Ga naar de inhoud

Naar welke bank vlucht jij?

Het wordt steeds gekker met de banken.

Afgelopen week kreeg ik belletjes en e-mailtjes van mensen die vertelden dat hun bankrekening was geblokkeerd.

Wil je weten waarom?

Ze maakten geld over naar een buitenlandse bankrekening!

Waar sommige banken eerst nog de moeite namen om de klant te bellen, gaan sommige banken zover dat ze meteen de bankrekening afsluiten. Pas daarna krijgt de klant een belletje (als deze klant tegen die tijd zelf nog niet de telefoon heeft gepakt) om te vertellen dat ze naar kantoor moeten komen om deze transactie te verklaren! Met andere woorden: “You are guilty until proven innocent”.

Ik hoor al maanden dat er zo’n 5.000 medewerkers zijn ingehuurd om dit werk te verrichten. De werkelijkheid is echter dat er maar liefst 10.000 mensen zijn ingehuurd om dit beleid uit te voeren.

Misschien weet je wel dat de banken regelmatig door de Nederlandse bank op hun vingers worden getikt omdat ze te weinig doen om te controleren of bepaalde transacties verdacht zijn.

De Rabobank liep al eerdere meerdere boetes op en ligt momenteel onder een vergrootglas. Wellicht is dat de reden waarom de Rabobank nu wel erg doordraait in haar controlemaatregelen. Toch lijken de maatregelen hun doel voorbij te schieten want heel veel mensen, waaronder ik, besluiten nu hun rekening bij de Rabobank op te zeggen.

Ondertussen zit ook onze overheid niet stil. Zo wordt er momenteel hard gewerkt aan het Wetsvoorstel Plan van Aanpak Witwassen.

Mijn voorspelling
De banken blijven enorm onder vuur liggen bij de Nederlanse Bank. Die zal op termijn tot de conclusie komen dat de banken gewoonweg niet bij machte zijn om die nieuwe wet uit te voeren. En dus zal een aantal banken, die er wel in slagen deze controles uit te voeren, onder de vleugels van de Nederlandse Bank gaan opereren. De rest zal worden opgeheven of worden gedwongen worden tot fuseren. Daarmee zal de opstap naar de CBDC weer een hele stap dichterbij zijn gekomen.

Intussen ontdekken heel veel mensen alternatieven voor hun huidige bankrekening. Zo kies ik er zelf voor om vooral spreiding toe te passen. Of je nu veel of weinig geld hebt, het kan al snel de moeite waard zijn, om verschillende bankrekeningen te openen. Hou er daarbij wel rekening mee dat hier kosten aan verbonden zijn.

In mijn vorige blog heb ik al gedeeld wat ik momenteel zelf doe met mijn geld en misschien is het ook iets voor jou. Ook ben ik nu verschillende alternatieve banken / financiële instellingen aan het testen om jou in de volgende blog te laten weten wat ik heb ontdekt.

In kader daarvan heb ik ook een vraag aan jou!  

Eerst wil ik het volgende met je delen. Toen ik vorige maand een e-mail ontving vanuit Why Donate dat zij niet langer mee willen werken aan het overmaken van mijn donaties die waren overgemaakt om de zaak voor David Icke te steunen, heb ik besloten een rekening te open bij Revolut. Ik had deze tip van een vriend van mij gekregen. Tot nu toe doorstaat doorstaat Revolut de test. Na een korte controle bleek dat mijn rekening beschikbaar was.

Wat voor instantie is Revolut?

Deze organisatie werd opgericht in 2015 door Nikolay Storonsky uit Rusland en Vlad Yatsenko uit Oekraïne. Zij begonnen in 2017 met het aanbieden van cryptocurrency-diensten en bieden inmiddels ook andere financiële diensten aan.

Hoewel Revolut niet doorgaat als reguliere bank hebben zij wel een licentie als instelling voor elektronisch geld. Deze is afgegeven door de Bank of Lithuania.

De rekeningnummers starten met LT waar verschillende Nederlandse banken mogelijk vraagtekens bij stellen. Toch komt Revolut vaak voor in het rijtje van betaalopties via Ideal. Steeds meer instanties zien Revolut dan ook als een volwaardige financiële organisatie.

Inmiddels ben ik ook andere banken en financiële instanties aan het testen waarover meer in mijn volgende blog.

Ik hoor heel graag jouw ervaringen. Zo hoor ik verhalen over Bunq, Wise, de Regiobank, de Knab en andere banken/financiële instellingen.

VOOR WELKE BANK OF FINANCIELE INSTELLING KIES JIJ?

435 reacties op “Naar welke bank vlucht jij?”

  1. ASN is de andere kant van dezelfde medaille doet zich echter voorkomen als het verantwoorde alternatief inzake maatschappelijke vraagstukken dat blijkt uiteindelijk een puur marketing instrument te zijn. Dus het ligt voor de hand dat ze braaf gehoorzamen aan de Nederlandse Bank, lees het IMF.

  2. Bij SNS bank wilde ik een nieuw pasje aanvragen waarna de medewerker een kwal van een vent mijn bankrekening nummer vroeg ineens werdt hij heel boos en vroeg op een zeer dringende toon waarom ik zoveel Tikkies krijg bijgeschreven ik zij dat ik mijn vriend wel eens hielp op de markt en als het heel erg druk was liet ik weleens klanten met een tikkie betalen de beste SNS bank medewerker werdt echt woest ik moest hier onmiddellijk mee ophouden en er zou een nadere controle komen op de rekening nieuwe pas ging hij voorlopig niet aanvragen tot dat gedaan was ik stond perplex ben maar snel vertrokken maar was instaan om hem het hele kantoor door te schoppen nou mensen het ga u allen goed 👍

  1. Revoltute geeft wel bij iedere (niet EU) buitenlandse overschrijving aan dat het een verdachte transactie betreft. Deze moet je dan een aantal keren goedkeuren en dan gaat de transactie alsnog weg.
   Behalve deze meldingen werkt het tot nu toe prima.
   Verder N26 en openbank maar die heb ik nog tekort om over te oordelen.

  2. Een Noorse bank gaat het niet worden, begrijp ik. Het liefst zou ik een rekening in Roebels hebben, want ik heb zo’n voorgevoel dat als de oorlog in Oekraïne achter de rug is dat de Dollar en de Euro behoorlijk in waarde gezakt zullen zijn. De nieuwe BRICS+ zal een sterke economische unit worden en de valuta dienovereenkomstig hard. Hoe kom ik echter aan een Roebel-rekening? Kan dat ook bij Revolut? Iemand enig idee?

  1. Voordeel is dat als de Euro inklapt, dat de Noorse Kroon wellicht toch overeind blijft. Was het openen van een rekening mogelijk vanuit Nederland, of moest je er fysiek voor naar Noorwegen?

  2. Hallo Thanh, ik heb ook geïnformeerd bij noorse banken maar ik begrijp dat je dan een vorm van economische band met t land moet hebben. Weet jij dat misschien? Mag ik vragen bij welke Noorse bank jij zit? Hgrt. Lidwina

   1. Mijn man werkt in Oslo en idd je moet wel een Noorse BSN nummer hebben om een rekening te kunnen openen. En bovendien de Noorse kroon is sterkste munt te wereld

   1. Hi Thanh,
    Er wordt een bank gestart bij 10.000 certificaathouders maar de mensen bij de URA weigeren bekend te maken hoeveel certificaten ze inmiddels hebben verkocht en hoeveel er nu nog nodig zijn. Dat maakt het geheel wat lastig te controleren. Mijn vermoeden is dat het steeds lastiger zal worden om een nieuwe bank te openen.
    Ik steun ieder initiatief maar het wordt steeds lastiger dit initiatief te steunen maar dat is mijn persoonlijke mening.
    Groet,
    Mordechai

 1. I have used revolut for years and i am very happy with it, i receive and make payments with my phone without any issues, nice and easy 🙂 Even my financial advisor has now started to use revolut!

  1. Bij Triodos moest ik mij verantwoorden voor een uitgave van een online aankoop.
   Ik moest me verantwoorden: Wat ik gekocht had, waarom ik het gekocht had en ik moest rekeningen overleggen. Als ik het niet deed, zou mijn rekening opgeheven worden.
   Ik had betaald met Ideal het geld was van mijn rekening gehaald maar niet gestort op de rekening van de online winkel
   Bij mijn zakelijke ASN rekening moet ik maandelijks betalen voor het controleren van mijn uitgaven.

  2. Beste Esther,
   Tot voor kort leefde ik de droom dat alles banken zoals ASN volkomen betrouwbaar waren. Ik heb geen gekke dingen kunnen ontdekken, maar helaas dacht ik datzelfde over Triodosbank en had best veel belegd in aandelen Triodosbank zelf. Deze beleggingen zijn nu niets meer waard, als klant ben ik gedwongen de bankaandelen Triodos te verkopen aan een handels bank, die dan mag handelen voor mij. Want wat blijkt Triodosbank mag dit niet zelf. Het gaat om een bedrag van 50.000,- het staat nu niets te doen op mijn effectenrekening , maar ik weiger in dit geval een extra rekening met extra kosten te openen om te kunnen handelen. En vind dit slechte handelspraktijken van Triodosbank met een aantal mensen hebben we bezwaar aangetekend. Treurige zaak van Triodosbank die net een zeer duur pand hebben neergezet, ik denk dan dat is van mijn geld belegd in Triodosbank en overweeg de renderende beleggingen over te schrijnen naar mijn spaarbank. Trouwens hoe dom en ondoordacht kun je als bank zijn.door niet te weten dat je niet mag handelen, de rekening heet anderhalf jaar gesloten gestaan, dus in feite veel geld verloren, ik ben woest op Triodosbank met al hun groene rekeningen. Ook de groenbank maakt een groot verlies.

 2. Goede ervaring met Wise, maak maandelijks geld over naar diverse banken in Thailand
  weinige kosten en bij de meeste banken, binnen 1 minuut op de rekening, maar er zijn ook 2 banken waar het 1 dag duurt, geen idee waarom. Maar bij reguliere Nederlandse banken zijn de kosten vele malen hoger, weet je niet van te voren tegen welke wisselkoers en kan het dagen duren voor het geld op de rekening staat.

  1. ik heb ook al een jaar of drie Wise.com nu, nadat het eerst een andere naam had. Het personeel is super, en alles werkt zeer goed. Een positieve verademing vergeleken met SKRILL.com, dat was echt een No-Go. Jeetje wat kan daar een groot verschil in zitten.

   1. Wij willen voor langere tijd gaan reizen, we verkopen bijna alles.
    Dit geld moet natuurlijk goed belegt worden. Het grootste deel in edelmetaal, maar ook een deel in cripto. Maar voor de reis hebben we natuurlijk direct beschikbaar geld nodig. Dit spreiden we over verschillende rekeningen. Maar een buitenlandse rekening er bij is natuurlijk nog beter. Ik kijk nu naar de Zwitserse CIM bank. Dan staat het ook in een stabielere valuta dan de euro.

  2. Alles weggehaald op een gedeelte na waar ik btw en belasting van betaal. Inderdaad kon niet zonder opgebeld te zijn mijn goud kopen

   1. Beste Martin

    ik hoop u vind het niet onwenselijk dat ik vanuit hier op reageer in eigen aangelegenheid. Ik ben ook van plan om mijn spaarcenten in goud te investeren. Mag ik u vragen hoe u op de benadering van u bank gereageerd heeft of wat ik verplicht ben om hun mee te delen? Ik sta hier een beetje alleen voor en zal voordat ik de stap doe mij mentaal op voorbereiden.
    Ik hoop u heeft een advies voor mij. Want ik ben het vertrouwen kwijt.
    groet
    Ellen

    1. Hallo Ellen, wij hebben ook geïnvesteerd in goud. Geld opnemen bij de bank en fysiek goud kopen kan tot € 10.000- anomien. In Baarn zit een fijne relatie “Silver Mountain” waar je terecht kan. Neem even contact op en laat je goed voorlichten. Ook zilveren munten zijn interessant.
     Veel succes, groet Monica

   2. Ik maak al meer als 1 jaar gebruik van Revolut en ben zeer tevreden. Omdat ik woonachtig ben in Spanje heb ik ook een Spaans rek.nr. Eerst bij Santander, maar toen ik erachter kwam dat deze ook onder het WEF valt, heb ik deze opgezegd. Heb ook nog, sinds vele jaren, een bankreknr in een niet Europees land. Dit tot volle tevredenheid.

 3. Hi,

  I choose wirex, (mix of crypto and fiat) bunq (private account & foundation) and my old abn for house and company. Further gold and silver for school fund (university ) for daughter and cancelled ING !

  1. ik heb ook enthousiast ingetekend voor een URA rekening en wat ingelezen op de website van United People enzo. een maandje geleden. Maar toen ik vandaag de email kreeg dat ze zonder raadpleging van de achterban een samenwerking met de florijn aan kondigde was ik Not ammused! De URA is gebaseerd op arbeidsuren, en om die reden inflatie bestendig. De Florijn echter is domweg gewoon Euro flappen inruilen voor “kadobon-status” papier “geld” gekoppeld aan de waarde van de Euro. De Florijn is om die reden in mijn ogen een alternatief voor mensen die een hekel hebben aan echt geld, en daarvoor in de plaats liever nog een groter gehalte-nep willen ontvangen voor hun Euro’s.

   1. Ik heb nu een online bankrekening bij de Duitse N26 bank dat bevalt goed. Verder een online rekening geopend bij de Spaanse Open Bank ( van Santander bank). Van beiden gewoon ook een pasje. Die van N26 ook als Creditcard te gebruiken als er saldo op staat. Beide gratis rekeningen genomen om alvast aan te wennen voor het geval de Nederlandse banken nog duurder worden of moeilijk gaan doen.

    1. Beste Sander, let goed op. De Spaanse bank Santander valt onder het WEF. Toen ik hierachter kwam, heb ik mijn rekening bij hen opgezegd.

 4. tot nu toe (nog) geen problemen bij de regiobank, behalve dat zij blijkbaar mogen bepalen hoeveel je mag opnemen of overschijven.
  je kan dan wel jouw limiet verhogen maar dat is maar tijdelijk.
  revolut opereert vanuit litouwen, als ik het goed begrepen heb was dat 1 van de eerste landen die genetische manipulate verplicht stelden met uitsluiting en hoge boetes, het idee om dit soort “regeringen” op welke wijze ook te steunen staat mij nogal tegen.

  1. De Regio-bank was ik anders net van plan om binnenkort eens te bezoeken, maar als ze politie neigingen hebben voor het bedrag dat overgeschreven mag worden en vooral Opgenomen mag worden.. dan is dat ivm een mogelijke bankrun op een onverwacht moment geen aanrader m.i. Mijn vertrouwen in de banken is zoiezo al niet zo groot meer. Amro wil ik al helemaal niks meer te maken hebben. Rabo is nog steeds weinig of niks op aan te merken in mijn ervaring.

  2. Hier ook geen problemen met de plaatselijke Regiobank. Alleen toen ik een jaar geleden tienduizend euro op wilde nemen om een auto contant te betalen, werd mij de vraag gesteld waar ik dit bedrag voor nodig had. Ik was beledigd en zei dat ze hier niets mee te maken hebben.
   Ze moeten dit aan de belasting opgeven zeiden ze.

  1. Rabo heb ik ook al lang en, daar heb ik geen klachten over. Ze helpen je ook goed als je eens moet bellen. Verder sluiten ze wel veel kantoren.. en je kan dus niet makkelijk meer fysiek naar de bank. Als ik ondernemer was nam ik om die reden zeker een andere bank. Maar prive is er mee te leven.

   1. Bij de Rabobank vorig jaar nam ik bijna elke dag duizenden euro’s op en ik kreeg een melding dat ik dat niet meer zo vaak moest doen, vanwege het doorgeven van de Fiscus, omdat ze bang zijn voor steun aan terroristen bijvoorbeeld. Nou ik heb jaren gespaard elders, heb er hard voor gewerkt en kan laten zien waar het geld vandaan komt. Het is toch mijn zaak wat ik met dat geld doe? De Rabobank is ook niet zuiver geweest ivm de Belastingen, laten ze hun hand in eigen boezem stoppen als ze die nog hebben.

  2. de Rabobank is helemaal niet te vertrouwen. Ze zitten tot hun nek in het WEF. Als ze al vriendelijk overkomen ligt dit aan het personeel maar de rabobank als bank is een van de ergste.

   1. ZWIJG OVER RABOBANK !!!

    ZIJ WAREN DE EERSTE mbt plannen voor windenergieparken !
    Ik weet dat omdat mijn nicht daar 40 jaar terug al 100% aan werkte als manager 🤬

 5. Bunq heeft de rekening van stichting voorzij opgeheven omdat wij niet opkomen voor transvrouwen = mannen. Het is een woke organisatie waarmee je niets te maken wilt hebben. Ze verhinderen vrouwen om hun eigen organisatie te hebben

  1. Hoi Aris, ik ben misschien een zeikert, maar ik begin meestal met het het doorlezen van de algemene voorwaarden. Dat deed ik ook toen ik in de USA was, en min of meer een Paypal rekening moest hebben om mijn zaakjes in orde te hebben voor dat moment. Het stond me enorm tegen, elke keer als je verder leest in de Amerikaanse shit bepalingen. Toen ik terug was wou ik het liefst snel weer af van die PayPaljassen met hun bizarre algemene voorwaarden. Paypal neemt geen genoegen met gewoon een doorschuif rolletje voor geld, ze willen meer kunnen uitvreten. Zo willen ze incasso diensten verkopen en meer gekkigheid. Mijn advies lees het heel goed door, en kijk of je het daarna nog steeds een goed idee vindt. Groet

  2. laatst na 20 jaar gevlucht bij paypal, die zijn nu zo woke dat ze je 2500 dollar boete kunnen geven als je op SM iets zegt wat paypal niet lief vind….
   heeft ze miljoenen klanten gekost en dat moeten er nog veel meer worden!

  3. Ik woon al jaren in Frankrijk waar het geregeld ook allemaal weer wat gekker wordt. Bellen omdat je geld overgemaakt hebt naar een buitenlandse rekening daar had ik nog niet van gehoord. Mocht dat hier ook gaan gebeuren, dan verwacht ik hoog op hun bel-lijstje te staan. Wel had heeft Paypal zeer recentelijk zomaar de rekening van mijn partner gesloten. De rekening was al enkele maanden niet in gebruik en hij had net zijn nieuwe idetiteitsbewijs geupload om toegang te kunnen krijgen tot zijn rekening. Helaas, rekening opgeheven omdat ze dachten dat ze een risico liepen… Welk risico ? Geen idee. Dag dag 50 euro die erop stond, nooit meer wat van gehoord, ook al zeiden ze dat hij dat uiteindelijk wel zou krijgen. Zeker kosten gemaakt die ze daar van betaald hebben ??? In ieder geval laat ik nu haast niets meer om mijn zakelijke en privé Paypal staan, sluis het zeer regelmatig door en ga weer terug naar de periode van “geld in een ouwe sok” en contant betalen.

 6. Goedemorgen Mordechai,
  Ik ben een Nederlander (65jr) die NL 26 jaar geleden heeft verlaten. Een paar weken geleden verhuisd van Ierland naar Frankrijk. Door vele verhuizingen vaak van bank moeten veranderen en dus ook geconfronteerd met de vele bureaucratische en beperkende voorschriften.
  Om de verhuizing naar Frankrijk in dit opzicht makkelijker te maken heb ik een Bunq rekening geopend met een Iers en een Frans IBAN nummer. Heeft ons geholpen zoals gehoopt. We hebben nu ook een joint account (betalen 2x € 2.99 per maand) waar een deel van ons spaargeld staat (krijgen ook een beetje interest dus dat compenseert kosten). Had een paar keer een onduidelijkheid en met een ticket support om hulp gevraagd. Ging allemaal zeer efficient. Gebruik het voor online betalingen alsook met kaart in de winkel.

  Op dit moment kan ik dus concluderen dat Bunq een aanrader is als je meer dan 1 bankrekening wil hebben en accepteert dat je met een online bank bankiert. Daarnaast een rekening geopend bij een locale bank (HSBC).

 7. Ik zit sinds een half jaar bij openbank, dochter van santander.
  Tot nu toe fantastische dienstverlening, alles gratis en hoge rente op spaarrekening, nu 1,5%.
  Geen problemen gekend bij overboekingen vanuit ing.

 8. Herkenbaar, kreeg een heel vervelende ervaring via de Rabobank. Aanleiding was een aantal contante transacties uit 2020/2021. Zaten briefjes van € 250 tussen. Ik denk dat een crimineel minder zwaar wordt ondervraagd…totale idioterie.

  Heb aangegeven dat ik ervaar als crimineel te worden behandeld totdat ik tegendeel kan bewijzen. Nog even ‘subtiel’ aangehaald dat het de Rabo was die voor het Libor schandaal door de rechter is veroordeeld en nu samen met de Deutsche Bank weer onder vuur ligt voor frauduleuze zaken 😉 Dus wie is hier de crimineel?

  Woon zelf niet meer in Nederland en kreeg daarom ook veel vragen over waarom ik nog een rekening in Nederland heb. Was meer een demotivatie gesprek om rekening op te heffen (vanzelfsprekend juist daarom niet gedaan). Medewerker gaf ook toe dat de aanpak zeer klantonvriendelijk is maar dat zij (Rabo) heel zwaar onder vuur liggen om dit zorgvuldig uit te pluizen.

 9. Begin met alternatieven te gebruiken zoals florijn , URA of de watermunt. Even opzoeken en promoten bij anderen . Uit de world bank currencies stappen is de enige redding .

  1. De Florijn is gekoppeld aan de €, één op één. In een folder staat dat alleen ondernemers de Florijn kunnen inwisselen tegen een waarde van TOT 95%…
   Ik weet het niet……

  1. vond het een fijne bank totdat vorig jaar mijn telefoon vastliep en alles naar fabrieksinstellingen teruggezet moest worden, daarna vreselijk veel gezeik gehad met de app en de autorisatie, op den duur moest ik zelfs een selfie maken en een vingerafdruk….
   niet gedaan en met hulp van de regiobank mijn geld naar een nieuwe rekening kunnen krijgen…

 10. Mijn bankrekening bij de ASN was ook geblokkeerd, omdat ik weigerde 22 transacties te verklaren waaronder de opdracht om mijn belastingaangiftes naar hen te versturen.

  Ik heb nu een rekening bij Wise.
  Leuk is dat je ook zg jars kunt aanmaken met andere valuta’s.

  Ik heb nu vooral Noorse kronen.
  Had ook Roebels, maar dat mocht niet meer 🤣

 11. Wij zijn een paar jaar geleden overgestapt van de ING naar de Regiobank. Tot nu toe bevalt ons dat prima. Maar dat komt ook omdat wij in een dorp wonen en de Regiobank heel dichtbij is. We kunnen het kantoor zo binnenstappen en de service is heel goed en persoonlijk.

 12. Till now I hope my Triodos bank will stay on the light side…..besides that I also have spread my money in 2 other banks and keep cash. Thank you for your efforts. Sorry ik schreef dit in het Engels maar ben gewoon Nederlands 😉😊

 13. Beste Mordechai,
  Ik woon op de Filipijnen en heb drie pensioenen. Twee van onder de 100 euro en een van boven de 100 euro. Alle drie worden toevallig overgemaakt door dezelfde Nederlandse ING bank en dat op mijn dezelfde bankrekening van de Filipijnse bank BPI. Al meer dan een jaar komt mijn pensioen van boven de 100 euro nooit op tijd en de meest extreem tot twee keer toe een maand te laat. De kleine pensioenen zijn altijd keurig op tijd. Kaag kwam pasgeleden met het voorstel om boven de 100 te monitoren Mijn vermoeden is dat de ING daar allang mee bezig is. De pensioenfonds Meubel kon het zogenaamd niet begrijpen, maar gaf de BPI bank de schuld om ervan af te zijn. Dit kan niet kloppen, want dan zouden mijn kleine pensioenen ook problemen moet geven. De BPI bank heeft mij zo vaak voortreffelijk bijgestaan en schaam me om ze opnieuw lastig te vallen. We leven in een krankzinnige tijd en maak me ook zorgen over onze pensioenen en waar ze zichtbaar op zitten te jagen. Groet,Bennie

 14. Een zakenman gister alles weggehaald bij de Rabo. Hij zit in handel waar veel contant gaat en heeft dus regelmatig contanten te verwerken. Bij mag nog maar eens per jaar 10k contant doen. Hij doet nu 50k per maand. Kan dus eigenlijk zijn werk niet meer doen via de bank en heeft er alles weggehaald

  1. dat kun je dus inderdaad geen bank meer noemen… wordt meer een bank voor pubers als ik het zo lees.. Nou ja ik heb zelf niet veel te makken, dus kan wel bij de puberbank blijven

 15. Mijn bank is ING en met deze bank heb ik een geschil dat ik bij Kifid aanhangig heb gemaakt, De rek, staat op naam van erven van de heer enz, mijn naam. Het was tot het overlijden van mijn man een en/of rek. Sinds jan. 2023 is het volgens ING toch weer wel een en/of rek. en zien zij zich gerechtigd om elke maand € 1,10 te incasseren zijnde kosten 2e gebruiker. Voor de 1e gebruiker wordt apart een bedrag geïnd. Er is maar één gebruiker en dat ben ik.

 16. Ik had drie bankrekeningen: ING, ABNA en Triodos en heb alleen de laatste gehouden. Omdat Triodods mij daadwerkelijk tweemaal tegen oplichtingspraktijken heeft beschermd door me te bellen over door mijzelf goedgekeurde transacties, blijf ik (voorlopig) bij deze bank.

 17. Ik heb 2 rekeningen bij BUNQ
  Ik heb eerst contact gehad via het contactformulier en zij verzekerden mij dat zij écht “bank of the free” zijn!

 18. Hoi, ik ben vorige week geblokkeerd door ABN/AMRO voordat ik een transactie kon voltooien in het kopen van zilver en een beetje goud. De transactie was slechts 2350,- maar ze blokkeerden mijn pas. Het ergste was het zeuren over alles via de app. Kunnen doen, terwijl dat niet kan met een gepas die niet werkt. Je moet persoonlijk aan een medewerker uitleggen wat je aan het doen bent. Ongehoord! Met vriendelijke groet, Dorine

  1. Interessant, ik zit bij dezelfde bank, wil hier weg, maar weet nog even niet waarheen…wil ook wat zilver kopen en hoor graag hoe dit afloopt, zodat ik weet wat als eerste te doen. Groet Martine

   1. Hallo Martine,
    Neem je geld op bij de bank en ga daarmee naar een goud/zilver handelaar.
    Je kan daar contant afrekenen, wij hebben dat gedaan bij de Silver Mountian in Baarn. Tot 10.000 Euro koop je anoniem en betaal je contant.
    Succes, groet Monica

 19. Ik denk dat geen enkele NL bank kan/wil ontsnappen aan de knellende regeltjes.
  Ik ben zelf al enige tijd bezig met het voorbereiden van een verhuizing naar het buitenland, waarbij ik meerdere opties heb.
  Het betreffen zws lande/gebieden met een wat gebrekkigere infrastructuur, zodat zaken als CBDC en 15-minute cities, daar nauwelijks/niet uitvoerbaar zijn.

  Als onderdeel hiervan ben ik in het buitenland begonnen met het (proberen te) openen van bankrekeningen en telefoonabbo’s (al dan niet pre-paid).

  In Hongarije ben ik via een vriend in contact gekomen met Erste Bank. Om daar klant te kunnen worden heb je nogal wat nodig, maar aangezien ik een ingeschreven “resident met werkvergunning” ben (vraag niet hoe dat gelukt is 🙂 ) ging het allemaal wat vlotter. Kan prima internet bankieren vanuit NL op de website. Worden (tot nu toe) geen vragen gesteld bij betalingen uit en naar buitenland. Voordeel is dat je ook buitenlandse valuta kunt kopen en stallen, naast de lokale Florint.

  1. He Danny. Interessant verhaal. Uit NL weg willen. Herkenbaar! Zo klaar met dit land. Hoe ontdek je welke, landen een beperkte infrastructuur hebben? Enz. Enz.

 20. Hallo Mordechai,

  Zelf zou ik het fijn vinden als de Bank of joy van Ronald Bernard algemeen gebruikt zou worden. Aangezien hij van binnenuit ervaren heeft hoe de banken werken, weet hij dus ook wat je eraan kan doen om de geldstromen zo te reguleren dat ze niet meer richting de elite stromen.

 21. Knab bank is onderdeel van Aegon ze hebben zo nu en dan wel storing/updates maar voor korte duur in app ik zit er privé en zakelijk ben wel tevreden over tot nu toe en voordelig vergeleken met andere bank kosten

 22. Het Rabobank probleem ken ik al tig jaar. Deze bank had negentiger jaren al een speciale windturbinepark team !
  Mijn nicht is/was daar een van de leidinggevenden.

  Toen al, wist ik zeker dat de Rabobank een Deep State rol vervult.

  Maar NU antwoord op je vraag 😉
  Ik ben in 2019 geemigreerd naar Spanje, omdat het me veel te benauwend werd in Nederland !
  Nadat ik in 2015 door een noodlottig ongeval tot kasplantje werd gemaakt. Mijn gehele revalidatie heb ik na 1.5jr opzij gezet om mijn eigen traject te bepalen en te bekostigen. Omdat de rOverheid en haar revalidatiecentra cornuiten me levenslang wilde geven in een instelling 🙄

  In 2018 vond ik het na 12.5jr genoeg geweest en ging opzoek naar alternatieven en bleek emigreren de beste en zelfs enige oplossing.

  Geloof me…. DE MANIER !!!
  Natuurlijk probeerd Nederland me alsnog te tackelen met gerotzooi met hun nep belastingsdienst maar….
  Ze zijn te druk met de belastingen in Nederland.

  Al die waanzin in Nederland maar ook de gezamelijke Deep State Cabal waanzin, raken mij als expat niet. Buiten het feit dat mijn moedertje vermoord is door Rutte, Kaag en de rest van het poliziek gespuis.

  Ik heb me hier in Spanje aan geen enkele maatregel gehouden en als buitenlander met een vreemde taal, heb je altijd een stapje voor !
  Dat is ze te lastig om je iets duidelijk te maken (al versta ik ze drommels goed 🤭).

  De Spaanse rOverheid heeft me enkel 8 maanden lang DAGELIJK 3 tot 5 maal per dag proberen te bellen, om me te laten prikken. Na 8 maanden heb ik opgenomen en ze vertelt dat ik NIET wens mee te doen aan hun prik waanzin en dat als ze me nog een keer zouden benaderen, ik ze voor het gerecht zou dagen !
  Toen werd het stil 🤭

  Banken doen hier NIET moeilijk want voor hun ben je een welkome kapitalist, ook al zou ik het er in Nederland niet van kunnen doen 😉

  Bitcoins en carts zijn ALLEMAAL DEEP STATE !!!

  GRTZ, PAUL

  1. Hallo Paul

   ik denk wij hebben veel gemeen en ik zal graag met u in contact willen komen ivm. immigratie…Advies en wat hint van u willen vragen. Is dat mogelijk? hopelijk vind u mijn benadering via hier niet unpassend . Zal het leuk vinden mij met u uit te wisselen.

   groet
   Ellen

 23. hoi,
  ik heb rekeningen bij rabobank, ing en regiobank
  De laatste is bijzonder vervelend omdat het alleen is bedoeld voor lokale ondernemers en bewoners. Mijn IT bedrijf is lokaal echter heb ik 1 klant in Ghana en daardoor willen ze al geen rekening meer voor mij openen.
  Voor mijn transportbedrijf was het ook niet mogelijk, want mijn auto’s rijden door heel Nederland, lol
  Voor mijn BnB mocht ik wel een rekening openen.
  Geld storten is zakelijk alleen mogelijk als je de documentatie kunt aanleveren ook al zit je onder de grens van 10k.
  Ondanks alles ben ik voor nu toch nog het beste uit bij de Rabobank, maar ik kijk wel naar banken buiten Europa.
  groet Mardten

 24. Ik heb ook een rekening bij Revolute helaas ook bij deze bank is mijn rekening al geblokkeerd geweest na een storting van een bedrag van toen mijn vriend. Daar moest ik ook bewijzen wat voor relatie ik had met deze persoon. Ik werd niet gebeld niks werd gewoon geblokkeerd en kon helemaal niks meer. Dus ook deze bank is in mijn ogen geen haar beter.

 25. Goedemorgen Mordechai,

  1,5 jaar geleden kwam ik al tot de conclusie dat het stinkt bij de ING en de RABO, waar wij rekeningen hadden lopen. Beiden opgezegd en nu klant bij de Regiobank die ons het redelijkst leken. Natuurlijk is het bekend dat ze onder de Volksbank vallen en ik heb echt geen idee of deze in de toekomst een veilige bank blijkt te zijn. Ook hebben we een klein beetje geld gezet bij Florijn. Ik weet van een groep waarbij ik aangesloten ben, dat er heel veel naar de Regiobank zijn overgestapt. Groetjes, Els

 26. Beste Mordechai Krispijn,

  Mag de discussie ook een beetje breder?
  Er zullen verschillende instellingen zijn die een ‘legitieme’ bank vereisen.
  Huur, belasting, gemeente etc.
  Echter de dagelijkse praktijk kan met cash geld.
  Eventueel een munt die wij zelf bedenken en toepassen.
  Ik probeer zoveel als mogelijk los te denken en leven van de criminelen ( overheid).
  Dus ja, banken zijn een noodzakelijk kwaad.
  Oplossingen?? Moeilijk.
  Pas het de criminelen niet?! dan weigeren zij de bank.
  Ik kijk uit naar het vervolg van het verhaal.
  Gr. Henri

  1. Hallo,
   Ik bankier bij de abn als reserve en sns. Tot nu geen problemen gehad. Ben wel afgelopen december gebeld dat ik langs kon komen om een kerststol te halen. Klein kantoor waar ik expres af en toe naar binnen ga met een domme vraag. Geen problemen gehad met kopen van goud. Verder hadden de medewerkers nog nooit gehoord van monitoring en cbdc. Hoop dat dat ook zo blijft.
   Vr gr An

 27. Hallo,
  Mijn rol in dit leven is de rol van Tantrika.
  Ik geef Tantra sessies waarbij ik geen sex heb met klanten tegen betaling. Ik werk wel met seksuele/levens energie waarbij een Tantrika seksuele handelingen loskoppelt van seksualiteit.
  Tantra wordt in deze samenleving onjuist geïnterpreteerd en ik krijg geen zakelijke bankrekeningen omdat ik geschaart wordt onder sekswerker.
  Er hebben 7 banken mij geweigert..waaronder regionaal bank, bunq, volksbank , ing bank, Knab en ook ASN
  Ik moet een vergunning aanvragen bij de gemeent die bestaat uit een prostitutie pas.
  Dan kan ik een zakelijke rekening openen, tot die tijd( en ik heb een email van de volksbank) ben ik verdachte van witwassen van zwart geld en een hoer.
  Ik ga dat uiteraard niet doen want ik heb geen sex met klanten tegen betaling.
  Veel klanten betalen mij cash en dat is hen keuze.
  Officieel mag ik geen zakelijke transacties doen.
  Heb verschillende dingen geprobeert zoals kvk inschrijving veranderen maar ze blijven roepen dat ik een sekswerker en verdachte van witwassen van zwart geld ben.
  Tantra is een heel mooie weg om jezelf te leren kennen en te leren hoe slecht we seksueel zijn opgevoed.
  Ik begrijp wel waarom ze dit niet willen.
  Wel een probleem voor mij en ik weiger om hierin mee te gaan.
  Ik voel me een Tantrika in hart en nieren en ik doe mooi werk om mensen weer in verbinding te brengen met zichzelf….
  Tja…..

 28. Word zelf al tijden geterroriseerd door mijn banken. Heel mijn hebben en houden moet ik blijkbaar verplicht prijsgeven.
  Ben driftig op zoek naar een oplossing om te bankieren zonder terreur.

  1. In een rentevrije economie hebben we genoeg aan 15 weken werken! Nu werken we voor de banken en het grootkapitaal. 27
Bernard Lietaer: ’’ Het gaat om een ander denken. Centrale bankiers creëren schaarste: er is niet genoeg geld voor iedereen, dus geen collectieve samenwerking en creativiteit. In feite is er op deze planeet genoeg werk voor iedereen . (nb en talenten.)
   Henry Ford zei al in 1922; “als de mensen zouden weten hoe het monetaire systeem werkt, zou er morgen een revolutie zijn.
   `In Mondragon20 bestaat een coöperatief wonder en ook in Marinaleda leven de mensen zo in overvloed. In Fleurance, een dorp in Frankrijk, werd van het dorp een cooperatie gemaakt in de jaren 60. Dit moet iedereen weten en delen. De voorbeelden zijn immuun voor de kredietcrisis en zijn zeer inspirerend over hoe het anders kan. LETS, vrienden diensten ruilsysteem in grotere kring, ontstond in Canada toen een fabriek failliet ging, waar ca 85% van het stadje in werkten. Dit ging als een lopend vuurtje door de wereld.
   Kijk naar de Ura, BlijeB

 29. Maak mij niet uit. ING doet er ook vol aan mee met mensen uitsluiten, zie de uitzending van Radar van gisteren, Ik wacht uw conclusies/onderzoeken verder af en dan stap ik ook over als ik maar contant geld kan blijven pinnen.
  Rie

 30. Ik gebruik Revolut nu al bijna een jaar naar volle tevredenheid. Ik overweeg serieus om tegen het einde van dit jaar helemaal over te stappen en mijn ABN-AMRO rekening af te sluiten.
  My 2 cts.
  Marcel

 31. Hi Mordechai, over Revolut heb ik ooit een verhaal gelezen dat een klant zijn rekening volledig werd geblokkeerd en heel veel moeite moest doen om het saldo nog terug te ontvangen . Ook deze speler is niet zonder zonde vergeven

 32. CP Banq is ook een hele mooie optie. Met IBAN rekeningnummer, een Visa debetcard, tot € 100.000 deposito garantiestelsel én NIET Europees. Daarnaast hebben ze een eigen cryptomunt (cp coin) en een eigen blockchain. Ook kun je meerdere bankrekeningen openen met diverse crypto – en weŕeldvaluta en als je dat wilt, kun je zelfs mede eigenaar worden door assets aan te kopen (tot uiterlijk eind juni 2023). Deze bank heeft een referral link. Mocht je interesse hebben om hier eens naar te kijken, dan kun je met de genoemde link een gratis account aanmaken (altijd kiezen voor de optie: sponsor) en nodig ik je uit voor de zoompresentaties. Iedere dinsdagavond voor nieuw geïnteresseerden en iedere donderdagavond voor diegenen die al een account hebben met uitleg over de backoffice.

  1. Ik lees in de footer van CPbanq.io:
   “CP BANQ.io is a site operated by Global Performance Group LLC, the company is officially registered (reg no 207196607) in Sofia – Republic of Bulgaria as a EU provider of …”. Ze zijn niet NIET Europe = WEL Europa dan.

 33. Beert en Margriet Greydanus

  Wij hebben rekeningen bij de ASN bank en de Triodos bank. Een bijdrage voor de David Icke kwestie hebben we gedaan via je LT IBAN. De eerder gedane bijdrage via Go Fund is teruggestort. Tot dusver geen problemen. Wij krijgen AOW en pensioen op de ASN. Hypotheek ( jawel) is afgesloten bij Triodos. Wij zijn dus niet onafhankelijk van bank en weten ook niet wat te doen in onze situatie.

 34. Hi,

  Ik heb eerder een zakelijk bankrekening bij bunq gehad. Werkt prima, alleen maken zij geen gebruik van hetzelfde Europese direct overmaken systeem van de andere NL banken waardoor een betaling naar een klant soms, net als vroeger, een dag of meer kon duren. De klant dacht vervolgens dat ik niet betaald had. Weet niet of dit een bewuste actie is van bunq of waarom zij dit wel / niet doen..

 35. Mijn vriendin uit Colombia (woont al meer dan 15 jaar in NL!) ging als zzper aannde slag en wilde bij haar eigen bank ABN Amro een zakelijke rekening openen. 2 weken later waarin haar vele idiote vragen waren gesteld (hoe vaak verwacht u geld op te nemen, welke bedragen, wat verwacht u aan inkomsten etc etc) had ze nog niks in handen. Een reden is nooit opgegeven. Waar het mij online binnen 1 dag en 1 telefoontje was gelukt voelde zij zich door de behandeling van ABN amro een crimineel. Zij heeft vervolgens zonder problemen een rekening bij KNAB geopend. Ik ben van plan over te stappen van Rabobank naar KNAB

 36. Beste Mordechai, tot voor enkele jaren geleden vanwege de nu bekende problemen, overgestapt naar ASN bank en tot nu toe (februari 2023) tot volle tevredenheid.
  Toen ik mijn huidige vrouw leerde kennen (47jaar geleden) die toen al een rekening had lopen bij de Postbank, net als ik trouwens, nooit problemen gehad. De shit is begonnen toen de Postbank overgenomen werd door de nu huidige ING bank. De rekening van mijn vrouw een en/of rekening van gemaakt net als de rekening bij de ASN bank.
  Regelmatig maken wij hoge bedragen over, wat is hoog?, betalen met 2 pinpassen ING en ASN pas, wij tevreden bank tevreden leverancier tevreden.

  Gr. Wim de Bruijn

 37. Het is wat met Fin.instellingen
  Krijgen steeds meer bevoegdheden door aansturing van onze Overheid en de Consument mag dit betalem, steeds meer worden de prijzen van Internet Bankieren verhoogd ,onder het mom van Digitalisering kost geld.
  Maar nu weet ik waarom ,5000 nw.medewerkers om te controleren, wat jij met je geld doet. En dit zijn Particulieren Instellingen.Waar is Tweede Kamer die dit allemaal toelaat??
  Waarschijnlijk hebben ze zelf belangen bij die Instellingen in de vorm van Aandelen,dit is de ondergang van onze Democratie, het Winstbelang gaat voor de Rechtvaardiging.

   1. Hoi Annie, Costa del Sol, Torremolinos. Zitten veel NLers en het weer is natuurlijk prachtig. Zelfs een NLse arts, adviseuren, Hollands winkeltje, restaurants en cafés. Woon zelf in Benalmadena. Ga voor geen goud terug n. NL.

  1. De tweede kamer is verworden tot een praatgroepje….men wordt in alles buitenspel gezet. Alexandra van Huffelen: staatssecretaris o.a digitalisering heeft ondanks tegenstemmen getekend in Brussel. De cbdc heeft daardoor (zogenaamd) “goedkeuring” van NL. De eerste kamer probeerde het nog recht te trekken, maar het was een verloren zaak! ZO ‘werkt’ het in Nederland. Er veranderd pas iets als het volk de oogkleppen afdoet!

  2. De Tweede Kamer, beste Jaap, laat dit niet alleen toe, maar verordonneert het! Het kaagding, de minister van poen, wil het, dus gebeurt het.

 38. Mordechai,
  interessant artikel denk zelf ook al een tijdje over dit probleem na.
  Zit nu nog bij de staatsbank ABN/AMRO. en heb (vanwege 2e woning) ook een rekening bij een Spaanse bank.
  Wat is jouw visie op een eventuele rekening in een BRICS land?

 39. Ik heb mijn NL bank ook onlangs opgeheven; was al jaren bij de gratis banken Revolut (favoriet) en N26 (ook prima). Spaanse gratis bank Open Bank heb ik slechte ervaring mee (onpraktisch).

 40. Ik gebruik wise omdat ik daar een dollar rekening heb, maar dat gaat om kleine bedragdn en ik weet er verder eigenlijk weinig van betreft veiligheid etc

 41. Ik heb ervaring BUNQ , in dit geval alleen met transaktie’s , geen problemen . Ik zit nu bij de Rabo en ABN , nog geen betaal of contant problemen gehad , wel de lemiet voor storten en opnemen word steeds moeilijker gemaakt betreft de kosten daarvoor , en bedragen , ik ben me ook aan het oriënteren wat betrouwbaar is, ik hoor graag van je tot kijk .

 42. Ik zit al een tijdje bij Revolut en ondanks dat het even wennen is om via je mobiel te bankieren heeft het vele voordelen. Betalingen naar het buitenland kosten geen drol en zijn binnen minuten vaak op de rekening van de ontvanger. Dat kost bij andere banken een godsvermogen en duurt dagen.

 43. Wij zijn weg bij de Ing, Rabobank en ABNamro en zijn overgegaan naar de Regiobank . Dit alles sinds een jaar.
  Dit bevalt ons goed so far. We halen er wekelijks veel geld af zonder probleem.

  Interessant die instantie die je noemde .
  Gr Flip Pronk

  1. Ook wij zitten al jaren bij de SNS bank. Inderdaad tot op heden geen problemen.. maar werd wel geadviseerd om het geld te spreiden..

 44. Ik heb de overstap gemaakt van de RABO naar ASN. En een rekening geopend bij de alternatieve URA blije bank, welke sinds 2 weken een samenwerkingsverband aangegaan is met de Florijn. Verder ook nog 2 banken in Oostenrijk; de Raiffeisenbank, en Sparkasse.

 45. Ik zit bij de Triodos

  Ik doe geen buitenlandse betalingen.
  Ik benieuwd hoe de Triodos zich overeind houdt in deze afschuwelijke handelingen vd nedbank.
  Groet Frans

 46. Ik maak me ook ernstig zorgen om onze vrijheid en onafhankelijkheid. Heb een hypotheek en lopende rekening bij de ING. Wegens AOW en een overheidspensioen zal ik afhankelijk blijven van de NL-grillen. Overstappen naar een andere bank betekent een hoop rompslomp. Inmiddels zit ik zwaar na te denken om het onbetrouwbare Europa te verlaten maar moet nog flink uitzoeken of het land wat ik in gedachten heb (waar mijn vrouw haar roots heeft) wel zo onafhankelijk zal blijven in de toekomst. Covid-injecties zijn voor mij uit den boze. Dat zal het belangrijkste punt zijn in onze beslissing. Hoe lang duurt het nog voordat het volk massaal op de barricaden springt.

 47. Wat een mooi artikel. Herkenbaar wat je schrijft over de Rabobank. Ik heb eenzelfde soort ervaring waarbij een overboeking werd tegengehouden. De ontvanger zou een oplichter zijn… Beetje vreemd aangezien deze persoon gerelateerd is aan een advocatenkantoor en het in dit geval een betaling betrof m.b.t. een uit te voeren claim.
  De Rabo stelde zelfs dat een aangifte bij de politie moest worden gedaan etc. Afijn, lang verhaal kort. Ik ben diezelfde dag overgestapt naar de Regiobank. Alles supersnel geregeld en alsnog de overboeking kunnen doen. Zonder problemen.
  Wel jammer van de Rabo aangezien al ruim 50 jaar klant was maar goed het is wat het is.
  Mijn ervaringen met de Regiobank zijn stukken beter. Daarnaast ook heel fijn dat deze bank nog gewoon een kantoor in mijn dorp heeft waar ik zonder afspraak binnen kan lopen.

 48. Beste Mordechai,

  Als reactie op dit schrijven kan ik alleen aangeven dat door mij Bunq wordt afgeraden.
  De toegang verloopt vlot, ook d.m.v. een filmopname van het gezicht, het geld overmaken ook geen probleem, het opzeggen en nadere informatie met betrekking tot de avg verloopt niet. Teveel onduidelijkheden en onbeantwoord schrijven.

  Met vr.groet,
  Frans Tollenaar

 49. Ik ben met de regiobank redelijk tevreden. Alleen je kunt geen geld storten bij de geldmaat automaten.
  Geld naar kantoor brengen kan wel, maar er wordt gevraagd waar dit vandaan komt.

 50. Wij hadden een kerkgenootschap opgericht, maar geen enkele van de alternatieve banken wilde een rekening openen voor een kerkgenootschap. Met hangende pootjes zijn wij terug verwezen naar ING bank, waar we na 3 gesprekken en 6 maanden onderzoek eindelijk een bankrekening konden krijgen.

 51. jeanne adriana van der meer

  Ik ben een aantal jaren geleden overgestapt van Postbank naar ING dat was niet vrijwillig!
  ik kreeg een grote oranje map thuis gestuurd en alles was geregeld.
  Ik ben uiteindelijk overgestapt naar de Regiobank. Nu merk ik dat dat ook niet alles is.
  Ik wilde gisteren even iets betalen dat lukte niet. nadat ik klikte op betalen
  kreeg ik een reeks vragen. Bic Swifr code
  naam van de bank
  adres van de bank
  plaats van de bank
  adres van de ontvanger
  postcode, woonplaats en land van de ontvanger
  alles verplicht !!!!
  Ik ben 84 jaar en niet zo handig met internet
  Ik ging met een vraag help me even naar de bank
  maar dat kan niet dat mogen wij niet dat is privé.
  wat nu? Is er iets te regelen met De Florijn?
  heel veel succes!
  jeanne

 52. Zakelijk en Prive Bunq.
  Zakelijk is wel gevraagd om een UBO formulier maar daar maak ik me van af met een cirkeltje en twee pijlen met daaronder onze namen. Tot nu toe nooit iets vreemds meegemaakt en snel en uitgebreid werkende app.

 53. Ik heb onlangs nog voor bijna 10.000 euro zilver gekocht in België met mijn nieuw geopende ASN rekening, hoewel ik mijn daglimiet moest opwaarderen verliep de betaling vlekkeloos. Via mijn RABO rekening laatst een klein bedrag naar een duitse rekening overgeboekt, ook daar geen problemen mee gehad.

 54. Hallo! Als ik iets bestel in Nederland vanuit Belgie word mijn handeling bij betaling in sommige handelszaken onderbroken, om een cijfercode aante vragen bij mijn bank BPost, die code zou binnen de minuit op je GSM toekomen, maar heb al verscheidene keren door het uitblijven van de code mijn aankoop gewoon gestopt. Dan zit ik wel met een niet afgeronde aankoop bij die firma. Die dan niet aflaat je per mail dagelijks op de hoogte te brengen. Ik denk dat ik op termijn bij die handelszaken ga geweigerd worden om nog iets te kopen.
  groeten, Jozef Aerts

 55. Wij zijn van ING overgestapt naar Argenta.
  ING filiaal werd gesloten was de reden van ons. Wij kunnen niet de achtergrond van Argenta.Dit betreft België.
  PS. Het filiaal van ING hebben we bericht gehad dat het weer open ging.

 56. Als ondernemer die regelmatig ook contant geld verkrijg heb ik nu het probleem rabobank ondervonden. Ik stort met enige regelmaat contanten op mijn zakelijke rekening. Dit hebben ze onlangs geblokkeerd. Nu heb ik nog een andere rekening maar he nu een abn rekening zakelijk aangevraagd mét de mogelijkheid tot 1 ton contant storten. Het zal mij benieuwen of dat werkt. Iig binnenkort zeg ik na 20 jaar rabo, deze volledig op, prive en zakelijk. Daarnaast heb ik ook bunq prive en zakelijk. En dan vooral om het gemak wat zij wel bieden tov rabo,abn !
  Ing zakelijk en prive heb ik reeds 6 jaar terug opgezegd maar kreeg v d week een overzicht dat ik hun €249 schuldig ben omdat de kosten nooit betaald zijn in de afgelopen 5 jaar. Ing is ook totaal niet te bereiken om dit alsnog recht te zetten!

 57. Mijn rekening bij ABN-Amro werd afgelopen december geblokkeerd toen ik mijn opnamelimiet voor een paar dagen verhoogde van € 250 naar € 1200. Ik werd de volgende dag gebeld door de afdeling Fraude van de bank, wat ik helemaal niet begreep (De bank belt u immers nooit!). Ik heb verteld dat de verhoging m’n eigen handeling was en niet van criminelen, waarna ik nog dezelfde dag weer geld kon opnemen. Ik ben zeer boos over deze interventie.

 58. Bedankt voor artikel! Heb je vooraf onderzoek gedaan naar de klantervaringen bij Revolt? Als je op onderzoek gaat op het net dan zijn de (vele) ervaringen niet positief. Dus voor mij valt Revolt en N26 (om die reden af).

 59. Ik ben al jaren bij de regiobank. Voorheen Asn Triodos Rabobank. Regiobank bevalt tot op heden het beste. Hebben een klein filiaal in de buurt waar ik gewoon face to face mijn zaken kan regelen. Dat is wat ik op prijs stel. Persoonlijk contact.

 60. Goedemorgen Mordechai Krispijn,

  Ik heb zelf geen issues met banken.. ik kom wel elke dag het verhaal van de bekende pianist Jan Vayne tegen die wel problemen heeft met Triodos.. misschien kan je hem eens vragen? Misschien een tip?

  Succes met alles wat je doet!

  Vr Gr Bob Rodenburg

 61. Wij zitten bij het Zwitserse Yuh
  Rekening volledig te beheren vanaf de mobiele telefoon, incl Apple Wallet.
  Werkt fantastisch, gratis mastercard, 1% rente over het totale saldo, rekening(en) in dertien valuta mogelijk, maar geen en/of rekeningen. Wij doen alles in Euros, maar houden een reserve aan in CHF.
  Helaas alleen beschikbaar voor inwoners van Zwitserland en aangrenzende landen (Duitsland, Frankrijk, Italie etc)

 62. Ben ongeveer 6 maanden terug overgestapt van rabo naar regiobank. Tot nu toe geen klachten over. Neem ook gewoon elke week contact geld op. Heb gevraagd of ze een seintje konden geven zodra er iets veranderd. Dit was geen probleem

 63. Goedemorgen Mordechaï
  Wij zijn een half jaar geleden overgestapt van Rabo naar Regiobank,de reden was dat de Rabo zich ging bemoeien met wat wij met ons geld deden,co2 ,geen geld meer opnemen,dus pinnen pinnen pinnen,we betalen zoveel als het kan cash,komt er nog bij dat ze uit het dorp verdwenen zijn en we 15 min met de auto moeten rijden naar het dichtstbijzijnde filiaal.
  Regio bank zit in het dorp,je kan zo ff binnen lopen mocht je vragen hebben,
  Geven goed advies.👍👍👍
  Grtjes Hans& Marjan

 64. Had altijd al een heel scala aan alternatieve bankrekeningen om de afhankelijkheid van het systeem klein te houden. Die heb ik de laatste jaren juist terug gebracht. Momenteel bankier ik vooral via ING, met ABN AMRO op de achterbank als reserve. Mijn beleggingen heb ik juist niet via deze banken. Goeddeels heb ik die ondergebracht bij een buitenlandse partij. Ik heb met overboekingen naar beleggingsrekeningen in het buitenland (nog) geen problemen gehad. Wel met het ontvangen van gelden van ’the state of New Jersey’ uit de VS. Wat een achterlijke boel is dat daar nog. Kunnen blijkbaar alleen ouderwetse cheques sturen, die we hier niet meer kunnen cashen.

 65. Hi Morry! Eind 2022 heb ik een (ook gratis) N26 rekening geopend, begin februari 2023 een Revolut-rekening. Een pasje/creditcard bij de N26 besteld (€10, eenmalige kosten) en ook bij Revolut (€7,99 eenmalig). Geld overgemaakt van m’n KNAB-rekening en beide pasjes gebruikt. Betalen in winkels werkt, geld opnemen bij Geldmaat-pinautomaten lukt ook. Met Revolut kan ik idd iDeal-betalingen doen, met N26 niet. De apps op de iPhone en iPad werken prima, er is alleen een beetje vertraging bij overboeken. Bij KNAB is het geld enkele seconden later bij andere Nederlandse banken, bij die gratis rekeningen zit er soms 24 uur tussen. Tot nu toe heel tevreden! Ik vraag me alleen af hoe die gratis banken alles bekostigen, wat is hun verdienmodel? Of hebben ze de hoop dat je op een bepaald moment een betaald account neemt, is “gratis” een lokkertje? Anyways: ik betaal zoveel als mogelijk CASH en af en toe met N26/Revolut, in winkels en online. Op termijn heb ik KNAB (van AEGON) dan niet meer nodig. En als KNAB/AEGON gek gaat doen, zoals ING en RABO, dan heb ik een alternatief en ben ik daar weg.

 66. Ik ben zeer tevreden over knab bank.
  Voor heel weinig geld 5 normale bankrekeningen, gratis pasje als je het kwijtraakt, gratis onbeperkt extra rekeningen te openen voor bouwfonds bijv. (zonder pasje) snelle online service.

  Ik ben overgestapt naar knab toen ing kleur ging bekennen tijdens gaypride. 4 jaar geleden. Nederlandse instellingen moeten neutraal blijven.

 67. Zakelijk gebruik ik al heel lang een rekening van Knab. Privé heb ik al van kinds af aan ING. Toen ik mijn huis van de woningbouwvereniging kocht, kon dat alleen met een hypotheek en bankrekening bij de SNS Bank.

  Een creditcard heb ik niet. Wel onlangs een debetcard aangeschaft van ViaBuy om in Bulgarije een auto te kunnen huren (zonder creditcard nagenoeg onmogelijk). Kreeg enkele maanden geleden, toen ik in een Bulgarije FBgroep vroeg hoe ik de transactiekosten kan verminderen (ik nam met ING bankkaart cash Bulgaarse leva op) de opmerking dat ik voor Revolut moest kiezen. Heb dat enkele weken geleden gedaan. Binnenkort ga ik ervaren hoe die kaart in Bulgarije werkt.

 68. Heb goede ervaringen met SNS tot nu toe. In het verleden wel eens door hen gecontact over mijn internationale transacties, maar na mijn uitleg aan hen niet meer. Dat is tot nu toe dus goed gegaan Bovendien heeft SNS (merk op, officieel: de Volksbank) een ‘ de klant staat centraal’ als officiele doelstelling, dus ik heb er vertrouwen in dat zij soepeler acteren dan bv Rabo, ING of ABN.

 69. Hoi, ik heb je verhaal gelezen, ik ben idd bewust over situatie met de banken ik heb er ook geen vertrouwen in, ik ben bezig van spreiden van geld ,dus ik investeer bij goldrepublic, bitmymoney, blox bitvavo, verlopig investeer ik daar en ik heb revolut ook, ik heb nog geen plan gemaakt voor andere bank keuze omdat ik geen enkele vertrouw, dus ik denk dat revolut beste optie is tot nu, maar ik ben ook bezig beste optie zoeken voor lightning netwerk app zoeken dat ik met crypto kan betalen ,mocht ik geen bank meer nodig hebben zoals ook hard cold wallet zoals ledger nano X,of TAP app Tangem waardoor je dus eigen creditcards gebruikt voor crypto currency, het lightning netwerk moet ook de toekomst worden om digitaal geld assets kunnen gebruiken en betalen decentraal zoals bitcoin,ken je Andrew Tate ik volg hem al tijdje biljonair oud kampioen kickboxer ook hij is wakker en zelfs hij is van plan eigen bank opte richten met zijn organisatie samen met zijn broer geloof ik ook hij voelt zich niet lekker met al zijn geld maar hij heeft wel voor zichzelf geregeld de boel veiligstellen hier en daar , eerst moet hij vrijkomen uit Roemenië die op geen enkele legitiem bewijs in gevagenis gestopt is zijn mond te snoeren omdat hij de waarheid spreekt ,natuurlijk zit Amerikaanse consulaat in samenwerking met Roemenië autoriteiten schuldig zijn betrokken zijn helaas, mijn vraag houdt mij op de hoogte van ontwikkeling en graag beste opties overleggen als bankrekening?

 70. Verspreiding van banken
  Of eventueel via notaris met anderen aankoop onroerend goed als safe belegging mss?
  Onroerend goed ? Landbouwgrond, bosgrond ,bouwgrond zonder bouwverplichting, huizen voor samenleving en andere?
  Ik denk dat er verschillende mogelijkheden zijn althans dat hoop ik
  Grtjs

 71. Ik begrijp het niet, welke bank, welk instituut.? Het is uiteindelijk toch een feit, dat het Fiat geld is, dus fake!
  Commodities is dan een uitkomst, het heeft waarde, ook dat kent zo zijn problemen, het wordt dan weer moeilijk als je het wilt besteden aan dagelijkse inkopen.
  Commodities zijn ook discutable, stel je koopt goud.
  Je hebt dan physical goud, of aangekocht op de goud markt.
  Beiden kunnen gemanipuleerd worden. Op de beurs kan goud makkelijk, door de rijken der aarde, gedumpt worden, wat angst veroorzaakt, en mensen gaan verkopen. Dat kan met valuta’s, crypto, gas, olie, edele metalen zelfs de huizen markt (zie nu in Nederland) , en… het geld op je bankrekening, wat ook geen waarde heeft. U vraagt, wij draaien.

  1. Hallo Frans,
   Het is helemaal precies zoals je hier schrijft. Zo zie ik het ook helemaal.
   Wij, mensen over de hele wereld, moeten het evenwicht weer terugbrengen, maar hoe……..
   Hartelijke groet,
   Tineke

  2. Daar loop ik in mijn hoofd dus ook op stuk… Bovendien, als je niet meer bij je geld kunt: goud kun je niet eten. Kom je bij een winkel, zeggen ze ‘geef die hele klomp maar, je wilt toch eten?’ (Of je moet meerdere kleine stukjes hebben) En als goud ook niks meer waard is, heb je alsnog niks. Want, hoe lang kun je nog bij je geld op de bank? En geld in t buitenland… hoe lang kun je daar nog bij?

   Kortom, al deze gedachten vind ik gekmakend (zo ervaar ik ze in ieder geval) en dat werkt verlammend. Niemand weet wat wijsheid is en ik ben ook gewoon niet echt goed thuis/handig in dit soort zaken. Dat maakt t nóg lastiger! Dus doe ik maar niks. En dat voelt dan ook weer niet helemaal goed. Vicieuze cirkel, argh!!

 72. Voorlopig heb ik nog ing, maar ben wel op zoek naar andere bank, ook ivm lage rente ing. Wil wel een bank die onder garantie stelsel overheid valt.

 73. Je kan geen bank meer vertrouwen.
  Helaas is het een noodzakelijk kwaad als je salaris ontvangt.
  Anders is de keuze contant geld en als dat afgeschaft wordt ruilhandel,
  Hierbij kan alles gebruikt worden en je zal geen BTW te betalen.
  Met andere woorden met het controle op de geldstromen en tegenwerken van contant geld werkt de overheid zelf een parallelle samenleving in de hand.

 74. Bij Knab Bank ben ik zowel zakelijk als privé weggegaan.
  Ik was heel tevreden over KNAB. Stonden altijd voor je klaar.
  Twee jaar geleden echter moest ik mij volledig weer identificeren, nadat ik achter mijn oren had gekrabbeld en toch maar gedaan te hebben werd er toch gedreigd mijn rekening te blokkeren omdat ze ook van mijn partner alles wilden weten. Dit ging mij veel te ver en heb toen zowel mijn privé als zakelijke rekening opgeheven.

  Privé zit ik nu gedeeltelijk bij de Open Bank. Een vreemde bank. Als je belt kom je niet om een hele vervelende robot heen en je moet allerlei security code onthouden.
  Ik doe er daarom nog heel erg weinig mee.

  Succes met je onderzoek. Ik blijf je volgen.

 75. Hoi.
  Ik zit sinds kort bij Regiobank. Ik ken de eigenaar van dit filiaal persoonlijk. Ik doe alle bankzaken en transacties op hun filiaal. Via geldmaat kan ik standaard geen grote bedragen opnemen. Ik heb het idee dat mijn pas is gemerkt, want de standaardreactie van de pinautomaat is ‘neem uw pas terug’ gevolgd door ‘deze automaat is buiten gebruik’. Helaas bereikte mij het nieuws dat de staat de Volksbank wil opkopen, dus binnenkort kun je wellicht nergens meer terecht 🙁

 76. Open bank is keurig en heeft niet dat geblokkeer. Wel is het probleem dat als je geld overmaakt of krijgt diegene geblokkeerd wordt. Dan moet Open Bank reageren per mail dat het geen frauduleuze transactie is. Duurt tot 6 a 8 weken is mijn ervaring voordat ze reageren dus klanten van ING of AbnAmro zitten dan zonder toegang tot hun geld.
  Lijkt of ze het express doen zodat mensen niet met hun gelden naar buitenlandse rekeningen gaan.

 77. Dag Mordechai

  Ik heb inmiddels mijn ING Bank opgezegd daar zij jou controleren met je CO 2 gebruik en waar hun winsten uitgaven en beleggingen besteedt besteedt worden aan vele ongeoorloofde praktijken zoals wapenhandel en zogenaamd groen zijn
  Daarna naar de Regiobank met een eigen bankkantoor in Broek in Waterland gegaan waar ik een afspraak kon maken en met alle aandacht door aardige mensen werd geholpen o.a. door voor mij een bankrekening te openen ,contract ,informatie ook met een Viisa Credard apart te openen.
  Kwam erachter dat er geen CO 2 controle ,verder geen verdachte controle is en tot zover voel ik me veilig bij deze bank.
  Ook dat je er heen kan gaan met een afspraak en relaxed geholpen wordt .
  Goed om te weten dat er een bank Revolut bestaat waar de controle en censuur vanuit de regering Kaag en de Nederlandsche Staat waarschijnlijk niet mogelijk is
  Fijn voor de mensen je met deze mail dit onder de aandacht brengt.

  Ik zat er ook erg mee welke banken er zouden zijn die je niet belazeren en je in de gaten houden.
  Wel dat de de Regio bank gebonden is aan regels via de overheid .
  Las op internet dat Kaag gaat bekijken de regio banken op te heffen,daar ze van de Staat zijn. Met een verhaal dat het beter is bij de gerenommeerde banken.
  Dus zou goed zijn om bv Revolut te contacten later of meer private banen te vinden wanneer zij dat wil uitrollen.

  Met hartelijke groet

  Margarita Nicolaas
  .

 78. Hi Mordechai,
  Ik heb ook controle gekregen van de ASN bank. Zij stuurden een brief van 2 kantjes met vragen waarop ik antwoord diende te geven. Heb dit maanden lang geweigerd maar ze dreigden de rekening te sluiten. Alsnog onder veel protest antwoord gegeven maar niet op alle vragen.
  Ik ben ook aan het spreiden geslagen.
  Veel succes met alles.
  Groetjes, Liesbeth

 79. Zaterdag 26 februari jl was na betaling van boodschappen bij AH, mijn bankrekening geblokkeerd en ik had dat eerst niet in de gaten! Dacht dat het lag aan de app. Die verwijderd van mijn telefoon en weer opnieuw geïnstalleerd. Maar daar lag het niet aan. Onder mijn rekening stond een bedrag € – 399 999,34. Rabobank gebeld (spoedlijn) en die vertelde van de blokkade. Ik heb geld geleend van mijn zoon, want ik kon niets meer!! Ik was verbouwereerd!
  Maandag kon ik pas bellen met een speciale afdeling binnen de Rabobank, die mij uitlegde dat ze idd een boete hebben gehad en dat een computer mij had geblokkeerd en deze meneer vond het ook raar dat dit was gebeurd bij mij…..Máár het was voor mijn eigen bestwil. Want er was veel fraude met kleine bedragen

  1. Bij de meeste nederlandse banken zijn we verzekerd tot 100.000. In mijn geval heb ik niet zoveel spaargeld. Echter in uw geval zou ik u aanraden uw geld te spreiden of het te investeren in goud/zilver/aandelen.

   Reden dat ik dat zeg, is omdat de overheden de banken een nieuwe optie hebben opgelegd als ze (dreigen) om te vallen.
   Voorheen werd er gebruik gemaakt van “Bail-outs” waarbij overheden, belastinggeld gebruikten om te voorkomen dat de banken zouden omvallen.

   Nu echter, hebben ze de banken de mogelijkheid gegeven voor “Bail-ins”, dit houdt in dat bedragen boven de 100.000 door de bank geconfisqueerd mogen worden. Met andere woorden, u bent dan u zuurverdiende centen kwijt. Met uitzondering van de 100.000. Dus in uw geval zou u 299.999,34 kwijt zijn.

   Geloof mij niet op mijn woord, zoek het alsjeblieft op……Bail-ins.
   Feit is, dat er nu al een probleem is omdat er meer digitale geld dan fysieke geld in omloop is. Dus als er een bankrun zou wezen, kan men maar beperkt contant geld opnemen. Helemaal gezien de aantal automaten zijn teruggebracht, en de automaten die er zijn, maar beperkt hoeveelheid geld in kas kan hebben. Plus klanten mogen ook maar beperkt opnemen.

 80. Ik heb gekozen voor regiobank.. zij adverteren met “de buurtzame bank”. Ik maak mij geen illusies, 100% dochter van volksbank dus overheid. Echter geen dwang, geen drang, alles gaat persoonlijk. Geen gezever over klimaatdoelen of digitaal betalen… ik vind het een verademing vergeleken met Rabobank.

 81. Dit wordt dan dus gewoon vreselijk want dit is ook weer dat zij bepalen wat wij met ons geld willen doen!
  Weet niet of mijn beide banken daar dan nu ook onder vallen. Heb een rekening bij de ASN Bank en bij de Triodos Bank.
  Dit hele ‘fijne Nederland’, wordt dus nu dus ook gecontroleerd op financiële transacties naar het buitenland. Wat ik mij dan nu ook ga afvragen…, is deze: ‘Volgen ze nu ook de maatregel na van die net zo ‘fijne tante Kaag’, dat wij niet meer dan slechts honderd euro maar mag pinnen?
  Hartelijke groet,
  yvonjana; vdf ilsen

 82. Ik kies mijn geld zsm afhalen van mijn rekening na mijn salaris zidat min mogelijk geld bij de bank blijft .
  Ik doe lekker mijn eigen geld sparen en op er veilig plek te houden .

 83. Ja tot vandaag heb ik geen problemen met mijn bank RAB… maar het is voorgekomen dat men mij opmerkzaam ging maken over het 2 OC gebruik, daar heb ik op gereageerd daarna niets meer gehoord.
  Mijn voorkeur gaat ook uit naar TRIODOS B. info opgevraagd nog niet een besluit genomen. Een andere vorm van betalen is met Florijn bank zit in Arnhem.

 84. Wij hebben het verdeeld. De ene helft ING en de andere helft bij de KNAB. Ik vertrouw ze allebei niet. Groot deel van ons geld geïnvesteerd in edelmetalen en nog een deel cash geld.

 85. Ik gebruik als extra bank naast ING N26 en bevalt prima. Ze hebben ook apple pay en je krijgt een debit card en zonder maandelijkse kosten. Met ING geen problemen en we steunen regelmatig alternatieve media kanalen. Geld overmaken naar fam. in Brazilië doen we via smallworld en wordt van ING rekening naar overgemaakt zonder problemen

 86. Goede morgen,
  Ik ben vorig jaar overgestapt naar Triodos voor mijn reguliere bankzaken, op ‘aanraden/advies’ van Ad Broere. Ik had hem gevraagd welke bank goed was. Antwoord dat ik kreeg: geen enkele bank is goed maar Triodos is, op dit ogenblik, de minst slechte.
  Verder ben ik mij aan het oriënteren voor een bank met debit card, voor online betalingen. Revolt zit daar idd ook tussen, dit ivm geld overmaken in vreemde valuta.
  Ik kijk uit naar jullie bevindingen
  Met vriendelijke groet,
  René van den Brink

 87. Hallo,
  hartelijk bedankt voor de moeite die u neemt om dat alles uit te zoeken!
  Ik zit bij Triodos, zeer transparant dacht ik 1,5 j geleden. Ze steunen kleine ondernemingen en zijn gesteld op natuur en milieuw.
  Na lezen van uw artikel weet ik niet meer zo zeker.
  Ben zelf bijstandgerechtigde en zo wat afhankelijk van de gemeente Alphen a/d Rijn maar alleen noodzakelijke.
  Is de finanfieele instelling zoals genoemd iets voor mij? Zijn er extra kosten aan verbonden wat betreft bijstandgeld ontvangen,overschrijvingen enzovoort?

  Met groeten van Sabina

 88. Dag Mordechai, allereerst een (groot) zijpad. Samen met 40.000 certificaathouders Triodos, ben ik al 3 jaar(!) mijn geld kwijt, gewoon afgesloten!.Als we weer toegang krijgen zal dat via een ander handelsplatform zijn en volgens Triodos met 30% waardevermindering. Volgens VEB eerder richting 60%! Nobody knows.
  Krijgt veel te weinig aandacht in de media, want Triodos is de lievelingsbank van de elite.
  Er loopt een procedure bij de Ondernemingskamer.

  Voor regulier betalingsverkeer net als jij spreiding.

 89. Ik zit zelf al meer dan 5 jaar bij de Duitse N26. Gratis rekening, geen spaarpotje en geen rente. Mijn zoon zit ook bij de Spaanse Openbank. Die schijnt nog beter te werken. Wel rente, geen kosten. Ik weet alleen nog steeds niet of je loon of uitkering op buitenlandse rekeningen kan laten storten .

  1. Ja, hier ook weer hetzelfde verhaal denk ik? Je moet eerst in Duitsland en Spanje wonen en (werken) voordat je een bankrekening kan afsluiten, klopt dat?

 90. Ik woon in Zweden. Banken weigeren mij omdat ik alleen studeer op dit moment. Wat tegen de europese regels is. Wij hebben ons huis in NL goed verkocht en zijn daarna verhuisd. Mijn man heeft een rekening(hij is Zweeds) en heeft deze 2 jaar geleden geopend. Wij kunnen niet samen een rekening openen. De bank is opeens mijn papieren kwijt en ga zo maar door. Wij willen niet al ons geld op 1 rekening en inderdaad de rekening spreiden.

 91. Beste Mordechai,
  Als slachtoffer van elektro magnetische velden (WiFi, mobiele telefoon, zendmasten etc.) kan ik geen smartphone gebruiken. Dus kan ik ook geen smartphone apps en/of verificatie met SMS gebruiken.
  Het is al moeilijk om een bank te vinden waar je nog met een aparte identifier kan inloggen. Momenteel kan dat nog wel bij de ASN bank. Ik heb op de Revolut website gekeken, maar het lijkt erop dat je zonder app geen rekening kunt openen en gebruiken.

  Toch wil ik wel weg van de controle door Nederlandse banken. Als je mogelijkheden ziet bij andere banken, zou ik dat graag willen horen.

 92. Er zijn vele en vooral gratis alternatieven voor dure Nederlandse bankrekeningen. Fijn dat je zelf Revolut al hebt ontdekt. Die is inderdaad handig omdat veel (maar niet alle) webwinkels deze als iDeal-partner ingericht. Verder tip ik ook graag Openbank (onderdeel van Banking Santander). Nederlandse site, Nederlandse helpdesk, binnen 2 minuten een mens aan de telefoon wanneer je belt. Voordeel van Openbank vind ik de overzichtelijke(re) app, gratis debetcard en je krijgt 1,5 procent rente op je gratis spaarrekening (boeken tussen rekening courant en spaarrekening is altijd direct). Tot slot kun je denken aan N26 uit Duitsland. Ook met een gratis debetcard.

  En laat de banken lekker onder DNB vallen… je bent niet verplicht om je geld in NL te stallen. Direct ook fijn dat de belastingdienst niet meekijkt (oh jee… moet je zelf je aangifte invullen).

  Voor mij geen Nederlandse, dure, CO2-berekenende, privacy-schendende bank meer. Verdeel en heers. 3 gratis rekeningen doen prima hun werk. En ik heb in NL geen enkel probleem met een buitenlandse IBAN. Alleen overschrijvingen duren soms 1-2 dagen.

 93. Ik heb me nu aangemeld bij revolut. Ik ben er al een tijd mee bezig omdat ik weet dat het niet goed gaat bij de banken. Ik ga dit proberen. Bedankt voor de info

 94. Hey Mordechai,
  Mijn man en ik hebben gekozen voor de Regiobank.
  Tot zover gen problemen ondervonden.
  Het voordeel is ook dat er nog altijd persoonlijk contact bestaat bij deze bank.
  Groetjes, Marijke

 95. Ik ben nu enkele maanden aan het denken om mijn geld te verschuiven naar een andere rekening. Ik wordt de laatste weken door de ABN AMRO bank overspoeld met dreigbrieven waarin ik documenten met aanleveren omdat ik vorig jaar een aantal stortingen heb gedaan. Het grappige is dat vele mensen die ik spreek.. Óók zo’n dreigbrief hebben ontvangen. Wie denken ze wel niet dat ze zijn? Is Revolut dan een betere optie? Zijn ze wel betrouwbaar??

 96. Ik ben al een tijdje bij de Wise bank, de Europese vestiging is gevestigd in Brussel.
  Wereldwijd 15 miljoen klanten. Ze hebben zeer gunstige wisselkoersen voor buitenlandse voluta. Je kunt zowel een privé-rekening als een zakelijke rekening openen.
  Je krijgt een debitcard en alles verloopt prima.

  1. Hoi Harrie,

   Gelukkig voor jou, maar als je paspoort verlopen is en je frans rijbewijs wordt niet als geldig legitimatiebewijs gezien dan helaas is er weinig mogelijk online.

 97. Ik denk dat Revolut een optie is voor mij, ondanks dat ik niet tot nauwelijks geld overmaakt naar buitenlandse bankrekeningen.
  Ik ben share holder van het URA platform , deze trachten zo spoedig mogelijk ook het quotum aan leden bij elkaar te krijgen, zodat ze als volwaardige bank, met een nieuwe monetaire munt, aan de samenleving kunnen deelnemen.

 98. Beste Mordechai,
  Ten eerste heel veel respect en bewondering voor jouw strijd en inzet op alle vlakken, C. (schrijf liever niet dit beladen woord op), boeren, David Icke, enz. (Daar had ik nog geen enkel vermoeden van toen jij en Anna de studio van Meerradio bezochten voor een opname van ‘Er is Meer’ ; geen idee wat er allemaal nog zou volgen).
  En nu de banken..; ik maak me zorgen over de toekomst; alle berichtgevingen over het hier en daar blokkeren van bankrekeningen lijken nu nog incidenten en ‘vergissingen’ met daaraan verbonden excuses…..jaja… maar over korte tijd is het weer ‘het nieuwe normaal’ . Ik heb geen advies of tip voor je, maar ik ben wel heel erg benieuwd wat voor tips jouw andere fans je geven (zelf heb ik nu nog ABN-Amro).
  Nederland was ooit een land dat zich toch verzette tegen tirannieke maatschappijen….? Of hebben we daar juist veel van geleerd?
  Fijn dat er mensen zoals jij zijn, geweldig! Heel veel dank! Je wordt door veel mensen gesteund.

  Hartelijke groet,
  Marjolein

 99. Hoi Mordechai,

  Je kunt ING ook aan je lijstje van GESTAPO banken toevoegen.
  Mijn post van 8 december 2022: “ING GESTAPO BANK
  Witwasbank ING terroriseert de eerlijke burgers en bedrijven met absurde Gestapo controles en dreigementen om rekeningen te sluiten als men niet meewerkt. De klanten waar ze notabene hun bestaansrecht aan ontlenen! #fail
  ING krijgt boetes van honderden miljoenen euro’s voor het faciliteren van criminelen met het witwassen van geld.
  ING heeft daarom een Gestapo afdeling ‘Know your Customer’ in het leven geroepen om het imago van beste jongetje in de klas te krijgen.
  Bedrijven moeten er zelfs maandelijks extra voor betalen om geterroriseerd te worden.
  De wereld op zijn kop!!!
  #ing #gestapobank #ingwitwasbank #ingbank”

 100. Wij kozen 3 jaar geleden voor regiobank nadat ing me een berg cash geld overhandigde aan het loket in de grote, drukke ontvangsthal. Dat was de druppel. Ik koos ooit voor postbank met goede voorwaarden en kreeg ing die alle service langzaam afschafte.
  Ook regiobank vertrouw ik niet, maar voordeel is dat we naar een lokaal, klen en vriendelijk servicepunt kunnen gaan. Dat voelt iig weer als “vroegah”.
  Ook bij asn zijn we opgestapt met onze spaarrekeningen. Dat beetje buffer hebben we gecasht en zo.
  We hopen op goede tips.
  Mvg,
  Jacqueline

 101. Heeft het nut om van bank te wisselen? Wat de 1 nu doet gaat de ander straks ook doen, ze zullen wel moeten, vooral als die vreemde wet erdoor gedrukt wordt, want als ze dat niet doen worden ze opgedoekt, daar verzint de en of andere organisatie, zoals NCTV, wel iets op.

 102. Hallo,alhoewel ik het zoals gewoonlijk eens ben met je vraag ik mij wel af hoe je aan die aantallen van 5000 en 10000 medewerkers bent gekomen. Lijkt mij wel erg veel. Het zou kunnen want banken zijn nu eenmaal niet de meest betrouwbare instellingen. En van Facebook gegooid, persoonlijk zou ik het als een overwinning beschouwen maar ik begrijp dat het voor jou niet handig is. Je zou bijna denken dat er meer achter zit wanneer je alles bij elkaar optelt en dat in Nederland.

 103. Hallo,
  Ik ben mij zeer bewust van de rol die de commerciële banken spelen. Ik zit bij de Triodos Bank, maar heb ook daar mijn twijfels over. Als ik op dit moment überhaupt voor een bank zou moeten kiezen, zou mijn voorkeur naar de Regiobank gaan, eenvoudigweg omdat zij lokaal (in de kleinere gemeenten) nog kantoren hebben en je zodoende mensen fysiek kunt aanspreken. Een punt, dat ik bij voortschrijdende digitalisering steeds belangrijker ga vinden. Maar het meest essentiële, dat ik doe is een deel van mijn spaargeld/vermogen investeren in fysiek goud/zilver en dat ligt opgeslagen in kluizen los van welke bank dan ook. Zodat de banken niet over dat deel van mijn vermogen kunnen beschikken.

 104. Beste Mordechai dank weer voor je update’s!! Goed om te lezen zodat wij bij kunnen blijven! Dank voor je research!! Mijn man is net met pensioen en doet een beetje in autobladen, folders en foto’s, testresultaten ed, vooral van auto’s jaren 50 en 60. Dit doet hij al bijna 20 jaar, maar vorig jaar al 2x op de vingers getikt door de ING, nu zijn we overgestapt naar de Regiobank maar begrijp ik nu ook uit jouw verhaal dat deze ook moeilijk doen?
  Waar het naar toe moet in deze wereld, ik weet het niet, maar vind het zorgelijk!
  Het vliegt je soms naar de keel! Sterkte voor iedereen in deze tijd, ook voor jou/jullie!!
  Nogmaals dank en een fijne dag!!
  Mvg Cobi

 105. Ja, ik maak ook maandelijks spaargeld over naar Revolut. Eerst had ik N26, maar hoorde daar geruchten over faillissement…(?)
  Verder hoorde ik dat bv SNS bank -in tegenstelling tot de andere reguliere- niet makkelijk overgaat tot bankbeslag. Maar twijfel of dit waar is. Vrije Groet, Florence

 106. Heb mijn spaargeld bij de ING Bank overgezet naar de SNS Bank.
  Geen idee waar het echt veilig is om je zuurverdiende spaarcenten ergens onder te brengen.

 107. Beste Mordechai,
  De Revolut bank heb ik vaker voorbij zien komen als zijnde een betrouwbaar alternatief voor de bekende Nederlandse banken.
  Ik blijf echter graag op de hoogte van jouw bevindingen na onderzoek.

  Vriendelijke groet van Jasha

 108. Ik kies voor geen enkele bank en ga ook niet vermelden bij welke bank ik noodgedwongen ben. Ik ben zeer achterdochtig gemaakt en ben bang voor represailles! Ik pin alleen om aan geld te komen. Ik haal al het geld, na betaling van de vaste lasten van de rekening af af. Betalen met de pinpas beschouw ik als verraad en misdadig! Misdadig jegens jezelf en jegens anderen.

 109. Bunq is problematisch, je krijgt een melding als je bv regelmatig geld overmaakt naar Bitvavo (crypto exchange). De dreiging is dat je rekening wordt gesloten omdat je account daar niet voor bedoeld is!!! Geld overmaken maar Revolut gaat dan wel weer en vanaf deze rekening werken betalingen naar crypto exchanges prima. Nul problemen met Revolut. Daarnaast vraagt Revolut ook niet om je BSN nummer met de melding, zoals bij Bunq, dat je gegevens worden gekoppeld aan de belastingdienst. Ook van Revolut ontvang je een pinpas en je kunt overal digitaal betalen. Het klopt dat Revolut bij veel bedrijven voorkomt in de lijst met ideal betalingsopties.

  Overheidsinstellingen en werkgevers moeten Revolut accepteren als bank waar je jouw salaris of uitkering naar wilt laten overschrijven. De overheid doet er echter alles aan om je het zo lastig mogelijk te maken door ‘bewijs’ te vragen dat het jouw rekening is.

  Handig is om accounts te hebben bij ten minste twee banken. Een waar je een brave burger speelt die doet wat onze corrupte overheid wil dat je doet en een Revolut rekening. Schrijf je geld over naar de laatste en werk zoveel mogelijk met deze bank naast het betalen in contant. Je wordt onzichtbaarder voor de gretige en hebzuchtige ogen van de overheid. (wie dat ook zijn?!)

  Onbekend is tot op heden of in de ‘nieuwe tijd’, dus na de RV of activering van Nesara/Gesara, de Revolut bank overeind zal blijven. Dit geldt overigens voor vrijwel alle banken. Daarom is het goed om contant geld in huis te hebben en een bepaalde periode te kunnen overbruggen als de ‘big bang’ komt.

  Geruststellend is het om te weten dat jouw tegoeden op banken gespiegeld zijn in het Quantum Financial System en de blockchain. Dit betekent dat; als je geld straks foetsie is, je het op een later moment in de tijd weer terug krijgt. Mogelijk in een andere currency en het is niet onmogelijk dat dit de….gulden zal zijn. (of in XLM) Waarschijnlijk is dat de GBL, Gebakken Lucht Euro, het leven zal laten. Hoera!

  De financiële wereld van morgen zal totaal verschillen van wat we nu kennen van het huidige op diefstal en corruptie gebaseerde geld systeem. Veel hierover is er te lezen op sites op internet en vooral Telegram accounts. Zie ook https://t.me/QuantumStellarInitiative
  https://t.me/qfsnl
  https://t.me/TdCgJe46KXfeQU0P
  http://www.tribute.nu

  Goed voorbereid zijn geeft een rustig gevoel. Niet alleen dat; ook een verwachtingsvol gevoel. Zorg ook voor water en voedsel in huis voor een maand lang. De toekomst wordt prachtig; we hebben alleen nog een stevige ‘hobbel’ te gaan!!

  Frederick

 110. Beste Mordechai,
  In reactie even mijn ervaringen, ten eerste mijn bank ING is meer alert op in hun ogen vreemde transacties. In het meest recente geval werd ik gebeld i.v.m. een overmaking van een klein bedrag naar een mogelijk fraudeleus bedrijf (Broker) van Digitale Chinese Yuan. In dit geval was het terecht dat men mij daarop attendeerde. Daarvoor ging het over een groter bedrag naar een buitenlandse spaarrekening van Raisin c.q. Klarna Bank Zweden, dit was verder geen probleem. De (nieuwe?) ING bank medewerker was echter niet bekend met Raisin/Klarna maar dat betekent niet dat het niet betrouwbaar is. Je kan hieruit opmaken dat banktransacties nauwkeurig worden gemonitord met waarschijnlijk algoritmes. Mijn ervaring met Raisin/Klarna is tot zover (5 maanden) positief, ze hebben procedures om te bepalen of je werkelijk degene bent die zegt, met video contact en overleggen van een paspoort etc. Klarna biedt momenteel 2,49% rente voor 12 maanden vast en voor 24 maanden 2,84%. Via Raisin kan je ook bij andere Europese banken geld vastzetten of sparen.

 111. De tirannie van de Nederlandse banken is tot het ultieme limiet verspreid, als jij een bankrekening bij deze organisaties wil openen wordt jij op een Stasi manier ondervraagt op ontrechtvatdig door het wet verboden handelingen zoals bijvoorbeeld biometrie en allerlei Prive gegevens verzameling. Als je bankrekening wordt geblokkeerd gebeurt dat zonder enige overleg, ineens kan je niet meer aankomend aan je geld en aan je bankafschriften, ze laten nog niet eens vrij het door de wet bepaalde bedrag om de minimale levensvoorzieningen te voldoen. De mensenrechte, de Europesche en Nederlandse recht worden tot het uiterste geschonden zoals bijvoorbeeld de Ontschuldpresumptie. Nederland is een dictatuur als democratie verkleed geworden. Waar is het land van het vrijheid gebleven? Nederland is een test land voor de WEF geworden.

  1. Daar kun je wel eens gelijk aan hebben. Ik woon in FR/ES en heb een standaard rekening in beide landen. Nooit problemen gehad met betalingen, storten, opnemen, betalingen n. buitenlandse rekeningen oid, laat staat woke of 2OC gezever. Vond cheques in FR vroeger hopeloos ouderwets maar ben er nu alleen maar blij om. Mijn enige bezwaar zijn de ietwat hoge kwartaal kosten van de bankrekeningen zelf. Soi…

  1. Beste Han, ook de Regiobank doet er aan mee. De vestigingen doen ook gewoon wat hun hoofdkantoor hun opdraagt als er een zgn ‘ongebruikelijke’ transactie gedaan is. Bij bedragen die je wilt opnemen of overmaken zul je je op dit moment in ieder geval boven 3000 euro moeten verantwoorden. Dit heb ik uit een gesprek met een medewerkster van het kantoor in mijn regio gehoord. Ik overweeg om daar een rekening te openen omdat de Rabo ineens heel moeilijke vragen stelt tot wel 7 jaar terug, want dat is wat ze mogen doen. En mijn geheugen is nou niet bepaald zo dat ik daar nog precies een antwoord op kan geven. In het ‘slechtste’ geval stoppen ze onze rekening. Dus dan is een alternatief wel handig…

 112. Completely recognize the behavior you are describing. ING Bank just sent me a huge list of questions about cash amounts I have been withdrawing, money sent and received from (my own!) foreign bank account, etc. So they at least asked the questons before shutting down my account. Also, the banks are making it really hard to withdraw cash money from ATM’s. That said, there aren’t that many left anymore….
  It also seems they have implemented algorhythms that make it increasingly difficult to withdraw larger amounts; the ATM suddenly turns off, etc.

 113. Niet onbekend voor mij, bijna een jaar geleden werd mijn bankrekening bij de RABO geblokkeerd. Dat merkte ik omdat ik met boodschappen doen niet meer kon pinnen. Gelukkig had ik wat contant bij me, maar omdat ik ook wilde tanken, ben ik gelijk doorgereden naar een pinautomaat, om te kijken wat er aan de hand was. Daar kreeg ik mijn saldo te zien, maar er stond bij dat ik geen opname kon doen. Ik heb daarvan een foto gemaakt. Bij de bank kon ik niet terecht, er was een vergadering en ik maakte een afspraak met een ‘bevoegd’ iemand, voor de volgende dag. De reden van blokkade was: De computer had ‘verdachte handelingen’ geregistreerd, geen verdere uitleg. Later leek het alsof een donatie aan BLCKBX, vlak daarvoor, de oorzaak was, maar die werd niet erkend. Na 10minuten werd de blokkade opgeheven en daarna heb ik, in fasen, mijn geld van de (spaar) rekening gehaald. De betaalrekening bestaat nog steeds en werkt nog. Afgelopen week kreeg ik een bericht van een vriendin in Frankrijk, bekend met deze gebeurtenis, wat te doen nadat haar bankrekening, in Frankrijk, helemaal geblokkeerd was. Ze kreeg een brief dat haar bankrekening was opgeheven en of ze het pasje wilde inleveren, nadat ze wat cash spaargeld op haar spaarrekening had gezet. geld weg en geen uitleg. Het gaat om onderstaande bank.
  CA
  Centre Loire
  Service Conformite.
  26, Rue de la Godde
  45800 Saint-Jean de Braye
  Tel 0238602108
  Responsable Unite
  Geraldine Grassin
  Casse Regionale de Credit Agriculture de Centre Loire
  8, Allee des Colleges
  18020 Borges Cedex
  RCS Bourges D 398 824 714

 114. Skrill werkt ook , kan je ook in digitale currency betalen . Onlangs bij de RegioBank , waar ze een kasfunctie hebben waar je contant kan opnemen.
  Abn is ook de weg kwijt , moest onlangs 70 euro betalen vanwege geldopnames . Je betaalt boven de 17k per mutatie terwijl zij ondertussen uitmaken hoeveel je per mutatie op kan nemen en dan moet ook de Geldmaat nog meewerken.

 115. De Regiobank valt onder de Volksbank en in de uitzending van Radar van 27/02 jl. kwam naar voren dat deze ook meedoet in de belachelijke screening.
  Vooralsnog even afwachten maar een switch naar andere banken is onvermijdelijk.

 116. Bedankt voor deze info /update van de huidige situatie om ons geld en de criminele arrogantie van de banken, deze worden uiteraard aangestuurd door de Kartel criminelen in Den haag om het volk klein te krijgen en dwingen mee te gaan in hun Agenda, en Inderdaad ik maakte mij daar al langer zorg om en vind jou initiatief een geweldige manier om deze onredelijke benadering van de Banken/ Regering proberen te omzeilen, Bedank en ik hou jou nieuws in de gaten, Grotjes Ed Coelho.

 117. Momenteel zit ik bij Triodos bank.
  Ik maak wel eens geld over via Worldremit naar de Filippijnen. Niet veel maar wel regelmatig.
  Tot zover nog geen vragen erover ontvangen.

  Groet,

  Hans

 118. Hier ( Zuid Frankrijk) is het niet veel beter gesteld met de banken. Het alternatief waar ik zelf gebruik van maak is de Monnaie libre de Ĝ1. Gezien de ontwikkelingen in het bankwezen groeit deze munt als kool. De Ĝ1 maakt gebruik van blockchain. Het functioneert prima maar door de extreem harde groei hebben ze soms moeite om het systeem mee te laten groeien in hetzelfde tempo.

 119. Ik ben libertariër. Ik leef niet voor een ander noch eis ik van een ander om voor mij te leven. Ik woon sinds 33 jaar in Zwitserland en volg de neo-fascistische collectivisering van Nederland en Europa vanuit mijn functie als redacteur van Libertair Perspectief.

  De zwitserse Kantonalbanken zijn nog steeds een optie, voordat je naar Dubai of Panama gaat. Ik heb persoonlijk wat negatievere ervaringen met Credit Suisse en met de UBS, want die zitten zodanig in het internationale bankwezen dat ze zich ook al aan allerlei omstandige controles willen/moeten houden en mensen en lokale bedrijven aan het bestoken zijn met formulieren om aan te geven wie de UBO van een bankrekening is. De slechtste ervaring heb ik met ING. Het is alsof je met de belastingdienst te maken heb, en die wil ik nooit meer op mijn levensweg vinden. Ik heb dat account dus opgezegd.

  Het aanhouden van wat Bitcoin is misschien verstandig, omdat BTC-to-BTC-transacties helemaal geen toets hoeven te doorstaan en je het grootste deel met een double-walletconstructie vrij anoniem kunt houden. Monero wordt in dit verband ook vaak genoemd.
  Anonimiteit is belangrijk. Niet om terrorisme te financieren, maar om te voorkomen dat je de overheid gaat financieren.

  Tot nu toe vooral een riskante store of value, maar de BTC-to-BTC markt komt langzaam op gang. Het aantal deelnemers aan de markt dat BTC accepteert groeit, maar het omwisselen in Fiatvaluta wordt hoe langer hoe meer gecontroleerd. Ik denk dat BTC juist voor die “C2C”-transacties zal blijven bestaan, zolang er VPN verbindingen met het Internet mogelijk zijn.
  Nog een tip: dure, gecertificeerde en antieke postzegels. Als “store of value”. Die kun je zonder successierecht vererven en met de post naar Timboektoe sturen. Per gewichtseenheid het allerkostbaarste goed dat er bestaat. Je moet wel even iets ervan weten. -> dus: attest of certificaat en spreiding. Voor de verkoop bestaat een groot circuit. Bedenk, dat de handelsmarge redelijk groot is dus koop beter direct van particulieren als je kunt. Middenwaarden (enkele honderden euros) zijn gemakkelijk va platforms als Ebay, Delcampe, Catawiki etc. te verwerven en te verkopen. Diamanten zijn qua handelsmarge weer wat beter.
  Mijn vader had een goede tip: dig where you stand, because where you are is Klondike. Investeren in je eigen productieve kracht is nog nooit een slechte deal geweest. Ook is vriendschap met gelijkgerichten een schat.

  Ik ken mensen die met succes een leven als Perpetual Traveller voeren. Je bent dan niet gebonden aan een lokale fiscaliteit. Er bestaan internationale ziektekostenverzekeringen voor expats. In die categorie zijn er ook gezinnen met schoolgaande kinderen die dus niet naar school gaan. Deze mensen zijn uit overtuiging aan dit leven begonnen en het werkt. De kinderen krijgen naast “homeschooling” een schat aan levenservaring mee. Dit komt vaker voor dan je denkt. Bijvoorbeeld: uit Zweden emigreren elk jaar gezinnen naar de Finse, zweedstalige Aland-eilanden omdat er geen schoolplicht bestaat.
  Niet alleen Nadia Duinker heeft besloten niet meer mee te doen.

  Succes met je goeie acties. Covid was slechts een symptoom. Het probleem is de overheid. Als je jezelf en je dierbaren lief bent, waarom zou je met je scherpe verstand bijdragen aan de financiering van haar doelen. Who is John Galt?

  Met vriendelijke groet,
  Edwin Delsing

  1. Hoi Mordechai, ik heb al jaren geen bank meer, soms een beetje lastig, maar het lukt wel. Bedankt voor het onderzoek, als er iets goeds en betrouwbaars uitkomt, dan kan ik misschien ook in de toekomst nog eens een bankrekening openen ..
   Bedankt voor het goede werk dat jullie doen,
   Blanca

  2. Hi Mordecai

   I love what you do and how you do it, am a big fan of you !
   I moved to Wise about 4-5 years ago and I have little to no complaints.
   You can get a multi valuta account which is very useful and Wise makes it easy so that you can speculate on the rates. Whereas ordinary banksters can do with the money whatever they want, Wise is not allowed to do so, because they are no bank, and they need to have the money always available.

   Kind regards from a Belgian living in Sweden but staying in Spain.

   Frans

  3. Hé Edwin, Johan hier!
   Wist je dat je op de eilandengroep Saint Kitts en Nevis veel libertariërs (zoals bijvoorbeeld Roger Ver) tegen het lijf kunt lopen? Niet alleen om daar hun jacht te parkeren maar ook om er permanent te wonen. En je kunt daar in winkels gewoon met crypto betalen aan de kassa of op een terras. Ook kun je in sommige Oostbloklanden met crypto afrekenen in de supermarkt. De adoptie neemt alleen maar toe.
   Wanneer kom je langs in Vrijheidradio?
   Groetjes

  4. Ben laatst door de ING helemaal doorgelicht, meest absurde vragen
   Wij ontvangen graag een uitgebreide omschrijving van je bron van inkomsten.

   Op je betaalrekening hebben wij transacties omtrent cryptovaluta opgemerkt. Daarom ontvangen wij graag antwoord op de volgende vragen: a. Verhandel je cryptovaluta voor jezelf of voor derden? b. wat is je totale vermogen in cryptovaluta op dit moment?

   Op je betaalrekening hebben wij transacties omtrent cryptovaluta geconstateerd. Daarom ontvangen wij graag antwoord op de volgende vragen:
   Wat was de waarde van de initiële investering in cryptovaluta?
   Wat is de oorspronkelijk herkomst van het vermogen dat je hebt gebruikt voor deze investering?
   Wanneer heb je de oorspronkelijke investering gedaan?

  5. Ik stop elke maand wat geld in Bitcoin. Dit systeem heeft zich inmiddels bewezen robuust en onafhankelijk verklaard en is mijns inziens een goed alternatief voor als fiat geld niet meer werkt.

 120. Ik maakte € 1200 over naar een bekende van mij in Canada. DE ASN bank hield de overmaking tegen tot de volgende dag met een telefoontje waar sterk gevraagd werd of ik die persoon persoonlijk kende en hoe. Ik antwoordde herhaaldelijk alleen dat ik die persoon persoonlijk goed kende. Dat bleek voldoende, eeven later was de transactie geregistreerd.

 121. In een eerdere reactie heb ik jou meegedeeld dat ik bezig ben met het verhaal achter GESARA te onderzoeken:
  https://nesara.nl/info/nesara-gaat-wereldwijd-als-gesara/?fbclid=IwAR1qNuI6S6uIsimdoZsZLGJldmJozxbaW3wKVl32ryyIgwk1Pfi4UOtSePA

  Velen hebben kennelijk gevolg gegeven aan de oproep in deze website: “Wie nog vreemde valuta wil aanschaffen moet niet te lang wachten.
  Ook de Euro is niets waard zijn, : Voor meer info of bestellingen of Valuta nog te koop is en welke stuur e-mail naar currencies@gmx.com

  Jouw artikel “Naar welke Bank vlucht jij?” zal een gevolg zijn van de oproep, wat ik zonet beschreef n.a.v. vorenvermelde site.

  Volgens GESARA zullen we op kort termijn de volgende gebeurtenis(sen) meemaken: “Tegen maart 2023 zouden de meeste banken waarschijnlijk gesloten zijn vanwege een faillissement en omdat de fiat Amerikaanse dollar en Britse pond niet langer mogen worden gedrukt of gebruikt voor internationale handel. Bankrekeningen zijn al gespiegeld in het nieuwe door goud/activa gedekte Quantum Financial System.
  De Euro, net als de Dollar en het Britse Pond zijn internationaal niet meer als betaalmiddel erkend nu de QFS de Regie heeft.
  Tegen of vanaf 20 maart gaan alle wereld valuta 1:1 met elkaar inwisselbaar zijn”.

  Zoals je ziet ben ik zelf er ook niet helemaal uit wat het beste is om te doen. Kennelijk staat er op korte termijn het e.e.a. te gebeuren; we zullen zien. Laten we elkaar maar zo veel mogelijk op de hoogte houden. Bedankt tot nu toe . . . . .

  1. Hi Albert,
   Mijn artikel is geen gevolg van de oproep op de door jou genoemde site. Het is het samenkomen van verschillende onderdelen en dan komen we vroeg of laat op dezelfde conclusies denk ik. Tot nu toe is mijn ervaring dat er meer niet dan wel uitkomt van de Nesara voorspellingen maar dat is mijn mening.
   Groet,
   Mordechai

  1. This is not a solution, but a comment. I always laugh when I hear the name Rabobank. It the O and the A were switched I think you may get the joke. I wonder if the bank owners thought of this too. We all need a little humor in these challenging times. Humor is not something that the bad actors have. One of our super powers I think, along with creativity.

 122. Hallo, Ik heb o.a. een rekening bij de Triodosbank. Daarvan wilde ik onlangs een bedrag boven de (door mij) ingestelde daglimiet overmaken. Ik moest dus eerst de limiet verhogen, die maar 24 uur geldig is, maar bij de betaling moest ik als extra aangeven dat ik dit bedrag naar dat bepaalde rekening ging aangeven….

 123. Dank je wel voor jouw mail over de banken. Ik ben nog steeds op zoek naar een volwaardige vervanging voor de ING, waar ik niet alleen privé zit. Ik ben dus ook op zoek naar een goede vervanging voor mijn zakelijke rekening. Ik volg wacht volgende blog dus met interesse af.

  Hartegroet,

  Meinsje de Weerd
  m.l.de.weerd@kpnmail.nl

 124. Wij hebben N26 en vervolgens Wise genomen. Beide onlime af tebsluiten. Wise is makkelijker, meerdere rekeningen in verschillende valuta mogelijk. Je kunt ook spaarpotjes aanmaken. Betreft het euro dan ook een maandelijks ontvangst rente.

  Pas is snel geleverd, geen mnd kosten en snelle transfer naar andere Wise rekeningen. Van andere bank rekening naar Wise doorgaans dezelfde dag.

  N26 gebruikt ook Wise om valuta te wisselen.

  Zelf vind ik Wise beter. Geen ideal maar daar kunnen wij uitstekend mee leven.
  Voor online aankopen kunnen er max 3 visakrt aangemaakt worden die daarna ook zo verwijderd/vervangen kunnen worden.

 125. Ik zit al heel heel lang bij de rabobank bank. Weet niet anders. Maar ik merkte wel dat mijn steun via Revolut niet lukte. Niets achter gezocht. Maar via welke bank zou dit dan lukken vraag ik dan.

  1. HI Marcela,
   De Rabobank loopt nu echt voorop met hun beleid. Zij gaan voor mensen bepalen wat ze wel en niet willen betalen. Ik ga mijn rekeningen daar opzeggen en ik zie dat veel mensen dat nu doen. Ik kom volgende week met een blog met alle alternatieven. Voor nu zijn mensen binnen Nederland enthousiast over de Regiobank, SNS en Knab. Ze zijn het minst enthousiast over Rabo, ING, ABN maar Rabo spant de kroon.
   Groet,
   Mordechai

   1. Gisteravond was op Radar te zien hoeveel macht de 5 grootste banken hebben. En als die nieuwe wet er door komt, dan is het hekemaal gedaan met je privacy.
    Ongelofelijk dat banken dan zomaar je rekening kunnen blokkeren. Dit gaat veel te ver.
    Ik vind Leaseplan nog niet zo gek.

   2. Knab zakelijk is een zéér slechte keuze Mordechai. Mijn bankrekening is opgeheven omdat ze erg controle gericht zijn en ik daar niets mee van doen wilde. Als je handel drijft of een bedrijf hebt waarvan ze zelf niet goed begrijpen wat het allemaal inhoudt wordt je bankrekening per direct opgeheven. Als je bij Knab bank op 1 van je rekeningen langdurig in de min staat en bij je andere rekeningen in de plus. Wordt je bankrekening plots opgeheven (hierover kun je niets! maar dan ook niets teruglezen in je overeenkomst) Knak bank wil een imago hooghouden.. Als je gefinancieerd wordt om protest te bekostigen kunnen ze hetzelfde doen. Dit is een Bank van een orde die ik niet vertrouw.

 126. Hallo Mordechai,
  Ik heb een rekening bij N26 en ben 1x gebeld door een medewerker van de ASN zo’n 2 maanden geleden. Nu kan ik gewoon overmaken beide richtingen op!

  Groeten Niels

 127. Momenteel hebben wij een zakelijke rekening bij ABN. Wij hebben nog niet echt klachten daar over tot verleden week toen ik rekeningen wilde betalen. Mijn pas was opeens geblokkeerd dus de bekende 0900 nummer gebeld. De vriendelijke medewerkster vertelde mij dat er meer keren foutief was gepind wat niet aan de orde was. Bij de eerste keer ontving ik al een mail dat mijn pin was geblokkeerd. Niet te min de blok is direct opgeheven zodat ik de betalingen kon uitvoeren. Wij doen regelmatig betalingen naar het buitenland maar nog geen problemen ondervonden. Wat ik wel vindt dat bankkosten de pan uit rijzen en dat staat mij tegen. Dat zou voor mij een reden kunnen zijn om andere weg te zoeken.

 128. Revolut heb ik voor mijn zakelijke rekening tot nu toe ook goede ervaringen mee. Verder gebruik ik OpenBank, N26 en Lloyds. Knab vond ik altijd een goed alternatief totdat ze een prijsverhoging toepasten van 50%. Bij mij is er dan maar een reactie mogelijk, wegwezen. Mijn salaris kent dat soort verhogingspercentages namelijk ook niet. ING heb ik ook nog steeds maar met alle schandalen van de laatste tijd heb ik steeds meer de neiging die ook op te zeggen alhoewel dat na de lange historie wat meer werk met zich mee brengt.

 129. Ik heb ooit bij de Postbank gezeten (gratis hè!!!), daarna werd het ING en hebben ze mij een kunstje geflikt. Privé zat ik bij de Rabobank. Zakelijk ging ik naar ABNAMRO, maar ik heb alles opgezegd en ben naar Triodos gegaan met de aanleg van de Dakota oliepijpleiding in Amerika, dwars door heilig land van de indianen en bij drinkwatervoorzieningen. Dat heb ik ook als reden gegeven voor vertrek.

  Sindsdien zit ik zowel privé als zakelijk bij Triodos. Dit is een bank die over het algemeen goed bezig is met investeren in maatschappelijke projecten. Maar ook deze bank begint bij mij barstjes te vertonen, door mee te gaan in het narratief van alle fakecrisissen. Ik denk dat het moeilijk is om een financiële instelling te vinden die helemaal vrij is van invloed van de Nederlandse Bank of uiteindelijk de ECB.

  Met strijdbare groet,
  Fer Elzinga

 130. Hoi, ik ben van ing naar de RegioBank gevlucht, ik weet niet of zij beter zijn maar ik ga verder zoeken. Ik heb mij ook aangesloten bij United people foundation (ura platform)

  1. Ik zit ook al weer een heel aantal jaar bij de regio bank.
   Zowel zakelijk als prive.
   Kosten rijzen hier ook de pan uit onder het mom van witwas praktijken tegen te houden.
   Ik doe al mijn zaken gewoon netjes maar betaal me hier wel scheel voor met 2 rekeningen. Heb in de tijd dat je rente moest betalen ook een revolut rekening geopend.
   Kost allemaal gewoon niets. Het is dat het allemaal zo lastig is om je banknummer om te zetten naar een nieuwe rekening (zakelijk) anders was ik allang weg.

 131. Ja heel herkenbaar. Ik heb Rabo ook opgezegd. Werd er helemaal gek van. Terwijl ik vanuit hulpverlening kleine bedragen overmaak naar buitenland veelal uit eigen middelen. Ze willen alles weten en het frustreert mij want ik vind dat het ze geen reet aangaat. Het is mijn geld en ik draag al verantwoording af aan de belastingdienst elk jaar. Hun reactie is een verbod op overmaken.
  Maar Western union en world remitt en pay Päl zijn nog erger. Die blokkeren zonder waarschuwing.
  Ik snap het doel van ondermijning en witwassen, maar met dit soort Micro management schieten ze hun doel voorbij.

 132. Goede middag Mordechai,
  Ik ben heel benieuwd naar je volgende blog en of je dan meer weet over ‘alternatieve’ banken. Ik ben zelf aan het uitzoeken of ik naar Spanje kan verhuizen en ik weet dat Bunq ook in Spanje zit. Maar heb verder geen idee hoe het met andere bank instellingen zit. En of Bunq wel een goede optie is!

 133. Hey Mordechai,
  Revolut is ook iets waar ik enthousiast van werd, tot ik merkte dat betalingen niet altijd aankomen. En ik die klacht vaker lees. Ze vallen daarnaast niet onder het depositogarantiestelsel, voor zover je dat belangrijk vind.
  N26 kun je als particulier prima nemen en daar heb ik wél goede ervaringen met de ontvangst en het doen van betalingen. Beiden test ik nu!

 134. Ik ben ook op zoek naar een andere bank! Ook ik maakte via Rabo geld over naar de bank in Londen waarop mijn rekening werd geblokkeerd en ik een mail kreeg van de fraude afdeling van de Rabo ‘veiligheidshalve is uw rekening geblokkeerd’ met verzoek contact op te nemen. Ik was verbijsterd.
  Gebeld en werden vragen gesteld en mij op hart gedrukt dat ik slachtoffer was van boilerroomfraude. Ik werd haast verplicht uit te leggen waar het geld was heen gegaan en waarvoor ook al zei ik: dat gaat u niet aan. Na een uur zei ik stort geld maar terug en deblokkeer mijn rekening. Dat laatste ging hij zeker niet doen! De volgende dag werd ik weer gebeld gelukkig door een vrouw, tot tranen toe weer een uur aan de lijn. Bleek dat ze een fraude dossier nu hadden geopend en nogmaals alles wilden weten en ik moest beloven nooit meer geld naar deze bank en gigos over te maken… gedaan en gesmeekt mijn rekening weer te heropenen. Omdat ik inmiddels in tranen was beloofde ze dat. En ik zou maandag weer gebeld worden hierover! Gesmeekt dit niet meer te doen, dit zou ik niet meer aan kunnen en wat wilden ze nog meer weten?! Ik voelde me net een crimineel. Daarop kreeg ik een mail met verzoek aangifte te doen met een cc naar de rabobank. Ben niet meer gebeld en mijn rekening is weer gedeblokkeerd…
  Wat een akelige ervaring! Dit gun ik niemand! waarschuw een ieder dat dit vanuit Rabo kan gebeuren. De betreffende bank staat daar blijkbaar op een zwarte lijst…

  1. Hi Patricia,
   Dit verhaal horen we vaker. Zodra er geld naar crypto’s of online platformen wordt gestuurd trekken ze de dominantie-kaart. Ik ben nu zelf wat testen aan het uitvoeren zodat we dit voor een rechter kunnen laten komen. Als de bank namelijk voor jou gaat bepalen aan wie je wel en niet mag betalen dan is dat iets waar mensen van op de hoogte moeten zijn. Naar mijn mening is dat namelijk precies waar we heen gaan met de CBDC.
   Dank voor het delen.
   Groet,
   Mordechai

 135. Rekening courant bij ING (helaas en met tegenzin..), ‘slapende’ rekening courant bij de RABO-bank, waar ik alleen af en toe ’n klein bedragje op zet om ‘m aan te houden..tjaa, waarvoor? Dan ’n beleggingsrekening bij Saxobank en ’n beleggingsrekening bij ASN’bank. Mogelijk nog een ‘slapende’ bij Triodosbank..nog eens cheken…
  De enigen hierbij die ik enigszins–‘moreel’ gezien–vertrouw zijn ASN en Triodos, maar heb geen enkele reden om aan te nemen dat zij principieel zouden weigeren rekeningen te gaan blokkeren als daartoe onder druk gezet… Dus jouw info zeer interessant.

 136. Ik vind overstappen best wel een ding. Ik heb mijn geld gespreid. ING en rabo.
  Dat is voldoende voor mij. Ik wens je veel succes met wat je voor de mensen regeld. Ga zo door ,zou ik zeggen. Groet
  Trees Krijtenberg.

 137. Zit nog bij ABN-AMRO en aarzel of ik daar blijven zal.
  Overstappen lijkt me zo’n gedoe. En waar naartoe?
  Aanbevelingen en raadgevingen zijn hartelijk welkom.

 138. Geweldig dat je dit hebt gedaan en doet. Ik heb nog nergens last mee bij ABNAmro, Paypal en Visa, maar ben van plan je voorbeeld bij te houden en wellicht te volgen.

 139. Beste Mordechai,
  Ik zie de bank problemen voorbij komen en heb ook de nodige ervaring met banken inmiddels. Ik heb een bijzondere situatie, ik woon in Nederland als belastingbetaler, maar woon ook in Hongarije waar ik een huis heb. Ik ben meer in Hongarije dan in Nederland. Formeel ben ik voor de Hongaarse staat ingezetene met alle papieren, maar geen belastingbetaler aldaar als privé persoon. Ik heb zowel in NL als ook in HU een bedrijf. Uiteraard heb ik ook Hongaarse bankrekeningen, zowel privé als zakelijk. Zowel privé als zakelijk heb ik meerdere WISE accounts om goedkoop geld over te zetten naar andere valuta. Let op, WISE is geen bank maar een wisselservice. Ik had vorige jaar enkele maanden € 1000 als restant op mijn zakelijke WISE account, tot ik een melding kreeg van blokkade, omdat de gegevens van mijn vrouw niet bij hen bekend waren, zij is namelijk mede-eigenaar van mij Nederlandse bedrijf. Dat was natuurlijk in 5 minuten opgelost, maar de review periode duurde meer dan 2 maanden, waarin meerdere klaag mails van mijn zijde. Uiteindelijk kreeg ik na goedkeuring de vraag wat die € 1000 op de rekening deden en naar wie ik dacht dat ik dat allemaal ging overmaken, Veel mails heen en weer -en een dreiging van mijn kant om de rekening op te heffen- is de blokkade opgeheven en heb ik de € 1000 naar mijn zakelijke bankrekening terug gestort. Mijn advies: Gebruik WISE alleen voor overmakingen naar andere valuta (is de goedkoopste) en niet als bankrekening. Verder wil ik graag wijzen op Kinesis, https://kinesis.money/ Zie de uitleg aldaar en op youtube https://youtu.be/hFxfHQS_aJU
  Het is een rekening op basis van zilver en goud (ook crypto) met daaraan -als je wil- een betaalkaart. De kaart gebruik ik niet.
  Groet, Hans de Block.

 140. Goede middag Mordechai,
  Ik heb ook de uitzending van RADAR gezien. Bovendien heb ik de RABO al afgebouwd sinds dat gekke mens van Baarsma daar aan het roer stond. Ik gebruik de RABO uitsluitend nog voor een tennisclubje in oprichting per maand zo’n € 90,-. Liever nog ga ik er helemaal vanaf.
  Mijn hoofdzaken lopen via de SNS, die natuurlijk ook met het narratief van de centrale bank meemoet.
  Revolut is een optie en ik dank je voor de tip.
  Overigens denk ik wel dat het slapende publiek hierdoor hard wakker wordt geschud en hopelijk heeft dit verdergaande gevolgen voor de banken en politiek. In ieder geval volgen wij de ontwikkelingen in Nederland en de wereld en hopen dat zich langzaam maar zeker alles gaat keren, alhoewel het WEF en consorten wel een taaie is.

  Blijf doorgaan zoals je nu bent en op onze steun kun je rekenen. Nogmaals dank voor deze mail.

  Met strijdbare groet
  Aaltje en Jerrit

   1. Hoi Mordechai,

    Wij hebben ASN rekeningen. Tot nu toe geen probleem ondervonden ondanks grote aankopen en overmaken naar mijn Open Bank rekening, dat is een kosteloze online Spaanse bankrekening van Santander, met Nederlandse afdeling en klantservice, maar de rekening is buiten de NL’se jurisdictie! Voor betalingen en ook met pinpas. Werkt prima. Geld is wel iets langer onderweg. Verder hebben we nog een WISE-rekening voor valutawissel, betaling in andere valuta en daarin kun je ook makkelijk een spaarpot maken in veiliger valuta’s zoals de Noorse kroon of Zwitserse frank. Tot nu zonder probleem allemaal. Zij zijn geen bank, zie eerder, maar gezeteld bij een Belgische bank, ben even kwijt welke.

    Groet, Ruud

  1. Ik heb beide banken zowel N-26 als Revolut al een aantal jaren en je betaald helemaal geen kosten bij deze banken > Ideaal
   Ben heel tevreden met deze 2 banken

 141. Ik heb een rekening bij de Triodosbank (1x voor mezelf en 1x voor een stichting), Regiobank (diverse voor mezelf) en nog een Rabobank rekening waar ik een miniem bedrag op heb staan. De Rabobank rekening is bekend bij instanties voor belastingen etc. Ook heb ik een Debet card bij N26, dus ook eigenlijk een betaalrekening. Ik kon geen debet of creditcard bij een andere bank of instantie krijgen, maar bij N26 lukte dat wel en ik maak daar spaarzaam gebruik van. Het liefst betaal ik contant.

  Ik ben heel tevreden over de Regiobank, is lokaal, vlakbij, 5 dagen per weken geopend zonder afspraak. De Triodos doet wat ze moeten, maar zijn heel erg op de achtergrond.

 142. I’m very satisfied with my N26 account (free) and I recently also opened an Open bank account (also free). I have Revolut as well. Spreading is the keyword.

 143. Ik overweeg om (vooreerst gedeeltelijk) weg te gaan bij de RABO. Ik denk aan Bunq of Regiobank. Maar weet totaal niet of deze banken veilig en bestendig zijn. Zie door de bomen het bos niet meer!

 144. Thank you for your information, now I live in Dominican Republic running away from Spanish politics, here looks diferent but is the same for to annihilate the white race, I have bought some gold to “protect myself”, but the war ends when the enemy sues for peace and the change in his fitness is verified. Good luck
  Antonio

 145. Hallo Mordechai,

  Gefeliciteerd met je nieuwe website.
  Dank je voor het delen van je ervaring met Nederlandse banken en met Revolut. Misschien moet ik bij de laatste ook een rekening openen.
  Tot nu toe heb ik 2 gratis rekeningen in het buitenland waar ik tevreden over ben:
  N26 in Duitsland en
  OpenBank in Spanje.
  Ik zie je volgende blog met belangstelling tegemoet.

  Met swingende groet,
  Karl (-:

  1. Ja, OpenBank is een redelijk alternatief met zelfs gratis creditcard die gekoppeld is aan je rekening (dus geen “credit”). Je kunt ook een betaalrekening openen met betaalpas die als het goed is ook gewoon in NL te gebruiken is (zelf nog niet geprobeerd). De web interface is wel wat onhandig soms (dingen vallen buiten het scherm en je kunt niet scrollen) en het aanmelden ging bij ook pas na 3x proberen goed i.v.m. automatische herkenning van je ID-card. Maar verder nog geen vreemde dingen meegemaakt. OpenBank is een volledige internetbank, zonder filialen, wel een prima NL sprekende servicedesk met NL telefoon nummer. Geen verborgen kosten, alles is gratis.
   PS: ik heb geen belang bij deze “reclame”, is gewoon mijn eigen ervaring.

   1. Ik ben al meer dan een jaar bij de Openbank van de Santandergroep, alles werkt prima, pasjes werken goed, En bijna alle officiele instanties kunnen er heel goed mee werken. Geldautomaten, debitcard, reisverzekeringen enz. nooit meer terug naar de ING of RABO.Nederlands sprekende support Maandag t/m zondag: 8.00 – 22.00.In alle winkels kun je betalen met een betaalpas.

 146. Ik zit nu nog bij de RABO en de ABN. Heb tot nu toe nog geen gekke dingen meegemaakt. Mijn blijk is erg gericht op de BlijeB. https://deblijeb.nl/thuis.html
  Ik hoop dat deze bank snel een officiële bank wordt, heb reeds een URA rekening geopend.
  Verder zijn wij het in Nederland meer dan spuugzat en zijn aan het onderzoeken of we in Spanje kunnen gaan wonen.

  1. Hi Marjan,
   Ze wilden starten als ze eenmaal 10.000 rekeninghouders hebben maar volgens mij maken ze niet bekend hoeveel rekeninghouders er nu zijn en hoeveel er nog nodig zijn om dat punt te bereiken. Dat vind ik persoonlijk jammer. Tegen de tijd dat ze willen starten is het wellicht te laat.
   Groet,
   Mordechai

 147. De Nederlandse banken volgen EU instructies die hen vanuit Brussel worden opgelegd. De Nederlandse overheid werkt maar wat graag mee.
  Dus: Vlucht niet naar een bank binnen de EU, dus ook niet naar Revolut. Zet je geld BUITEN de EU. Engeland is geen optie, ook de Engelsen werken maar wat graag mee, op DRIE uitzondering na die ik hieronder bespreek.
  Oplossingen:
  Zwisterland. Bij het openen van een rekening wordt er weliswaar een karrevracht aan gegevens gevraagd, maar ben je eenmaal klant is er niks aan de hand. Gewoon internetbankieren met je zwitserse Iban en je kunt gewoon een euro rekening openen en daarvoor een debitcard aanvragen die overal kunt gebruikken. In elke winkel en online. En waarover de EU dus niks te zeggen heeft. Zwisterse banken geven zoals andere banken je gegevens door aan de belastingdienst, maar een rekening daar is volkomen legaal.
  UK: Er zijn drie jurisdicties die mogelijkheden bieden:
  Guersey, Jersey en Isle of Man. Voor de eerste twee is flink geld nodig, maar Isle of Man valt mee. In de meeste gevallen heb je 2K tot 5K Engelse ponden (of tegenwaarde in euro) nodig om een rekening te openen. Daar kun je gewoon een rekening in Euro openen. Met bankcard, internetbankieren etc….
  Isle of Man heeft ook een deposito garantie systeem. Ik meen rond 80K of zoiets. Zorg ervoor dat de bank waar je online een rekening opent meedoet aan die deposito garantie.
  Diverse banken bieden de service aan on ONLINE een rekening te openen, dus je hoeft niet langs. Welke de beste is voor jou, dat moet een ieder zelf utizoeken.
  Standard Bank Isle of Man Limited
  Barclays Bank Plc
  Cayman National Bank (Isle of Man) Limited
  Conister Bank Limited
  HSBC Bank Plc
  Lloyds Bank Corporate Markets PLC
  Nedbank Private Wealth Limited
  Santander Financial Services plc

   1. Beste Mordechai,
    Ik heb mij iets verdiept in de BigBank. Heeft ook een deposito garantie tot €100.000. Maar ben nog niet definitief overgestapt omdat ik vrees dat ook deze Island bank onder het EU dictaat valt. Ik wacht met ongeduld jouw resultaat af. Ik zie ook geen uitweg meer…hier in NL. Vind jouw een held en strijder van de eerste uur….ben met jouw in het geest verbonden.
    Hartelijkst Ellen

  1. Kun je aangeven wat goede opties zijn voor een Zwitserse bank? Ik denk aan een multicurrency account, met debitcard, betalen met ideal, en contant opnemen in NL is mogelijk. Net als Revolut eigenlijk.

  2. Dag naamgenoot 🙂

   Heb je wellicht – evenals de namen van de banken op Man – de namen van betrouwbare zwitserse banken waar je een zakelijke rekening online kunt afsluiten vanuit NL ? Tot nu toe stuitte ik op Dukascopy doch heb daar nog niet helemaal een goed gevoel bij.

   Bij voorbaat dank
   Ronald

  3. Hi Ronald, ik heb wat research gedaan naar Zwitserse banken maar begrijp dat je er economische banden moet hebben of resident moet zijn. Heb jij wellicht een andere oplossing als je in Nl. woont en geen transacties met Zwitserland hebt?
   Dank. Hgrt. Lidwina

   1. Nope. Not correct. There are multiple banks available in CH.
    Google on non-resident account.
    Another option (but you need more money for that) is to have a Swiss Asset Manager who takes care of your investments (of course regulated by Finma, the Swiss AFM). But that requires 500+ or more
    Hope this helps

 148. Ik maak geen geld over naar een buitenlandse bank. ‘Heb tot nu geen problemen. Maar om zonder meer je bankrekening te blokkeren is een kwalijke zaak.

 149. Regelmatig (door de jaren heen) onderzocht ik (leek) alternatieven. Iedere keer blijken alternatieven onder dezelfde paraplu te vallen als je hoog genoeg gaat.
  Soms is het niet gemakkelijk uit te vinden maar voel je het wel aan. Ik had dat bij de Albert Hein bijvoorbeeld. Een vorige CEO was van het WEF en als is hij weg, aan het beleid herken je het addergebroed wat de organisatie heeft geïnfecteerd als een “mindvirus”.
  Ik heb genoeg zelf ervaren, onderzocht en gezien om dit valse spel te doorzien, menselijke banken (bijvoorbeeld) krijgen geen licentie en kunnen er niet komen door de diverse kartels die gevormd zijn. Als he altijd vals speelt en achterbaks win je altijd in de oude wereld. Tenzij een partij nog valser en gemener is.

  Alles draait om je mind. Zie het placebo effect wat al decennia de werkelijkheid openlijk toont.
  Ik wil weg bij de ABN maar er is geen alternatief dus ik accepteer dit vals spelen en glimlach erom. Ik wordt afgeperst door mijn energieleverancier (ondanks al mijn eigen maatregelen die de afpersing wel veel minder hebben gemaakt) en ik glimlach erom.

  Zij spelen vals, intimideren en bedreigen maar ik ben meester van mezelf en mijn kracht.

  En die ga ik niet afstaan. Dus ik gedoog dit addergebroed zolang het niet anders kan. En ik zie de tribunalen voor me.

 150. Nog niet overgegaan naar een andere bank dus geinteresseerd in dit onderwerp…
  wel was bij Blackbox een econome, die vertelde dat currency’s waarschijnlijk ook aangepakt gaan worden, dus eigenlijk blijf ik liever bij contant geld en dan waarschijnlijk de Florijn of andere regionale munten, Florijn is een papieren biljet…

 151. Hallo Morrie,
  Ik heb ook gekozen voor spreiding, ook uit noodzaak omdat er n maximum zit aan het saldo dat je er op mag hebben staan (nadat woning en bedrijf door omstandigheden zijn verkocht ben ik tijdelijk “rijk”): ING, triodos en knab. Het lijkt niet zoveel uit te maken, tenzij je afhankelijk bent zoals in jouw geval.
  Groeten,
  Rob

 152. Hoi Mordechai,
  ook mijn partner en ik hebben besloten om te spreiden. We zijn nog bij ING, maar vertrouw ook die bank totaal niet meer. Ik doe wel zo goed als alles cash, maar we hebben ondertussen ook een Wise rekening geopend.
  Werkt goed, heel vlot, je kan in alle valuta betalen en ontvangen zonder kosten. Loopt prima voorlopig.

  Vriendelijke groet
  Françoise

 153. Ik ben 1 van de initiatiefnemers van bitcoin jungle in Uvita Costa Rica de nieuwe snel groeiende circulair bitcoin economy in de Wereld. Wij hosten de NOSTR conferencia 18-20 Maart. Jack Dorsey is 1 vd initiatief nemers. NOSTR wordt het peer to peer alternatief voor Twitter / facebook/ google met betalingsopties voor bitcoin. Social media betalingen etc zonder permissie van derden. Wij zijn Klein begonnen als bitcoin jungle alles open source software gebaseerd op t bitcoin beach príncipe in El Salvador. Kan zo in Amsterdam gekopieerd worden. Wij Bouwen hier aan een vd hopelijk vele communities in de wereld. De wereld zou er veel mooier uitzien als wij 250.000 community “borders “ bouwen ipv de nu 200 plus country borders .
  Hou vol Mordechai, ik ben 1 van jou vele bewonderaars gewoon je eigen koers varen. Bitcoin wil help give back souvereignity to humanity .

 154. Beste mordechai
  Ik heb 1,5 jaar geleden al diverse rekeningen aangevraagt w.o. N26, Revolut, Wirex (crypto + iban), Icard en ben overgestapt van mijn prive en zakelijke rekening van de ING naar Knab. Ik heb met al deze rekeningen goede ervaringen het gaat snel met overboeken zonder gezeur beter dan bij de ING die soms 24 uur erover doet om een klein bedrag over te boeken naar bv Spanje.
  Ik ben er moe van om door banken een soort van frauduleuze klant te worden bestempeld zodra ik iets overmaak naar het buitenland. Ik adviseer dan ook zeker om een buitelandse rekening te openen en alles buiten nederland te doen zodat vriendin Kaag met haar politieke criminelen vriendjes (banken) te omzeilen. Wij zijn het uit de hand gelopen controle systeem zat. Wij willen daar niet aan mee doen. We hebben niets te verbergen maar controles boven de €100,00 gaat ons iets te ver in deze communistische staat der Nederlanden.
  Ik sta volledig achter jullie standpunten.
  Met vriendelijke groet
  Leo

  1. Beste Leo

   Ik hoop dat ik u hier in eigen zaak om advies vragen mag. Ben onder de indruk van u bijdrage en volledig met u eens. Ik heb een rekening geopend bij de BigBank Island…ook omdat hier een deposito garantie bestaat. Alleen het feit dat deze Island bank ook onder het EU dictaat valt…houd mij tegen ook echt defenitief mijn geld over te maken. Heeft u misschien ervaringen of advies voor mij om mijn spaarcentjes in zekerheid te brengen ? Ik zie de oplossing niet meer….Zit ook serieus met de optie om de komende jaren NL de rug te keren en in Italie te gaan leven. Heb er absoluut geen vertrouwen meer in onze regering en verlies van levenskwaliteit dagelijks voelbaar . Ik hoop u heeft geen bezwaar tegen mijn ongevraagde benadering. En kunt mij advies geven. Hartelijke groet Ellen

 155. Ik ben al jaren geleden ‘gevlucht’ van Rabo naar Regiobank. Regiobank heeft kleine kantoren, je hebt face to face contact en kan daar zonder gezeur of veel moeite cash geld storten .Ook het feit dat ze niet mee doen met groot-groter-grootst spreekt mij aan. Ze blijven in de dorpskernen zitten en steunen de lokale ondernemers. Dat was voor mij een van de belangrijkste redenen om over te stappen. Een sympatieke en kleinschalige bank.

 156. Open een rekening bij Wise.
  Veilig, makkelijk, erg goedkoop en snel geld overmaken naar het buitenland.
  Ook kun je bij Wise een rekening openen in buitenlandse valuta, handig om te weten zodra de Euro in elkaar zal storten. Wees wijs, stap over naar Wise.

 157. Ik ben, na een duidelijke aanvaring met de ABN jaren geleden, overgestapt naar de Triodos. Tot nu toe OK.
  Ik heb ze een tijd geleden ‘op de man af gevraagd’ wanneer de QFS geactiveerd zou worden. FF checken waar zij staan… Er werd mij open gedeeld dat dit nog niet bekent was én dat zij níet meewerken aan de agenda van de WEF, mocht ik daar op wijzen.
  Ik vond het bijzonder dat dit zo dírect, aan de telefoon, werd vrijgegeven. Of dit waar is, de tijd zal het ons laten zien.

  Uit mijn eerdere ervaring met de ABN ben ik al snel mijn geld gaan verspreiden.
  BUNQ en investeren in goud en zilver bevalt mij voor dit doel tot nu toe goed.

  NOTE.
  Ik ben me bewust dat er achter de wereldschermen zeer veel positiefs gebeurt, zoveel meer dan wij momenteel te zien krijgen. Zonder naïeve te zijn, Weet ik dat dit ‘oude systeem’ 100% zeker zal vallen en wij bevrijdt worden uit de klauwen van deze op angst, macht, manipulatie en verdeeldheid in stand houdende 3D wereld.
  Dat is nu eenmaal de tijd waarin wij leven; The Great Awakening. We ascenderen van deze 3D wereld naar een 5D wereld van Harmonie, Vrijheid, Liefde en Verbinding.

  Nu, wakker worden we!

  1. Vraag me idd af of Triodos niet meewerkt aan agenda 2030/WEF…
   Ze zijn sterk voor de Green Deal, voor toepassing van windmolens, zonnepanelen, accu-auto’s, warmtepompen, enzomeer — zaken waarbij men bazuint over de gebruiksfase maar het liefst zwijgt over productie- en afvalfase.

   ‘Reset the economy’ is een slagzin die je op hun webstek wel tegenkomt.

   Verder is Triodos sterk verwookt (nog voordat het woke-virus Rabobank aanstak), het heeft m.i. nog maar weinig met de waardevolle ideeën van Rudolf Steiner uit de Sociale Driegeleding (waar naam ‘Triodos’ naar verwijst) te maken.

   Zelf bij Triodos weggegaan, thans bij Regiobank.

  2. Triodos doet wel mee aan de SDG en daar krijg ik koude rillingen van. Is deze bank nog wel betrouwbaar? In België is het voor particulieren een spaar- en beleggingsbank en heb je dus geen zichtrekening. 20 jaar geleden ben ik begonnen met certificaten van aandelen aan te kopen, tot die plots eind 2018 of 2019 ineens met 25% werden gedevalueerd en niet meer verhandelbaar bleken. Wat een strop. Vorig jaar zette ik nog een groot deel van mijn spaargeld om in effecten, maar dat is sinds 24 februari 2022 ook een catastrofe…

 158. I still have an ABN account for the credit card. I also have a Revolut account which I use sometimes, a N26 account and a Wise account which I only keep a few hundred euros max. You can keep euros at Nexo with interest or Kraken but those are still centralized options. I rather keep no euros, but convert them to bitcoin or gold.

 159. Ik heb sinds een half jaar ook Revolut en Open Bank. Beide zijn kosteloos.
  Overboekingen op Revolut zijn meestal direct uitgevoerd. Open Bank is een onderdeel van het Spaanse Satander, Deze bank heeft een Nederlands telefoonnummer waar je ook een Nederlander aan de lijn krijg. Als je een beetje meer dan weinig vermogen hebt krijg je daar ook 1,5% rente op de spaarrekening. Met beide banken heb ik tot nu alleen maar goeie ervaringen. Geen kosten en gratis creditcard.

 160. Heb vorig jaar ING + Rabo opgezegd, en overgestapt naar Regiobank + Revolut + N26. Met fysieke pas, en voor buitenlandse valuta. Over Wise hoorde ik WEF verhalen. Misschien komt er nog een Zwitserse bank bij. Heb ook Florijn rekening. Alleen om liquide te blijven. Spaargeld omgezet in andere zaken.

 161. ITS SIMPLE…SELL OUT OF ALL YOUR ASSETS AND GET SMALL..GET MINIMAL AND BECOME FRUGAL….WE ARE GOING INTO VERY DIFFICULT TIMES…BUY/HOLD PHYSICAL SILVER 1 OZ ANY NATIONAL MINT COINS AND STORE ALL YOUR WEALTH IN SILVER ( SOME GOLD IF A LOT OF WEALTH ) AND ONLY KEEP DAILY NEEDS IN A BANK ACCOUNT…( BECOME YOUR OWN CENTRAL BANKER )… WE ARE GOING INTO VERY DIFFICULT TIMES.. THE PLANES WILL STOP FLYING AND TRUCKS WILL STOP ROLLING TO THE SUPERMARKETS…GET RURAL…GET AS FAR AS POSSIBLE AWAY FROM CORRUPTION …GET OUT OF THE CITIES… LIVE SIMPLE AS POSSIBLE…LEARN TO LISTEN TO YOUR INNER VOICE.. BECOME INNER DIRECTED… GET YOUR VALIDATION FROM INSIDE YOURSELF AND NOT FROM SOCIETY AROUND YOU… WHAT IS COMING IS VANQUISHING…IF YOU HAVE A VEGETABLE GARDEN AND A BIOSPHERE YOU WILL SURVIVE. IF YOU HAVE NO VEGETABLE GARDEN THAT WORKS FOR YOU AND NO BIOSPHERE ( LIFE SUPPORTING ENVIRONMENT AROUND YOU )..YOU WILL NOT SURVIVE.

 162. Beste Mordechai,

  Heb onlangs mijn ING opgezegd…….ze wilden (ik woon niet in NL) alles weten van mij over mij.
  Ik heb al geruime tijd zo’n 3 jaar;
  * Revolut
  * N26
  * Wise

  Bij Wise (voorheen TransferWise) zowel een prive als zakelijke rekening
  Deze banken zijn super! Alle drie, ik ben zelfs “affiliate” geworden.

  Ze voldoen volledig aan alle beloftes en opereren inderdaad onder de Europese Wetgeving.
  De kosten bij overboeken verwaarloosbaar en de (credit)card is gratis. Super, super.
  Op deze bank(en) laat ik mijn pensioen en AOW uitbetalen…..geen enkel probleem!
  Transacties over en weer zijn in enkele seconden over. Of je nu 1000 Euro of 10 Euro overboekt kosten zijn verwaarloosbaar.
  Kies je voor een Euro rekening dan kun je in praktisch ieder land naar de ATM in de valuta van dat land pinnen en krijg je je saldo in Euro’s bijgewerkt.

  Zie mijn website https://birdy.nl mijn webshop bezoekers betalen per Wise
  mijn belasting betaal/ontvang ik per N26
  mijn AOW onvang ik per Wise
  Allemaal keurig en op tijd!

  Ronald Huisman

  1. Beste naamgenoot,

   Geen gekke oplossing, maar realiseer je twee zaken aub:
   Je geld is nog steeds binnen de EU.
   Wise is geen bank, maar een wallet en dus heb je geen deposito garantiesysteem. (Ik gebruik het zelf ook, prima site, maar ik houd mijn saldi bewust laag op Wise)

   Ter leering ende vermaeck,
   Ronald

 163. Bunq is verbonden met WEF dus valt af
  de Knab is ook verbonden met WEF
  abnamro valt ook af , rabo valt ook af , ing valt ook af vanwege CO2 en WEF
  SNS geen goede recensies net zoals BUNQ, je kan niet meer bij je geld
  regiobank is ook niet oke na mijn onderzoek
  wise geen ervaringen mee maar ook de review is slecht.
  Nou hoor ik veel over Florijn maar dat durf ik niet goed omdat daar nog niet veel over bekend is maar dat zou ik graag willen.

 164. Dank voor jouw informatie. Op financieel gebied weet ik weinig en ik vraag mij af wat het voordeel kan zijn om b.v. te werken met een niet-EU-land. Ik zit nu bij de ASN-bank, maar wat kan die bank mij voor kwaad doen? Is het de angst voor onteigening?

 165. “Toch komt Revolut vaak voor in het rijtje van betaalopties via Ideal.” Dit klopt niet zoals ik heb begrepen volgens hun site. Géén Ideal betaling mogelijk dus

 166. Ik heb een vraag. Maakt het wat uit wanneer je overstapt naar een andere bank in de EU. Gezien het feit dat de EU nu de beslissingen en wetten maakt denk ik dat alle banken binnen de EU zich daaraan moeten gaan houde. Dus een tijdelijke oplossing. Litauwen is op dit moment ook niet echt stabiel. Wat denkt u. Momenteel zit ik bij de SNS en bevalt prima. Nergens gezeur over tot nu toe

  1. Maakt niks uit. Wise zoals ook een paar keer genoemd zit in Londen met je euro rekening in Belgie. Maar dit is allemaal EU wetgeving. Dus je zit het handigst buiten de EU naar mijn mening.
   Ik heb hierboven enige suggesties gegeven.

 167. Nog maar net overgestapt van ING naar Regiobank. Hier gewoon op het dorp en een dorp verderop. Wat een verademing om zo binnen te kunnen lopen en gewoon geholpen te worden met welk probleem dan ook. Ook telefonisch… ‘een ogenblik geduld’ ben ik daar nog niet tegengekomen. Een aanrader!

 168. Ik ben bij de ING weg gegaan en nu een rekening bij de ASN bank. Ook bij cryptoplatform Doorway financial geinvesterrd wat heel goed bevalt. De volgende stap is om in goud te investeren.

 169. Als ex-penningmeester van ecodorpen in oprichting (CVEG.nl) heb ik 2 jaar geleden een hele nare nasmaak van de Triodosbank gekregen. Wij wilden huizen laten bouwen en de grond bewust door een andere stichting laten kopen zodat er niet met de huizen gespeculeerd kon worden in de toekomst. De Screening door de Triodosbank duurde maanden en we werden afgewezen omdat we in de categorie ontwikkelaars onroerend goed geplaatst werden. Na toelichting begreep men dat we juist niet wilde speculeren maar uit die categorie was niet mogelijk. Tot op directieniveau geprobeerd.

  Particulier ben ik nog steeds uiterst tevreden over de SNS bank. Ik koop regelmatig in het buitenland. Geen enker probleem. Vorig jaar zelfs zonder enig probleem € 9.000 overgemaakt aan een Palestijn in Egypte via SNS en Western Union.
  SNS stelt klanten werkelijk centraal en breidt het aantal locale vestigingen zelfs uit.
  Als je het centrale nummer belt krijg je de locale vestiging. Echt een verademing wat voor hulp je daar krijgt.

  Succes met je onderzoek,
  Warme groet,
  Mark Ligthart

 170. Ik vind je initiatief geweldig.
  Punten:
  1. Het gaat niet om banken (wit wassen) maar om controle op mensen. Dit is overigens ik denk in de hele wereld.
  2. Kijk zelfs uit wat je schrijft ook daarover hebben ze al controle.
  3. Maak regionale groepjes waarin je problemen en mogelijke oplossingen persoonlijk bespreek. Ik denk dat er oplossingen zijn.
  4. Alle juiste poppen zitten volgens de WEF op de juiste plaats in de politiek en het grotere bedrijfsleven. Dit moet eerst teruggedraait gaan worden voor er een ommedraai kan komen.
  5. De enige manier om dit te voorkomen is om op een partij te stemmen die Nederland weer los van de EU maakt. Begrijp wel niet perse uit de EU maar wel dat de Nederlandse politiek het weer zelf voor het zeggen heeft. De politiek zit er nu niet voor de stemmer maar voor zichzelf.

 171. Een goede kennis van mij kreeg een erfenis. Ze was ook bezig autonoom te worden. Haar nieuwe (diplomatieke) paspoort heeft ze al (haha). Dus ook al het geld wilde ze omzetten in baar goud. Dus niet ergens in de kluis van een bank, nee fysiek bij de hand. Ze wilde anoniem dat goud kopen, hetgeen ook een farce is dus heb ik gewoon mijn naam gebruikt voor haar. Onder het motto dat ik al het goud weer heb weggeschonken indien mister Fiscus langskomt. Zowel ING alswel RABO gingen moeilijk doen, we konden niet eens even 10.000€ pinnen. Alles hebben we in kleine beetjes moeten opnemen. Dus weet wat je te doen staat als er ooit een bankrun ontstaat. Niets dus. Je staat machteloos. Vandaar het goud. Ook heeft ze al haar medische gegevens laten elimineren en staan nog wat andere zaakjes op het programma.

 172. Wise werkt goed voor mij. Vriendelijke bank met een ideaal. Je kan rekeningen aanmaken in verschillende landen en valuta. Het kost weinig tot niets en je krijgt rente zoals het hoort. Het enige wat nog niet ontwikkeld is, is een fysieke creditcard. Ik gebruik de online creditcard.

 173. Wordt allemaal opgelegd door D666 en de VVD, die zogenaamde “democratische” en “liberale” politieke partijen waarmee we in een “1984” 2.0 van George Orwell worden in gerommeld.

 174. Ik zat al jaren bij N26 als 2e rekening, maar de definitieve overstap weg van Rabobank kwam toen ik ontdekte dat Revolut inderdaad nu ook iDeal ondersteund.

  Het is genieten bij Revolut :).

 175. Even kort.
  De enige les die we nu in deze barre tijden hebben te leren, is die van ‘Minder, minder, minder.’
  Juist door onze meer-mentaliteit zitten velen nu met de gebakken ‘Bankperen’.
  Als mijn AOW is gestort, haal ik een paar honderd euro van mijn ING rekening af en koop daar mijn boodschappen voor, in cash. De rest blijft staan om de reguliere rekening te betalen. Naar buitenland maak ik niks over. Nu weinig zinvol. Verder rommel ik wat in de marge met handel in antiek en andere kunstvoorwerpen, op heel kleine schaal, genoeg om wat extra’s te ritselen.
  Ik denk dat we hebben te leren om ‘gewoon’ te doen, en meer vanuit onze eigen vierkante meterplek te gaan leven, zolang deze waanzin nog moet uitzieken.
  Less is more…

  Dank voor jouw actie Mordechai.

  Rob Meyer.

 176. Ik heb de afgelopen maanden Revolut geprobeerd, fysieke kaart werd snel geleverd naar Spanje waar ik woon. Maar inmiddels het account weer opgezegd en de kaart doormidden geknipt. Wat een waardeloze toestand. In de korte tijd dat ik dat account had, heb ik zeker drie of vier keer mijn halve doopceel moeten lichten incl. selfie-foto’s sturen, om te bewijzen dat ik het ben die wil inloggen om mijn saldo te checken of een overboeking te doen. Ik weet niet hoor, maar ik heb geen tijd voor dit soort fratsen. Dus weg ermee.

  Met Wise wel heel goede ervaringen, evenals met Monese. Veel maandelijkse automatische betalingen lopen nu via Monese. Wat mij betreft een aanrader. En als reguliere bank gebruik ik een Spaanse bank alleen voor de ziektekostenverzekering en telefoonabonnement, en bedrijfsmatig KBC in België.

 177. Daarstraks een reactie gegeven, maar die is niet gepost? Omdat ik achter een VPN zit en een 10 minute mail-adres opgeef? Ik ga mijn bankzaken niet publiekelijk posten met naam en toenaam. Sorry, maar daarvoor heb ik met mijn echte naam en email even net wat teveel negatieve ervaringen opgedaan. Ik ben geen bot, ik ben een mens van vlees en bloed, en mijn ervaring met Revolut en Wise, die ik in mijn eerdere reactie deelde, waren oprecht. Maar goed, als dat niet gewaardeerd wordt vanwege een anoniem mailadres en een VPN, dat is jullie goed recht, maar dan is dit bij dezen ook meteen mijn laatste bijdrage. Adios.

 178. Ik woon in Spanje maar heb nog een abn bankrekening. Verleden jaar geld overgemaakt naar een rekening van een vriend om iets te kopen voor mij. Het werd tegen gehouden en ik moest naar NL bellen om opheldering te vragen. Ik had als omschrijving bitcoins ingevuld en daardoor werd de overboeking geweigerd. Het is wel goed gekomen.

 179. Al jaren geleden weg bij Triodos(hart is eruit); nu 30 % van je certificaten waarde weg!
  90% van Rabo (wat ik zakelijk nodig had), overgeheveld naar Fintro in België waar ik woon.Deze bank heeft als boerenleenbank , de boeren behoorlijk de stront in geholpen!
  Betaal 90% cash, wat ik makkelijk en zonder verhalen bij Fintro ophaal/afhaal.
  Ik open daar ook het gesprek zoals we hier met elkaar delen. (de dame van het bankgedeelte ;” alez, hebt geene angst , ik zorg op tijd dat ge voldoende cash hebt , mocht het zover komen”>>> heerlijk.
  Onderzoek nu bank of joy.
  Heben juist samenwerkings overeenkomst getekend met Florijn. https://www.unitedpeople-foundation.org/bofjoy-nl
  Gaan in mijn onderbuikgevoel binnenkort ineens naar buiten.
  Heb deelname certificaat gekocht (100 €) om energie die richting op te krijgen. Dit systeem is ECHT diep uitgewerkt. Hart , verstand en ziel in de materie.

  1. HI Henk,
   Ik draag Ronald Bernhard en Anthony Migchels een warm hart toe.
   Heb wel zo wat kritische kanttekeingen bij beiden partijen.
   Zo zou ik graag zien dat van de Euro’s die wij inleveren, in ruil voor de Florijn, goud, zilver, grond, mineralen worden gekocht en wij gezamenlijk aandeelhouder daarvan zijn op basis van bijv. een cooperatie. Nu weet ik niet hoe die Euro’s worden opgeslagen maar feit is dat het gekoppeld is aan de Euro. Als de Euro staat te verdampen dan doet de Florijn hard mee. Over Blije Bank. Ik vraag al maanden naar het aantal certificaathouders. Dat weigeren ze te geven. Ze willen met 10.000 certificaathouders een bank starten. Als ze na drie jaar Corona nog geen 10.000 certificaten hebben verkocht dan doen ze iets niet goed of handig lijkt het. Ik heb mijn hulp aangeboden maar ze weigeren mij te vertellen hoeveel certificaten er nog nodig zijn. Kortom, afwachten maar dan.
   Groet,
   Mordechai

    1. Die Blije Bank is al jaren bezig om mensen geld afhandig te maken d.m.v. deelname certificaten. Als ze nu nog steeds niet genoeg deelnemers hebben dan klopt er iets niet. En waarom zo geheimzinnig doen over het aantal leden, het kunnen er inmiddels wel miljoenen zijn die allemaal voor de gek worden gehouden. Een dergeljjke bank zal nooit een bankvergunning krijgen , dat weten ze denk ik heel goed. Ik vertrouw dit absoluut niet.

 180. Betreft Triodosbank. Ik heb een massagepraktijk gehad en heb na een wijziging op de inschrijving bij de Kamer van Koophandel een ander KvK nr. gekregen. Jaren later na een adreswijzing kwam aan het licht, dat ik vergeten was dit nieuwe KvK nr. aan de Triodos door te geven. Hierdoor en daarna ben ik als crimineel behandeld.
  De bank die ik destijds als ideële instelling zag en waar ik zo bewust voor had gekozen, bleek een grote desillusie.
  Ik volg de discussie over financiele mogelijkheden met grote belangstelling!
  Bedankt voor het goede werk!

 181. Hi Mordechai,
  Mooi dat je dit onderwerp aankaart, want het kan niet lang meer goed gaan!
  Wat weet/denk je van Van Landschot Bank? Zij zijn een particuliere bank, maar in hoeverre vallen zij onder de DNB?
  Ik ben benieuwd wat anderen er van weten.
  Groet Leonie

  1. HI Leonie,
   Wat ik heb begrepen is dat van Lanschot alleen nog maar beleggen doet.
   Ook moet je volgens mij via een andere klant worden aangebracht.
   Wel zijn ze een private bank.
   Groet,
   Mordechai

 182. I was fed up by the Rabobank after 50 years of being a loyal customer for reasons like the declining services and the proposed carbon budget. So, I switched to the Regiobank. They still have a local office (in the town nearby) and personal services. When I opened the account I received the bank card and pin code. Then I logged into the website and tried to change some settings. Because I still like to pay with cash, I changed the maximum amount to withdraw at ATM to the max, just to see how far it would go (€ 2000,- a week). Then I immediately received an e-mail of the Volksbank (mother company of Regiobank, ASN, SNS). They locked my bank account, because of safety. I had to reply with my answers on some questions, like what the bank account is for, where I did get the money from, etc. After 1 day I got access again. Then a day later my daughter came to me, telling me that she couldn’t make a card payment in the shop. She has an account with the ASN for some years. I turned out that the Volksbank also blocked my childrens accounts! So, Regiobank is just another one of those banks.

 183. Dag Mordechai
  als je je geld over verschillende banken verdeelt dan is het wel van belang dat je kijkt op de site van de Nederlandse Bank of die banken niet tot dezelfde groep horen.
  dan is nl die 100.000 garantie het totaal voor alle filialen.
  bv ABN , Money you, Mees Pierson en Fortis vallen allen onder de ABN/AMRO, dus als je daar totaal meer dan die 100.000 heb staan, krijg je maar 100.000.
  misschien belangrijk voor sommige mensen.
  dank voor je werk.
  liefs
  Gré

 184. Na 40 jaar trouwe klant te zijn geweest bij Amrobank/AbnAmro toch eindelijk overgestapt naar Sns. Bij AbnAmro werden de kosten alsmaar hoger en de service steeds minder. Ook steeds minder tot eigenlijk geen bankfilialen meer. Ik zou nu ruim 40 kilometer moeten rijden om bij een AbnAmro filiaal terecht te kunnen. Sns is in mijn stad, 5 dagen per week geopend en zonder afspraak gewoon binnen te lopen. Bij AbnAmro zou in de nabije toekomst alleen nog maar met een I-Phone met app te bankieren zijn. Omdat ik hier niet achter sta heb ik gelijk alles opgezegd. Spaarrekening en priverekening gelijk bij Sns geopend omdat deze werkt met browsercode op eigen pc. Betaal nu de helft van de kosten die ik kwijt was bij AbnAmro! Krijg een beetje meer rente op mijn spaartegoed en de doorlopende reis en annuleringsverzekering is ook goedkoper met exact dezelfde voorwaarden! Overstapservice van Sns werkt geweldig en kost niks extra. Voor de rest pin ik regelmatig bij de geldautomaat en betaal dan alles contant. Daar waar mij contante betaling niet geaccepteerd word kom ik niet meer!.
  Groet Frits,

 185. Ik heb ruim 30 jaar mijn bankrekening gehad bij Verenigde Spaarbank / VSB / Fortis / ABN AMRO. Inmiddels zit ik meer dan 10 jaar bij ASN. Ik heb daar 1 betaalrekening, 1 spaarrekening voor mezelf (met weinig saldo) en 1 jeugdspaarrekening voor mijn kindje. Op zich ben ik tevreden met ASN maar heb geen ervaring met naar buitenlandse rekeningen overmaken of überhaupt grote overboekingen. Wel maak ik me gezien de huidige ontwikkelingen zorgen over de jeugdspaarrekening, nu dat gespaarde saldo nog 10 jaar vaststaat (tot de 18e verjaardag) en je daar alleen tussentijds geld van kunt opnemen bij aantoonbare studiekosten vanaf het voortgezet onderwijs of bij overlijden voor de 18e verjaardag. Zijn hier nog tips voor?

 186. Eén Europa- één munt, iedereen een SEPA/BIC code. Dat allemaal om het ons “makkelijker” te maken. ‘Op vakantie’, handig hoor één zo’n munt’, je hoeft geen geld meer te wisselen etc…..en zo…. wordt je gemasseerd.
  Ik, als Nederlander, ben woonachtig in Duitsland en heb mijn ING nummer behouden. Geen gedoe, lijkt het, want alles kun je betalen met je ING-rekening (lijkt het) totdat je lid wil worden van een pechhulp centrale, Zij nemen je wel aan, maar als je wilt betalen kan dat alleen via een automatische incasso machtiging. Liever niet, maar goed, ik ben een verlegen koper dus toch maar gedaan. Oeps…. van dat nummer van de ING kan geen automatische incasso plaatsvinden. Iedere maand wordt er wel een buitenland toelage ingehouden op mijn ING rekening. Ja,ja, dat is wel in orde.
  Moraal van dit verhaal: “Door de bank genomen”,(klopt) komt het er op neer dat Nietzsche gelijk heeft. “Niets is wat het lijkt”. Laat dit uw leidraad zijn bij het kiezen van een nieuwe bank.

 187. Ik ben heel erg blij met al deze reacties. Ik ben opzoek naar een andere bank. Ik heb nu RABO en ING en dat voelt niet meer goed. Gedeelte van mijn vermogen in goud en zilver. Gedeelte contact en Ik ga nog wat extra goud kopen en de rest van mijn geld wil is dus verspreiden over nieuwe banken. Wacht je testen af.

 188. Beste Mordechai , Ik zit nog bij Triodos , en sta op punt mijn huis te verkopen , Maak mij ook zorgen over het geld dat daarbij vrij komt of ik dat direct kan/mag omzetten in edel metalen .En of ik al niet te laat ben . Ik was nog van plan Triodos daarover te benaderen . Denk nu aan optie of geld van verkoop niet direct kan worden over gemaakt naar goudwissel kantoor , maar dat zal wel niet mogen . Ik heb alle reacties nog niet door gelezen , maar ga dat zeker nog doen , goede vraag en actie .

 189. Hi Mordechai,
  Interessante topic! Ik ben zelf een paar jaar geleden van de ING overgestapt naar de Triodos omdat ING niet langer goed voelde. Ik vond het toen al een ingewikkelde zoektocht en weet ook niet of ik nu echt op m’n plek zit. Het stoort me dat de ze behoorlijk op de valse ‘groene’ agenda van zonnepanelen en windmolens door blijven gaan, maar ik heb simpelweg geen beter alternatief.
  Ik las in een van de posts hierboven over kinesis https://kinesis.money/ Wat ik ervan begrijp is dat het op goud en zilver is gebaseerd. Dat klinkt als nesara/gesara, maar ik kan er naast zitten 🤔
  Ik ben benieuwd naar jouw bevindingen.
  Met overvloedige groet, Astrid

  1. Hi Astrid,
   Ik kan er niet heel veel over vinden maar zijn ook pas gestart in 2018.
   Lijkt mij de moeite van het proberen waard maar dan altijd starten met kleine bedragen.
   Groet,
   Mordechai

  2. Hoi Astrid,
   Klik eens op ‘about us’ op de Kinesis website, helemaal onderaan, en dan naar beneden scrollen naar ‘Kinesis Ecosystem’. Daar zie je de sustainable developement goals….
   Toch een red flag, het leek zo mooi!

 190. ING is slechtste bank in NL naar mijn mening. Omdat ik mijn bovenetage verhuur kreeg ik eerst telefonisch een bedreiging dat ze precies wilde weten wat de WOZ en de huurstroom was, anders zouden ze mijn rekening opheffen. Vervolgens werd ik ook nog even witwasser en terrorist genoemd als ik het niet door zou geven. Daarna via de app een formulier in moeten vullen waarin ook nog over crypto de vraag kreeg hoeveel ik had geïnvesteerd, hoeveel geld er nu op staat, hoe ik aan dit geld kom, wanneer ik begonnen ben met crypto … controlestaat.

 191. Wellicht heeft een ander het hierboven al genoemd, Mordechai, maar ik ben sinds kort ook op zoek naar een bank die andere opties dan de QR aanbiedt. Want ik wens geen QR te gebruiken, zoals waarschijnlijk vele andere hier met mij. ABN AMRO is van plan hiertoe over te gaan (als enige optie of dwingt je een tablet te kopen). SNS bank, ASN en wellicht ook Volksbank geven nog een browseroptie (tot hoelang?) met password. E-identifier gaat blijkbaar stoppen en dat vind ik jammer. Wens niet gedwongen te worden tot QR.

 192. Ik heb zelf een aantal maanden bij een grote bank gewerkt op de afdeling waar al dit ‘onderzoek’ plaats vindt.

  Er werden constant nieuwe mensen aangenomen.

  We moesten de klanten het hemd van het lijf vragen over ‘verdachte’ transacties (alles met een buitenlands rekeningnummer, contante opnames en stortingen, grote overboekingen naar familieleden).
  We moesten klanten bellen om te zeggen dat ze geen contant geld meer mochten opnemen elke week.

  Als klanten niet wilden antwoorden zouden ze het risico lopen dat hun rekening zou worden geblokkeerd.

  Wat trouwens niet veel mensen weten is dat het wettelijk is vastgelegd dat elk persoon recht heeft op een bankrekening.

 193. Ik zit al mijn hele leven bij de ING..
  Hoewel ik wel negatieve dingen erover hoor heb ik er nog nooit problemen mee gehad.
  Online gebruik ik ook Skrill, Paypal en Paysafe..
  In het begin alleen verificatie problemen gehad bij PayPal maar dat is verder ok nu.

 194. Ik heb een rekening bij de Triodos. Inderdaad ook vals groen, maar toch fijn dat ze kleine duurzame bedrijven steunen. Echter, de identifier is buiten gebruik gesteld. Daar ben ik niet blij mee. Al het internetbankieren met mijn telefoon. Die straks supergecontroleerd is. Ik kon nog bezwaar maken en kan nu de identifier nog steeds gebruiken. Maar voor hoe lang?

 195. Kunt geen normaal gesprek meer voeren met een bank helpdesk medewerker. Kom je met een algemene telefonische vraag, krijg je op de persoon gerichte opmerkingen a la “oh maar u had hier nog dit gedaan afgelopen week, en ik zie hier nog dat, enige dagen terug”. Terwijl ik toch echt met een informele vraag kwam. De echte criminelen vangen ze hier toch niet mee. Van Haga BVNL zegt “een zinloze, toeslag AFFAIRE achtige koers wordt hier gevaren”. Mijn eigen conclusie over deze wet en de banken:
  Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten !!!!

 196. Ik bankier prive bij SNS en zakelijk bij Knab en mijn spaargeld investeer ik meteen in edelmetalen. Niks teveel op de bank laten staan. Ik ben nog nergens tegenaan gelopen maar ik heb niet zoveel geld en cash te storten ofzo. Knab is van Aegon en SNS is van de Volksbank. Regiobank, ASN en BLG wonen (hypotheken) vallen ook onder de Volksbank. Volgens mij is het allemaal 1 pot nat.
  Heb URA en Florijn rekening geopend om te ondersteunen of we uit het zieke systeem kunnen komen.
  Groetjes,
  Patricia

 197. Hoi Morry, super dat je dit soort onderwerpen op de agenda zet, ga vooral zo door 👌✨💪🤸

  Hoi allen, ik hoor net van een vriend dat hij van Knab is afgegooid, omdat ze iets over tantra op zijn site hadden gelezen…🤔

  Hieronder een interessant linkje over dit onderwerp, misschien al bekend bij velen, maar voor de zekerheid, toch nog even…

  https://fb.watch/j2KNNmI0IU/
  Zo te horen moet je – sowieso – bij (de grote 5) Abnamro, Volksbank, Ing, Rabo en Triodos wegwezen…want dat is TMNL (Transactie Monitoring Nederland)…

  Fijne dag, groet Martine

 198. Ineens hief mijn bank mijn rekening met saldo op! En ik was de enige niet..…
  ‘Naar welke (private) bank vlucht jij?’
  Of kies je voor (professionele) ruilsystemen?
  Met meer opbrengst en samenwerking?

  Onlangs ontving ik plotseling een aangetekende brief van mijn Franse CA bank met directe intrekking van mijn rekening incl tegoed. En bevel tot indiening van mijn betaalpas en cheques, zonder opgaaf van redenen. Ik schreef direct aangetekend terug met o.a.:
  “Waarom heft u mijn rekening op??
  Ik heb onlangs mijn kontant spaargeld uit de loop der jaren (zie afschriften) op deze bankrekening gestort. Ik vermoed dat dit de reden is.
  Al jaren gaan er geruchten over een mogelijke bankenval, zoals vroeger in Argentinie en Cyprus. Mensen daar hadden spijt dat ze niet eerder geld van hun bankrekening hadden gehaald.
  Nu begreep ik dat de kans groot is dat dit geldsysteem vervangen wordt door een goudgedekt systeem, zoals al in grote delen van de wereld gebeurd is. Het geld op de bank wordt dan zeer waarschijnlijk omgezet in dat nieuwe digitale geldsysteem. Wat er met de kontante euros gebeurt, is mij onbekend.
  Al een tijd geleden hoorde ik dat in de VS? Bankmedewerkers werden ingewerkt in het nieuwe geldsysteem. Ik heb daarom af en toe bij uw medewerkers gevraagd of dat bij u ook het geval is. Zij waren hier mee totaal onbekend, dus hier is het nog niet zover.
  De toekomst is onzeker. Maar daarom heb ik er toch voor gekozen om mijn spaargeld weer op een bank te zetten. Uw medewerkster heeft van de geldopnames een kopie gemaakt, waarmee ik wilde aantonen dat ik dit op een legale wijze gedaan heb. Uw bankmedewerkers in ….. maakten daarom geen problemen en ik ook niet, anders had ik het uiteraard niet gedaan.
  Ik hoop dat u uw besluit heroverweeg.’

  Ik mailde dit, meer als waarschuwing, naar bekenden en kreeg oa een reactie: ‘Dat is mij ook ooit overkomen. Ik ben op hoge poten naar die persoon gegaan en met succes.’

  Een dag later kreeg ik Mordechai’s mail en via 2 anderen met o.a.: ‘Je bent de enige niet.’ Mordechai: ‘ 10.000 mensen zijn ingehuurd (nb in NL) om dit beleid uit te voeren, om mogelijke fraude, ’witwassen’ te onderzoeken… ( https://www.mordechaikrispijn.nl/naar-welke-bank-vlucht-jij/ )
  Ja, ja. ‘Toevallig’ lees ik ook: ‘WEF-panellid schept op over het plan van de globalisten om bij te houden wat u koopt, eet en waar/hoe u reist.’ Hij waarschuwt dat deze groeiende obsessie met het “volgen van mensen” zorgwekkend is en moet stoppen!
  https://www.frontnieuws.com/wef-panellid-schept-op-over-het-plan-van-de-globalisten-om-bij-te-houden-wat-u-koopt-eet-en-waar-hoe-u-reist/
  En op Mordechai’s website las ik o.a. dat iemand bij de ASN bank moest verantwoorden waarom hij e100 overmaakte …. Dus die controle speelt nu al ….

  Op deze website kwam de Wise bank voor mij als beste eruit. Je kunt in allerlei munten investeren, ook in de goud gedekte Noorse kroon, en alles gratis. Laat de Wise bank nou exact diezelfde vragen van het WEF stellen! Ik kreeg een vieze smaak ervan in de mond. Alsof die 10.000 mensen deze reset al aan het voorbereiden zijn ?

  Laatst kwam Catherine Austin Fitts bij Cafe Weltschmerz praten (in English) over ‘de Central Bank Digital Currencies (CBDC’s), die banken en overheden willen gaan invoeren. Wat is dat precies en met welke gevaren? Waarom moeten we ertegen in verweer komen, en hoe kunnen we dat doen? En wat gebeurt er met onze samenleving, onze vrijheden en ons welzijn als we dat nalaten?’ Catherine: We kunnen alleen iets doen na toestemming van de banken. We worden slaven…
  (‘Catherine was staatssecretaris van huisvesting onder de regering Bush. Daarnaast heeft ze jarenlange ervaring als investment banker op Wall Street. Hierdoor heeft ze unieke kennis en ervaring, zowel in de top van de politiek als in de financiële wereld.’ Zie ook haar website http://www.solari.com )

  Mijn opgeheven CA bankrekening, zonder enige opgaaf van redenen, is net weer geopend incl mijn tegoed…. Maar dit is dus een enorme waarschuwing, dat private banken zomaar je geld kunnen inpikken.
  Ik hoorde al jaren geleden, dat ‘jouw’ geld op de bank niet meer van jou is, maar dan van de bank. Dus wat waren mijn rechten? Bestaan die? Ronald Bernard, URA grondlegger en uit de top van het bankwezen, vertelde in een interview met Irma Scheffers ca.: ‘Recht? Wij lachten erom. Recht is voor het gepeupel.’ Dat is mijn jarenlange ervaring ook… Ca 25 jaar geleden hoorde ik op de radio de twijfels van de Orde van Advocaten: ca 85% van de zaken tegen de overheid werd verloren. En dat merkte ik nadien. Tja: wiens brood men eet, wiens woord men spreekt? Wij moeten dus het heft in eigen handen nemen, los van de politiek en de banken, zoals Bernard Lietaer ook zei.. Dat kan binnen en zelfs samen en onafhankelijk van het huidige stelsel.

  In hoeverre vallen bijna alle banken nu al, alleen al voor een bankvergunning, onder de ‘wereldregering ‘, waarvan Catherina …. zei o.a.: ‘no gun, no ….’ Zij adviseerde onderlinge samenwerkings verbanden.

  Econoom Bernard Lietaer, met kennis van duizenden!! succesvolle aanvullende muntsystemen, pleitte hier al jaren voor, want: Dit mono-systeem klapt uit elkaar!
Ca. 8-10 jaar geleden werd de bekende Belgische econoom Bernard Lietaer uitgenodigd door de middenstand van Valencia: ’40% van onze jongeren zijn werkloos en de werkloosheid stijgt nog steeds. Wat kunnen wij doen?’ Lietaer: ‘’Maak je los van de politiek en de banken, zoek iemand met een goede computer en begin een ruilsysteem.’’22
  Lietaer waarschuwt al heel lang voor het in elkaar klappen van het financiële systeem. Hij ontwikkelde een alternatief geld ecosysteem: een economie met verschillende, complementaire munten, gebruikt voor verschillende doelen.’23. De banken leven van onze schulden met rente met de nodige problemen. Dit huidige private geld krijgt alleen waarde doordat overheden er belastingen in heffen. Maar leidt tot korte termijndenken, verplicht tot groei, grotere ongelijkheid en slechter sociaal klimaat. Lietaer was de laatste jaren ‘s werelds belangrijkste adviseur voor complementaire muntsystemen. Vanuit zijn kennis van de duizenden!! succesvolle complementaire muntsystemen pleit hij voor een ecosysteem van verschillende munten. ‘Anders worden we een 3e wereldland! 24 “
  ‘’De grote financiële uitpersing nog moet beginnen. Er voltrekt zich een financiële uitpersing in onze directe omgeving, binnen de Europese Unie.” Ronald Bernard van De Blijb: ‘’ De banken zijn net als vampiers. Zo lang er nog wat te halen vallen, zuigen ze je uit.’’ En daarna pikken ze de rest van het spaargeld in via een bankencrisis, waar wij voor kunnen betalen.” En: ‘De banken zorgen voor oorlog, crisissen, wie, welk bedrijf, welk land failliet gaat.” Zij hebben het monopoly! En een dergelijk monopoly om te (over)leven, is levensgevaarlijk!!
  
In een rentevrije economie hebben we genoeg aan 15 weken werken! Nu werken we voor de banken en het grootkapitaal. 27
Bernard Lietaer: ’’ Het gaat om een ander denken. Centrale bankiers creëren schaarste: er is niet genoeg geld voor iedereen, dus geen collectieve samenwerking en creativiteit. In feite is er op deze planeet genoeg werk voor iedereen . (nb en talenten.)
  Henry Ford zei al in 1922; “als de mensen zouden weten hoe het monetaire systeem werkt, zou er morgen een revolutie zijn.
  `In Mondragon20 bestaat een coöperatief wonder en ook in Marinaleda leven de mensen zo in overvloed. In Fleurance, een dorp in Frankrijk, werd van het dorp een cooperatie gemaakt in de jaren 60. Dit moet iedereen weten en delen. De voorbeelden zijn immuun voor de kredietcrisis en zijn zeer inspirerend over hoe het anders kan. LETS, vrienden diensten ruilsysteem in grotere kring, ontstond in Canada toen een fabriek failliet ging, waar ca 85% van het stadje in werkten. Dit ging als een lopend vuurtje door de wereld.
  Zo kun je ook een (kleine) Gezondheidscooperatie, zorgverzekering, maken, zoals Artabana met 10-12 mensen per groep.21 Met keuzevrijheid in geneeswijzen, solidariteit en transparantie. En het is veel voordeliger… In Nederland is het zelfs zo erg dat de verplichting om ouderen 1x per dag te verschonen is afgeschaft! De grondlegger van Artabana wordt wereldwijd geintervieuwd. Een Japanse journaliste kreeg hiervan tranen in haar ogen: ‘’Ik krijg weer hoop op een menselijke zorg….’’ Daarnaast zijn er landbouw-, energie-, zonnepanelen cooperaties, enz. Nu nog met renteloos geld …. Het kan allemaal, we hoeven het alleen maar te doen…
  De software is te koop bij Stichting Stro of volgens Bernard Lietaer vrij te halen op internet. Ik schreef een – te lang – artikel over allerlei ruilsystemen, lokaal, regionaal, landelijk. Dus bij al die systemen zal het ook wel te halen zijn…
  De URA is zo’n samenwerkingsverband, ‘cooperatie’, met een eigen renteloos ruilsysteem, de URA, ‘om de lokale economieën te stimuleren. de URA ontleent zijn waardevastheid aan investeringen in grondstoffen, natuurkrachten, rechtvaardig ondernemen en mensen. Men kan de URA straks omwisselen naar andere valuta’s en er overal mee betalen.‘

  De URA grondlegger, Ronald Bernard, kwam uit de top van het bankwezen en stapte er uit, nadat hij was uitgenodigd voor een ‘kinderfeestje.’ Hij was emotieloos: het ging alleen om veel geld, maar toen knapte hij en werd een tijdje later wakker in een ziekenhuis. Toen veel later zijn zwangere vriendin vroeg: ‘In wat voor wereld wil je ons kind laten leven?’, kwam hij met allerlei ideeen. Zijn vriendin: ‘En wat heb je daarvoor nodig?’ ‘Geld. .. Maar in die wereld ga ik nooit meer terug.’ Zij: ‘Jij weet hoe het werkt, jij kent de valkuilen en weet hoe het anders kan … ‘ En hij is de Blijeb met de Ura gaan opzetten met vele vaklui en vrijwilligers. Zie oa zijn / hun videos: over zijn levensverhaal, doelstellingen en werkwijze van de Blijeb resp United People. https://www.unitedpeople-foundation.org , https://deblijeb.nl/nieuws, You Tube: Vrij en Blij ondernemen met de URA, resp Welvaart & Welzijn met de URA.
  https://www.unitedpeople-foundation.org/home
  “Projecten, producten en diensten. Klik op Inspiratie om te zien wat de kracht van coöperatief verenigen is. Een samenleving van-, voor- en door mensen. Je leest er over in onze Movement Doelen die gaan over een nieuw Financieel systeem, Belastingsysteem, Sociale zekerheid en Consumentenbelangen. Het kan allemaal anders als wij er als samenleving werkelijk voor kiezen. ….”

  En daar draait het om!!
  Waar kiezen wij voor? Corruptie, controle, dictatuur, slavenarbeid ?
  Of om het heft in eigen handen te nemen via samenwerking, lokaal, regionaal, inter-nationaal?

  De URA is er klaar voor, met vele professionals en vrijwilligers! Het is nu aan ons!!
  Bij voldoende deelnemers kunnen zij = wij van start.

  Enne: Het is dus niet of-of, maar en-en:
  Je kunt zowel ‘ruilen’ via een private’bank als bij de URA (BlijeB) of een ander (komend goudgedekt Gesara?) ruilsysteem (tzt onderling uitwisselbaar).
  Dat zorgt voor een sterkere economie en sociale verbondenheid!

  O. Verspuij
  —————————

  P.S. Willen jullie dit doormailen naar mogelijk geinteresseerden? Evt op FB plaatsen als dit lukt, onder weglating van links en persoonlijke namen, gezien de strenge censuur? De inhoud spreekt voor zich en is traceerbaar. Enne, voor de zekerheid: aan dit stuk kunnen geen rechten ontleend worden. Het gaat om samenwerking. Dag.

  P.S.2 Linken.
  (Nummers komen uit mijn artikel: ‘Economische wonderen ..” En kloppen hier niet.)
  4 https://www.youtube.com/watch?v=nORI8r3JIyw TEDxBerlin – Bernard Lietaer – 11/30/09 
5 https://www.youtube.com/watch?v=Ya3IuJx8O9o TEDxFlanders – Bernard Lietaer – design and implementation of currency systems 
20 http://youtu.be/doe2cPyvLzc. https://www.youtube.com/watch?v=U638YE5cV5s. http:// http://www.deblijeb.nl
  21 https://www.wanttoknow.nl/gezondheid/artabana-zorgverzekering-jij-betaalt-dus- jij-bepaalt/
  22 Zie diverse videos op You Tube resp. http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2013/10/14/waar- om-de-belg-bernard-lietaer-de-nobelprijs-economie-verdient
  23 (zie zijn rapport van de Club van Rome, Geld en duurzaamheid: de missing link
  24 https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/lees/biografieen/l/bernard-lietaer.html resp. https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=LHhoWU_L2S4
  27 In Conclaaf Live bij Sundancer te Zwijndrecht met Antony Migchels, Ad Broere en Ronald Ber- nard. https://www.youtube.com/watch?v=tP22sjv3n74&t=235s
  28 Lees meer: https://www.apache.be/2012/09/20/bernard-lietaer-naar-een-nieuwe-cultuur-van- geld/ © Apache en https://docplayer.nl/17047304-De-sociaal-complementaire-munten-hebben- als-doeleinde-cooperatie-en-hebben-dat-ook-als-resultaat.html

 199. De rabobank wou me vragen stellen over de stortingen van de laatste 2 jaren.
  Ik heb ze uitgelegd dat bestuursrecht niet op mij als mens van toepassing is.
  Alle deze staatsinmenging met banken is een doorkruising van publiek en privaatrecht en daarom volledig vernietigbaar.
  Ik heb de Rabo zelf en de KYC medewerker beiden boetes opgelegd van 100.000 euro met een samengestelde rente van 100% per maand tot een maximum van 3.2 miljoen euro.
  Zij krijgen boetes van de DNB, en nu ook van het volk. Koop het zojuist verschenen boek ‘Ken uw recht’ van Michael van Leeuwen en je kan al die zogenaamd wettige mailtjes eenvoudig doorprikken en afpoeieren.

 200. Zoals “iedereen” op dit kanaal maak ik mij ernstig zorgen over waar het financiële stelsel gaat eindigen. Daarom ontvang ik ook dagelijks mails van verschillende instanties die hun inzichten delen, en niemand die “alle kennis” in huis heeft doch de richting – het gaat niet goed met het financiële systeem en daar mee aandelen, obligaties en fiat valuta- lijkt toch wel algemeen gedeeld. Jarenlang was ik geabonneerd op ElliotWave.com voornamelijk voor hun lange termijn inzichten , en recentelijk Conquer The Crash ( you can survive and prosper in a delflationay depression ) van Rober Prechter ISBN 978-3-63604-323-6 gelezen een boek uit 2020 waarin de omstandigheden anno 2023 wel heel dicht bij lijken te gaan komen…en adviezen worden gegeven… Wealthion.com met de wekelijkse interviews van Adam Taggert met een keur van financiële experts met uiteenlopende inzichten geeft een absolute leercurve. met

  Bij een zoektocht naar zwitserse banken waar een rekening eenvoudig op afstand te openen zou zijn, kwam ik enige tijd geleden Dukascopy tegen. Je kan er zowel zakelijk als prive meerdere valuta aanhouden stond op hun site, echter tegen maximaal ca 30K bij meer dienen je aan te tonen wat de afkomst van het geld is, geen probleem :-). Heeft iemand ervaring met deze bank ?

  Fijne dag en groet
  Ronald

 201. Dit staat op tmnl.nl.
  Ik ga dus ook weg bij ing en triodos!
  De vijf Nederlandse banken ABN AMRO, ING, Rabobank, Triodos Bank en de Volksbank hebben hun krachten gebundeld onder de naam Transactie Monitoring Nederland (TMNL). Samen gaan zij de strijd aan tegen financiële criminaliteit, door in samenhang de betalingstransacties van de banken te monitoren op signalen die mogelijk kunnen duiden op witwassen en terrorismefinanciering.

 202. Ik heb nog rekeningen lopen bij de Rabo vanwege een hypotheek. Daarnaast een ASN. Voor mijn buitenlandse betalingen gebruik ik Wise en Revolut. Voor online betalingen zit ik soms nog vast aan Paypal, maar ook die zijn onbetrouwbaar met het hanteren van ongewisse regels. Ik kijk nooit TV, maar in de uitzending van Radar spreekt men over die speciaal opgerichte BV met ING, Rabo, ABN-AMRO, Triodos en Volksbank (BLG, SNS, ASN, Regiobank) m.a.w. welke banken in Nederland zitten nog NIET in dit rijtje?

 203. Beste Mordechai,
  Bedankt voor deze zinvolle actie om de bankpraktijken onder de loep te nemen.
  Wij wonen al een tijd in Bretagne en hebben ook met Triodosbank vervelende ervaringen gehad. We hadden bij een ethische bank als Triodos nooit verwacht zo mensonwaardig behandeld te worden. De communicatie per mail en per telefoon zijn totaal afgeschermd en het personeel doet zich aardig voor maar weten niets van je dossier af. Je komt niet verder dan afwachten…
  In ons geval ging het om het blokkeren van ons bankpasje en onze rekening konden we ook niet online bezoeken. Dit heeft maanden geduurd, alweer 4 jaar geleden, en dankzij de bemiddeling van een advocaat kon het geld van de lopende rekening worden overgemaakt naar onze franse bankrekening. Vervolgens hebben we de bankrekening bij Triodos opgezegd en hadden nog gerekend op een voorspoedige afwikkeling van de handelscertificaten. Tot nu toe zijn we 3 jaar verder en hebben slechts de helft terug ontvangen. We hebben ons aangesloten bij de stichting Certificatenhouders Triodosbank waarbij we met minstens 3000 gedupeerden een rechtszaak zijn begonnen tegen de Triodosbank.
  Hopelijk komt er meer transparantie en worden we erkend in onze rechten.

 204. Mijn eigen bank.

  Koop fysiek goud en zilver

  Koop een brandveilige kluis of verzin wat anders wat redelijk veilig is en haal een groot gedeelte van je geld van de bank.

  Wissel desnoods ook nog wat Euro’s om in buitenlandse valuta Russische Roebels is er 1 van.

  De banken zijn failliet ook de centrale banken en het IMF waardoor landen ook failliet gaan. Die 100.000 Euro dekking kan men dan ook vergeten. Het systeem gaat een keer ontploffen en dat duurt geen jaren meer.

 205. Ik zit bij Rabo bank, maar heb sinds kort rekening geopend bij regio bank. Om geld te verspreiden. Weet natuurlijk niet of deze bank goed is.

 206. In Duitsland is het niet anders. Erg oppassen. Ik heb pas een bedrijf begonnen en kon bijna nergens bij een gewone babk een bedrijfs rekening openen. Heb er nu 2 online. Günstiger en betere Service.

 207. Vorig jaar probeerde ik een nieuwe zakelijke rekening te openen voor een nieuwe bedrijfsactiviteit – naast mijn andere KvK ingeschreven activiteiten – . Het ging om een webshop voor erotische artikelen. Ik begon bij de ASN Bank na weken over en weer corresponderen bleek het niet te kunnen, de reden die men gaf was vaag.
  Vervolgens probeerde ik de Knab ook deze weigerde om reden dat een van de artikelen die wij aanboden verdacht was….!
  Vervolgens de Triodos Bank ook hier geen rekening kunnen openen zonder echte reden. Als laatste de N21 (of zoiets) hierbij moest je online allerlei persoonlijke informatie uploaden wat niet werkte zonder dat er een echt persoon aan te pas kwam.
  Enfin de bedrijfsactiviteit ligt nog op de plank!
  Zelf woon ik nu in Duitsland en mijn ervaring is wel dat je hier van je bankrekening (vermits het erop staat) bij de balie een groot bedrag kunt opnemen. 3 jaar geleden probeerde ik het van mijn ABNAMRO rekening en dat kostte mij 10 wachtdagen en veel vragen en ik moest hiervoor in de hofstad naar het hoofdkantoor, dat was de enige plek waar het kon. Dus ik zeg cash!

 208. Ik zit bij ASN met een spaarrekening en Triodosbank, voor gewoon bankieren.
  Ben benieuwd naar de ervaringen van deze banken.
  Mijn ervaring is tot nu toe goed.
  Rachel

 209. Met alle respect en bewondering voor de energie die je in dit digitale muntprobleem steekt, hoe terecht ook, hierbij een jeugdherinnering van mijn kant.
  Ik ben geboren in 1952 en mijn vader werkte op een fabriek. Vanuit mijn jeugd herinner ik mij dat hij zich destijds erg kwaad maakte over het voorgenomen besluit van de directie om het salaris van de fabrieksarbeiders in het vervolg niet meer in een papieren loonzakje (dus in klinkende munt zoals dat heette) mee te geven, maar dit voortaan via de giro aan hem over te maken. Het was een wijziging die meerdere arbeiders tegenstond, wellicht wel alle, dat kan ik nu niet meer beoordelen. En kijk wat er met die weerstand is gebeurd. Een rivier stroomt maar 1 kant uit en ertegenin roeien maakt dat je erg moe wordt en niet vooruit komt. Gelijk hebben is ook wat anders dan gelijk krijgen. Toch sterkte met je strijd gewenst!

 210. Pingback: Libertair Perspectief 5 maart - Libertaire Partij

 211. Hi Mordechai,

  Goed werk, dank voor het delen.
  Zelf mocht ik de laatste tijd kritisch meelezen met het ontstaan van dit boek http://www.hetisnietjouwschuld.info Het wordt op 11 juni gelanceerd en ik ben als financieel econoom zo enthousiast dat ik mijzelf tot ambassadeur heb benoemd :=))

  Het boek gaat weliswaar niet over de keuze van een bank, maar hoe we door elke bank voor 100% worden opgelicht. Het boek bevat unieke informatie die nog niet eerder is gepubliceerd en omdat het onderzoek zo diep is gegaan kan er ook een oplossing gebouwd worden.

  Inclusief bewijsmateriaal, controlerend onderzoek gedaan door een onderzoeksjournalist en zonder uitzondering bevestigen alle financieel professionals wat hier geschreven wordt, gelijk gevolgd door de opmerking: “maar wat ik hier aan doen?” Tsja …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7  +  3  =