‭18‬ ‭HSV
   Het gaat gebeuren. Het is de tijd van Noach: we roepen: “GA DE ARK IN” Jezus is nu de ark van de Gerechtigheid. Als de ark dicht gaat, komt het oordeel. De tijd is rijp.

   1. Klopt, wij, die de profetieen van de Bijbel kennen en geloven, moeten als wachters op de muren de mensen toeroepen: het gevaar komt recht op ons af, bekeer u nu en snel ook. Net als God de deur van de Ark dicht deed nadat Noach, zijn vrouw, drie zonen en schoondochters erin gegaan waren, zo zal spoedig de genadedeur voor de mensheid gesloten worden. Kies dan heden, dwz nu, wie u dienen wilt. God is liefde en wil dat niemand verloren gaat, eigenlijk niet een persoon van de gehele mensheid, voor wie God Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat wie in Hem gelooft eeuwig leven mag hebben. Maar elk mens zal zelf zijn/ haar hart open moeten zetten voor de genade die de Here God elk mens, en ieder van ons is een zondaar, echt, niemand uitgezonderd, ons gratis en voor niets wil geven. Onderhoudt de geboden van God en bewaar het geloof van Jezus, dan komt alles goed.

    1. Sorry maar er bestaat geen god of goden.
     De wereld is 4.5 miljard jaar geleden ontstaan, samen met de andere 8 planeten.
     Het leven op aarde begon 1 miljard jaar geleden in de oceanen als micro-organisme. De Evolutie: weekdieren, vissen, reptielen, (Dinosaurussen stierven 62 miljoen jaar geleden uit) vogels, zoogdieren, primaten, en de Homo sapiens (dus wij) En wij bestaan pas 200.000 jaar. De Chimpansee en wij, hebben een gemeenschappelijke voorouder. De meest intelligente weekdier is de Octopus. Deze dieren zijn een soort ET in de oceaan en ze herkennen mensen. Verder zijn wij Zoogdieren en kudde dieren.
     Ik heb nog nooit enig teken gezien van God, ook niet in een oorlog.
     En er zijn vele religies hier met hun eigen goden, die ook niet van zich laten horen. Maar er worden wel oorlogen gevoerd in de naam van hun God of onze God. Ons sterrenstelsel bevat meer dan een miljard sterren en die hebben ook planeten. Hebben die leven? Verder bestaan er miljoenen sterrenstelsels. Er bestaat geen persoonlijke God. Kijk eens verder dan de horizon.

   2. Mooi verwoord Louise,
    Als mensen toch maar eens zouden zien en begrijpen dat de tijd is gekomen van het maken van keuzes; of vóór God of tegen! Ertussen is geen optie meer. En als je voor God kiest, kies je ook voor zijn ‘zaakvoerder op aarde’, Jezus Christus die ALLES heeft gedaan om ons te helpen hier een paradijs te maken. Je kunt het lezen in de evangeliën. Maar als we blijven weigeren om te kiezen voor recht en rechtvaardigheid, zullen we de gevolgen moeten ondergaan!

   1. indien er een voorwaarde aan verbonden zit, (die CBDC rekening) zoals (bewijs van draconische injecties), een app op je telefoon of een inmiddels werkende chip in het lichaam van gevaxxineerdenX dan maakt die programmeerbare digital currency geen enkele kans (bij mij)

    Zorg voor voldoende contant klein geld en geef dat allemaal uit in winkels , en lever je Euro’s NOOIT meer in bij de bank. Zo is en blijft er een betaal circuit ( gewoon oude Euro’s) die OOK als de Euro weg valt zogezegd gewoon gebruikt kan Blijven worden tussen mensen onderling. Vergeleken met Florijn zijn die Euro’s veel interessanter en universeler inwisselbaar bij mensen die door hebben dat het naadloos over kan gaan in “Alternatief geld” dat wellicht zelfs omdat het contant is.. een andere waarde begint te krijgen! Het kan dus heel simpel als je de boel ook simpel bekijkt! Geef mij een reden om Euro’s om te wisselen in “kadobon papier” dat gekoppeld is aan.. de Euro. Probeer die Florijn straks maar eens uit te geven in Duitsland of in NL-Limburg. Euro’s gaat Altijd bij mensen die een beetje helder zijn en blijven.

    1. Die voorwaarden zullen er in eerste instantie NIET aan verbonden zijn. Alles zal er fantatistisch uitzien. Waarschijnlijk krijgen CBDC-gebruikers zelfs gratis geld erbij. Het UBI, Universal Basic Income, basisinkomen, zal gebruikt worden om mensen er in te luren.

     Totdat mensen steeds meer in CBDCs ontvangen en er steeds afhankelijker van worden, dan komen ze plotseling met voorwaarden, wordt het gekoppeld aan je carbon credits, injecties, etc…. Zaak is dus. Nooit aan beginnen!

     Eerst komt het zoet. Dan het zuur.

  11. Dat de overheid al zo ver gaat en door hun oncontroleerbare betalingen niet duldt, werd kortgeleden duidelijk. Toen een kennis €2700,- opnam van de rekening werd er door de bank gebeld met de vraag waar dat geld voor besteed werd. Ze kregen niet de door hun gewenste informatie maar wilden eigenlijk weten voor wie het geld bestemd was. (naam persoon ,adres,woonplaats). M.a.w. totale controle over het betalingsverkeer, dat geeft te denken.

   1. ik denk dat de kabinetsleden vrijgesteld zijn van dat soort telefoontjes haha. Net als de ongekozen CDBC-DraakQueen , de telefoon zou continue blijven rinkelen anders haha. De bank is onmiddelijk alle vertrouwen kwijt natuurlijk, (voor zover ze dat nog hebben natuurlijk) want we zijn ook niet achterlijk.
    Overwaarde van je huis bij verkoop, contant opnemen! Laat ze maar zeiken, doet er niet toe.

  12. Ik vrees ook dat het er geruisloos gaat komen. Mensen gaan zo makkelijk mee met alles, dat zag je met Corona. Zelfs in het zorghuis waar ik toen was. Er was niets aan de hand en toch hysterie. Vooral NA de laatste golf overleden er veel mensen….maarja met zoveel vaccins….. ik denk zo langzamerhand dat de mensheid echt slecht is. De andere helft is niet slim genoeg om het te doorzien.

   1. Twintig procent van de mensen heeft pscyopatische trekken. Daar is onderzoek naar gedaan door Dr Hare. Die heeft ook een lijst gemaakt van 20 trekken waaraan een pscyhopaat moet voldoen. 20 procent van dat soort mensen aan de top betekent idd dat de rest niet slim genoeg is om ze te doorzien. Dat zien ze pas als ze met zo´n persoon te maken hebben gehad. Ze kunnen gewoon niet bedenken dat iemand zo in en in slecht kan zijn, omdat ze het zelf ook niet zijn. Ik heb er mee te maken gehad en dan pas doorzie je dat er idd hele hele slechte mensen bestaan. Je ziet het ook bij de extreme Islam. 20 procent extremen is voldoende om de rest van moslims achter zich te krijgen en dat doen ze door angst in te brengen. Precies zoals de overheid ook heeft gedaan. Mensen zeer bang maken en je hebt ze helemaal onder controle. 20 procent Ssers in Duitsland was genoeg om een heel volk mee te krijgen. Ook weer door angst.

  13. Helaas. Het zal zo komen. CBDC wordt idd als “de redder” verkocht worden. En wil je je uitkering, kan je die alleen nog in CBDC krijgen. Denken wij eens terug aan de Euro. Die werd ins ook als “makkelijk” aangeboden. Ik vond het prachtig toen. Helaas. Ik weet het nu. Maar denken we terug aan begin Corona. Ik was één van de gekken die hun winkelwagen gingen boenen en liefst 2 maskers over elkaar droegen. Gelukkig wakker geworden voor ik de spuit nam 🥹 Iedereen die hier reageert en wellicht iets post zal het eens zijn dat we in enge en onzekere tijden leven. Helaas weet ik geen oplossing om alles te voorkomen…

   1. Hahaha ik heb een week lang de appels en peren en boodschappen afgewassen heel in het begin. Na een week dacht ik: ik kap hier mee, want ik word zo gestoord als wat. Daarna deed ik helemaal niks meer. Geen spuit geen afstand helemaal niks. Alleen in de super om gezeik van anderen te voorkomen, maar dat ding liet ik afgezakt op mn bakkes hangen, want ik wil lucht. Lachte de conducteurs uit met hun plastic masker (geheel open aan de zijkant) en zei dan: de virussen hebben vrij spel bij (spottend) u.

  14. Beste Morrie ,

   Ik heb samen gelopen (o.a. In A’dam) met jou en Willem en Jeroen en zovelen met het idee dat “men” mede dankzij onze protesten wel zouden inzien dat onze regering volkomen op de verkeerde weg bezig is en zelfs ontspoord raakte…. tot ik in de gaten kreeg dat het wereldwijd speelde!
   En dat het al tientallen jaren geleden in gang was gezet en geregisseerd met oefeningen in een geplande pandemie.
   Die hele Agenda 2030 kende ik vorig jaar nog niet; althans niet wat ERACHTER zat! Niks duurzaam en niks “goed voor de natuur”…
   Ik schrik er een beetje van dat jij zelfs Poetin tot de club van Schwab rekent, maar je hebt wel gelijk: hij zat ook in dat Young Globalist Schooltje!
   Shit…. Is het enige dat mij nu te binnen schiet!
   En een vloek, die ik niet zal uiten…
   uit eerbied voor de Joden die nu (weer) misbruikt zijn/worden evenals de Brazilianen en de mensen uit Australië en Canada en ….?
   Ikzelf ben geen muzikant of dansleraar maar een wiskundige, maar dan een echte… die de zgn. “modelmakers” als frauduleuze maffiosi bestempelt!
   Ik heb van alles gedaan op youtube (erafgehaald door…)! en tekeningen gemaakt waar zelfs Vrij en Sociaal Nederland van terug-schrok..:!
   Karel van Wolferen wilde ze ook niet en reageerde ook niet meer….?Analoog voor Willem, die ik nog steeds als zielsmaatje zie…
   VSN is door Bas Fillipino getorpedeerd……. Los daarvan hadden jij en Anna en Willem geen schijn van kans in het huidige “bestel”…..
   Mijn vraag aan jou en Anna en Willem en Jeroen is: durven jullie je aan te sluiten bij Thierry Baudet?
   Want hij merkt eenzelfde leegloop
   en verraad… van Wybren e.a.

   Ik sta vierkant achter jou en ook achter Willem, maar merk een “blinde vlek” bij jullie…. die ik 2 jaar geleden ook had!
   Ik hoop dat ik niet belerend klink en heb jullie zéér hoog staan!

   Maar met de komst van een digitale munt (van de acadNC

   1. Hoi Ton,
    interessante posting die je maakte hier. In mijn ogen is Putin een ander soort leider als al die young global leaders in Nederland, Australie, Belgie, Frankrijk. Ik heb veel respect voor hem op de een of andere manier. Hij is slim genoeg om “te kennis te hebben genomen van die club” maar in zijn leiderschap ontbreekt de slechtheid. Hij staat als een huis (Rock Solid) tot groot ongenoegen van de VS die hem het liefst …. Ik heb steeds NOOIT aanvaard wat in de media over hem stond beschreven want dat voelt iedere cel in je lichaam wel dat het BuLL-shit is wat ze over hem schrijven. Zijn taak is ongelooflijk zwaar dat is helder. Hij probeert de Nazi-kliek in de Oekrain te verdelgen, maar de Amerikanen die echt de duisternis vertegenwoordigen hebben zowel de EU als vele anderen landen onder de knoet. En ja hoor.. gaan die NAVO malloten onder volledige steun van D666- duivels en de Amerikanen flink mee zitten stoken met een intense slechterik Zelensky. Putin schijnt kanker te hebben helaas, ik hoop dat hij toch nog lang mag leven want ik vrees ervoor als hij weg valt. De wereld met al haar kwaad demoniseerde hem, en okte hem vele malen uit de tent. Hij bleef kalm. wat een ontzag voor die man. Hij deed ook veel GOED voor de mensen in Rusland daarom is het een boegbeeld voor velen. Hij heeft ook in zijn lang overal gasleidingen aan laten leggen. Het gas is er werkelijk spot goedkoop, net als het elektrisch trouwens. Hier is totaal geen spraken van een visie op het gebied van energie voorziening. Er zijn enkele duister krachten die alles om zeep helpen, en daar duidelijk belang bij hebben. Hier verkopen ze zelfs het volledige elektrische distributie-net aan..een buitenlandse speler. Alles is hier de jaren daarvoor al geprivatiseerd om de begroting sluitend te krijgen, net als in Belgie trouwens. De EU is veel slechter bestuurd dan Rusland. Ik ben heel geïnteresseerd! in je werk Ton. Juist als anderen het niet willen plaatsen! Ga dus je weg..het kan niet eens anders!

  15. Ik zie het helaas ook gebeuren Mordechai. Ben nog benieuwd naar tips m.b.t. alternatieve bank in het buitenland. Zelfs de Triodos bank zit mensen nu al ‘lekker te maken’ met de voordelen van mobiel bevestigen dat vanaf aankomende week voor zoveel gemak en veiligheid gaat zorgen… jaja. Ik was in shock en heb ze gelijk een mail gestuurd. Je moet zo alert zijn. Ik geniet enorm van het cash betalen en raad het iedereen aan!

  16. Ja, ik denk ook dat ze in ieder geval proberen de CBCD er door te drukken. Dat kan ook gemakkelijk als er zover mensen nog ‘slapen’.
   Ik doe in ieder geval NIET mee!!!

   1. Als alle geldautomaten weggehaald worden zal je wel moeten. Zo erg kan het worden en ik vrees zelf ook dat er geen ontkomen aan is. De mensen zijn niet slim genoeg.

  17. CBDC is een zeer slecht idee als je voor vrijheden bent.De ODl van ripple blockchain is daar en tegen wel een goed idee.Liquiditeit problemen kunnen opgelost worden waardoor de Nostro en vostro geen grote hoeveelheden geld in borgstelling hoeven te stallen.Dit geld kan direct weer gebruikt worden.snelheid,betrouwbaar, goedkoop daar kan swift niet tegen op.

   1. Velen weten niet wat kiezen voor God betekend: het betekend het ontsnappen aan aan Gods oordeel van een zondaar zijn, want Jezus heeft dit voor ons allen al geleden aan het kruis, Gratis voor ons..En een kado neem je aan of niet. Maar hoe?Het staat in de bijbel:1. Belijd dat (God zegt dat )je een zondaar bent, niemand is beter dan de ander.
    2.Vraag God om je je zonden te vergeven 3. Geloof met heel je hart dat Jezus ook voor jouw gestorven is.
    Dat is alles en weet dat wat er ook komt
    CBDC of nog veel ergere geprofetiseerd. Je bent onder Gods bescherming.

    1. Sorry Marcela, Jezus was een Jood, zijn volgers noemden zich Christen, maar Jezus wilde zijn religie veranderen, niet een nieuwe religie beginnen.
     En ik ben geen zondaar, nooit iets slechts gedaan.
     Als Katholiek kun je biechten, maar als Protestant niet.
     In het Christendom zijn vele takken ontstaan en ieder met hun eigen wetten.

  18. The CBDC’s are bring implemented around the world to force everyone into digital slavery.

   Once cash is gone, so are so freedom’s.

   It is disgusting and inhumane and only of advantage to the sick, psychopathic, genocidal and satanic scum that are the power elite.

   Anybody condoning it will go to hell as it is “The mark of the Beast”

   So many people are just so dense. It is shocking that anyone with a modicum off intelligence would accept such a thing.

   Thanks for the space to comment.
   Love, light and peace.
   xxx

   BJ

  19. Beste Mordechai, we moeten blijven hopen en bidden dat de CBDC er niet komt. Het is ontzettend moeilijk om positief te blijven bij deze berichten, hopen dat hierdoor weer mensen gaan zien dat dit systeem niet deugt! Zoveel mogelijk contant betalen is wat we in ieder geval kunnen doen!

  20. Hi Mordechai
   I am in absolute agreement with your statements. I knew something was amiss when the “bug” arrived in South Africa. I have travelled to China many times for business in the past, including the bird flu outbreak in 2005. I was one of a few, not wearing a mask and at the time had no idea what was going on. I never felt in danger and no-one said anything to the contrary. I returned home healthy and in hindsight fairly ignorant. I have been watching crises after crises unfold here and now know that there are parallels with what is happening universally. I am of the humble opinion that like-minded people should strengthen and maintain networks, grow food together, barter services where possible, and try and stay connected to a spiritual faith. Most of all promote love, peace and compassion for humanity. Watch John Lennon’s “Give piece a chance” video. It inspires me each time I watch it.

  21. Ik geloof dat het er gaat komen. Helaas…. Maar er zijn best mensen die het door hebben. Veel mensen betalen contant. Merk ik als ik de kassa’s bekijk. Ze zullen het wel rustig gaan invoeren. Ik vermoed dat er weer een crisis wordt veroorzaakt waardoor ze alleen op de CBDC het gaan uitbetalen. Ook alle mensen met overheidsgelden zullen daar hun geld krijgen waardoor ze wel gebruik moeten maken van de CBDC.
   Kunst is er geen gebruik van maken en proberen elkaar te helpen waar kan.
   We gaan het redden omdat we het door hebben.

  22. Een conceptidee: Ik vind dat wij wakkere mensen wereldwijd een cordon oid kunnen gaan vormen zodat alles verbonden aan/via het wef er niet meer doorheen komt;
   een Anti-Globalist-Movement oid: of een Pro-Green-Earth-Movement(?).
   Alleen HOE ORGANISEREN WIJ DIT cq VERBINDEN WIJ ALLES MET ELKAAR WERELDWIJD???;
   Met alle respect: we weten alles al; vele doen het al, al de vele vele vele nieuwsbrieven: de ene zegt dit, de andere dat: tis (zo) versnipperd.
   Vanuit Amsterdam bijvoorbeeld…
   Wereldwijd?, is Nederland samen met 5 andere landen: voorbeeldland cq testlocatie. We hebben het om te draaien; enige manier dat we – ook wereldwijd – blijven leven zoals het bedoeld is voor ons mensen.
   All the Good Humans Together❤️‍🔥

  23. Goeie visie Mordechai, wel een bevestiging zoals jij ook denkt betreffende Poetin. Al vaker dat ik dacht ‘heeft hij het licht gezien en Young Global Leader af, of zal het toch ….., kan toch niet, of toch wel…..” Ik heb geleerd dat alles mogelijk is. Dat alles waarvan je dacht dat mensen daar nooit in zouden trappen wel degelijk gebeurd is. Ook mensen waarvan je het niet zou verwachten. Met open ogen pakken ze dankbaar het blokje kaas uit de val. Angstaanjagend inderdaad, zoals de meeste mensen klakkeloos orders opvolgen en de massa volgen, op een flinke groep afzwaaiers na.

   Wat mij opvalt is dat het circus en de angstporno zich nu onder de afzwaaiers aan het herhalen is. Het aantal mogelijke geopperde samenzweringhen neemt toe, de ene theorie nog gekker dan de andere en je ziet dat mensen hier ook bang van worden, dus wat gaan we nu krijgen? Een grote groep afzwaaiers waarvan er straks dan nog maar enkele van afzwaaien? Ik ben bang van wel. Daarom denk ik ook dat de digitale Europese of Globalistische digitale munt er gaat komen. En het is inderdaad belangrijk om je daartegen te beschermen. Het lijkt zo makkelijk maar om een gezegde van Benjamin Franklin te misbruiken:
   “Wie zelfstandigheid opoffert voor een stukje gemak is beiden niet waard”

  24. Hoe daar mee om te gaan, niet verzuipen. Ik zou het niet weten.
   Wat doe je als mini bewoner van Nederland en van de EU.
   De ganzenlever groeit maar door

  25. Moving money abroad, buying land? Many people are struggling to keep their houses warm and have bread on the table. How are they going to survive and resist this ‘monster’ coming? And if it does…I am positive the ‘European’ mind will never accept such restrictions. Be positive and trust the goodness in people!

  26. Dit alles gebeurd onder het mom van totale controle van de mensheid .
   Zwart geld / contant geld is het smeermiddel van de economie en daar willen ze grip op krijgen , alles kapot maken en totale beheersing over de mensheid .
   Als je jezelf niet volgens de heren gedraagt , blokkeren ze je inkomen of krijg je een directe boete opgelegd .
   Geen inkomen of te weinig inkomen , geen eten op tafel , kindertjes zonder eten enzv enzv .
   Als je je overheits voorgeschreven injectie niet gaat halen ,,,,,, geen inkomsten !
   ga zo maar door ………… .
   De gevolgen zullen niet te overzien zijn .

  27. As said ‘Sita’ Stick with cash, grow said among your local and as far as reach allows. Say NO and walk the talk finally, keep searching, developing other methods aside from the tyrannical system we have inherited and will pass-on to generations to come.

  28. Dank voor je mooie waardevolle bericht. Goed om realistisch te zijn en vertrouwen te hebben in een hoger plan. Maar vooralsnog neemt het duister de wereld met een rotgang over, dus voordat het weer licht wordt wil ik graag van je weten, welke buitenlandse bank raad je aan of heb jij? Is dat dan juist van een land die niet mee doet? En goud kopen, waar laat je dit dan? Thuis lijkt me niet verstandig. En welk investeringsplatform, want ik zie echt door de bomen het bos niet en wil wijze beslissingen nemen 🤗.

   Keep up the good work!

  29. Zou een bankrekening in de valuta van een van de BRICS landen een goed idee zijn. Ik verwacht dat nadat de oorlog in Oekraïne over is dit blok veel sterker wordt t.o.v. het Westen. Dat zouden deze moeten moeten stijgen tegenover de Euro en Dollar. Zou je bij die Revolut bank ook een Roebel-rekening kunnen openen?

  30. Ze proberen ermee weg te komen, met die CBDC, maar het verzet lijkt ook te groeien.
   Ze beginnen redelijk zenuwachtig te worden aangezien de NATO (VS) de oorlog tegen Rusland duidelijk gaat verliezen. En wanneer iedereen ervan doordrongen is dat North Stream toch echt door de VS/Noorwegen/NATO is uitgevoerd breekt de pleuris uit.

   Deze daad van de VS is een directe oorlogshandeling tegen Duitsland!
   Geen enkele regering in Europa gaat dit allemaal overleven.

   De euro weg, de EU weg en overal goedschiks of kwaadschiks het herstel van soevereine staten is de enige uitweg.
   “The Collective West” waaronder vooral de EU eindigt als de grote verliezer, en de rest van de wereld gaat hun versie van de nieuwe wereld orde realiseren.

   Ik vrees dat, als Amerika (de gevaarlijkste globalistische kliek) zich gaat realiseren dat ze hun macht geheel gaan verliezen, de nucleaire optie op tafel komt.
   Gezond verstand zal dat ter nauwer nood weten te voorkomen.

   Tijd heeft het westen niet aan zijn zijde, volstrekte incompetentie wel.
   Nederland zal in zijn huidige vorm niet blijven voortbestaan, het is een vanbinnen volledig verrotte boom die gekapt moet worden.

   Nederland moet een soevereine republiek worden!
   Nu is het een WEF regime.

   Maar wat er ook gebeurt, leef je eigen leven.
   Een mens is een spiritueel wezen, kan niemand je afnemen.
   Je geest is je ultieme vrijheid, geld is slechts een middel.

  31. Ik betaal zo veel mogelijk contant en heb vorig jaar al aangegeven zoals duizenden Europeanen met mij, dat wij de CBDC en een electronisch ID niet wilden en nu nog steeds niet, evenals QR codes of wat voor controlemiddel maar ook. Het lijkt niet te helpen. De trein dendert gewoon door. Wie het er niet mee eens is en er voor gaat liggen, die lijkt pech te hebben.
   Het komt er maar wanneer niemand die app download of niemand daaraan meedoet, ja, dan lukt het alsnog niet. Maar je hebt gelijk, het lijkt niemand te interesseren, net zo min dat er goedgekeurd is dat er insecten door het voedsel gemalen mag worden. Heel bijzondere tijd…

  32. De CBDC zal er in een bepaalde vorm zeker komen alleen is het nog afwachten in hoeverre deze de euro vervangt. Ik hoor veel mensen cash roepen maar dat kun je steeds minder kwijt en wat als cash eerst verdwijnt!? Ik zet in op Crypto en edelmetaal voor de langere termijn. DE CBDC hoeft niet per definitie een ramp te zijn, dat is de euro al.

  33. Ik denk dat de overheid het heel makkelijk door drukt inderdaad uitkering en toeslagen worden via CBDC uitbetaald dan hangt half Nederland in de strop . Daarna is het een makkie Bitcoin goud kunnen niet aan of verkocht worden via CBDC kortom we zijn gigantisch de lul

 2. Dank je voor samenvatting Mordechai. Ik ben het er helemaal mee eens. De wereld wordt steeds gekker en vele mensen met een bestuursfunctie weigeren zich te informeren over wat er werkelijk aan de hand is. Zeer zorgelijk.

  1. Ik vrees dat CBDC er gaat komen idd.Maar net zoals de mondkapjes gekte niet aan meewerken zolang het mogelijk is Wat een maffe wereld zijn we in terecht gekomen. Zucht…

  1. Ja gaat komen is allang in de pen! Vreselijk dat 80 procent niet door hebben dat we dom worden gehouden net als mondkapjes nooit in geloof niet mee gaan in de leugens weg gaan het dit systeem. Probeer creatief te zijn met je geld poot stijf houden 🙏❤️

  2. Mooi stuk Peter. Sluit inderdaad goed aan. Dat er door jou en vele anderen gewaarschuwd wordt en er in de tussentijd niet veel is veranderd, geeft aan dat Morechai een punt heeft met de titel. Maar laten we het goede voorbeeld blijven geven, ons uitspreken, Global Walkout-briefjes uitdelen bij ondernemers, vragen stellen, etc. en kijken in hoeverre we het met elkaar kunnen redden. Uit de Oekraïne (waar ook veel digitale controle is ingevoerd) weet ik dat er ondergronds verzet is. Dat komt hier ongetwijfeld ook, maar daar moeten we niet op wachten.

 3. Ja, ik ben bang dat de cbdc er gaat komen. En het ergste vind ik nog dat het overgrote deel van de mensheid dit wel “lekker makkelijk” lijkt te vinden. Na de domheid die ik in de coronatijd heb ervaren, ben ik het vertrouwen in de mens als soort wel grotendeels verloren. Denk dan ook dat de invoering van de CBDC en de totale overgave daaraan slechts een kwestie van tijd is…

  1. Sadly I have to agree. we sure are surrounded by idiots. Education level notwithstanding. We are a group of awake individuals across class, race, education etc who have come together across the world with the same conclusion. We grind our collective teeth seeing someone using their card/phone to pay for their shopping – those people are just lazy. And we are surrounded by them. It’s like we aren’t part of the same human race.

  2. Voorstander van Vrijheid!

   Het grootste succes om onze vrijheid te behouden is door massaal te stemmen op de FVD plus onafhankelijke controle op het volledige stemproces dat in zijn huidige vorm enorm fraudegevoelig is.
   Dit is de sleutel voor iedereen die voorstander is van vrijheid!

 4. Ik ben op de hoogte van die absurde digitale munt.
  Als CBDC daadwerkelijk doorgevoerd of ingevoerd gaat worden,dan hebben we een groot probleem.
  Ik als individu wil daar absoluut niet aan meewerken!
  Ik hoop echt velen met mij in de toekomst!
  Maar als ik hoor dat voor 80% van de bevolking niet weet wat CBDC inhoudt,vind ik dat wel shokkerend!
  Dus ik kan alleen maar hopen dat de bevolking er niet intrapt.

  1. I’m American and don’t know how I received an email with a link to this article but I’m with you. I’m not going to participate. I’ve kept most of my money out of the bank and kept my cash in ’the Bank of Natasha” for the last few years. I’ve warned as many people as I can to do the same, and to prep of course. I’ve been prepping for about 10 years or so, since around 2012. I’ve invested what I have in these important things, land, silver, survival food and water filtration systems. I’m now looking into air, the oxygen I need to survive, via CBRN protection, a mask, filters and a hazmat suit. Not crazy at all.. just smart and prepared for what is coming. Ultimately though, only Jesus can save us. 🙏

 5. Ja, het gaat komen omdat mensen dom zijn. Ik ontmoet lokale groepen en help bioboeren en koop lokaal.
  Ik geloof ook in grond, goud en zilver, maar ook koper en andere metalen.
  Cash betalen is een must!
  Ik vind dat wij alle, boeren en kleine ondernemers, maar ook normale huishoudens samen moeten grond, bosgrond kopen en in stichtingen doen. Samen tegen de roverheid!
  Dankjewel voor alles wat je doet!

  1. Hij gaat er komen moderne slavernij we stonden erbij en keken erna spaargeld eraf halen investeer in goud betaal cache ga naar de boer en vertrouw niemand.

   1. Ik vraag me af of je dan nog wel wat aan goud hebt? Want de boer kan er dan ook niks meer mee als alles digitaal is. Je kunt het dan niet omzetten naar digitaal geld. Ik denk dat je er dan geen zak meer aan hebt.

    1. Hi, reden dat mensen goud kopen is omdat het niet het goud is dat in waarde stijgt maar het geld dat minder waard wordt.
     Dus je zal idd geen voedsel met goud of zilver kunnen kopen maar je zet je liquide middelen om in een waardevast middel als goud/zilver.

 6. Dit zegt chat gpt

  Gevaar van de cbdc

  CBDC staat voor Central Bank Digital Currency, en het verwijst naar digitale valuta die is uitgegeven door centrale banken. Het is nog niet duidelijk wat het specifieke gevaar van een CBDC zou kunnen zijn, omdat er nog maar weinig ervaring is met de implementatie ervan in verschillende economieën. Er zijn echter enkele potentiële risico’s en uitdagingen die kunnen optreden bij de invoering van een CBDC:

  Financiële stabiliteit: CBDC’s kunnen van invloed zijn op de financiële stabiliteit van een economie. De invoering van CBDC’s kan leiden tot een verschuiving van deposito’s van banken naar de centrale bank, waardoor banken mogelijk minder kredieten kunnen verstrekken en de geldhoeveelheid in de economie kan verminderen. Daarnaast kan de introductie van CBDC’s de rentetarieven beïnvloeden en kan het een bedreiging vormen voor de financiële stabiliteit als het niet goed wordt beheerd.
  Privacy: CBDC’s kunnen de privacy van individuen beïnvloeden. Omdat CBDC’s digitaal zijn, kan elke transactie worden bijgehouden en opgeslagen. Als er geen strikte regels zijn voor de verwerking van persoonsgegevens, kan dit ertoe leiden dat de centrale bank en/of overheid veel informatie over individuen verzamelt en opslaat.
  Veiligheid: CBDC’s moeten veilig worden ontworpen en beheerd om te voorkomen dat ze worden gehackt of aan andere veiligheidsrisico’s worden blootgesteld. Als een CBDC werd gehackt of blootgesteld aan cyberaanvallen, kan dit leiden tot financiële instabiliteit en verlies van vertrouwen in de economie.
  Technologische afhankelijkheid: De introductie van CBDC’s vereist dat de samenleving en financiële instellingen vertrouwen op digitale technologie. Als de technologie niet goed werkt of als er sprake is van storingen, kan dit leiden tot problemen bij het uitvoeren van transacties.
  Het is belangrijk om deze potentiële risico’s en uitdagingen in overweging te nemen bij de invoering van CBDC’s. Tegelijkertijd kan een goed ontworpen en beheerd CBDC ook veel voordelen bieden, zoals een efficiëntere en snellere betalingsinfrastructuur en meer financiële inclusie.

  ChatGPT Feb 13 Version. Free Research Preview. Our goal is to make AI systems more natural and safe to interact with. Your feedback will help us improve.

  1. Het grootste gevaar benoemt dat ‘slimme’ ChatGPT dan weer fijntjes niet. Dat de beheerder (overheid) die CBDC kan manipuleren (programmeren). Dus als Kaag de garantie geeft dat dat niet gaat gebeuren, weet je dat dat juist wel de bedoeling is. De CBDC zal wordt verkocht als makkelijker en daar trappen de meeste mensen in. Maar het wordt, zoals de slogan van de belastingdienst luidt, (beslist niet) leuker.
   Bovendien voor mij als AOWer is er geen ontkomen aan, voor mijn inkomen compleet afhankelijk van AOW en aanvullende pensioen. Bij die instellingen wordt nu al aangespoord in te loggen met eIDAS, de digitale Europese, waaraan de CBDC direct gekoppeld kan worden.

 7. Je hebt Bitcoin en Crypto.
  Bitcoin is geen security,maar een commodity
  Omdat hij is gemaakt uit energie en omdat er geen persoon of groep van personen achterzit.
  Alle crypto’s zijn securities omdat die dat wel hebben.
  Zijn volledig te manipuleren door die persoon/groep.
  Zelfs Etherium, deze is al voor 70% “gehoorzaam” compliant aan de US overheid
  Die hele crypto, niet bitcoin dus, is erger dan het “normale “financiele systeem
  ElSalvador is nu het 1e land die bitcoin als legal tender hebben.
  Verder is Texas als staat heel positief
  Via Swan.com kun je veel kennis ontwikkelen,fundamenteel

  1. Btc is voor 75% in handen van China
   (Mining )dus is ook niet decentralized.. helaas
   Maar beter igv dan cbdc
   Of koop xrp en btc en zet het op een hard Wallet in een faraday kooi en wacht tot 2024 als de bullrun weer begint 👍🏽

  1. In mijn buurt weten mensen niets over het WEF. Niets over cbdc.
   Zij zitten niet op social media. En het gewone nieuws verspreidt dit niet. Dus zoveel mogelijk informatie in het nieuws zodat iedereen bewust wordt.
   De florijn lijkt me wel wat maar dan moeten veel meer bedrijven mee doen.

 8. Goed stuk. Ik doe niet mee met de CBDC, net zoals ik nooit aan de rest heb meegedaan.
  De CBDC gaat er zeker wel komen, daar ben ik ook van overtuigd. Hoewel ik nog wel denk dat het nog lang gaat duren voor iedereen overstag gaat, want de zuidelijke landen drijven op contant geld en die gaan echt niet zo maar over. Maar ja, als ze de euro laten klappen is er niets meer tegen te doen. Ik ben vooral bezig om ondernemers te overtuigen om over te stappen op de Florijn. Nu is deze wel gekoppeld aan de euro, maar als de euro klapt, blijft de Florijn bestaan. Elke ondernemer waar ik kan betalen in deze regio met Florijnen heeft mij als klant.

 9. Ik betaal reeds twee jaar zoveel mogelijk cash. Ik luister reeds drie jaar niet meer naar de corrupte mainstream media in dienst van het corrupte etablissement. Ik informeer mij kritisch via diverse websites. Zo blijf ik hopelijk op de hoogte van de waanzin die zich onder onze ogen afspeelt

  1. Ja ik ben ook echt een beetje beduusd ……. dit was er echt nog niet in de jaren 80…. de ellende is begonnen in 2008 eigenlijke nu ja nee na 9/11/2001….. ongelooflijk allemaal en mark rutte is nog wel mijn buurman in denhaag en een oud vriendje van mijn ex-zwager ………wat een droplul ja zo kan ik het ook….zonder kinderen in denhaag in de archipel van de hoogste toren blazen ……. je kunt hem echt ontmantelen …..want dat weet ik echt: ze de neocons) zijn doodsbang voor Exposure en om genegeerd te worden !….. ik kom er vandaan , mij pa was een hoge adviseur van de Wereldbank in Washington DC dusss Ik ben daar geboren ……met dat soort keurige hypocrieten lui……ik ben voor hun een ” vliegje op hun rechter schouder” en dus ook jij!!!…… zo worden ze opgeleid ……..expose them !…..zeg gewoon: jij hypocriete zak of mail chauvinistisch pig of ik wil jou niet meer zien jij hebt slootwater in de aderen vloeien ……..en loop dan weg …….je ziet het vaak aan de ogen van ze , kijk maar naar de ogen van rutte …….je ziet het altijd wel ….die blik en de zware wallen onder de ogen……. fuck them als ik ze al aankan kunnen jullie het ook , kom zeg …….. wij nederlanders hebben al zoveel meegemaakt ……dit kunnen we aan!!!!…….. even heel goed kijken naar de vijand en een helikopter view opnemen …….we can do this!……neheee niet zoals satanist Barack Obama …………heel veel liefs van Lotte ook geen reet meer te verliezen ……..

  2. Ik koop nu zoveel mogelijk lokaal. Heb mijn eigen kippen. Ik heb een forse moestuin en een kas. Ik betaal cash waar ik kan en laat weten dat ik graag cash betaal en het waardeer en winkels die geen cash accepteren vertel ik wat ik er van vind en ga daar niet meer heen.
   Ik maak mijn eigen groenten in tot soep.
   Ik heb een boer waar ik mijn vlees koop. Ik heb wat potten en gedroogde voedsel.
   Ik heb wateropvang en een waterfilter. Gasfles met gaskookplaten om te koken, we hebben hout en een buffervat om de cv en warm water te krijgen. Eerdaags nog zonnepanelen.
   Daarbij hebben we een buscamper, dus als het moet kunnen we zo weg.
   Mocht het niet meer te doen zijn, dan vertrouw ik erop dat we daar wel een weg in vinden. Verder ga ik mij niet bang laten maken en dank ik elke dag dat ik het goed heb.

  3. In zo´n wereld kan ik niet ook niet leven. Ben langzamerhand weer aan het bovendrijven na de Lock Downs die extra hard aankwamen als ongevaccineerde en ook langer duurden vanwege het niet nemen van de prik. In de winter 18 km wandelen zoals ik altijd gewen was en dan tussendoor even rusten in een horeca mocht niet meer, Ik zat buiten en de rest binnen, Gegeven moment werd je zelfs buiten op het terras weggejaagd. Ik ben zeer zeer teleurgesteld in best veel mensen. Ze vonden het blijkbaar helemaal geen punt en ik zag geen enkele schaamte. Ze zullen gedacht hebben: had ze de prik maar moeten nemen. Bizar. Met mijn leeftijd niet meer mogen sporten breng je je conditie niet zomaar weer makkelijk op peil De intense vreugde die ik altijd had met sporten is voor een deel kapot gemaakt door deze enorme demotiverende Overheid.

   1. Vraag me af of ik het nog een keer aankan om deze Overheid te bestrijden. Ik zie werkelijk geen resultaat vanwege die 80 procent idd. Liever zo snel mogelijk de kist in dan. Heb hier niets meer te zoeken dan.

 10. I believe this is the Victory of the Darkness…the plans of the dark forces are being fufilled step by step…I intend to fight back. I will NOT permit anybody to take my rights. As soon as CBDC is being implemented, I intend to refuse and reject it, even if I have to sue my country, EU and all New Order Organizations. Let’t fight! Don’t ignore!

 11. Ik weet wel zeker dat het CBDC er gaat komen, aangezien het grootste gedeelte van de bevolking alles gewoon als makke slaven accepteert!
  De mensen die wel wakker zijn, zijn nog met te weinig om well een verschil te kunnen maken, maar je tips zijn handig.
  Ik betaal zowiezo alles contant, en winkels waar je alleen kunt pinnen, daar kom ik niet.
  Ik hoop dat meer mensen dit gaan doen, maar ik blijf door vechten samen met gelijkgestemden.

 12. Ik geef je gelijk over de bevolking
  Maar ik volg de wetenschap mijn hele leven al een weet gewoon dat alles draait om geld.
  En ik ga me zoveel mogelijk verzetten tegen die cbdc

 13. Ja we gaan strijden en betalen alleen contant. Als mensen blijven zeggen ‘ik heb toch niks te verbergen’ komt die munt er. Contant geld verdwijnt om ‘criminelen’ tegen te houden. Controle volgt, die d66 controle op 100 eur per transactie misschien niet maar dan wordt het 1000 eur ipv 10000. Oh zeggen we dan, dat valt dan me dus dat kan. Mensen zijn dom en slaafs gemaakt. History repeats itself maar op een veel slimmere manier

 14. Het ziet er inderdaad hopeloos uit. Het volk moet onder controle omdat ze bang zijn voor volksopstanden. Denk maar aan de bestorming van de Bastille. Echte leiders ontbreken waardoor dit vrijwel niet te stoppen is. Maar Thierry is wel goed bezig door een alternatieve maatschapij op te tuigen. Dat zou ons kunnen redden. En misschien mensen zoals Ron de Santis in Florida of Giorgia Meloni in Italië of Orban in Hongarije.
  Let’s keep our hopes up

  1. Orban, zat en zit ook in het verhaal van die spuiten dus zit hij ook in het depopulatie verhaal, denk erom 179 landen hebben daarvoor getekend bij het kruisje,” onze kruisjes”..Ik heb nooit geloofd in een redder .Kijk maar om je heen moeders en families die weten dat een kind door pa of een oom misbruikt wordt, ze doen niks, ze kijken gewoon weg. Ooit ergens in een flat gewoond een vrouw verkracht op de trappen, een aantal mensen gewoon erover heen gelopen, terwijl die vouw huilde en hulp vroeg ze waren zelfs nog te beroerd om de politie te bellen. Het heeft toen veel oproer veroorzaakt in de kranten maar ik vraag me af, los van de verkrachting wat al moeilijk te verwerken is, hoe moet deze vrouw zich in de steek gelaten gevoeld hebben door haar mede bewoners.Ik geloof in zelfredzaamheid.
   Ik ben wellicht extreem zelfredzaam maar het is geen gave en ook geen kunst, het is echt heel noodzakelijk dat je dat kan. Dat gesteld hebbend, ik zie wel mogelijkheden om met een groep mensen een alternatieve leefgroep te beginnen. In Italie, Spanje en Portugal zijn hele dorpjes leeg, als je een goede afspraak kunt maken dat je een eigen gebied hebt en ook eigen regels en zolang je in je eigen gebied blijft, gelden die regels>>> dan mag dat voor sommigen ook een soort gevangenis lijken maar wel één met je eigen gebied, je eigen zelf bepaalde vrijheden en je eigen veiligheid en dat is ook wat waard.

   1. Rebel &Girl. Ik waardeer je moed en je hang naar zelfstandigheid. Zelf woon ik al 15 jaar in de Pyreneën met dezelfde drang. Om me heen zie ik veel mensen die hetzelfde doel voor ogen hebben al jij. Ondanks de vele goed bedoelde initiatieven om leefgroepen e.d. te beginnen zijn er erg weinig leefgroepen die overeind blijven. Omdat we moeite hebben te erkennen dat we als mensheid ons ook in een crisis bevinden.
    De meeste initiatieven hier spatten uiteen. Sommige na enkele jaren maar meer en meer na een veel kortere periode. Wat je als neutrale toeschouwer ziet is dat er dezelfde mechanisme en spelletjes gespeeld worden als in de rest van de wereld. Het enige verschil is de schaal waarop het plaats vind.
    Mijn bescheiden maar welgemeend advies Rebel&Girl, zorg voor een goede plek waar je je zelfstandigheid, veiligheiden en onafhankelijkheid het best kunt realiseren en aanschouw de gekte om je heen.

 15. De cbdc komt er .. (de smoelwerken van Kaag en Rutte, met aanhang, stralen niet veel goeds uit).

  90% van de mensen lopen er als schapen achter aan” het is toch zo” ik hoor het ze nu al zeggen.Contant geld blijft ontzettend belangrijk.

  Misschien wel goed dat er zo’n vergrijzing is de “oudjes” zullen het langst contant geld blijven gebruiken.

  Dank voor je verhaal Mordechai

  1. Denk ook dat die CBDC’s er snel gaan komen. En voor degene die stellig zeggen deze niet te gebruiken…Hoe ga je straks voor je boodschappen en je huur betalen als de euro geklapt is en CBDC’s “toevalligerwijs”nog de enige betaal mogelijkheid zijn??

   Crypto zou een uitkomst kunnen bieden maar ik vermoed dat zodra de cbdc’s hun intrede doen, alle overige Crypto zal worden verboden en/of dat de geheimzinnige groot bezitters van de bitcoin alles vrijgeven waardoor ook dat klapt (ozid..) want zelf denk ik dat de bitcoin door dezelfde machtige mensen achter de schermen is bedacht en ontwikkeld en zeker niet door een groepje weldoeners die ons wilt helpen “de banken buitenspel te zetten”….

 16. Ik denk niet cq hoop niet dat die er komt.
  Want de geschiedenis leert ons of heeft ons geleerd dat het goeie het altijd van het kwade heeft gewonnen en dat het niet goed kan blijven gaan voor de Globalisten .
  Maar ik persoonlijk blijf hoop houden dat het kwade niet gaat winnen of dat er bepaalde groepen ontstaan die er altijd tegen in gaan.
  Maar die zullen apart hun eigen leven leiden ergens op plekken waar nog alle vrijheid is .
  En eigen groente en fruit telen en allerlei andere levens middelen
  Groetjes van Koos
  Zwolle

 17. Ergens blijf je hoop houden dat het niet doorgaat, maar natuurlijk gebeurt dat wel. Helaas! Ik begrijp er helemaal niks van dat mensen niet verder ( willen) kijken dan hun neus lang is. Gelukkig denken mijn man en ik er hetzelfde over en betalen zoveel mogelijk met contant geld. Er staat zo goed als niets op de bankrekening, alleen om de lopende zaken te dekken.
  Wij hebben geen geld om over diverse banken te spreiden.
  Ik zou het een ramp eerste klas vinden als cbdc via onze aow en pensioen uitkeringen wordt ‘getest’. Eerst die oudere mensen nog meer flink afknijpen. Ik zie het zwerk al drijven… je hebt 2 flessen wijn op deze week, je premie zorgverzekering wordt verhoogd, want je vormt een risico, etc. Of je die in je eentje soldaat hebt gemaakt of met 10 andere mensen doet er kennelijk niet toe. Afknijpen en onder controle houden is het devies. Wat kunnen we DAAR tegen doen??!!!

  1. zelf groente groeien in potten.
   een voorraadje zaden kopen voor het volgende seizoen,
   koop zaad dat niet bewerkt/steriel is en je hebt tenminste iets om te eten.
   houd het geheim voor andere hongerige normies.
   volop videos die je vertellen hoe te prepareren. PREPPERS

 18. Ja die CBDC komt er gegarandeerd. Eerlijk gezegd: ik weet nog niet hoe ik dit aan ga pakken. Ben het vechten zo moe onderhand. Zomaar wat gedachten:
  Ik denk dat ze de introductie van de CBDC eerst synchroon laten lopen met cash en het pinnen. Er is weinig verschil tussen pinnen en CBDC althans op het eerste gezicht. Daarom zal de hoofdmoot er in meegaan. Bovendien zal er “als dank” een kleine beloning van zeg maar 200 euro aan het installeren van de wallet zitten. En wie wil dit niet in deze dure tijden? Bovendien: als ik uit ga leggen wat hiervan de consequenties zijn, dan word ik hoogstwaarschijnlijk weer niet geloofd en zegt men: je pint nu toch ook?
  Ik weet niet of er tegen te vechten valt. Het andere geldsysteem gaat gewoon verdwijnen en wat blijft er dan over? Alles is dichtgetimmerd, ik zie geen escape. Bij corona was het eigenlijk simpel. Niet meedoen met de maatregelen had niet zoveel impact op je leven als die CBDC. Nu krijgt iedereen er mee te maken. Sorry voor het doemdenken 😟

 19. Beste Mordechai,

  Ik heb je artikel gelezen over bovengenoemd onderwerp en volg het nieuws op dat gebied zeker. Wij burgers (mensen) hebben niets te vertellen want wat wij willen wordt totaal genegeerd etc. Ik heb het bange vermoeden dat het er gewoon doorheen gejaagd wordt net zoals 5G enz. Ik betaal steeds contant en als blijkt dat dat niet mogelijk is, dan laat ik zo’n bedrijf/winkel links liggen evenals de producten die ik wilde kopen. Ik weet niet welke alternatieve munt veilig zal zijn. Mijn vriend denkt dat het QFS Quantum Financial System ons gaat redden en dat de banken al failliet zijn…Maar alles is voor mij onzeker maar ik volg al het geselecteerde nieuws op de voet en hoop dat ik voldoende doe op mijn eenvoudige manier om het goede te doen want leven in een social security system à la China…..Nee, dat wil ik niet en dan kies ik liever voor levensbeëindiging. Dank voor je inzet en ik blijf je graag volgen. Hartelijke groet, Hanneke

 20. Gewoon NIET aan meewerken. Geld van de bank halen desnoods, omzetten in edelmetalen die blijven altijd waarde behouden. Contant blijven betalen zolang het kan. Desnoods opstarten ruilhandel. Dus CDBC’s zoveel mogelijk omzeilen.

 21. Goedemorgen, ik denk dat je helemaal gelijk hebt, helaas heb je wel een bank nodig voor je geld. Je moet uiteindelijk je boodschappen wel met gewoon geld betalen. Ook ik heb mijn geld gespreid, verder betaal ik nagenoeg alles met contant geld. En ja ik geloof zeker dat cbdc er komt. Maar zoals ik al zei je boodschappen moet je met gewoon geld doen, helaas. Dus afwachten

  1. Ook ik zit een beetje met een probleem, ik ben uit de oorlog, ik heb AOW en een klein pensioen, geld komt op de bank daarom moet ik altijd pinnen om contant geld te krijgen.
   Dat doe ik als mijn portemonnee leeg is, zodoende heb ik de controle om niet rood te komen.
   Wel heb ik een spaarpotje voor een fooi, zeker met de feestdagen voor de bezorgers van folders en schoonmakers van de flat waar ik woon.
   Natuurlijk staat er wat geld op de bank, ik wil mijn kinderen niet op laten draaien voor mijn uitvaart en de kosten die er komen om mijn huurflat leeg te maken.
   Ook wil ik de kleinkinderen en achterkleinkinderen wel eens meenemen, ook dan betaal ik nog altijd cash, moet ook kunnen voor hun spaarpot of een andere leuke verrassing.
   Eigenlijk wil deze regering alle leuke, lieve dingen waar we van genieten van ons afpakken en zo alle saamhorigheid vernietigen.
   Vooral nu, heb ik problemen met boodschappen, net even de verkeerde tijd voor verse groenten, lees wel de folders en doe vaak op de markt boodschappen, de markt mensen kennen me , vaak hebben ze iets in de aanbieding.
   Zelf kom ik niets tekort, ik leef sober, eet wat het seizoen geeft, maar zie het wel bij andere mensen die niet meer zo mobiel zijn.
   Zeker als vrijwilliger, fysiek gehandicapte ouderen bezoek ik regelmatig en neem ze als het weer meezit mee naar buiten, die mensen hebben het nog veel moeilijker en komen niet onder de maatregelen uit, denk ik.
   Mijn ergernis over de dame van D66, was groot toen ze gewoon tekende en we daar nu niets meer aan kunnen doen, ze kwam n.b. uit Rotterdam !!!!, niet te geloven !!!
   De volksvertegenwoordiging had tegen gestemd, wat een goor lef heeft die vrouw.
   Van deze dingen word ik erg moe, laten we ons vooral niet laten knechten en ons nageslacht goede raad geven, wij hebben de ervaring en weten de geschiedenis.

 22. De combinatie van events zoals oa oversterfte, 5G, machthebbers die uit het bootje gaan vallen enz maken het heel bizarre tijden.
  Dat 90% van de mensen het niet door hebben, of willen hebben, is klassiek en speelt in het voordeel. Het zijn de 10 % die het mee in handen gaan hebben. Waar we gaan uitkomen geen idee. Het plan van de roverheden is duidelijk

 23. Ik woon in West Afrika en ga mijn aow in september 2023 voor het eerst ontvangen en vraag me af hoe dat dan gaat. In Afrika is cash 95% de manier van betalen

 24. Vervolg: en ja, ik koop alleen bij de supermarkt wat niet verkrijgbaar is bij de Biologische boer en ik kies alleen voor de lokale middenstand en bij de Reformwinkel. Ik mijd grote winkelketens…ook online zo min mogelijk!!!! Hoe ik om zal gaan met het cbdc, geen idee. Misschien kun je het daar nog een keer over hebben in je nieuwsbrief hierover? Zou erg fijn zijn. Erg bedankt. Lieve groet, Hanneke

  1. Beste
   Koop gouden munten of zilveren munten voor uw geld deze kunt u anoniem kopen tot 10.000 cash deze kunt u dan voor uw kinderen nalaten zonder dat de belastingdienst om de hoek komt kijken.

 25. KOMT DIE CBDC ER? Ja die komt er. De sheeple zullen het als redding accepteren. De sheeple zijn al één met AI. Kijk maar op straat: altijd online via de smartphone, ook de vrouw achter de kinderwagen, en ga zo maar door. Men zal zich laten aanpraten dat de CDBC samen met de EDI vrijheid geeft.
  HOE BEN JIJ VAN PLAN DAARMEE OM TE GAAN? Proberen houvast te vinden in het samenwerken. Mensen wakker maken. Als 65+ heb ik niet veel te investeren, anders dan investeren in het sociale. Dit voor de kinderen en de klein-kinderen.

  1. ha Bas, samenwerken is m.i. het sleutelwoord. Zorg dragen voor elkaar, hetzij met beurtelings eten koken / brengen, klusjes opknappen en vooral plezier blijven maken hoe belabberd het er ook voor staat.

 26. Hallo en bedankt voor de info. Inmiddels heb ik wel besloten hier niet in mee te gaan, net zoals mondluiers-vaccin-boosters-lockdowns-qr apps toeganggedoe. Ben een autonoom persoon en voor zover het mogelijk en in mijn vermogen ligt los van de corrupte overheid.

  Hartelijke groeten

  Jan Zeldenrust

 27. Beste Mordechai,

  De CBDC gaat er helaas komen. Er is teveel goodwill onder de mensen.

  Veel mensen gaan het pas zien als het te laat is.

  Ik zat laatst een documentaire te kijken over Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is verassend om te zien hoeveel het overeenkomt met nu en dan m.n. de houding van de mensen.

  Groet,

  Matthias

 28. Hi Mordechai
  Ja, het wordt telkens door het Haagse pluche bevestigd, en ja , allen die een vervangingsinkomen hebben, afhankelijk van een overheid , zullen er al eerste mee te maken hebben , ook onwille van hun broze leven. Dit zijn geen grootverdieners, dus zeer afhankelijk van…
  Voor diegenen die wel wat hebben , is het nog een voordeel om een (privat) trust te hebben, waar je bezittingen en geld in onder kan brengen. Uit Europa wel te verstaan .
  Voor mezelf zoek ik oplossingen om zo min mogelijk belastingen te betalen. Tot nu lukt me dit aardig 😊

 29. Eens…!
  Bedankt voor je brief.
  Ik praktiseer nr.4 & koop meer & meer bij ODIN & wil de Florijn er alleen een beetje bescheiden bij doen – als “speeltje” én als blijk van solidariteit met gelijkgestemde Florijners. Voor crypto ben ik te lui om me daarin te verdiepen.
  O ja… kep mijn lidmaatschap van HVV opgezegd op Oudejaarsavond!
  (Maar ze schrijven me maar steeds niet uit – die schat van een Pasqual…! 😉 )
  Chau vanuit Porto Santo (Port.)

 30. Zolang de partij FvD nooit aan de macht zal komen, dankzij de framing en demonisering, gaat er niets gebeuren. DUS zal de CDBC er komen. Het “slaapgedrag” van de massa is ongekend. Steevast stemt het schapenvolk weer op de traditionele onderdrukkers, ondanks de ettelijke crises. Het lijkt erop dat de tactiek van de massa psychose is geslaagd, Alleen een giga schandaal bij de huidige machthebbers en duidelijke ontmaskering van deze satanisten zou eventueel nog voor een ommekeer kunnen zorgen. Echter, de nieuwe generaties zijn al ernstig geindoctrineerd omdat de globalisten al vroegtijdig waren begonnen het onderwijs te infiltreren en de mindset te beinvloeden.

  1. Nesara/Gesara is 100% een scam. Kijk ook eens naar de gevraagde bijdrage op één van hun sites. Hier staat ergens het cijfer 33 bv 33% korting of 33 dollar per maand of iets dergelijks. Als je hierin trapt dan is het dus je eigen schuld en voelen zij zich niet schuldig. Des duivels, Dus … trap er niet in!

 31. Die CBDC gaat er zeker komen, ligt al vast. Zie wat er in december gebeurde. Kamer stemt tegen, toch wordt er getekend. De argumenten in het interpellatie debat zijn lachwekkend en zorgelijk. Nederland is allang verkocht.
  Zestigers van deze tijd gaan voor eigen comfort ‘wie na mij komt moet het maar bekijken’.
  Ik betaal al jaren contant. Winkels waar je alleen kan pinnen laat ik links liggen. In grote steden kan je veelal in Kringloopwinkels ook al niet meer contant betalen.
  Het waarschuwen tegen de nadelen van CBDC heb ik opgegeven. Ik leef het. Weglopen als ik niet de keus heb om contant te betalen. Kopen op de markt of bij de boer. Zo min mogelijk bestellen via internet. Wanneer ik met iemand ben die alleen maar met telefoon betaald, sta ik niet toe dat zij voor mij betalen. Ik merk dat wanneer daar in begin ergernis over was, er nu een soort bewondering èn, nog belangrijker, besef komt dat het eigenlijk absurt is.
  Voorts bescherm ik mijzelf tegen alle negatieve energie die op bb Telegram kanalen gedeeld wordt.

 32. CBDC komt zeker denk ik vanwege de vele schapen die toekijken zonder te (willen)zien.
  Ik denk dat de beste manier om hiermee om te gaan is goud,zilver, grond , huizen/ panden bezitten. Toch denk ik dat we zullen verliezen. Nu al merkte ik dat contant geld geweigerd werd bij een inzameling voor mensen in nood. Velen geloven niet meer in een Redder( ik nog wel) die de zijnen vóór de dam echt breekt uit deze universum haalt. Maar dan breekt de hel echt los. Kwestie van tijd.
  Alles wat al aan het gebeuren is de laatste tijden zijn al in de bijbel geprofeteerd. Zelfs wetenschappers kijken op hun manier op hun klok der doem.
  Verder denk ik zolang er nog tijd is zo goed mogelijk ermee omgaan en vooral zorgen dat we de nodige band hebben met God, en dan bedoel ik niet de kerk. Want de kerk speelt mee en bespeeld ons wereldwijd.

  1. Hi Marcela, ik geloof ook in de wederkomst van Christus. Dit is de EINDtijd, er komen schuilplaatsen tegen de antichrist, want dat is wat het is. Zal me beroepen op goede christelijke site zoals restkerk, katholiek forum en eindtijdklok etc.

 33. Je schrijft.
  “Zelf ben ik actief op een online investeringsplatform dat goud als onderliggend product heeft. ”
  En “stort je geld op buitenlandse banken”, zou ik wel willen, maar over welke banken heb je het dan en zit daar ook niet het probleem van de Euro.?
  Zou willen vernemen welke dat zijn.
  Ben het verder geheel met je eens, van Nederlanders kan je net zoveel verwachten als tijdens 40 45, weinig dus.
  Nederlanders begrijpen niet dat er een oorlog tegen hun wordt gevoerd en zijn ook niet bereid om op welke wijze dan ook, te vechten voor hun vrijheid.
  Typjes zoals het meisje met het rode haar, zijn er niet meer.
  Nu is het zelfs geen probleem van de meeste Nederlanders, om anderen geheel uit te sluiten op basis van een vaccinatie of mondkapjes leugen.
  Eigenlijk is het een stapje erger, omdat de medische wereld dit beleid ook actief ondersteunt.
  En van het parlement valt niets te verwachten. ( de meeste zijn in dienst van een buitenlandse investeerder )
  Het parlement heeft geen enkele macht meer, om ook maar iets tegen houden.
  Als het CBDC er komt, hoop ik te emigreren naar een land waar dit nog niet aanwezig is.
  En aangezien ik al behoorlijk oud bent, zal ik die uitrol niet meer meemaken, hoop ik.

 34. De overheid heeft maling aan de bevolking en drukt alles door, ze, het kartel/kabinet, heeft ook maling aan de volksvertegenwoordigers van de Tweede Kamer, dus ja, ik denk wel dat de CBDC er zal komen al zal dit nog wel enkele jaren duren..
  Er wordt steeds geld bijgedrukt dus de euro is sowieso niks waard, is maar een papiertje, en niet gekoppeld aan goud bijvoorbeeld. Jammer vind ik dat je geen namen van buitenlandse banken hebt genoemd.

 35. Beste redactie, ik lees het en huiver. Er is geen stoppen aan want men wil niet horen uit angst denk ik. Angst heb ik niet, wel de wetenschap dat we het moeilijk gaan krijgen. Ik heb geen mobiele telefoon alleen 1 uit 1974, met snoer, hoorn en druktoetsen. Hij heeft zijn geld aardig terug verdiend want hij doet het nog prima. Ik betaal ook altijd cash, zo niet, dan vertel ik de winkelier waarom hij cash moet blijven accepteren. Maar pinbetaling doe ik niet. Dus klant kwijt. Ik loop mee op 11 maart want dan heb je het gevoel nog iets te doen.D e onmacht voelt groot.Bang voor de toekomst van mijn kinderen en kleinkinderen. Jullie bedank ik voor jullie tomeloze inzet. We moeten in connectie en liefde blijven, mooi weekend, liefs Anja

 36. De CBDC is geen oplossing voor het stabiliteitsprobleem van de euro. Ik ben er derhalve niet zo bang voor. Met de CBDC, stel je voor dat het lukt het tot diep in Italië in te voeren, dan heeft dat land nog steeds het probleem van de te hoge rente om de staatsleningen te financieren. De CBDC is geen gedekt geld, evenmin als de huidige euro. Hoe moeten overigens bedrijven handelen met de CBDC en hoe een lening te nemen?

  Een aantal andere bedenkingen:

  – De commerciële banken zitten er niet op te springen, omdat het concurrentie is voor hun eigen ‘private’ geld. Inmiddels is duidelijk, dat de EU de commerciële banken tot uitvoeringskantoor wil maken.
  – Het is vreemd en niet eerder gezien, dat een toezichthouder (de ECB) gaat concurreren met de organen, waarop ze toezicht moet houden.
  – 6:50. Lex Hoogduijn: je moet niet denken, dat je ook maar een vinger in de pap hebt als Europa in het internationale transactieverkeer. De CBDG wordt zowel door het internationale bankwezen als de burgers niet geaccepteerd.
  (https://www.youtube.com/watch?v=2dWJ0lk01SQ)
  – Als de overheid bijvoorbeeld limieten oplegt aan de bedragen die mensen kunnen uitgeven aan zaken die slecht zijn voor gezondheid of milieu, dan zetten mensen hun geld liever op een commerciële bankrekening en daalt de waarde van de digitale euro.
  (https://www.telegraaf.nl/financieel/603835881/het-is-eigenlijk-als-een-bankbiljet-maar-dan-digitaal)

  Verder zie ik in de alternatieve media nauwelijks aandacht voor PSD2, wat stilletjes is ingevoerd voor de Coronacrisis en wanneer je bijvoorbeeld een Paypal-account aanmaakt wordt vermomd in zinnetjes als ‘geeft Paypal toegang tot uw bankrekening’, om zo om toestemming af te dwingen, waarvan marketeers hebben uitgezocht, dat mensen dan denken, dat dat om de automatische incasso gaat, maar in feite mogen ze 90 dagen meeneuzen op je rekening (de zogeheten Fintechbedrijven¹).

  _________
  ¹ ‘Tech’ is overigens een te-veel-eer-term. ICT’ers zijn geen technici. Technische hebben verstand van mechanica en electriciteit. Een ICT’er werkt vooral op zijn toetsenbord. Hoewel ICT-opleidingen van oudsher aan technische onderwijsinstellingen zijn verbonden, zijn Elon Musk, Bill Gates, Suikerberg en al die andere grapjassen verre van technici.

 37. Lezen doe ik dit met voelbare angst dit niet te overzien enerzijds, ook een zekere flegmatische geest.
  Ik ben 73, en inmiddels matige gezondheid in tevredenheid levend.
  Eigenlijk niet echt actie bekwaam/toch soort “lui”… bang, en gelovend dat ik het het nog zal uit…. Leven!?!?!
  Bedankt anyway!
  Liefs Pien

  1. Hi Pien,
   Het artikel is niet geschreven om mensen bang te maken. Ik hoop dat er ook mensen zijn die dit lezen en zich uit gaan spreken over wat er gaande is. Hoe meer mensen dit doen hoe lastiger het zal worden dit plan uit te rollen.
   Lieve groet,
   Mordechai

 38. Goedemorgen ik ben er wel bang voor ik ben niet ingeënt met het gentherapie en wil dat ook absoluut niet ook geen stok in mijn neus geen muilkorf op en betaal altijd contant ik zou niet weten wat ik nog meer kan liefs Nel

 39. Ik denk dat de CBDC er komt voor overheidsgerelateerde sectoren (belastingen, OV, NUTS-voorzieningen, etc.) en wellicht ook salaris van grote bedrijven.
  Tussen mensen onderling en MKB zal er ruilhandel ontstaan o.b.v. crypto of gewone munten.

  Ik moet daarbij denken aan tijdens WO2, dat er (illegale) ruilhandel ontstond o.b.v. pakjes cigaretten als ruilmiddel.

  1. Ruilhandel zal mogelijk worden, maar met een overheid die over je schouder meekijkt naar je app-jes en emails zul je snel tegen de lamp lopen. Big brother kan dan je openbaar vervoer kaart blokkeren en dan ga je voor straf lopend naar je werk. (Nee, dit is niet grappig bedoeld. Kijk wat er in China gebeurd met ongehoorzame burgers)

   1. Vanwege de digitale controle had er al lang een ondergronds *fluister* verzet in dit land moeten ontstaan.
    Dan hadden mensen elkaar nog in vertrouwen kunnen vinden en kunen samenwerken

 40. Ik mis nog een optie, vertrek met je geld uit NL. Zelf woon ik sinds vorige jaar in Hongarije, groot huis zonder hypotheek, lap grond, flinke moestuin met waterput. Dankzij zonnepanelen en zonnecollectoren kan ik bijna zelfvoorzienend leven. Van een Nederlandse makelaar uit Pecs vernam ik dat hij het steeds drukker heeft met Nederlanders en Belgen die hier een huisje kopen, er is een “stille” emigratie gaande. CDBC komt hier voorlopig niet, cash is king en vele arbeiders hebben niet eens een bankrekening en worden contant per dag betaald.

  1. Goh, kun jij geen groepje starten? Voorlopig info en escape mogelijkheid, via facebook of website? Interesant maar de gewone burgen die geen huis etc kan kopen? Groetjes inge

  2. Ik zou ook graag richting Hongarije vertrekken maar waar ik oprecht bang voor ben is dat ze het zelfde met Orbán flikken als wat Bolsonaro in Brazilië is overkomen. ‘Ze’ zien Orbán ook graag vertrekken omdat hij zijn kont tegen het krib in Brussel gooit en niet doet wat zij willen.

  3. @Roland geweldig! Jij bent al ontsnapt, aan dit zwaar zieke land. Ik ben al jaren bezig met regelen en ontspullen. Als de SHDF ben ik weg…. Waarheen zie ik wel. De emigratiebeurs zal dit jaar wel weer SUPER druk zijn. Het item leeft echt…

   Die CBCD wordt er gewoon doorheen gejast. Net als alles waar de wakkere Nederlanders tegen zijn. (De slapers vinden alles best). Een alternatieve munt? Hmm… Ik ben er nog niet uit of dit betrouwbaar is.

   Geld spreiden? Moet je genoeg geld voor hebben. Zoveel mogelijk contant betalen? Check. Land kopen in NL? Zelfs geen bosgrond meer te vinden! Ik voorzie een toekomst waarin de grond waarop je huis staat, geconfisqueerd wordt. Mag je, je hypotheek binnen twee jaar afbetalen of je woning vervalt aan de staat….

   Ik vraag mij af, wat er nog meer voor ellende op het ’to do’ lijstje van de lui met het godsyndroom staat…..

 41. Ik vrees dat dit er wel gaat komen! Dat omdat de ‘meerderheid’ nog steeds er niet over na willen gaan denken, wat dit, de CBCD, dan zal gaan inhouden!
  De WEL denkende minderheid, is er natuurlijk, net als ik, hardstikke tegen.
  Tegen dus een/het/de CBCD stelsel!!!!

 42. CBDC gaat er waarschijnlijk komen, ook al zegt de bevolking NEE, en de 2e kamer NEE, het wordt er door gedrukt, het plan “moet” uitgevoerd worden,…..ik vind van niet, en ik hoop veeeelen met mij. !

 43. Lieve Krispijn, ik denk dat je gelijk hebt; de meerderheid slaapt nog en daarom zal het nog veel ernstiger worden. Verbijsterend blijft het. Het verhaal over het mondkapje bij de bakker is woordelijk herkenbaar. Ik heb zelf een deel in goud belegd en veel contant in huis. (Al bericht over gehad…mag niet teveel opnemen. Hoezo? Het is míjn geld.)
  Verder ben ik certificaathouder bij de Blije Bank van Bernard. Deze is nog wel gekoppeld aan de euro, maar hij legt heel goed uit waarom. Ik zou graag jouw tip willen opvolgen om ook een deel van mijn geld naar een buitenlandse bank over te hevelen. Maar welke? En komt de cbdc daar ook niet? Hoe weet je dat, hè? Misschien kun je daarover nog iets meer tips geven? Dat zou ik zeer waarderen. Met warme groet aan jou, Anna en alle bewuste metgezellen Marga

 44. Hallo Mordechai , ik ben ook bang dat die slaven munt er komt. Wij blijven contant betalen . Door mijn maritieme verleden heb ik veel dictatuur landen gezien en ik hoop dat de bevolking eens massaal opstaat
  en beseft dat het hele regime strafbaar is volgens de Neurenberg code. Goed weekend. grt.Willem.

 45. Your email is very interesting and back in Feb 2020 I got wind of the scam and have been a digital soldier since. Here in UK people have an idea but lack the motivation to do anything saying “They will do whatever they want” which is a result from the Dumbed down education system & the government over the years making it so “Easy” with benefits etc it’s made some of us LAZY. No fight no inspiration among a lot. Others fighting hard for those too lazy to raise their head to take notice. One Brilliant EXMP Andrew Brigend has successfully STOPPED the NHS from givingbooster jabs from 12th Feb. So we are growing stronger. I even pay CASH for my mortgage all 1200 of it. Cash in shopping & restaurants. I have tried hard to get people to stop the habit of “flashing the card” and BOTHER counting out the coins. I have lost people Family friends etc because of me sharing the information from The Worlds Alliance of Doctors NOT to be jabbed…..And yet the sheeple line up with arm exposed THEN COMPLAIN they don’t feel. I believe we the people & groups like yours we TOGETHER can derail the governments plan for CBDC for a period anywhere but I agree People need to wake the hell up. I think all you established groups should join forces across the world would help defeat this. But some of today’s people EXPECT the Government to take care of them and WILL do what they say despite the FACTS……We need to keep sharing posting & challenging. I have hopefully taken steps with investments land metals etc. but I agree I HAVE to do more. I agree we should stop shopping online & in supermarkets & help ourselves to help others by supporting small businesses.

 46. Ik weet het even niet meer allemaal…ben 71 en een beetje moe van die strijd…doe altijd al cash betalen en een muilkorf en prik geweigerd…al jaren dus ook de gewone griepprik. Altijd verkondigt wat ik dacht waar het naartoe kon gaan in de wereld en vaak voor gek verklaard…kan ik tegen hoor. Ik doe het nu voornamelijk nog voor kinderen en kleinkinderen. Wat kan ik nog doen?

  1. Hi Marrie,
   Vooral dichtbij jezelf blijven.
   Misschien helpt het om te beseffen dat we wellicht hebben gekozen om rond deze tijd op aarde te zijn.
   Hoe we het ook zien, het zijn bijzondere tijden om op aarde te zijn.
   Groet,
   Mordechai

 47. Beste Mordechaï , fijn dit schrijven van jou .
  Binnenkort krijg ik aardig wat geld uit ’n erfenis en wil in feite dit deels in goud omzetten ,
  en misschien samen met mijn zuster iets in Spanje gaan kopen .
  Ik weet niet of men daar óók zo snel met de CBDC zullen zijn , weet jij dat misschien ?
  Of ’n ruime camper kopen en zo iets meer onafhankelijk te zijn van deze “nare” wereld .
  Het zoals jij zegt , glazen bol kijken en wachten wanneer die klapt , maar daarvoor wil ik wel graag mijn financiële zaakjes geregeld hebben .
  Mordechaï alvast bedankt voor jouw antwoord , veel liefs en steun , hartelijke groeten , Victor .

  1. Hi Victor,
   Ja, het zal Europees worden uitgerold.
   Misschien dat het ene land wat sneller overgaat dan andere.
   Spreiding is het wat mij betreft een van de weinige acties die we kunnen nemen.
   En ja, je kan ook vertrekken.
   Groet,
   Mordechai

 48. Je verhaal staat de spijker op de kop! Cbdc is al een gelopen race en zal er eerder zijn dan we denken. Ik ben al een tijd bezig met voorbereiden. Grond is naar mijn idee nu nog te duur. Andere aspecten die je noemt zoveel mogelijk al gedaan. Ik hoop iedere keer dat het mee zal vallen. Helaas dendert de Swabtrein door en maak me steeds meer zorgen, met name voor de toekomst van mijn kinderen.

 49. Beste bedankt voor uw inzichten.
  Eerst en vooral heb ik twee banken. Twee betaal kaarten en twee krediet kaarten.
  Maar op beide bankrekening staat nog weinig geld.
  Juist genoeg als wat reserve.
  De rest heb ik uw raad gevolgd.
  Ook een deel in de kluis van de bank. Maar als het echt begint te spannen en alles tuimelt hoop in dit terug op tijd bij mij te kunnen nemen. Bank niet laten in faling gaan terwijl mijn eigendommen in kluis zit.
  Ik kan zo een tijdje weg.
  Als de nieuwe wereld munt er is zal ik zo lang mogelijk uitstellen.
  Maar als men daar pensioen op stort dan zoveel als mogelijk dit geld te verbruiken zodat zij mij niet kunnen straffen door mijn geld te blokkeren. Ik zal dit eerst zoveel als mogelijk alles opgebruiken.
  Maar ons geld die nog in Euro’s zitten die in waarde zakt moeten we opletten.
  Wat ik nog in bar geld heb is te weining voor lapje grond, maar niet uitgesloten.
  Ik las ergens dat Zwitserse frank de meest stabiele is.
  Omdat ook banken en rijken zich daar verschuilen.
  En is niet gekoppeld aan euro of dollar als die overkop gaat.
  Ik dacht verder dat Rusland, China, Arabische landen en Afrikaanse landen een afzonderlijk munt zouden oprichten maar met die wereldmunt blijkt dit niet afzonderlijk te gebeuren.
  Ik heb ook rekening gehouden dat Poetin in het spel betrokken is.
  Groeten Ghislain

 50. I think as you mentioned that most people ( here in the Netherlands ) indeed have no idea what CBDC is … ! I ask and tell many people at my work and daily life but they not have a clue what it stands for! The big co-operations did their very best ( of course with the whole media ) to cover up what’s about to happen. So I think we’re heading for this system and what to do ( that’s my biggest question ) when I am getting my pay-check from this new CBDC ? I don’t want it but when it is the only way I got payed by this system .. I now would say , okay then I leave this life what I had behind but that’s easily said … any suggestions ?

 51. Ja, die CBDC komt er, maar zolang we met meer mensen contant blijven betalen, kunnen we het een beetje tegenhouden. Ik zal zoveel mogelijk contant blijven betalen, probeer zo weinig mogelijk online te kopen, geld om te investeren heb ik niet.

 52. Heel goed artikel Mordechai. Ik denk inderdaad dat de CBDC er komt, De redenen geef hij al duidelijk weer. Wij weten nog niet wat wij als alternatief moeten gaan doen. Cripto currencies vind ik moeilijk te begrijpen (het mijnen, de energie die het kost en hoe dit allemaal wordt geregeld. Een beetje verwarrend allemaal). Misschien de Friese Friling omdat dit toch ook zilver is. We houden contact. Bedankt voor alle energie die je overal instopt. Bewonderswaardig!

 53. Ik denk uiteindelijk wel, die aller, aller rijkste bankfamilies zitten hier achter. Rockefeller, Rothschild etc.
  Zelf ben ik er 1 van 10 kinderen en heb geleerd te luisteren, zeker omdat er 2 gehandicapte kinderen bij waren. Dan krijg je het met de paplepel mee.
  Ben ook de verzorging ingegaan. Als je niet veel gewend ben, ben je al blij met een dak, eten en een bed.
  Maar als je ontnomen wordt wat je opgebouwd heb, door hard te werken en spaarzaam te zijn, dan ontvlam ik. Dan wordt ik een leeuw!

 54. Hi Mordechai, het lukt me niet om mensen duidelijk te maken waarom CBDC geen goed idee is en waarom ze met cash zouden moeten betalen. Het gaat er gewoon niet in. Ze vinden het juist gemakkelijk, alles digitaal, en veilig. Vooral jonge mensen natuurlijk maar ook ouderen. Is er een document, zonder oordeel, dat ik kan doorsturen zodat ook mensen die nog niets doorhebben het begrijpen en zich vooral niet aangevallen voelen? Het niet als complottheorie zien? Want dat is meestel wel het geval met stukken geschreven door mensen die het toch al doorzien allemaal..
  Denk dat ik niet de enige ben die dit een probleem vindt. Het is niet ‘wij’ tegen ‘hen’, we kunnen het alleen samen stoppen en een mooi, helder artikel zou hier erg bij helpen.
  Alvast bedankt!
  Groet, Alexandra

  1. Zo herkenbaar dat mensen er niet van willen weten! Ergerlijk, deprimerend en zo dom, en ja, hoe breng je deze kennis wèl over, goede vraag!!
   Een tip voor een artikel over CBDCs en over de a.s.afschaffing van contant geld dat deze (bange of luie) mensen zou kunnen overtuigen? Ik probeer het wel eens met vertellen of ze niet gemerkt hebben dat de pin limiet is verlaagd!! De schroeven worden aangedraaid en je kúnt je eigen geld vaak niet eens opnemen!

 55. Als China het kan zonder problemen dan kan de rest van de wereld het ook en zeker Europa. Alles zit al in kannen en kruiken.Zij zijn ZO ZEKER van hun stuk.

 56. Weet je, je kunt er gewoon niet onderuit. Als je ziet waar je al MOET inloggen met je Digid (naast de mogelijkheid van Eid), zakt de moed je al in de schoenen. Je wilt wel buiten het systeem om, maar dan kun je bijna nergens meer inloggen (verzekering, huisarts, belastingdienst). Dus die CBDC gaat er gewoon komen, ze walsen gewoon over je heen. Ik weet dus niet wat de (on)mogelijkheden ervan zullen zijn. Waarschijnlijk word je steeds meer die fuik in gedreven. Misschien gaan de banken jouw ‘geld’ wel automatisch omzetten in crypto’s. Wat kun je er dan aan doen? Je hebt toch je bankrekening nodig voor je boodschappen en je vaste lasten. De huur bijvoorbeeld zal je dan misschien wel in crypto’s moeten voldoen, want de woningstichting heeft vast al afspraken gemaakt met de overheid. Als die nieuwe NFT’s ”naar de markt’ gaan, en je kunt ze kopen of verkopen, dan moet dat misschien ook wel met de Centrale Bank Crypto. Als je ergens goud of zilver hebt gespaard (zoals ik, via de Goldbusters.UK bij Auvesta), en je wilt het eraf halen, is het dan nog mogelijk om dat zilver of goud in gewoon cash om te wisselen als je het eenmaal thuis hebt laten bezorgen. Voor mij is het allemaal nogal ondoorzichtig. Maar dat ze de strop streeds strakker trekken, ja, dat is duidelijk voor mij.
  Hartelijke groetjes, Siebrich

 57. Robert
  februari 18, 2023 bij 12:01 pm
  ANTWOORD
  Als China het kan zonder problemen dan kan de rest van de wereld het ook en zeker Europa. Alles zit al in kannen en kruiken.Zij zijn ZO ZEKER van hun stuk.

  Reactie in afwachting van moderatie.

 58. Die CBDC gaat er hoe dan ook komen; daar ben ik van overtuigd. Waarom?
  Vanwege de reacties van familie, vrienden, buren, kennissen, etc., (op één vriend na).
  Die staan garant voor het merendeel van de mensen. Onwetendheid, maar ook niet wíllen weten. Daarom komen ze ook niet in verzet.
  En de MSM vertellen je straks alleen de “voordelen”.
  Als ik mensen waarschuw, dan krijg ik de volgende reacties: schouderophalen, “geen interesse”, negeren of ik krijg via de app een spottende reactie zo van: als je nou dit t-shirt aantrekt, dan heb je nergens last van.
  Onbegrijpelijk! En dan heb ik het over mensen met kinderen en kleinkinderen. Het gaat ook om hun toekomst! De vrijheid, die mijn generatie had, komt nooit meer terug.
  Ik ben niet van plan om hem te gebruiken. Maar wat als ik het nodig heb om eten te kopen of als ik niet meer over mijn bankrekening kan beschikken? Dan zal ik gedwongen worden om hem te gebruiken, hoezeer ook tegen mijn zin. Anders komt mijn bestaan gewoon in gevaar. Nu heb ik nog een partner, die voor mij geld kan opnemen of eten kopen.
  Maar wat als je alleenstaand bent?
  Eerlijk gezegd zie ik het somber in. We worden gewoon een andere wereld “ingerommeld” en dat komt voornamelijk door de houding van de meeste mensen. Daar erger ik me steeds meer aan. Tegen de tijd, dat ze achter de nadelen komen, is het al te laat en zal er geen weg terug meer zijn.
  Onze zoon wordt ook steeds kritischer, evenals zijn vrienden en dan heb ik het over veertigers. Daar put ik hoop uit.

 59. Hoi Mordechai, ik ben ook bang dat de volgzaamheid en onwetendheid van mensen ons de komst van cbdc niet gaan helpen tegenhouden. Maar ik blijf hopen dat ze toch wakker worden.
  – zelf heb ik wat geïnvesteerd in zilveren munten en goud, heb ik een passief account op Gig-Os , heb een rekening aangemaakt bij de blije bank van UPF, en daar een certificaat gekocht, we hebben contant geld. Ik neem ook zoveel mogelijk mijn geld op van de bank, neem ook contant op om er dagelijkse uitgaven mee te doen.
  Doe regelmatig inkopen bij de boer, of natuurwinkel en als ik toch naar supermarkt ga dan probeer ik biologisch te kopen.
  Ik probeer mensen ook nog wakker te maken soms, maar heb daar na al die tijd niet altijd de energie meer voor.
  Toch blijf ik hopen en weet dat er ooit een einde aan deze tijd gaat komen.
  Dank voor alles wat je doet en deelt!
  Groet, Monique

 60. Dag Mordechai Ik heb in de coronatijd zoveel domheid voorbij zien komen, vaak ook uit angst geboren, en om dat mensen niet nadachten. Ik heb nergens me toe laten dwingen, niet met gifprikken, niet met anderhalve meter, of onzin zoals lappen voor je gezicht. Daardoor zoveel aanvaringen gehad, door dat mensen afstand van je namen, jij wist het niet volgens hun. Mijn man mocht niet meer deelnemen op zijn club, waar hij al 15 jaar opzat. Hij had geen QR code, maar gelukkig wel een goed IQ. Ik werd bij de oogarts niet geholpen, omdat ik weigerde aan die onzin mee te doen. Ik bleef gewoon zitten, ik zeg jij hebt een zorgplicht, en jij helpt mij gewoon, uiteindelijk belde ze de politie, en werd ik er als een crimineel uitgezet. Heb een brief naar de raad van bestuur geschreven, en werd toen toch geholpen. Maar hoe woedend ik daarover was, dat iedereen buigt en knipt voor die leugens. Ik blijf me ook verzetten tot het bittere end. In de oorlog moesten mensen in die kampen, al die medische experimenten toelaten, en nu gaan ze vrijwillig in de rij staan, om dat gif in te laten spuiten. De wereld is gek geworden.

 61. Aan alles komt ook ooit weer een eind. Het wachten is op dat we in de meerderheid zijn, uiteindelijk zijn wij geen Chinezen. Mensen komen pas in aktie als ze met de rug tegen de muur staan. Tot die tijd wordt het overleven en creatief zijn. Ik kan tot een bepaalde hoogte meegaan, bij invasieve lichamelijke handelingen ligt de grens. Dan moeten ze me maar afschieten, maar dat gaat nooit gebeuren. Geen rotzooi met spuitjes, stokjes, mondkapjes en ongedierte door m’n eten. Mocht het zo ver komen dat ik daartoe gedwongen wordt, dan word ik geweldadig, ongeacht de consequentie. Ik neem er dan 1 mee, als iedereen dat doet, blijven er ook nog weinig over, aan de andere kant…

 62. Crypto’s is toch alternatief geld? En ik ben het met je eens. Zoals alternatieve (digitale) munten gekoppeld zijn aan de euro of dollar, is er geen daadwerkelijke transformatie. Ik ben al een tijd bezig om te zoeken naar een waardebepaling die dat wel doet. Kantelen en transformeren. Purpose Points, heeft mijn voormalige business partner dat genoemd. Echter ook haar ‘munt’ was grr er koppels aan de euro. Sinds die tijd zoek ik naar een echt alternatief. Wat denk jij van de florijn? Daar ben ik zelf nog niet uit.

 63. Mijn ervaring is dat het gros van de mensen ,zoals ze zeggen, gewoon zonder angst willen leven en zich niet bezig houden met anders denkenden. Ik verbaas mij daar iedere keer weer over hoe men zich heeft laten indoctrineren. Vanaf het allereerste moment dat ik hoorde via het nieuws van de covid uitbraak in Wuhan voelde ik dat dit geen zuivere koffie was omdat her een zelfde verhaal was als indertijd met de Sars uitbraak. Een buikgevoel noem ik zoiets. Ik neem mijn hele leven al geen vaccinaties omdat ik vertrouw op mijn ,door mijn Schepper gegeven, immuun systeem.
  Weet daardoor dat men in mijn omgeving mij maar een onverantwoordelijk individu vinden. Heb dus ook niet mee gedaan aan de Corona gekte, en gelukkig mijn naaste familie leden, op mijn oudste zoon na, zich allen als normale gezond verstandige mensen hebben gedragen zonder ingespoten te worden. Helaas de jeugdigen wel onderworpen waren aan de testmanie omdat ze anders niet konden sporten.
  Ik denk dat, omdat de meeste mensen zich onwetend houden de digitale rotzooi er wel doorgedrukt zal worden. Denkend aan wat van Huffelen al heeft gepresteerd. Ik bid en hoop dat veel mensen niet te laat wakker worden. Wens U veel succes en vertrouwen . Lieve groet, van een blije Wappie. Blij ook dat ik al 81 ben, dus gelukkig al over de helft!

 64. Yes digital currency will dominate as cash will be used less and less. When drug dealers are lined up at a festival with their sumup machines you know the end of cash is coming. All convenient to use but also easy to scrutinize every aspect of your life. When you can no longer purchase anything with cash it becomes what it’s worth,.. worthless paper.

 65. Bedankt voor het delen en jouw mogelijkheden. Gedachtenkracht is sterk en dus zo belangrijk om die nieuwe wereld voor te stellen en eraan vorm te geven. Het is iets wat we toch met z’n allen wel zouden kunnen doen. Er zijn veel organisaties en mensen mee bezig. Ik hoor echt andere geluiden en dus belangrijk om steeds in je eigen wereld te zoeken naar jouw beste oplossing. Inderdaad lokaal kopen, bewust kopen en verbinden met gelijkgestemden. Ik zie zoveel mogelijkheden. Daarnaast is de focus op wat wel werkt uiterst belangrijk.

  1. Helemaal mee eens, Vera!
   Ik denk dat we op energetisch niveau een heleboel bijdragen als wij in onze eigen kracht gaan staan en vanuit hier de wereld die wij wél willen manifesteren in onze gedachten en ons doen en laten.
   Zonder onze kop in het zand te steken, maar: Energy flows where attention goes!
   Mordechai, dank voor al je onvermoeibare inzet! ❤🙏

 66. Hoi Mordechaï,

  Je hebt (helaas) HE LE MAAL gelijk. Het gaat er allemaal gewoon komen.
  Er hebben in de afgelopen jaren veel enge dingen plaatsgevonden, maar het engste van alles was toch wel de getoonde meegaandheid en stupiditeit van de gemiddelde burger.
  Mvg,
  Paul

 67. Twijfel of die echt doorgevoerd zal worden omdat de meerderheid mischien geleerd heeft van de prikjes. Maar als dit tegenvalt dan gaat het contant geld verdwijnen de mensen moeten zelf in meerderheid dit niet willen We gaan het zien ik hoop dat het blijft en doe er alles aan.

 68. Beste Mordechai,

  Zo doe ik het; Ik zit al jaren vrijwillig in budgetbeheer bij een kredietbank van mijn gemeente. Als mijn inkomsten komen daar binnen en al mijn vaste lasten betalen hun via hun bankrekening op de 1e van de maand. Het geld dat overblijft(oa mijn ‘leefgeld’) sturen ze de 1e van de maand naar mijn prive-rekening, waarvandaan ik het ga pinnen. Soms zet ik daarvan iets op mijn ledger. De rest van de maand betaal ik contant en leef heel zuinig. Ik heb 500m tuin bij mijn 100-jarig huurhuisje. Daar wil ik over vertellen dat honderd jaar geleden deze beschermde dorpskern gebouwd is om sociale huurders van toen(arbeiders met vaak grote gezinnen) in de gelegenheid te stellen om middels een tuin(waar toen ook nog de pispot op geleegd werd) te voorzien in hun eigen levensonderhoud. Er konden kippen gehouden worden, zelfs een geit en de moestuin en fruitbomen waren gewoon onderdeel van die circulaire mini-landbouw. Zelfs werden de tuintjes op het nabije kanaal aangesloten voor bewatering en hadden mensen een WEL voor het grondwater. Van het regenwater kookte men water voor consumptie, het wel-water was voor bad, handen wassen, kleding wassen, schrobben. Lang verhaal kort; Ga terug naar de oorsprong. Kijk eens 100 jaar terug hoe men het toen deed(Boeken van Rien Poortvliet zijn zeer informatief). Om de hoek zit bij mij een bibliotheek, ik ben al aan het media-vasten geruime tijd(heb geen tv meer) en bereid me voor op het afschalen van mijn eigen mobiele telefoon(minimale apps op dat ding) en mijn eigen wifi-gebruik. Als ik echt wat moet online, kan ik wel bij de overheidsfaciliteiten terecht(de Bieb dus), verder probeer ik mij voor te bereiden op de impact van 5G. De oude mobiele telefoon die ik heb doet het zolang als die het doet en er komt geen nieuwe. Desnoods ga ik maar weer terug naar meer post/brieven-communicatie in de brievenbus, als mijn (r)overheid iets van mij moet. Ik zie het ook wel gebeuren dat ik mensen verzoek hun mobiel niet mee te nemen in mijn woning(leg maar aan de weg in mijn brievenbus). Beetje net als dat je visite bij toegang tot je woning verzoekt hun schoenen uit te doen. Over CBDC? A)Ik houdt het zo lang mogelijk van mij af en betaal contant, verder wordt ik op zoveel mogelijk vlakken en dus op kleine schaal zelfvoorzienend(mij zul je niet zien bij een bakker bijvoorbeeld; ik bak mijn eigen brood en dop mijn eigen boontjes). B)Ik ben heel benieuwd of budgetbeheer via gemeente ooit vervangen zal worden door cbdc’s voor mij. Ik zit vrijwillig in dat budgetbeheer om mij te beschermen tegen de INCASSO-maffia en om mij juist te beschermen tegen de wanstaltigheden van de verder gaande digitaliseren; feitelijk laat ik mijn centen nu al in opdracht digitaliseren door mijn (r)overheid. En ik(!) controleer hun! Zo behoud ik op alle levensgebieden mijn eigen regie en houd ik ellende zeer bewust buiten mijn voordeur. Dit werkt voor mij. Mogelijk dat de tijd komt dat ik met mijn cbdc’s naar een bioslager moet voor het laten slachten van een eigen gevoerd geitje of lammetje. Maar als dat niet mag of kan ofzo(?!), slacht ik een lekker vet kippetje uit mijn eigen ren(elke dag verse eieren). Motto is; maak een plan B voor alles, mocht plan A falen. En…leer afzien! Blijf voor de NOOD aan.

  Hartelijke groet!
  Ps; Ik zie en lees je werk(online) met veel genoegen en het bemoedigd!

  Tom Poes.

 69. First, Putin was never a student of Klaus Schwab, (he simply attended a meeting and came away disagreeing with the WEF), and Klaus Schwab has banned from Russia, Putin, and all Russian oligarchs from the WEF since 2022.
  When you start off with a lie, one doesn’t take the rest very seriously.

 70. Ik wil daar niet aan meedoen maar als mijn AOW en persioenuitkering daar op binnenkomen, dan zal ik wel moeten. Dan ga ik van dat geld zo veel mogelijk de vaste lasten betalen.
  Ik vind goud een goede optie en bedankt voor de tip om naar grond te gaan kijken.

  Hoe vind ik een online investeringsplatform dat goud als onderliggend product heeft???

   1. Hi Mordechai,
    k volg je al een tijd en onderteken div. van jouw waardevolle petities. Heel goed werk.
    Verzoek: kun je mij ook via mail de gegevens van een online investeringsplatform, dat goud als onderliggend product heeft, sturen? (zie vraag hiervoor van Tineke)
    Alvast heel veel dank.

 71. Ik hoop het niet maar ik ben bang van wel.
  1. Geld zoveel mogelijk van de bankrekening halen. Er moet wel voldoende op blijven staan voor lopende zaken.
  2. Investeren in goud en zilver.
  3. Ik zoek nog een alternatief voor de iban-rekening.
  4. Een voedsel- en watervoorraad aanleggen.

  De link voor Gig-os verdween net heel snel. Ik zou wel willen deelnemen. Ik heb me ooit al eens aangemeld via iemand anders maar ik vond het erg moeilijk. Ik heb dus wel een account maar heb hier niets mee gedaan.

  Groeten Wilma

 72. ik ga een airco en zonnepanelen aanschaffen, dat geld nemen ze al niet af,
  evt crypto

  mensen zijn toch blind en doof
  ook kluisje staat klaar in geval dat…..

  grtz 013

 73. Ik vrees dat de CBDC er wel komt.
  Met het bankpasje betalen is vreselijk makkelijk. Ik probeer echter zoveel mogelijk met contant geld te betalen.
  Laats betaalde ik bij NEMO Amsterdam contant en een heer naast met zei hardop tot 2x toe: “ Kijk, deze mevrouw heeft zwart geld”.

 74. Yes, it will come whether we agree with it or not. They owe the finances, politicians and the police/military at last. They have created the previous FIAT system and many more before, and always to the detriment of population. They never asked for permission.
  Why wouldn’t it be the case this time? Majority of “us the people” don’t even want to know about these facts (COVID psyop the most recent example) and fight for themselves even more. Chinese system works for population control, withstood tests of times and trials, now it’s time to spread it far and wide under one common and scary simulation. Unfortunately the powers to be see our shortcomings very well and know how to exploit them against us. Those are facts. Like you Mordechai I am very uneasy about the outcome based on response of the masses to all predictive programmings up to the most recent ones. Some call it pessimistic, I call it realistic.
  Although I am not sure if any or all of the actions you mentioned are going to help stop what is coming, but I’ve been doing a lot of it and preparing for a long time. Have been using practically exclusively cash, opted out of mainstream disinformation machine, buy local and so on.
  We will see what’s in the bank for us, but I don’t see bright future on the horizon. Fortunately there are still a few people thinking and perceiving similarly to you, just a pity that there are so few of them and so far from each other.
  Thank you for all the actions and support you have raised in support of David Icke, my guide and mentor. Best, Robert

 75. When the Euro comes down (gradually or free fall?) it will be for us like it was for the Cubans and Russian in ’91 after the collapse of the Soviet Union. (or anyone who has lived under hyper inflation) Back to a barter economy and low-tech effective solutions. So unless you want to sell your body (like too many ended up doing) – make sure you have something to trade. Energy, food (and everything related to it, like seeds, ect), weapons, medicine, drugs. The latter is more valueble than gold.

  I’ve lived through a short civil war so I know empty shops as a hard reality. If you believe it can never happen here and you government will always come and save you, ask yourself the big IF. But what if they don’t – there is a fine line between trust and stupid and the consequencs are enormous. Espeicially if you have children.

 76. Beste Mordechai
  Omdat ik voor mijn werk als historische theatermaker veel archieven heb geraadpleegd weet ik dat complotten heel gewoon zijn in de geschiedenis. Het is juist arrogant te denken dat er nu geen complotten rond geld en macht zijn. Het duurt meestal 300-500 jaar voordat men complotten toegeeft, zoals rond de slavernij, waar overigens de kern van het complot (de executie van Oldenbarnevelt) niet toegeeft. Ik zou dus graag zien dat het complot-taboe doorbroken wordt en ik kan meerdere complotten uit de historie uitleggen aan mensen zodat ze begrijpen dat ‘we’ dom gehouden worden, om de tuin geleid worden en zand in de ogen gestrooid krijgen, al eeuwenlang. Durf de complotten te zien! Ik zou er graag een lezing aan wijden, naast dat ik (zie http://www.nellekenieuwboer.nl) een boek geschreven heb over een complot in de tijd van Karel de Grote. Aan de orde komen: Willem van Oranje en het complot rond zijn oudste zoon Philips Willem, heeft nooit iemand van gehoord. Oldenbarnevelt en het complot van de hoge heren in Amsterdam tegen de kleine VOC aandeelhouders (onder zijn vleugels tot de executie) en het losbarsten van de slavernij, heeft niemand van gehoord. Het complot rond de gebroeders de Witt. En zo is meer info waardoor de ogen van de mensen open kunnen gaan.

 77. Zal me zo lang mogelijk verzetten!!! Maar we kunnen er gif op innemen dat de pinautomaten zullen gaan verdwijnen, ze zijn er al flink mee bezig, en dan is het toch einde verhaal van contant geld!!

 78. Ja ik ben er ook bang voor, precies op de manier waarop jij het brengt, ben ik ervan overtuigd dat de overheid het gaat brengen als ‘redding’ als een groot deel het niet meer trekt. En met het gemak dat mensen gehypnotiseerd werden in angst, terwijl al na half jaar vaststond dat mortaliteit bij oudste 0,25% en zelfs lager 0,00001% bij kinderen, zij met gemak hun mouwen ook opstroopte met experimentele gen therapie.
  En oversterfte begon, direct na de uitrol van vaccins, dat is enige wat veranderd is en nog hun kop in het zand stoppen.

  Ik mag hopen dat niet al het volk nog een keer in de maling genomen kan worden en zij ook hun ogen open hebben voortaan en verstand op aan. Ik hoop dat die groep groter is dan ik denk.

  Maar anders gaan we deze oorlog niet winnen, het is stuitend zo dom, je zou schaterlachen als het niet zo triest en gevaarlijk is.

  Tweede kamer is ook buiten spel gezet bij die cbdc en nu weer met digitale ID. Gruwelijk eng wijf Van Huffelen heeft daar (met D66) voor gezorgd. Gewoon haar akkoord ingediend bij de EU. De democratie is duidelijk dood.

 79. Ja, CBDC komt er.

  En dat betekent leven in een digitale gevangenis.

  Dat wil ik niet. Ben 36 en nog wat jaren te gaan.

  Vertrek het liefst naar buitenland. Dus ik kijk met interesse uit naar je volgende artikel, Mordechai.

  Wil je hierin ook aangeven welke landen een optie zijn?

 80. Het volgende stuk heb ik ooit al eens gedeeld binnen OnsVechtdal.nl. Daar zijn inmiddels trouwens al een heel aantal extra items aan toe te voegen zoals gebiedscontrole, koppeling met de Black-Box in de nieuwe auto’s, etc.

  CBDC, hoe zou ik het doen
  Inmiddels is algemeen bekend dat de EU voornemens is een Central Bank Digital Currency uit te rollen. Een persoonlijke (en enige) rekening bij de ECB voor iedere EU inwoner.
  Over het hoe en waarom kun je lang discussiëren maar je kunt de werkelijke redenen veelal niet achterhalen totdat … je jezelf probeert te verplaatsen in de globalisten die een Wereldregering voorstaan zonder (al te veel) rechten voor de burgers.
  Maar ook dan zul je het idee misschien nog wel willen (proberen te) verkopen. Dat doen we dan weer op de oude beproefde manier van de Hegelian Dialectic. Bewerk de maatschappij op een dusdanige manier met voorlichting en mediacampagnes dat de bevolking (met een beetje hulp) zelf om een oplossing voor een door ons verzonnen probleem gaat vragen en presenteer vervolgens ons idee als het ultieme middel.
  Als ik me probeer te verplaatsen in één van bovengenoemde figuren of instanties zou ik het denk ik als volgt proberen te verkopen:
  1. Contant geld moeten we echt uitbannen. Dit wordt veel te veel gebruikt door criminelen om hun illegaal verkregen kapitaal wit te wassen en dit gaat ten koste van ons allemaal;
  2. Contant geld is erg duur. De beveiliging kost klauwen met geld en bij de berovingen van geldtransporten lopen ook u en uw kinderen veel te veel gevaar. Bovendien betaalt iedereen immers toch al met PIN;
  3. Geldautomaten moeten we uit het straatbeeld verwijderen want u loopt enorme risico’s door de steeds vaker voorkomende plofkraken. U zou maar net op het verkeerde moment bij die geldautomaat staan;
  4. De afhandeling van het geldverkeer door de banken wordt steeds duurder; steeds meer mensen hebben al moeite om maandelijks rond te komen. Hiervoor moeten we samen een oplossing zoeken;
  5. De service van de banken is de laatste jaren hard achteruit gegaan. Er zijn zo veel kantoren gesloten dat de mensen alleen maar meer digitaal met hun bank kunnen communiceren;
  6. Met de huidige crypto currency oplossingen zoals BitCoin loopt u enorme risico’s. Wie garandeert immers de waarde hiervan? De overheid heeft hier geen zicht op en kan u dus ook onmogelijk helpen mocht u alles verliezen;
  7. Er ligt een sfeer van geheimzinnigheid rondom de techniek van het Bitcoin systeem. Steeds meer mensen komen in de problemen doordat hackers er met grote sommen geld vandoor gaan;
  8. Natuurlijk vinden we het vervelend voor u dat u van bank moet wisselen. Om u te compenseren voor de overgang naar een CBDC account storten wij daarom direct na de opening € 1.000,- op uw rekening;

  Mijn werkelijke gedachten zijn echter nogal verschillend van aard:
  1. Die € 1000,- laat ik ze zelf wel betalen door dit in de belastingtarieven op te nemen. Bovendien belasten we die ontvangen € 1000,- natuurlijk ook tegen een flink tarief;
  2. Doordat iedereen maar één rekening meer heeft bij een instantie die wij rechtstreeks controleren wordt het veel eenvoudiger het financieel verkeer te monitoren;
  3. De mensen hoeven geen akkoord meer te geven tot het doen van (periodieke) betalingen aan de overheid; dit kunnen we direct afschrijven, dat is immers in de voorwaarden opgenomen;
  4. Voor de techniek maken we gewoon gebruik van de Block-Chain technologie zoals die ook door Bitcoin wordt gebruikt. Dat zit best goed in elkaar;
  5. We kunnen nu gemakkelijker overgaan tot het heffen van een extra Europese belasting; iets dat we toch al lang van plan waren;
  6. Ons onwelgevallige instanties kunnen we nu tenminste eenvoudig opheffen. We blokkeren gewoon hun rekeningen evenals die van de mensen die hier geld op hebben gestort;
  7. De tarieven van de PIN betalingen kunnen we naar eigen believen verhogen. Alternatieve mogelijkheden van betaling zijn immers afgesloten;
  8. Nu kunnen mensen eindelijk ook niet meer de door ons gecreëerde devaluatie ontspringen door ongemerkt goud en zilver te kopen;
  9. Boetes kunnen we in het vervolg nog gemakkelijker automatisch incasseren. Als we een keer een foutje in het systeem hebben moeten ze dat zelf maar aankaarten. Bij de toeslagenaffaire werkte dat immers ook perfect;
  10. Geld op de rekening kunnen we eenvoudig van een ‘tag’ voorzien waarmee we kunnen bepalen:
  a. Hoeveel er per tijdseenheid van een bepaald product mag worden gekocht (vlees, vliegreizen, benzine, etc.); hierbij maken we dankbaar gebruik van de toch al aanwezige EAN barcodes;
  b. Hoe lang de ontvangen bedragen hun waarde behouden. Het bedrag vervalt als het niet binnen een bepaalde tijd is uitgegeven. We kunnen de economie dus eenvoudig stimuleren (Zoals Rutte ooit al zei: “De bevolking moet meer geld uitgeven. Koop toch gewoon die nieuwe auto”);
  c. Dat er bepaalde producten niet meer mogen worden gekocht (vlees, alternatieve medicamenten, diesel, etc.);
  d. Hoeven we maar één rekening meer te blokkeren om iemand volledig onder controle te krijgen;
  e. Kunnen we ook belasting gaan heffen over verkoop van gebruikte goederen via Marktplaats, Ebay, etc;
  f. Kunnen we de BTW ongelimiteerd verhogen zonder dat dit resulteert in meer “zwart werk”;
  g. Kunnen we bepalen naar welke landen geen betalingen meer mogen plaats vinden;
  h. Is het eindelijk mogelijk om ook voor de burgers een negatieve rente in te voeren zonder het risico dat iedereen het geld “van de bank” haalt;

  Terug komend op jouw vraag: “Hoe denk je er mee om te gaan”?
  Nog moeilijk te zeggen. Ik ben wel voorstander van een systeem zoals Ad Broere dat voorstelt, namelijk een waarderingssysteem op basis van waardecreatie maar zie wel de problemen hiervan. Wat te doen met gepensioneerden die een meer dan 40 jarige periode van waardecreatie al achter de rug hebben? Gaan we die u ineens uitsluiten? Dan zijn we geen haar beter dan de huidige criminelen. Voor die mensen is er trouwens geen ontkomen aan. Open je CDBC of we kunnen jouw AOW niet meer betalen. De bedrijfspensioenfondsen zullen hier ongetwijfeld ook aan mee gaan doen.

  Dat we weg moeten van de Euro is glashelder. Het mooiste zou zijn als we zouden gaan betalen met goud of zilver (of een andersoortig middel met een intrensieke waarde) welke we zouden onderverdelen in een digitale munt voor dagelijkse betalingen. Daarom geloof ik persoonlijk ook niet in alternatieve (lokale) geldsystemen die nog steeds gekoppeld zijn aan de Euro (Florijn, etc.). Het nieuwe systeem is dan bij de start al net zo verrot als de Euro op dit moment.

 81. Kop in het zand. Geïndoctrineerde, gedresseerde, slapende schapen. Oogkleppen voor. Hoe je het ook noemt, maakt niet uit. Het belangrijkste en meest veronrustende is, dat de meerderheid in Nederland – bewust of onbewust – weg kijkt. Alsof men massal meent dat ‘als je er niet aan denkt is het er niet’ het beste werkt. Tja. Met dit, soort mensen kun NOOIT de oorlog winnen. Dit zijn de lui die staan te jammeren en janken, als alles afgepakt is. Als het al onomkeerbaar is om hun autonomie: privacy, veiligheid, geld, huis enz. veilig te stellen. De geschiedenis leert, dat de strijdende minderheid altijd als ‘melaatse’ zijn behandeld. Maar vele jaren later, door voortschrijdend inzicht gelijk kregen. Als het al TE LAAT was……

  1. Well stated. I agree with you that it is too late. It was too late 3 years ago when everyone was wearing masks, was social distancing and reprimanding those brave few who didn’t. That would not only implement the circus if they were not sure that the sheep are ready for it.

  2. Well stated. I agree with you that it is too late. It was too late 3 years ago when everyone was wearing masks, was social distancing and reprimanding those brave few who didn’t. They would not have implemented the circus if they were not sure that the slaves are ready for it.

 82. Ik denk zeker dat de CBDC er gaat komen, maar dat zij geen overwicht gaat krijgen, omdat mensen toch iets van intrinsieke waarde willen kunnen opsparen. Dat, in ruil voor hun arbeid, of producten. In werkelijkheid is arbeid en product iets dat echte waarde heeft, welke van levensbelang is, of kan zijn. Ik ga mijn arbeid en/of producten toch niet geven, in ruil voor nepgeld met ’n uiterste houdbaarheidsdatum, of voorwaardelijk gebruik. Dan ga ik nog liever in een stal bij een boer wonen en voor die boer m’n arbeid inzetten, in ruil voor onderdak en eten. Maar stel CBDC gaat er komen met gedwongen gebruik ervan, dan maakt iedereen maar een online of anders op te vragen actuele lijst, met daarop producten/diensten die hij/zij nodig heeft en nog ’n lijst met waar hij/zij vanaf wil. Vermeld zijn daarbij realistische waardes. Dan ontstaat er heel snel een florerende ruil-economie. Misschien krijg je ’n keer ’n zak appels die snel rot gaan, maar dat heb je nu ook weleens. Belasting valt er niet te heffen over zulke zaken, dus ik denk dat de Overheid uiteindelijk zichzelf uithongert met CBDC. Als wij mensen rechtstreeks voor elkaar gaan zorgen, dan is een dictator helemaal nergens. Ik geloof in ons.

 83. Hallo Mordechai,
  Ook ik ben een realist, mijn intuïtie is mijn gids en vertrouw daar volledig op, bevalt uitstekend. Aan de verzonnen Corona niet meegedaan, let wel ik ben vanaf maart 2020 de gang van zaken goed aan het volgen.
  Wat mij enorm verbaast is dat zoveel mensen zich niet verdiepen in wat er speelt en klakkeloos doen wat de zgn. Overheid hen opdraagt.
  Ik betaal zover mogelijk cash, aan de CBCD heb ik lak, hou op zeg om mij te laten leiden door de wereldleiders met hun smerig plan. De enige die ik nog vertrouw ben ik zelf!
  Mijn vader was in de WO II een groot verzetsstrijder en dit gen zit eveneens in mij.

 84. Nou Mordechai, ik ben uiterst benauwd dat die CBDC er wel gaat komen. De spijkerharde controlementaliteit die daaraan vastzit, hebben we tot onze verbijstering al diverse keren meegemaakt. Dat is gewoon doodeng en van elke menselijkheid ontdaan. Dit moeten we niet willen. Maar ik ben ook bang dat die er zonder noemenswaardige weerstand gaat komen. Met alle gevolgen van dien. We komen in een digitale gevangenis terecht die zijn weerga niet kent.
  Wat ik ertegen doe is:
  – toch blijven roepen wat er gebeurt en dat levert bij sommigen inzicht op, bij de meesten verwijdering. En een vreemde melding vanuit Facebook dat ze problemen hebben met de Nederlandse taal, er word aan gewerkt, maar in ieder geval kan ik niet meer in mijn account….. waar ik natuurlijk nogal veel kritische posts heb geplaatst.
  – meer en meer betaal ik met contant geld
  – ons eten kopen we bij Boerschappen voor voedselvoorziening. Die halen groente bij lokale telers op en bezorgen dat bij ons mét lekkere recepten. De betaling gaat wel digitaal.
  – verder ben ik al 3 jaar bezig met ontwikkelen van een woongemeenschap voor senioren: http://www.boserf.nl
  – in het kader daarvan ontwikkel ik met een aantal anderen een voedselbos(je) wat naast onze woongemeenschap komt te liggen
  – ook volg ik een opleiding voor kruidengeneeskundige omdat ook de reguliere gezondheidszorg heel duistere kanten heeft en ik steeds meer ontdek dat de natuur veel antwoorden heeft die wij als mensen nu harder dan ooit nodig hebben.
  – mijn crypto’s heb ik net verkocht voor de aankoop van de grond van ons te bouwen huis in de woongemeenschap. Dat wilde ik eigenlijk niet, maar de bank heeft de weg naar een relatief kleine hypotheek afgesneden. Hier zijn we dus keihard geconfronteerd met de snoeiharde mentaliteit die daar heerst tegenwoordig. ( we hebben eerdere hypotheken afgesloten in ons leven, kunnen dus vergelijken) We zijn door deze confrontatie hard geraakt en met ons is het hele project nu in gevaar.
  Met onze crypto’s kunnen we in ieder geval de grond kopen zodat de bouw kan starten en de anderen verder kunnen. Maar een verdere oplossing hebben we nog niet.
  – De energievoorziening van ons toekomstige huis is ook zoveel mogelijk gericht op zelfvoorzienendheid. Helemaal lukt nog niet. Dat doen onze toekomstige buren Ecodorp Klein Oers wel.

  Maar zoals je ziet ben ik al aan alle kanten bezig om zoveel mogelijk te anticiperen op dat wat er op ons afkomt. Maar en dat is uiteindelijk belangrijker, dit doen we vanuit een diepe overtuiging dat we echt
  willen leven vanuit eenheid en liefde voor alles wat is i.p.v. de ontwikkelingen die nu gaande zijn en waarin deze beginselen ver te zoeken zijn. Die voelen als een totale ontmenselijking. Dus ja, ik maak me zorgen. Vrees dat mensen het hard moeten gaan voelen voor ze zich realiseren wat er echt gebeurt. En dan kan het wel eens moeilijk omkeerbaar blijken te zijn.

 85. Ja, die CBDC komt er.
  Ik ben van plan om me er zo min mogelijk mee in te laten – net zoals ik me waar maar enigszins mogelijk onttrok aan zinloze coronamaatregelen, inclusief inentingen.
  Op die manier hoop ik mijn innerlijke vrijheid zo lang en zo goed mogelijk te kunnen waarborgen. Een vrijheid die ontstaat uit en uitmondt in het besef dat ik méér ben dan mijn lichaam, mijn omstandigheden, mijn aardse werkelijkheid.

  Want dat de gekte in deze wereld tegelijk ook een ‘uitnodiging’ is om ‘ware menselijkheid’, steeds meer ‘Mens-zijn’ te ontwikkelen – juist door al die weerstand (zoals ook in de concentratiekampen bij mensen gebeurde…) -, daarvan raak ik steeds meer overtuigd!

  Dat vraagt om toenemende individuele verantwoordelijkheid – geen vrijheid zonder verantwoordelijkheid… maar ook geen verantwoordelijkheid zonder vrijheid.
  Liefst op zowel fysiek als sociaal als spiritueel niveau – maar sowieso, als die eerste twee me ontnomen worden, op dat laatste niveau!

  Ben blij met je, Mordechai!

 86. Nee, ik geloof er niet in. Omdat wat je gelooft, je dàt aantrekt en werkelijkheid maakt. Dat is een Universele Wet. Die is van invloed of je je er bewust van bent of niet.
  Het mooie is dat de toekomst van o.a. de CBDC er nog niet is. En dat die er “gewoon” gaat komen staat ook nog niet vast!
  Ze willen het ons laten geloven dat die er komt. Dus spiegelen ze ons voor dat die onvermijdelijk is. Dus helpen wíj́ er aan mee om die toekomst werkelijkheid te maken, omdat wij dat geloven.
  “Zij” hebben ons daarin nodig, anders gebeurt het niet!!

  Dussss… willen wij een andere toekomst, dan beginnen we ermee ons die voor te stellen zoals wíj́ die willen. En stellen we ons voor alsof die er NU al is. Dan trekken we díé toekomst naar ons toe. Bovendien gaan we ons handelen en onze actie al (onbewust) veranderen, waardoor die gedroomde toekomst nog meer vat in de werkelijkheid krijgt.
  Daarom: nóóit zomaar geloven dat iets er “gewoon” komt!!

  1. Helemaal mee eens wat je zegt!
   We are the ones we been waiting for!
   We are co- creators. We create with our minds and thoughts.
   Mijn motto is : If you change the way you look ( vizualize) at “things” , the things you look at change.
   Wees zelf de verandering! Daar geloof ik in, en daarom ben ik op aarde op dit moment in deze tijd. En met mij zoveel anderen. Visualiseer een andere ” toekomst, die gave bezitten wij allemaal, alleen gebruiken de meeste mensen die gave niet. Maar it takes one person ..if you change something within yourself , you change it in the world!

 87. De coöperatieve vereniging vrij friesland https://www.frij.frl/ heeft eigen zilveren munten laten slaan (zogenaamde frilings), waarmee we onderling transacties buiten banken om kunnen doen.
  Op mijn website geef ik klanten die cash betalen 5% korting. (Maar de meeste pinnen toch …) Als ik ooit mijn AOW in de vorm van CBDC ga krijgen, zal ik dat elke maand contant opnemen zolang dat kan, en omzetten in iets waardevols!
  Hopelijk is dat niet nodig, maar ik houd ook mijn hart vast …

 88. Sterk stuk Morry. Doorgeplaatst op FB. Zit daar slechts met1doel op en da’s mensen bereiken die bijv dit niet onder ogen zouden krijgen. Krijg met regelmaat reactie uit ‘onbekende hoek’, merendeel met vragen.
  Zelf denk ik, hoop ik dat men hun hand gaat overspelen. In de haast vaccins verplicht gaan stellen. Ik weet niet wat jouw, jullie indruk is, ik denk dat nog weinig een prik voor wat ook gaan nemen. Meer en meer mensen meekrijgen van het bestaan van ‘vreemde’ bijwerkingen…
  Ik ga het zelf zo lang mogelijk vol houden. En wil samen met hoop ik veel mensen de rottigheid van binnenuit eruit gooien. Liefdevol maar vastberaden!!

 89. Hi Allen, ik heb veel reacties gelezen met veel herkenning mijnerzijds. Ik denk dat enerzijds voorbereid zijn ivm uithongeren, waar ze naartoe willen, en een waterzuiveraar in huis hebben en anderzijds geloof ik dat er een goddelijk plan is. En de noodzaak ervan ligt op tafel: dat de mensheid zo zelfingenomen is, zo self-centered, dat ze niet wakker wordt tot het water aan de lippen staat. Cbdc is deel van het plan evenals milieu rampen zoals in Ohio. Zoals mijn opa zei, die tijdens ww2 te werk was gesteld in Duitsland: als de bommenwerpers overvlogen zat iedereen te bidden. Daarna begon het gevloek weer. In deze dag past ons eenheid in verscheidenheid. Waarbij we ons zullen moeten focussen op dienstbaarheidsprojecten want dat overstijgt alles en is daarmee zeer verenigen. Uit het Bahai gedachtegoed. Veel liefde en vertrouwen 🙏💕

 90. Ben er ook bang voor dat het niet meer te stuiten is. Wens er niet aan mee te doen, maar dat zou kunnen betekenen dat de weg naar mijn kinderen die beide in het buitenland wonen wordt afgesneden. En nog veel meer…..

 91. Natuurlijk weet ik ook dat deze er gaat komen. Het GROTE probleem waar ik nog steeds geen antwoord op heb is hoe gaat je het oplossen. Kijk je kunt je vermogen omzetten naar goud, zilver etc, maar uiteindelijk ga je naar de bakker toe om brood te kopen. En als deze zegt, u kunt alleen nog maar betalen met de CBDC wat doe je dan?

  Ik als ondernemer zal ook materialen moeten inkopen, als mijn leveranciers zeggen, je moet betalen via de CBDC, wat moet ik dan?

  Als je een huis huurt/koopt, en je moet je maandelijkse afdracht doen, en de bank/makelaar/eigenaar zegt, je kunt alleen nog betalen in de CDBC wat doe je dan?

  Florijn, bitcoin, goud, zilver, allemaal tot je dienst. Maar ik zie het nog niet opgelost worden. De CBDC zal eerst vrijwillig door je strot geduwd worden. Pas wanneer de grootste groep als makke schapen dit accepteren zal het alternatief gewoon niet meer gaan bestaan.

 92. Mijn intuïtie, die is zeer betrouwbaar, zegt het gaat er niet van komen. Het kaartenhuis zal instorten cq is al ingestort. Ik beroep mij ook op het beeld beschreven in Daniël. Het beeld met de lemen voeten, dit is de EU kan de rest niet dragen, dat zijn de andere koninkrijken het leem zal bezwijken onder de grote druk en als in het niets verdwijnen. Let maar op.

 93. No worries, het gehele financiele systeem (wereldwijd) is door de White Hats overgenomen incl. CBDC via de ISO 2022 standaard waarvoor elke bank afgelopen oktober een ‘agreement’ voor getekend heeft. CBDC gaat gebruikt worden als een ‘bridge’ currency samen met andere crypto’s zoals o.a. XDC, XRP, XLM etc.. De verschillende valuta’s worden direct omgezet via het XDC netwerk wanneer onderlinge transacties plaatsvinden. Het gehele internet wordt overgezet naar het nieuwe Starlink system wat met supersnelle Quantum computers wereldwijd gaat draaien. Het huidige internet zal verdwijnen en is te traag voor de ‘lightspeed’ transacties die de Quantum computers wel aankunnen. Ieders geld zal automatisch omgezet worden naar het nieuwe netwerk. Heb geduld en blijf vertrouwen. Volg podcasts van o.a. Charlie Ward.

 94. Wat is het erg dat onze politieke leiders ons zo behandelen. Allemaal voor hun eigen positie. Niet voor ons. Schandalig. Terwijl er al zoveel mus us gegaan. Blijven ze maar doorgaan.

 95. Hoi
  Ik woon zelf buiten Nederland en verbaas me ook hier erover wat mensen met zich laten doen. Ze moeten snel ontwaken. Daarom wordt het erdoor geduwd. Financieel systeem verandert zowiezo.
  Vriendelijke groeten,

  Jacoba

 96. John gelooft t niet meer

  De digitale munt gaat er zeker komen. Alle makke schaapjes gebruiken toch al de kortingappjes van de meeste winkel ketens en de ov kaart heeben de meeste al niet eens mee anoniem. Daarnaast deelt 80% hun hele doen en laten al via facebook, tiktok enz of maken lekker makkelijk gebruik van zoekmachines zoals google…alles in handen van de grote multinationals die gaan voor de totale controle…..helaas, maar de agenda is uitgerolt en tot nu toe zonder al te veel weerstand inderdaad.

 97. Dankuwel meneer Mordechai

  Ik ben bang want ik heb geen geld en wat ik heb, verstop ik.
  Ik krijg binnenkort een uitkering maar die wordt door de overheid gestort.

  Ze mogen mij toch niet dwingen tot een prik?
  Dat proberen ze nog steeds.

  Maar ik kan dus ook nergens heen.
  Ik denk dat ik dood wil dan ben ik bij mijn moeder.

  Yip

 98. Geld heb ik niet, dat scheelt. Verder ga ik mijn leven leiden zoals ik dat wil en zoveel mogelijk plezier daarin hebben. Ik denk in mogelijkheden en oplossingen, dat helpt daarin 😁 de overheid kan m’n rug op.

 99. ik denk dat de cbdc er gaat komen, daarom moeten wij op forum voor democratie stemmen om zo doende een nexit te kunnen realiseren , dat is onze enige hoop het tij te keren.

 100. Ik denk niet dat de CBDC poot aan de grond krijgt omdat ze wereldwijd bezig zijn met regionaal geld te maken en bedrijven te inspireren t te accepteren. Zo is in West-Friesland de florijn ingezet. En ook al is die nu nog aan de euro gelinkt, dat zal niet zo blijven want ze werken daar met Bob de Wit’s Society 4.0 wat oa inhoud dat WIJ de macht terug gaan pakken en beginnen met ons eigen geld dat niet op de beurs komt zodat de DS er niet aan kan komen. Voor meer info kun je kijken op de website van stichting florijn of via het telegramkanaal betalen en bankieren met lokaal geld chat.

 101. Als we niet die hele digitalisering eruit gooien gaat de CBDC er gewoon komen, … sterker nog we zullen tevens een andere manier moeten vinden om te betalen, … het huidige geldsysteem is zo corrupt als de pest, … goud, zilver, crypto het maakt niet uit zo gauw mensen erin kunnen handelen en winst kunnen maken zonder er iets voor te creëren is het gedoemd corrupt te worden.

  Wat kunnen we doen?

  En jonge knul heeft heel vroeger het antwoord al gegeven, al is het bijna niet te volbrengen is het wel HET antwoord op deze hele ellende.

  “Wat gij niet wilt dat u geschied, doe dat ook een ander niet”

  Zo simpel, maar toch ZOOO moeilijk !!

 102. Took a walk along the seaside,stopped for a coffie and something to eat at a very busy strandtent in the Kennermeduin. NO CASH;CARD ONLY. all the people sitting there think themselves so cool.

 103. MEER GEMAK = MINDER VRIJHEID

  Ik verheug me ( jammer genoeg),steeds meer op een parallelle samenleving.

  Wees gerust met de gedachte dat DWARSLIGGERS altijd voor stabiliteit zorgen.

  Groet,

  Marijs.

 104. Ik betaal 95% contant ook bij B.V. een auto aankoop verder ben ik zeer goed op de hoogte van alle zaken die belangrijk zijn,heb ons ook goed voorbereid ook geestelijk,want je kan nog zoveel water en voedsel in opslag hebben als je denkt dat jouw buurman na het missen van 9 maaltijden(3 dagen) ook nog vriendelijk tegen je doet dan ben je alsnog verloren.
  Verder is het beste om je niet haaks tegen iets te verzetten wat je niet tegen kunt houden,gewoon mee zwemmen met de rivier en proberen naar de kant te komen.

 105. We worden als mensen niet rijker wanneer er almaar meer antiwaarde bijverzonnen wordt door lieden in gecentraliseerde instituties. Deze antiwaarde wordt uitgereikt aan mensen die moeten geloven dat zij hierdoor allen welvarender worden.
  Omdat de meerderheid van de mensen die antiwaarde niet direct zal zien, hoe meer zij ervan zal ontvangen en hoe armer de mens in alle opzichten zal worden, onder leiding van centrale menshouders.
  De kans dat de authentieke mens hierdoor uitsterft is als gevolg van dit alles, groot. Wat overblijft is dan waarschijnlijk een zielloos transhumaan lichaam opgebouwd uit ex-mensen.

 106. Naast de CBDC wordt ook het QFS ingevoerd (Quantum Financial System). Het QFS communiceert via Starlink. Beide systemen zullen een tijdje naast elkaar bestaan. Als consument kun je straks kiezen totdat het CBCD uiteindelijk helemaal wordt overgenomen door QFS. Kies tot die tijd altijd voor QFS. Die overgang duurt een aantal jaar en in die tijd zal al het geld in de wereld worden hergewaardeerd. Nu is geld eigenlijk niks, lucht, maar gaat weer terug naar de goudstandaard. Landen krijgen hun oorspronkelijke valuta weer terug en burgers krijgen terug wat hen is afgenomen. Er is heel veel meer over te vertellen (maar niet via MSM). Voor de geinteresseerden hierbij een link naar een video waar e.e.a. wordt uitgelegd.
  https://www.youtube.com/watch?v=2nA5ba9qLdw

 107. Zoals je schreef, genoeg, ik zeg het gewoon, imbecielen die mondkap en andere onzinnige adviezen deden van zakkenvullers van OMT opvolgden voor een snottebelvirus dus die doen gewoon ruggengraatloos mee. ik heb nergens aan meegedaan!! ik liep overal naar binnen. ik hoor, zie en lees dat de geprikten veel en vaak ziek zijn. betaal alles cash, aan sommige zaken kan je niet ontsnappen zoals hypotheek. morgen naar concert in Grolloo betaal cash, biertje cash. hoor veel amoebes zeggen ,ja lekker makkelijk joh dat pin betalen en nu dan zo,n chip. koop veelal lokaal. in supermarkt allemaal gemakzucht staan velen bij pin kassa of zelfscan. net als met die prikken zien de mensen het gevaar niet dan wel te laat! zijn zo naief/dom,ongeinformeerd of lijden aan stockholm syndroom dat ze nog steeds denken dat de overheid het beste met hen voorheeft olv de communisten leider Marx rutte en collaborateurs. succes met uw/onze strijd tegen het kwaad.

 108. Uw vraag hoe heeft het in de 2ww zo kunnen lopen. mijn opa is door dit soort deugkneuzen die braaf collaboreerden verraden omdat hij veel joden had geholpen. oranje hotel , gefusileerd en ligt op ere begraafplaats leusden. oma naar kamp wel levend terug maar “beschadigd”. dus: mother should i trust the government?

 109. Voor degene, die niet van deze wereld zijn en weten, dat dit eraan komt.
  Men hoeft niet te vrezen, geef je leven aan Jezus en wordt opnieuw geboren.
  Dan hoeft men het teken van het beest niet te ondergaan.
  Bij Hem ben je veilig, zonder geld!

  1. Zeker weten Jan,

   om je leven in de handen van Jezus te leggen zal Hij voor je zorgen en niet omkomen in dure tijd of hongersnood; mijn over-overgrootvader had zeker geen vetpot maar werd toch via mensen door de Heere onderhouden

 110. Het is wel duidelijk dat het er komt .
  De mensen zijn al verloren , ik zie dagelijks de gevolgen van de prikken door het giftige eiwit{zit nl in de zorg} en als je het erover hebt zeggen de mensen allemaal schaapachtig dat het de naweeen zijn van het “virus”, dus hopeloos verloren.
  Zo ook dat de overheid de CBDC doordrukt, jammer maar een zekerheid.
  Volhouden en er hard tegen vechten , iedereen succes en doorgaan !!!!

 111. We worden dankzij de dommigheid van een groot aantal parlementariërs, de linkse partijen voorop, met z’n allen in de boot genomen.
  Naast de onwetenheid m.b.t. CBDC is door diezelfde groep parlementariërs ook al ingestemd met de invoering van een Sociaal Krediet Systeem. De onnozele en verwijtende blik van de PvdA fractievoorzitter, toen zij er naar gevraagd werd door een verslaggever, staat mij nog op helder het netvlies. Zij wist bij benadering niet waarom zij vóór had gestemd.
  Tot slot wat betreft de CBDC wil ik de rol van het koningshuis belichten.
  Maxima heeft binnen het World Economic Forum een leidende rol m.b.t. wereldwijde invoering van digital currency.
  Waar bemoeit deze dame zich in hemelsnaam mee?
  Laat ze lintjes doorknippen en mooi lopen wezen voor haar onnozele volgelingen. Het moge duidelijk zijn, ik behoor daar niet toe.

 112. Helaas helaas wordt steeds grimmiger en schimmiger deze wereld .. we halen miljoenen op voor Turkije Syrië en bizar duizenden jonge mensen sterven in een oorlog waar niemand bemiddelt of een poging doet! 2023!! Daarnaast ontelbare slachtoffers vaccinatie en weer dreiging van de ziekte marburg.. DOEL instorten van de banken economie en uitroeien van mensen door de elite! Oekraïne het gaat allang niet meer om de burgers of soldaten het gaat om de bio labs en andere zaken die het daglicht niet verdragen tragisch!!!!
  Daar hoort controle en een digitale munt bij…

 113. Vrees van wel maar hoop van niet, misschien is 15 maart een laatste kans om het tij te keren. En dat CBDC verhaal is pure onzin, misschien is het nu digitaal geld maar straks zijn het gewoon tegoedbonnen te besteden aan waar het voor geoormerkt is. Al twee maal vlees gekocht, jammer u heeft geen vleestegoed meer deze maand, te veel energie verbruikt, klik “slimme meter” uit, al een stukje auto gereden, jammer, uw CO2 budget is op. Wij zetten hem gewoon voor u uit met de in nieuwe auto’s verplichte “kill switch” en ga zo maar door. Ze gaan je gehele leven controleren en sturen hiermee. De schapen hebben niet door dat de strop al om hun nek zit en iedere keer een klein beetje strakker komt te zitten.

 114. Mordechai, na de oorlog heb ik mij steeds afgevraagd hoe het toch mogelijk was dat een heel volk achter Hitler aan is gegaan. Maar ik heb laatst gelezen dat de standen van de zon en sterren etc. nu 80 jaar later weer in dezelfde standen sta als toen. Volgens mij gaat het door tot 15 mei 2025. Ook weer 5 jaar.
  Jaren terug moesten wij van cashgeld allemaal een giro/bankrekening hebben. Eventjes heb ik dat toen tegen kunnen houden. Paar jaar later werd verplicht om een rekening te openen, want een gedeelte werd alleen maar op een rekening gestort. Daarna het hele loon. Dit zelfde gaat ook nu gebeuren met de digitale euro. Ik ben afhankelijk doordat ik AOW en een klein pensioentje beur. Ik betaal nu nog altijd contant, ook al is er maar een kassa open waar je contant kunt betalen en waar je helemaal achter in de rij kunt aansluiten. Vroeger had ik een moestuintje helaas nu niet meer, volgende maand wordt ik 86 jaar, dus je begrijpt mijn mogelijkheden zijn praktisch nul. Verhuizen ? waarheen? Kennissen zijn naar Hongarije verhuist voorlopig zitten zij daar goed. Maar ook zoiets is voor mij niet weggelegd. Niemand zit toch te wachten op een oude vrouw. Al mijn kennissen hebben die spuit genomen en pinnen alles en ik kan praten als Brugman het helpt geen donder, een vriendin heeft zelfs de 4e spuit genomen. Ik hoop dat ook voor mensen zoals ik een oplossing gaat komen, dat meer mensen het “licht” gaan zien en daarop blijf ik hopen.
  Mordechai dank voor al jouw moeite en werk en vooral privé tijd die je hierin steekt.
  Met vriendelijke groeten
  Rie

 115. Hallo,
  Fijn dat je allemaal die ideeën aandraagt, Mordechai, zoals contant betalen, lokaal inkopen doen, crypto, goud en grond kopen, Maar wat als je totaal geen mogelijkheid hebt, gewoon omdat je afhankelijk bent van derden? niet omdat ik een schaap ben, het is niet anders. Ik wil helemaal niet zielig doen, er zijn ook omstandigheden die je niet kunt veranderen,

 116. Ja wij betalen zo goed als contact
  En ja zeker heeft meer als de helft van de Nederlanders geen benul van wat ze te wachten staat
  Mondkap hebben wij nooit gedragen
  Ik en me man laten ons niet knechten
  Never nooit
  Zelfs 2 van onze drie kinderen verklaren ons voor gek
  Gelukkig de jongste dochter en haar man zijn wakker , net als wij
  Het is een bizarre tijd
  En FVD zal het ook niet gaan redden
  Want VVD staat hoe bizar hoog in de lift !!!niet te filmen dat mensen zo stekende blind zijn
  En niet zien dat ze belazerd worden voor 💯 %

 117. Bekijk eens de volgende site; https://robscholtemuseum.nl/janet-ossebaard-val-van-de-cabal-complete-reeks-nederlands/ en bekijk de bijgaande filmpjes. Dat wat de wereldmacht wil, gaat gebeuren, daar ben ik ook van overtuigd. Echter het huidige geldsysteem gekoppeld aan de olie is al uitgespeeld. Banken over de gehele wereld zijn corrupt en failliet net zo als vele regeringen wereldwijd corrupt zijn. Inmiddels hebben de BRICS landen een nieuw geldsysteem gekoppeld aan goud en edelmetalen en ook dat systeem zal digitaal zijn, gekoppeld aan een Kwantumcomputer. De vraag is wat de rol van de banken dan nog is. Inmiddels hebben diverse andere landen zich al aangesloten bij het nieuwe geldsysteem. En het nieuwe geldsysteem is ook de reden dat de sancties die tegen Rusland gericht zijn niets uithalen, want Rusland werkt met het nieuwe systeem, vandaar ook het betalen in roebels. Ik denk dat nog dit jaar de gehele Cabal, inclusief het WEF, de WHO, de VN, het Rode Kruis en nog meer van die bij de Cabal horende organisaties uit elkaar vallen en/of opgeheven worden. Desalniettemin blijft het een, in mijn ogen, een ramp dat zo weinig mensen zelf onderzoek doen en leven als zombies.

 118. Lieve mensen, ik schrik van de vele pessimistische reacties. Denk dat het juist voor mensen zoals wij van belang is je de toekomst anders voor te stellen. Daarmee creëren we de wereld die we willen, waarin we liefdevol, delend, elkaar behulpzaam zijn. En ook dat QFS er op tijd is bijv., dat steeds meer mensen wakker worden enz. Onze gedachtenkracht is groot! Dus belangrijk te beseffen waar je je aandacht op richt. Hoe meer mensen hun gedachten richten op het goede, op vrijheid voor ieder en alle mooie gedachten die je hebt over hoe de nieuwe wereld er voor jou uitziet, des te makkelijker en des te eerder zal de overgang, het kantelpunt er zijn.
  Alle goeds allemaal in deze bijzondere tijd!

 119. Vooral de onnozele makke schapen onder ons met als credo: “Ik heb tóch niets te verbergen” zullen als eerste toehappen om dit dystopische systeem te omarmen.

 120. Alleen het begin gelezen maar moet even melden dat Putin geen Young Global Leader was maar zat bij het eerder geheten Global Leaders of Tomorrow programma. Tot 2004 heette het nog Global Leaders of Tomorrow . Daar zaten toen ook o.a. in Merkel, Orban, Bill (William Henry) Gates bij.
  Vanaf 2005 werd het Young Global Leaders.

  E.e.a is te vinden op deze links wie wanneer in het programma van het World Economic Schorum erbij waren: Global Leaders of Tommorow: https://wikispooks.com/wiki/WEF/Global_Leaders_for_Tomorrow

  Young Global Leaders: https://wikispooks.com/wiki/WEF/Young_Global_Leaders

  In beide gevallen aan de linkerkant van het scherm het gewenste jaar aanklikken met wie de deelnemers toen waren.

  Ook de moeite waard om te lezen, het laatste boek van financieel economisch journalist Ernst Wolff – World Economic Forum: Die Weltmacht im Hintergrund (O.a. hier te bestellen: https://www.kopp-verlag.de/a/world-economic-forum

  groet,

  Harold Mulder
  Nijmegen

 121. Het is lastig om niet mee te doen met dingen die de overheid door je strot wil duwen. Je kan het wel niet willen, maar kan je het echt weigeren?
  Het zogenaamde democratische systeem heeft zijn geloofwaardigheid natuurlijk al lang verloren. We zitten nu met een dictatuur. Als je naar de geschiedenis kijkt, vallen dictaturen op termijn allemaal. Er ontstaat dan een vorm van verzet dat uiteindelijk een revolutie inluid. Maar dat is iets wat ik er niet zo een, twee, drie van zie komen. Eerst gaat alles kapot, tot dat alle kikkertjes zijn gekookt.

 122. Hard assets, such as gold, silver, realestate, food items. Items needed for survival and to barter. And, hone our skills to that we can trade our skills (sewing, small machine repair, etc ) for items we need.
  Resist, just say No to the NWO agenda and refuse to participate.
  Is it better to live as a free person or as a slave of the narcissistic powers?

 123. De CBDC en digitale paspoort gaat er helaas komen en daarna gaan ze langzaam maar zeker contant geld afschaffen. Het Nederlandse volk bestaat helaas grotendeels uit volgzame schapen en “deugerds”, die niet door hebben dat Nederland in China 2.0 aan het veranderen is.

  Ik hoop dat er op een gegeven moment betere alternatieve munten komen of technologie die ruilhandel makkelijker maakt. In Bitcoins heb ik voldoende geld verloren en vermoed ik een ponzi-spel.

  Gelukkig woon ik al een paar jaar in Spanje en dat bevalt me prima!

 124. Ja de CBDC gaat komen, wanneer…..? Waarschijnlijk sneller dan we denken. De meeste mensen in mijn omgeving weten niet wat CBDC is. Ik heb het opgegeven het uit te leggen. Ik oriënteer me op goud/zilver; de Florijn. Heb verschillende bankrekeningen. Ga me verdiepen in ruilhandel. Verder betaal ik met contant geld. Koop op de (biologische) markt en reformwinkel en bij de middenstand. Dit moeten we zo lang mogelijk blijven doen. En 11 maart naar Den Haag om ons tegengeluid te laten horen. Genoeg is genoeg!!

 125. Beste Mordechaï,
  Ik ben het met jou eens dat Nederland in feite verloren is en daar heb ik dan ook naar gehandeld. Ik ben vorig jaar geëmigreerd naar een land in Midden Amerika, dat absoluut niet meedoet met die EU dictator gekte en ook bij stemmingen in de VN een eigen koers vaart. Bovendien heeft het geen Centrale Bank, zodat een CBDC niet van toepassing is.
  Voor wat betreft die CBDC het volgende. Het is volgens de Nederlandse (bank)wet geen giraal geld en het kan uiteraard nooit toezicht houden op zichzelf. Volgens mij kan het niet anders zijn dan een administratie systeem van girale euro’s bij de algemene banken, want je zal ook deze CBDC moeten kunnen inwisselen tegen bijvoorbeeld US dollars en dat kan en mag de DNB niet voor particulieren.
  Groeten vanuit een zeer zonnig en vooral veilig land,
  Jan

 126. Nee, die cbdc zal er niet gaan komen. immers de banken zijn failliet. de machthebbers smullen van het idee, dat wel, wellicht gaan ze het proberen al zie ik veel praktische bezwaren. echter synchroon aan dit idee speelt de invoering van het qfs, het gesara/nesara gebeuren. een op goud gebaseerd valuta systeem, een eerlijk monetair revalidering syteem. een systeem van overvloed wat uiteindelijk zal kunnen resulteren in een geldloze samenleving. alles wordt kwantum. het is wel aardig te constateren dat ook hier, zeg maar, het goede en het kwade met elkaar strijden en het goede en ware is altijd sterker en zal winnen, dat weten we inmiddels.
  de tijd zal het ons gaan leren.

  1. CBDCs are already here! This has nothing to do with high street banks, this is to do with Central banks, and the Rothschild’s own virtually all of them (except Iran, syria & north Korea.)
   All that gesara/nesara stuff is a psyop, a distraction to make people believe that Trump or some ‘secret good military force’ somewhere will come and save the people – it’s nonsense! This distraction has the effect of deceiving good freedom fighters to drop their guard in the belief that something miraculous will happen.

 127. Pingback: Voor eenieder die gelooft dat wetenschap heilig is! | Untold Times

 128. We weten allemaal dat we worden getiranniseerd door de vrijmetselarij: de koning, Rutte, burgemeester, wethouder, rechter, advocaat, officier van justitie, leger, politie, allemaal lid van de loge. Alleen een volksopstand van echte mensen, moeders, vaders, kinderen, mannen en.vrouwen kunnen er tegen in opstand komen, ook tegen de “CBDC” een belachelijk concept ook als Poetin eraan meedoet.

 129. Juist en goed gezegd.

  Daarnaast moeten we er alles aan doen om het kartel en de mede collaborateurs weg te krijgen.

  Ook als de verkiezingen verdere voortgang van de WEF/Globalisten betekent.

  Onze toekomst en die van onze kinderen gaat boven alles, het zijn niet zij de de “macht” in pacht hebben.

 130. Putin is not part of Schwab’s dirty game:
  “In a speech in 2017, WEF founder Klaus Schwab mentioned Russian President Vladimir Putin as a Young Global Leader, but Putin is not mentioned on any archived member list. Putin did, however, attend a 1992 WEF meeting in St. Petersburg, where he was serving as head of the Committee for External Relations of the Mayor’s Office at the time.”

 131. Ik heb niets om te verspreiden over diverse bankrekeningen, laat staan voor de rest van de alternatieven.
  Tabak is wat ik heb. Ik weet zeker dat ik wel wat eten kan scoren voor een paar sjekkies.
  Dat het geen wonder is dat de meeste Joden uit dit land zijn weggevoerd roep ik al decennia lang.
  Dat mag echter niet gezegd worden. Dan zijn mensen beledigd. Ik zeg het toch!
  De hele toestand in 2020 was niet anders dan in 2001. Inclusief stoplichten systeem.
  Altijd heen en weer tussen rood en oranje maar nooit groen.
  Toen hebben de mensen zich de verplichte identificatie aan laten smeren. Dat was de echte eerste stap op het pad waar we nu overheen worden gejaagd.
  Er was op een enkele verdwaalde na, geen Ausweis Bitte meer te horen.
  Bitte was nog het enige wat er overbleef. Voor de veiligheid.
  Ik ben kotsmisselijk van die mensen maar ik laat mij niet het land uitjagen.
  Als de bange burgers het zo geweldig vinden,
  dan emigreren ze maar naar Noord Korea of China, waar ze de boel al prima geregeld hebben.
  Bovendien is dit een wereldwijd gebeuren. Wanneer hou je op met rennen?
  Deze mensen zijn kwaadaardig. De enige manier om er vanaf te komen is door het te bestrijden.
  The Buck Stops Here!

 132. Hallo Mordechai,
  Alleen de vergelijking met de 2e wereldoorlog is gevaarlijk, de waarheid is even anders dan die geschiedenis uit de boeken. Duitsland is een oorlog ingerommeld en krijgen daarna de schuld. Vergelijkbaar met Rusland dat ook door de NAVO een oorlog is ingerommeld.

 133. The All is Mind. Mind is Totality. There are only two worlds. The world within and the world without. The world within creates the world without. The world within is mental/ spiritual, the world without is material/ physical. Complete understanding of the two worlds is perfect knowledge. The key is to understand the world within and use it to rule the world without. The world within is the cause, the world without is the effect. The inner governs the outher, always. The outer is a reflection of the inner. The outer conditions mirror the inner consciousness. The world within and the world without are not two seperate worlds. They are two different levels of the same world.
  The world is mental. All is mind, the Universe is mental. The two most important kinds of knowledge are secret knowledge and governing knowledge. One gives you awareness, the other gives you power. Secret Knowledge is knowing how things work and understanding what,s going on. The reason why it is secret is because it is not normally known. It is so powerful that only those with insight and perception can appreciate its value. Only conscious people can see reality for what it really is.
  When you have this knowledge, you can use it first to govern yourself, then use it to govern everything else. This is called using secret knowledge as governing knowledge. Governing knowledge is knowledge that runs your psyche. It is the governing statements of your mind that determine what you do, how you do it and why you do it. It is the operating dynamics that controls your thoughts, your emotions and your behaviours. What governs your mind, governs your reality.
  By governing yourself, you can govern the world. When you can control yourself, you can control others.
  You can only control what is without by controlling what is within. All control is self control.
  To be in control, you must know.
  All knowledge is self knowledge. You can overcome something by overcoming it within. When you overcome it within yourself, you overcome it in the world.

  The universal mind knows our future by what we think in the present. It always feeds back the “would be” results of our thoughts to us trough signs. The universal mind is our guide and counsel. By listening to its divine intelligence, we are given second chances to change course when necessary.

  The best way to predict the future is to create it.

 134. Ja, ik denk zeker dat de CBDC er komt. Zeker omdat veel mensen, ook in mijn omgeving
  en werk het niet zien.
  Ik ga ook mijn geld spreiden. Goud en zilver kopen, contant geld opnemen.

  Groet!

 135. IK BETAAL CONTANT omdat ik:
  – Wil dat geld blijft bestaan en hier naar handel
  – Menselijk contact wil en dat mensen hun job bewaren
  – Zo zorg dat de winkeliers geen transactiekosten betalen
  – VRIJHEID en privacy van iedereen en ons nageslacht bescherm
  – Een werelddictatuur en controle erger dan in China voorkom
  – Op deze manier mensen informeer en uitnodig om mee te doen
  Steeds meer mensen zijn bewust en betalen contant.

  2 Filmpjes en 2 artikels met inzichten die niet in gevestigde media voorkomen:
  1) http://www.succesboeken.nl/api/mailings/wk2243-28okt/
  Het%20financiele%20controlesysteem.mp4
  2) http://www.bewusteburgers.be/blog/2021/03/12/wordt-democratie-
  wereldwijd-vervangen-door-een-technocratisch-systeem/
  3) http://www.wakkernieuws.be/wakkere-maatschappij/zeg-nee-tegen-de-cbdcs/
  4) https://deanderekrant.nl/nieuws/de-natiestaat-is-een-lege-huls-geworden-2022-09-12

 136. Ja ,lees de openbaring van Johannes en Daniel in de staten bijbel en probeer een uitleg daarvan te krijgen bijv. Matthew Henri.
  We hebben de ,,Bron,, verlaten ,God en Zijn geboden ,daarom is het onder de toelating dat ons dit alles overkomt, geloven we dat nog, of maken we alles zelf wel uit, dat is de paradijszonde. Lees eens psalm 81,, maar Mijn volk wou niet, naar Mijn stemme horen ,Israël of Nederland of welk volk dan ook, verliet. Mij en Mijn geboon. T, heeft zich andere goon . Naar zijn lust verkoren.
  K,liet hen dies, veracht,
  Naar ’t hun goedenacht, handelen,
  K,liet dit boos geslacht,
  Naar de keuze viel
  Van hun dwaze ziel,
  In hun wegen wandelen.

  Laten we wederkeren tot God onze Schepper, dan alleen kan het gestopt worden.

 137. Dit alles gebeurd onder het mom van totale controle van de mensheid .
  Zwart geld / contant geld is het smeermiddel van de economie en daar willen ze grip op krijgen , alles kapot maken en totale beheersing over de mensheid .
  Als je jezelf niet volgens de heren gedraagt , blokkeren ze je inkomen of krijg je een directe boete opgelegd .
  Geen inkomen of te weinig inkomen , geen eten op tafel , kindertjes zonder eten enzv enzv .
  Als je je overheits voorgeschreven injectie niet gaat halen ,,,,,, geen inkomsten !
  ga zo maar door ………… .
  De gevolgen zullen niet te overzien zijn .

 138. Geef je leven in Gods handen; Hij zorgt voor u. zonder angst.

  God houd van elk mens.

  Geloof in d eHeere jezus in Zijnn offer aan het kruis en u wacht een eeuwige heerlijkheid waar geen angst meer heersen zal.

 139. Voor een van jullie die in de liefde geloven, akkoord met deze houding doe ik ook, maar in de Bijbel staat ” Wees zo blij als de vogels in de lucht (liefde) maar zo voorzichtig als de Slang ¨. Vanuit Bijbels perspectief gezien, zijn in het verleden oplossingen voor. 1. De zondvloed (Noah – Russel Crowe), Sodom en Gomorah, De toren van Babel. Wat ik vrees is dat een of andere wereld lijder aan de kern knoppen gaat draaien en die andere lijders doen heftig aan mee. Dan zijn wij (de wereld bevolking de pisang). Kijk wat Nostradamus , Pantun Sunda Bogor, Uga Lebak Cawene en Djojobojo hierover vertellen. Dan zijn weer terug bij af, en ook geen problemen dan alleen de problemen om te overleven Leef in Liefde

 140. Pingback: Naar welke bank vlucht jij? – Mordechai Krispijn

 141. Betreffende de laatste zin om Nederland te verlaten. Wij 73 en 78 wonen al gedeeltelijk in Spanje, hebben verschillende bankrekeningen en gebruiken de NL Bank alleen nog maar om de belangrijke posten, hypotheek, energie enz, te betalen. De rest gaat via Duitsland en Spanje. In Spanje trouwens betalen 75% nog contant. En wij denken er sterk over na om Nederland te verlaten.

 142. Het betalen met cash geld zal ons uiteindelijk niets opleveren. Het geld zal uit roulatie worden genomen zodra zij dat willen. Wat ze nu doen is mensen zacht dwingen over te gaan op elektronisch betalen, door steeds minder geld te laten circuleren. Steeds minder Bank automaten hebben ook steeds minder geld. Hier in Ridderkerk was de laatste Pin automaat leeg op 23 december, de vrijdag voor Kerst, toen mensen volop aan het kopen waren. Jouw cash geld die je thuis hebt voor noodgevallen, moet je dan binnen een X-termijn inleveren, voordat het zijn waarde verliest. Ondertussen verliest al het geld dagelijks aan waarde met dat is een andere “probleem” die zij geregeld hebben.

 143. Ze zijn bezig om alles kapot te maken, eerst boeren dan vissers en dan gaat de rest er achter aan.
  Als je dat zegt vinden de mensen je een zwart kijker.
  Geld trek ik in een keer zo veel mogenlijk in een keer uit de muur en dan alles contant betalen.

 144. Ik leef in de Bondes Republiek Duitsland, Mijn geld staat bij 2 verschillende Banken, geen probemen.
  Haal het meeste geld eraf. Geen moeite met geld opnemen. Het nieuwe systeem, komt hier voorlopig noch niet! Ik leef in Ur- Christelijke Gemeenschap. Ben ongeivaccineerd,
  dat zijn we allemaal. Wij geloven in de Ene Vrije Geest. Schepper van Hemel & Aarde.
  Wij willen geen oorlog!

 145. Belangrijk om elkaar bij te staan (vooral hulpbehoevenden), positief te blijven, goed samen te werken, en vooral op Goddelijke Liefde (of een belichaming daarvan zoals Jezus/Krishna/Boeddha/etc.) af te stemmen door bijvoorbeeld te bidden.

 146. Ik weet zeker dat we die cbdc niet tegen kunnen houden. Die gaat er komen. Maar vanaf dat die definitief is zullen alternatieve betaalmiddelen zichzelf aanbieden. De economie draaid voor minimaal 30% op zwart geld dat moet blijven bestaan, want de drugshandel is een belangrijke bron van inkomen voor de regering. En Politici zelf hebben drugs nodig om met zichzelf te kunnen leven zodra ze erachter komen wat ze hun familie leden hebben aangedaan. Daarnaast is er heel veel onrust en er zijn regeringen die wel wakker zijn zoals oostenrijk die weg liepen bij een toespraak van top crimineel zalensky.

  Verder ben ik van mening als straks iedereen weet hoe digitale betalingen werken men ook leert hoe bitcoin werkt en dan zal bitcoin een serieuze bedreiging worden voor de CBDC.

  En tot slot denk ik dat de leugens te groot zijn waardoor het hele systeem zal omvallen. Aagezien het systeem zichzelf vernietigd met hun belachelijke regels. Je ziet het nu al gebeuren dat steeds meer mensen door de belachelijk overdreven leugens langzaam inzien dat er iets niet klopt of dat nu met de oorlog propaganda of met Virussen of vaccins zijn. De leugens zullen nooit winnen vd waarheid.

  Nog 1 vraag die ik heb. Wat als een complete stad zonder stroom zit en je hebt alleen digitale munten? Is er dan een mogelijkheid om met iets anders te betalen? Zo niet, dan weten we nu wat we moeten doen om het systeem om te laten vallen.

 147. Aan het eind van de CBDC en de DIGiTALE ID ligt de gedwongen vaccinaties. Daarmee wordt 90% van de bevolking mee opgeruimd. Er zijn hier mensen die denken als je positief blijft fan gebeurt het niet.
  Tja heb ik een realistisch feitje voor je, de machthebbers hebben schijt aan jou positivisme.
  Je bent overbodig en gebruikt teveel grondstoffen, dat is wat ze denken. Mensen zijn intens dom, lui en onverschillig.
  Het gaat u goed.

 148. Ik denk dat je gelijk hebt Mordechai (helaas). Het CBDC gaat er komen, omdat de gemakzuchtige meerderheid nu al bewust switcht naar pin only systemen. Er is geen massaal protest, en dat zou er wel moeten zijn. Want men heeft niet door dat het allemaal verbonden wordt naar 1 sociaal krediet systeem.

 149. I have read through the comments and was very inspired to write a post on Living In Holland where David says they’re acquiescency will lead them to the “cages” I’ve also spent time reading some comments here and as David said he’s been battling for 38 years & he’s still battling a true warrior. And yet some comments like “If we think of the bad the bad will happen” shows those have already been brainwashed by the crap media they follow. Some comments stating change will come while tending to their own livestock……We are a sovereign people & if you haven’t developed the sovereign mindset to set you FREE then you NEED to learn how you are trapped by commercial law. Waste no time Check him out Sovereign Pete & join our 14,000 in all countries fighting for what David endorses thesovereignproject.live our forefathers fought even when they didn’t know the outcome lets not leave it to chance now’s the time. Not when you see how bad things can get, our kids depend on us.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

80  +    =  84